torstai 19. huhtikuuta 2018

Kukkakausi korkattu


Lähärin päivällä puutarhakiarrokselle.Lumi o jo aika hyvi häipyny, mutta ohan sitä viälä.

........ja päätin käyrä tarkistamas leimupenkin jouluruusun. Olisko minkäälaasta elonmerkkiä näkyvis.


Krookus 'Tricolor'

Haa, haa! Mitä mun silimät näkikää........ kevään ensimmääset krookukset.Meinas siinä jouluruusuki unohtua, mutta hengis näytti olevan, ku havuja pikkuusen siirti. Jouluruusu on tuas vasemmalla. Ei näy nuppuja, mutta uutta lehtiä näyttääs pukkaavan. Hyvä eres nii.

Kyllä ny leimupenkki rulaa. Krookusten viärehen on noussu pikkutuluppaanien lehtiä. Nuppuja ei viälä näy, mutta toivottavasti kuitenki kukkiivat.


Ja sitte siitä oikialla pualella o ruvennu kukkimahan lumikellot. Oi että! Eikä siinä viälä kaikki....Lumikellojen takana näkyy ensimmääne 'Katharine Hodgkin'sin nuppu. Son varmasti huamenna jo auki.
Scillakki jo kurkkii, färi näkyy!Löytyy lumen alta muutaki.......kaikki löytyy mitei varaasteta.Kaaripenkiski o jo kevätkurijenmiakat näkyvis.....nii ja pala kaluttua hirven selekärankaa. Kasvaako kenenkää muun penkis luukukkia?Näin pyhänä (15.4) ensimmääset perhoset, mutta kameraahan ei ollu silloo kären ulottuvilla. Tänään oli.


Ihania kukkalöytöjä jokaaselle!

44 kommenttia:

 1. Olipa mukava puutarhakierros. Sieltähän löytyi jo monenlaista maasta kurkistelijaa.
  Mukavaa päivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitämukaa löytyy uusia, ku lumi sulaa päältä pois.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Tuollaiset yllätykselliset puutarhakierrokset on ihania ja tästä eteenpäin ihanuudet senkun lisääntyy -on luvattu niin aurinkoisia, lämpimiä päiviä, että eiköhän siellä useampikin Katherine ala aukoa terälehtiään. Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny tapahtuu nopiahan tahtihin, lumi sulaa ja routa häviää melekee samalla. Het on joku nostamas päätänsä pinnalle. Toivottavasti sitä lämpyä piisaas tännekki asti. Parin päivän päästä on varmasti jo palio enemmä kukkia. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Eikö olekin riemukasta löytää ensimmäiset kevään merkit! Minäkin riemuitsin eilisellä pihakierroksella.

  VastaaPoista
 4. Mukavasti oot jo löytäny kukkivii. Meilläkin jo jottain pilikottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää o toivottavasti lisää krookuksia kukas. Kiva, että siäläki jo kukinta alootteloo.

   Poista
 5. Oih, mitä ihanuuksia <3 Perhoset ovat myös niin kauniita!

  VastaaPoista
 6. Näistä ensimmäisistä väripilkuista tulee aina yhtä hyvälle tuulelle. :) Muutamia perhosia olen jo bongannut itsekin. Kevät on täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nii mukava nähärä pihalla vaihteeksi jotaki iloosen färistä ja tiätää, että siitä se vaa lisääntyy. Kevät o vihiroonki tullu.

   Poista
 7. Olipa mukava kierros ja aina on ihanaa, kun kukkivaa löytyy! Joskus löytyy muitakin aarteita, noita lapioita pitäisi olla kottikärryllinen, aina ovat hukassa, onneksi joskus jokunen löytyykin. Vai luukukkia :D, meilläkin niitä on yritetty taimettaa myös, taitaa olla itämisaika melkoisen pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään kukkijat on kaikkista parhaimpia. Ja niinku mä syksyllä tuataki lapiua ettiin, olis pitäny sillä sipulia istuttaa. Onneksi oli muitaki. Luukukat o liikkuvaa sorttia ja onneksi aika harvinaasia. En tiärä onko harakat vai kettu ollu asialla.

   Poista
 8. Ensimmääset piipot on niin ihania :)

  Onko sulla käyny yhtään katoa krookuksis? Meillä nousoo vaan siältä täältä. Joku muukin valitti sitä tuala puutarharyhymis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne :)
   En oo huamannu. Miälestäni non ny, päivastoon, erikoosen terhakoota. Jokku vanhemmista o viälä lumen alla, etten niistä tiärä, mutta uuremmat ainaki voi hyvi. Olisko teillä myyriä? Meillei niitä oo. Luulis, ettei teirän hiakkamaas ainakaa liian märkääkää oo ollu.

   Poista
 9. Suloiset krookukset. Minulla vasta hieman lehtiä näkyvissä krookuksista. Ovat penkissä, johon on kasattu talvella melkoiset määrät lunta ja kasojen sulaminen on kestänyt tuskastuttavan kauan.
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, syksyllä istutetut. Mullaki o viälä osa krookuksista lumen alla. Lumikasat o tosi hitahia sulamahan. Meilläki o muutama lumivuari :)
   Kiitos, samoon!

   Poista
 10. Siellähän aukee jo vaikka mitä! Iloista kevättä!

  VastaaPoista
 11. Siellä etelämpänä ollaan mukavasti täkäläistä edempänä. Aina keväisin harmittaa, kun ollaan niin pirusti aina jäljessä. Mutta kesää myöten kiritään kyllä hyvästi. Jokainen planttu kukkii ajallansa, ajasta ei loppuviimein niin isoa väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kismittäähän se, nii muaki riapoo ja oon samalla hyvilläni, etten viälä pohojoosempana asu. Teillei taira olla koskaa routaa kovin palio ja lunta on suajana aina. Sittekku lumi viimmee häviää, maa o pia sulana ja kasvu het vauhris. Sehän son pääasia, että kukkiis :)

   Poista
 12. Olipa ihana kierros! Sinulta löytyi varsin erikoisia löytöjä hankien alta 😊

  VastaaPoista
 13. Näin se kevät tulee :) Miten nuo pienet kukat voiki tehä ihimisen niin onnelliseksi?
  Sää löysit kukkalapion, meillä löyty koiran kadoksissa ollu lelu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son kai se pitkä ja pimiä talavi, minkä jäläkihi piäniki o suurta :)
   Kiva ku löytyy tavarat, joiren on luullu iäksi hävinnehen.

   Poista
 14. Onhan siellä jo kovasti keväistä! Krookukset on aina yhtä sykähdyttäviä pitkän talven jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja tänää jo palio enemmä. Krookuksen voittanutta ei oo, vaikka muut yrittää kuinka.

   Poista
 15. Ihana postaus :) Minäki bongasin tänään ensimmäiset narsissien nokat... vaan on siellä teillä kevät paaaaljon pidemmällä ku meillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtöö teilläki. Sori vaa, mutta kaikki lumet mitä nuas kuvis näkyy, o muisto vaa. Aurauskasoos o viälä ja muutamas muuski paikas, nii ettei ny viälä iha iliman lunta olla tääläkää.

   Poista
 16. Hyvinhän sieltä lumet ovat sulaneet. Pionit, ruusut ja kaikki kesän kaunottaret ovat upeita, mutta nämä keväiset muutaman sentin mittaiset mullasta mönkijät käyvät suoraan sydämeen.
  En ole kokeillut luuviljelyä, mutta puutarhavälineiden kylmäkäsittely on tuttua täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin o sulanu. Tuntuu, että mitä piänempi sitä ihanampi.

   Poista
 17. Aina ensimmäisenä nousevat kevätkukat ovat niitä ihanimpia! Ihan sama mitä sieltä nousee, vaikka sitä minun inhokkiani keltaista...
  Meilläkin jo muutama krookus nostaa nuppujaan ja tulppaanit puskee kovaa vauhtia perässä. Ihana kevät! Paistaisi vaan aurinko kuumasti, että kaikki lumikasat sulavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä saa loistaa talaven jäliiltä, kaikki färit :) Aurinkua ja välillä piäntä vesisaretta, kiitos :) Lumet lähtis vauhrilla.

   Poista
 18. Siellähän on vaikka mitä löytynyt! On niin liikkiksiä etenkin nuo lumikellot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikellojenki kans oli monta yritystä ennenku onnistuun. Ny niitä nousooki nelijästä kohtaa :)

   Poista
 19. Olipa hyvä, että lähdit puutarhakierrokselle. Ihanat yllätykset. Meillä ei kasva luukukkia, pitäisköhän kysyä taimistolta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän ne sanoos, jos iha pokkana menis kysymähän :D

   Poista
 20. Ihania kevätkukkijoita! Hih, täälläkin paljastui lumet alta jotain outoja juttuja, muutama muoviruukku ja ties mitä. En ymmärrä että kuka ne on pihalle jättänyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuasi lumen alta ilimestyy jotaki ihime juttuja, kukkien lisäksi :)

   Poista
 21. Ihana puutarhakierros! Nämä keväiset puutarhakierrokset ovat hauskoja, kun jo yhdessä päivässä tuntuu tapahtuvan niin paljon. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii tapahtuu. Nykyysi pitää teherä montaki kiarrosta päiväs ja aina hoksaa jotaki uutta. Kiitos, samoon!

   Poista
 22. Ihania kukkia ja kasvun alkuja. Toivotaan että pikkutulppaani kukkii. Täälläkin löytyy vähän väliä pihalta luun tai lasin palasia. Lasia löytyy lähes päivittäin. Ollaan epäilty että syynä on entisen asukkaan hankkima ei niin puhdas kompostimulta. Sellaista ilmeisesti oli ennen saatavilla läheiseltä nyt jo suljetulta kaatopaikalta. Tuon kokoisia luita ei sentään kuitenkaan löydy.

  VastaaPoista
 23. Ihan kateellisena olen katsellut blogeja, kun kukat kukkivat (meillä on lunta ja uuteen pihaan en ehtinyt syksyllä laittaa kevätsipuleita). On se kiva, kun kevät vihdoin tulee pihoihin pitkän talven jälkeen!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...