tiistai 31. lokakuuta 2017

Lokakuun loistava loppu

Lokakuun viimmeestä viärähä ja sen viimmeesiä tuntia. Näi jäläkikätehen kattottuna, kuukausi hurahti taas, aiva hurijaa vauhtia. Aika ressuunen ja vetinen kuukausi, täytyy toreta. Vettä on riittäny, sanoosinko.........riittävästi.

Niinku viimme pyhänäki, ku hain havukuarman, tuli vettä ja räntää, lisänä aika vinha tuuli. Muttaku  isäntä oli hirvimettäs, kattoon tilaasuuteni tullehen ja lähärin traktorilla liikenteesehe. Havuja oli helappo napsia oksasaksilla peltotiän varrelta, mutta oli se märkää touhua. Enemmänki olisin ottanu, muttaku vanhoos perintöhaalariis mitää kalavoja oo, vesi rupes lirumahan pitkin selekää. Otin pajujaki, oli nii hyviä pitkiä piiskoja, keväällisen risusavotan jäläkihi kasvanehia. Jos säät jatkuu siärettävinä, vois niistäki jotaki värkätä, en koppaa kuitenkaa. Sammalta ja pihilajanmarijojaki kuarmasta löytyy........ja löytyy viälä tuallaane naavaane kuusen ruatoki.Kuusenoksilla peittelin pääasias penkkien reunakasvia, jos pikkuusen suajaas, ku tuntuu tuuli viuhuvan kaiken aikaa. Ja kehikoohi laitoon huavat, samasta syystä. 
Tänää oliki aiva loistava sää, aurinko paistoo ja lämpötila pyärii nollan vaiheella, jopa yliki.Lämpö sulatti osan lumesta ja pisarat kimmelti auringos.Loppu kesällä istutetut kiiltoleimut ei keriinny tämän paremmin kukkia. Toivottavasti ens kesänä olis toinen tahti. 


Alastonimpi -Colchieum 'Lilac Wonder'15.10.2017

Kuun pualesta välistä oon saanu seurata alastomanimmen eli syysmyrkkylilijan kehitystä. Luulin jo, ettei se nouse ollenkaa.......mutta lopulta nousi yks piikki näkyvihi.


18.10.2017.........ja muutaman päivän päästä niitä oliki jo kaks.


27.10.2017

.......eikä piänet lumisatehet haittaa sitte pätkääkää.


31.10.2017

........koska tänää huamasin kolomannen piikin.......mutta, mutta......se kukinta? Loppuviikolla pitääs taas lämmetä, jospa lämpösumma piisaas.


Lumitilanne 31.10.2017.

Mukavaa marraskuuta  😊

24 kommenttia:

 1. Ihanaa, kolme kukkapiikkiä! Eiköhän ne loppuviikosta ala avautua.
  Kaunis jäkäläkuusi ja muut tilpehöörit. Kiva nähdä, mitä niistä teet.
  Kalsa pohjoisviima oli ja talo natisi ja nitisi, vaan tänään olikin vallan tyyntä ja aurinkoista - ihana keli! Enemmän tällaisia päiviä olis nyt tilauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika yllätys. Toivottavasti aukeesivat.
   On viälä ittellekki osittain arvootus :) Marraskuu näyttääs ainaki alakavan hianos sääs.

   Poista
 2. Vai traktorilla sie ajelet. Wautsi <3 Luulisi kasvien nyt pärjäävän, kun olet hyvin suojannut. Itselläni on vähän vaiheessa ja yöllä jo harmittelin, että näinköhän käy huonosti. Jospa tänään aktivoituisin.
  Mukavaa marraskuuta. Niin se vaan lokakuu saatiin tarvottua läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Traktorillaki :) Sillä saa enemmä kerralla. Havuja pitää kuitenki viälä hakia, jos meinaa jotaki askarrellakki, kaikki meni penkkiihi. Kyllä havut kerkiää viälä laittaa, ilimathan on ollu viälä aika maltillisia.
   Aika suarastansa kiiiiiitäää :)

   Poista
 3. Osaatko traktorillakin ajaa! Hyvä reissuhan sulla oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan toki :) Ei tästä mitää tulisi, jossei akka osaasi traktorilla ajaa.
   Iha tyytyvääne olin saaliisehen, vaikka jourun teheräkki viälä uuren reissun.

   Poista
 4. Meille rytkäs yl kakskymmentä senttii lunta ja tänä uamuna ol seihtemän astetta pakkasta. Nyt on ihana aurinkoinen päivä ja siivous männeillään. Toivotaan jotta niät alastomat immet kauniisti kukassa! Miekin kävin pyhänseutuun mehtäretkellä havuja ja jäkälii hakemassa, van ol liukkaat kalliot kävellä, hyvä kun pystyssä kestin. Traktori on hyvä peli osata ajaa, mie ajelen nyt vuan kottikärryillä! Tuo kiiltoleimu levivää kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuli het kunnon kerros. Meillä oli aamulla alle aste pakkaasta. Ny onki jo -4.4 astetta. Liukasta oli, vaikkei tarvinnu montaa metriä mennä mettän pualelle. Kottikärrykki on hyvät, mutta traktori ja kauha, on pistämättömät apulaaset. Kai leviää mätäsmääsesti, ettei siämenestä?

   Poista
 5. Oi mitä askartelu- materiaalia! Havuthan taisi mennä kaikki kasvien suojaksi. Toivotaan lämpimiä ilmoja, jotta pääset ihastelemaan viimeisistä ihanuuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havuja haen lisää, ehkä sammaltaki.......ja pajuja :) Toivotahan.

   Poista
 6. Komean määrän askartelutavaraa kävit keräämässä, siitä saa kaikkea ihanaa iloksi. Onpa teillä vähän lunta, vain kesi! Toivottavasti lämpiää, vielä valkkarit maahan ja kielontaimien juurakoita pitäisi kaivaa tuolta metsän puolelta, varmaan vielä hyvin ehtii.

  Lokakuu tosiaan vilahti ohi joutuis, varmaan marraskuukin - joulu on kohta jo ovella! Mukavaa että immet ihan pikkuisen edes pilkottivat maasta, josko ne vielä ehtisivät kukkimaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, vai kesi? Lämpiää, meilläki pitääs olla viittä astetta yätä päivää. Saat varmasti tehtyä kaikki tarvittavat tyät. Ja mä toivon impien kukintaa.

   Poista
 7. Meillä on lunta kyllä enemmän. Ihanan valoisia kuvia!

  VastaaPoista
 8. Olet ollut jo ajoissa liikkeellä askartelumateriaalien hankkimisessa ja kaikkea kivaa löysitkin. Mielenkiintoista nähdä mitä niistä syntyy jatkossa.
  Minulla tuo materiaalin hankinta tahtoo jäädä aina lähes viime tippaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä moon auttamattomasti myähäs, eikä sitte huvita mitää teheräkkää. Enköhän ny saa jotaki aikaaseksi.

   Poista
 9. Hyvän kuorman saitkin aikaseksi. Jäädäänpä odotteleen, mitä saat niistä aikaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa ilimat parantua, lämmetä, nii haen tykötarpeeta viälä lisää.

   Poista
 10. Hienon värisiä pajuja. Havuja voisikin hakea suojaksi, kerrankin ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihä niitä voinu sinne jättää :) Ny onki hyvät ilimat hakia havuja, ei oo kylymä, eikä tartte lumikinoksis kahalata.

   Poista
 11. Ihailen ahkeruuttasi :) Kappas vain, minäkin istutin kiiltoleimuja keväällä. Ihastuin. Lumeen asti kukkivat. Alastonimpi on vasta haaveissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viärivä kivi ei sammalooru :D
   Pitkä kukinta oliski kiva lisä. Teillä, siälä eteläs, ne menestyys varmasti.

   Poista
 12. Toivottavasti olet ehtinyt nauttia myrkkyliljasi kukinnasta nyt! Olet niin aikaansaava. Kuvasit niin hienosti, että oikein näen sinut traktorilla hyristamassa maailmanlopunkelissä. Hui. Peitätkö siis arat kasvit havuilla aina vai mitenkä? Suht hurjat sadeilmat olleet kyllä, ja ne inhat tuulet. Juuri luin ihanan uutisen, että marraskuu voisi olla lämmin...iloista marraskuuta sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Impi on ny pikkuusen enemmän auki, kovin hitahasti etenöö. Keli oli silloon kyllä toooosi surkia.
   Ny oon muutaman vuaren peitelly, eres jotenki, jokku. Otti nii viätävästi kupolihin se tappotalavi. Marraskuu näyttääs ennusteeren mukahan kivan lämpööseltä, toivottavasti oliski :) Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...