lauantai 31. maaliskuuta 2018

Son ny menua!

Meillä täälä pohojammaalla, on ollu virpojat vasta tänää liikentees. Kyläs ei oo tällä hetkellä montaa virpojaikäästä, mutta aina trullien viaraaluuhin varaurutahan suklaamunin. 
Tällääsen söpön pääsiääspupun, oli yks virpoja askarrellu.
Nyton ähky!
Yäk!!!!!


31.3.2018


Yäk!  Yäk!  Yäk!


Lumitilanne 28.3.2018 aitaukses.


Askartelin keskiviikkona mittatikun, jonka käyn tuikkaamas lumihankehen, keittiön klasin kohoralle. Siihenku on tuuli pyryyttäny kunnon lumetuksen. Paksuummas kohoras oli  piirua vaille 70cm lunta.


28.3.2018.


Ihan seinän viäres lunta ei oo palio ollukkaa.


31.3.2018


Tänää lumet oli selevästi jo sulanu. Lumen pinta oli tippunu ainaki 10cm.


31.3.2018 kuusikolomios.


MAATA NÄKYVIS!!!!!


Son ny menua! Maanantain lumisateekki o peruttu, ainaki melekee!

28 kommenttia:

 1. On se vaan veikeeta, kuinka noi pälvipaikat saa meijät ilostumaan. :)

  VastaaPoista
 2. Teillä päin on virpojat eri aikaan liikenteessä. Täällä on ollut tapana lapsilla virpoa palmusunnuntaina ja tulla sitten pääsiäisenä hakemaan palkkansa, vaan on tainneet tämän kylän virpojat kasvaa niin isoiksi etteivät enää tule. Onneksi on tuota jälkikasvua :)
  On tuota lunta aivan riittämiin täälläkin - kyllä on auringolla töitä. Pälvipaikkoja on turha täällä metsästellä ainakaan seinustoilta, lumi kun tipahti katolta niin on siinä melkein parin metrin kinos :( Pikkasen hymyilytti tuo suklaakuvan kohdalla ”yäk” - minä kun söisin suklaata määrättömästi. Ihana kakku myös, nam!
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri päivinä on. Tääläki on oman kylän kersat kasvanu jo aikuusten mittoohi. Yhyres on enää virpojaikääsiä. Sitte on sitä seuraava sukupolovia, jokka on mummien ja paappojen tyänä lomilla. Meilläki kävi lisäksi omaa sakkia.
   Meillon tuvan seinänviäret auki. Tiilikatolta tuloo lumi alaha sulamalla. Eikä sitäkää palio oo. Aukian tuulet viää kattolumekki.
   Arvaa vaa, kuinka palio oon suklaamunia syäny......PALIO. Siksi ne jo pikkuuse yäköttää, kaiken muun hyväskän lisäksi, mutta oon mä tänäänki taas niitä syäny. Eihä niitä voi jättää, homehtuusivat pia :D Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Lumi on yäk tässä vaiheessa kevättä, suklaan kanssa alkaa olla pieni ähky kinderpiirakan takia mutta eiköhän se taas illalla maistu, on vielä pääsiäiseksi ostettu Mignon-muna syömättä.
  Lumen pinta on mukavasti vajunnut parissa päivässä, ensi viikolla taitaa alkaa kunnon kevätsäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ku pitää piänen tauvon, nii mahtuu taas vaikka mitä.
   Viikon pualestavälistä pitääs alakaa kunnon lumen sulatuskelit. Plussaa ja vettä, son hyvä yhyristelmä. Tuluvat ei kylläkään oo kivoja.

   Poista
 4. Hyvä että lumet on alkanut jo sulamaan. Paljon sitä sielläkin näyttää silti olevan. Onneksi nyt lupailee vähän lämpöisempiä kelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumen pinta, o jo selevästi laskenu. Onneksi, ettei tarttisi näitä samoja lumia enää vappuna kattella.

   Poista
 5. Mitä, onko maanantain lumipyry teiltä peruttu? Tänne sitä luvataan jopa 20 cm. Peittää tehokkaasti kaikki pälvipaikatkin, joita näinä pääsiäispyhinä on mukavasti ilmaantunut. Yök!!!
  Söpön pupun olet saanut. Siinä on hyvä idea kopioitavaksi jatkokäyttöön.
  Jatketaan pääsiäisen viettoa. Suklaamunat lohduttavat mukavasti tämän lumiahdistuksen keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täysin, mutta se menöö meirän itäpualelta ja meille osuu vaa reunat.
   Tämä sakki on aina askarrellu jotaki muutaki ku virpomisvittoja ja ne laulaa lurahuttaavat piänen pääsiääslaulunki enne varsinaasta virpomista. Täyrellistä paneutumista, sanoosin.
   Moon yrittäny ahkerasti toriua lumiaharistusta :)

   Poista
 6. Kyllä teilläkin on vielä paljon lunta. Meillä on lähes metri ja huomenna tulee lisää, mutta sitten pitäisi tulla aurinkoisemmat kelit. Kiva pupu! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, muttei hetikää nii palio ku teillä.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Apua miten paljon lunta, epätoivo iskee! Mutta kyllä ne sulaa, kunhan ei nyt tulisi lisää enää yhtään. Kivasti on alkanut pälvipaikkoja näkymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon tällä hetkellä enite lunta tuas aitaukses. Mutta siitä sulaaki ensimmääsenä. Etupihalla on silloo viälä lunta vaikka muille jakaa. Onneksi ei meille ainakaa pitääsi tulla enää kovin montaa senttiä. Ens viikolla pitääs sataa oikee kunnolla VETTÄ!

   Poista
 8. Pälvipaikat saa tarhurit sekoamaan :D Onhan se ihana kun lumet vajenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän valakoosen talaven jäläkihi, piäniki musta/viheriä kohta on juhulaa :)

   Poista
 9. Pitääköhän itsekin tehdä mittatikku. Tuntuu niin hitaalta odotella lumien sulamista. Yhtä paksulta kinokset näyttää, on lunta 40 tai 60 senttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulloli valamihina tuallaasta sopivaa rimaa. Mukava on tikkua seurata. Tuikiin sillä muallekki ja puali metriä oli yleesin lukema. Isojen puiren alustoolla ei montaa senttiä lunta oo.
   Loppuviikosta pitääs rävähtää, plussakeliä ja vettä. Luulis lumien saavan kyyttiä.

   Poista
 10. Toivon, että mittatikkusi kaatuu pikapuolin tuen puutteeseen! Ei meillekään kummoisia lumisateita luvata, mutta odotan kans oikiaa vesisadetta. Se antaa hangille kyytiä!

  VastaaPoista
 11. No onhan tuota lunta teilläki! Loppuviikolle lupas vesisateita useemmalle päivälle, jotta eiköhän ne sit saa kyytiä! Toivottavasti nyt pitää paikkansa 😌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaki kahtena päivänä pitääs tulla vettä. Ainaki viälä näyttääs siltä. Joo-o, toivottavasti toteutuu.

   Poista
 12. Kivan mittatikun olet tehnyt . Ja hurjasti on teillä lunta siellä. Meillä myös lumisade senkun jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on ollu ennätyslumine talavi. Meillei oo viälä satanu.

   Poista
 13. Mekin yritettiin lapioilla tehdä terassille kevättä ja juuri kun saatiin vähän sitä alulle, niin pyryä pukkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kevät on. Huamenna uus yritys. Eiköhän loppuviikon vesisateet sulata viimmeesekki rippehet.

   Poista
 14. Taisvat aprillata sinuu kun luulit sateen olevan peruttu, hitsi, täällä satanut koko päivän! Täytyy tulla aikamoinen vesisade tai auringonläkätys, että nämä kinokset vapuksi sulavat! No, onneksi saimme viettää suurimman osan pääsiäisestä huikean kauniissa säässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu aprillia :) Ei oo tullu viälä hiutalestakaa. Kattoon, että reunalla ollahan ja hyvällä säkällä menöö ohi. Eiköhän suurin osa oo kuitenki vappuna jo sulanu. Voi olla, että loppuviikon sateet kinokset jo sulattaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...