sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Piippoja ja ruastetta

Ny on ollu nii monta lämmintä päivää peräkanaa, että muutamahan pälävipaikkahan on noussu jokunen piippo. Niiton saanu tänä keväävä orottaaki iha jantuksis.


Thalia -narsissien piippoja terassipenkis 7.4.2018.Terassipenkkihin, tuvan nurkalle on ilimestyny muutama Thalia -narskun piippo. 


Terassipenkki 7.4.2018

Muuten ympäristö näyttää viälä aika lohoruttomalta. Havut o ikivihereeren perennojen, isorikkojen ja sammalleimun suajana. Ei muuten tuuli viä, ku huitaasoo kokonaasen joulukuusen lyhennyspalan penkkihi.


Kevätkurjenmiekan piippoja kuusikolomios 7.4.2018.

Näistä piipoosta oon erityysen iloone. Viimme keväänä kukkivina ostetut sipulikukat istutin eri pualille pihaa. Nämä kevätkurijenmiakat näyttääs ainaki olevan elos, vaikka kuusen alla ei oo koko talavena kovin palio  lunta ollukkaa. Toivottavasti muukki on pysyny hengis.


Eteläpäätyä 7.4.2018.Mualla piisaa lunta. Yän aikana on satanu taas uuren, sentin kerroksen valakoosta töhönää.RUASTETTA

Humputtelin torstaipäivän ja kiärtelin Kauhavan kauppoja. Oli mulla oikee oikeetaki asioota hoirettavana, mutta yhtenä aikomuksena oli kiärtää kirppikset ja osto ja myyntiliikkehet. 

Osto ja myyntiliikkehes osuu silimät het tällääsiihi ruasteesiihi loorihi. Myyjä pahootteli, että parahimmat o jo menny ja ruasteesimmat on enää jälijellä. No, sehän passas mulle, paremmi ku hyvi. 
Lisäksi löyrin lisää vuakia ja yhyren piänen emaalikoolin. Non tosi hyviä kukkapurkkien aluslautasina.

Looriis o hyvät rivakki. Torennäköösesti otan nua kannet pois.  Näistä tuloo toooosi hianoja kukkapöttiä pihalle.
Siinä ne saa seinänviäres orottaa pinolla kesääsempiä keliä.
Isäntä sattuu tiätysti tulemahan just mun kuvaussession aikana portahille, kaffikuppinsa kans. Kattoo nuata mun ihania löytöjä ja kyysyy, "Mistä nua o? Ei ainakaa tältä kartanolta." Ei ookkaa, ostin ne. "Ostit sitte RUASTETTA".......... kauneus on kattojan silimäs.
On ny oikiasti kevät, ku isännän kaffikupit rupiaa ilimestymähän terassinkaitehelle.


ps. Vilikaasin tätä juttua tabletilla ja voi pyhä jysäys miltä näytti. Kuvat ja tekstit o iha mihinä sattuu. Pystyykö tätä eres lukemahan esim. puhelimella. Haen aina kuvat ensi ja lisään tekstit väliihi. Taitaa olla huano järiestys vai pitääkö vaihtaa koko ploki eri teemalle.Mukavaa pyhää!

41 kommenttia:

 1. Ostit sitte ruostetta :-D On ne tosi nättejä, ihania kun ovat täynnä kukkia!
  Voi että, justiin ulkokahvit on niin kevättä. Ihanaa! Vaikka melko luminen on tuo yksi kohta, mutta jospa ei olisi kauaa enää. Noista lehdenkärjistä tulee niin toiveikas olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin, ostin :D
   Luntahan on viälä joka pualella, etupihalla enemmänki. Viikon päästä voi jo näyttää erilaaselta, jos se ennustettu lämpöaalto toteutuu.

   Poista
 2. Kivat, rouhean ruosteiset laatikot. Noissa kesäkukat pääsevät mukavasti esille.
  Meillä ei vielä näy pipon piippoa vaikka asutaan aika etelässä. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivottavasti :)
   Ai, no luulis tosiaan, että teillä jo aiva vilisis piippoja. Varmasti teilläki piipot pian nousoo.

   Poista
 3. Läppärillä oikein luettava oli. Hyvät ruosteostokset. Minun puolisoni olisi taas ruosteostoksista vain taputtanut selkään ja antanut kehuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että toimii läppärillä. Nii on miähekki erilaasia. Meillä isäntä ei aina meinaa ymmärtää mun puutarhatouhuja.

   Poista
 4. Läppärillä ei näy mitään erilaista näkymässä. Hienot löydöt, kuinka moni laittaakaan noin ruostuneet suoraan metallinkeräykseen vaikka monella puutarhurilla ja muilla romun rakastajilla olisi niille käyttöä. Piipot piristää ja tuo kevätmieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Älä muuta sano. Palio hyvää romua häviää teille tiätymättömille. Piippojahan sitä orottaa koko talaven näkevänsä. Son selevä, kevään eristymisen merkki :)

   Poista
 5. Oikein kivat ruosteiset laatikot!

  VastaaPoista
 6. Voi siellä pilikistää jo piippoja! Täällä on lunta vielä melkolailla.
  Vai semmoset kommentit tuli sun ostoksista ;) Nuohan on nyt niin muotia ja sopii sun pihaan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää huamasin narskujen viäres muutaman krookuksen piiponki :)
   Luulis isännän jo tottunehen mun ruasteesihi romuuhi ja munki miälestä ne sopiivat hyvi meille.

   Poista
 7. No onhan siel siullakii jo kevät! Aurinkoa lisää ja kohta jo kukkii. Ja oi, saat varmasti kauniit istutukset noihin laatikoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaki hyvä alaku :) Kukkimista saa viälä hetki orottaa. Toivottavasti, en viälä yhtää tiärä mitä laitan.

   Poista
 8. Keväiset piipat! Täällä ei ihan vielä piippoja näy, mutta en usko, että enää kauan menee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiää piipot nousoo, ku lumi häviää päältä.

   Poista
 9. Myyjä ei tajunnut, että kohdalle sattui ruostefriikki. Toivottavasti hänen ymmärtämättömyytensä näkyi myös hinnassa. Aika hienot ostokset kuitenkin. Miesten kommentteja näissä asioissa on turha kovin pitkään pohtia. Eivät he tajua, vaikka ruosteisesta rautalangasta vääntäisi.

  On se vaan ihanaa, kun noita piippoja vihdoin alkaa löytyä. Tuosta tilanne senkun paranee päivä päivältä. Taidan mennä huomenna itsekin juomaan kahveet pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Hyvin näkyy blogi "isolla koneella". Kännykällä harvoin blogeja luenkaan, kun se on sellaista tihrustamista ja aina saa varoa, ettei nakkisormella koske väärään kohtaan.

   Poista
  2. O myyjällä jo piäni haju, muttei tajunnu, että ny on näin paha tapaus :D ....että kelepaa vaa kaikkista huanoommat. Ei niistä tarvinnu palio kärsiä. Oon jo nii tottunu, nuahi isännän eresottamuksiihi. Ne tuloo ja menöö toisesta korvasta pihalle :)
   Suuremmilla näytööllä tuntuuki pelaavan, mutta nuaren piänten kans, taitaa olla ongelmia.

   Poista
 10. Ootpas aarteita löytäny! Meillä ei vielä piippoja näy, vaan eiköhän ne ruppii nousemaan, jos ennusteet paikkansa pittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny taitaa lumet saara kyyttiä, nii lämpööstä on luvattu. Toivottavasti toteutuu kans.

   Poista
 11. Hienot aarteet löysit, aivan mahtavat kukkaloorat!
  Nyt alkavat olla ne parhaat hetket käsillä, kun niitä piippoja työntyy ylös maasta melkein silmissä! Ei meinaa nahoissaan pysyä😍.
  Juuri aamulla oltiin ONNI-kissan kanssa kartoittamassa piippotilannetta, vaikka mitä löydettiin jo. Ja mikä parasta, kaikki ovat yllätyksiä, mitä sieltä tulee, kun en syksyllä laita muistiin, mitä minnekin istutan. Keväällä on kiva yllättyä🤗.
  Ihan normaalilta näyttää tekstisi tabletillakin!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelin ittiäni, loorien löytämisestä ;) Ny sitte vaan pitääs löytää sopivat kukat nuahi. Meillä saa viälä piippotuluvaa orottaa, mutta teillä taitaa olla jo sesonki päällä. Sookki järiestäny ittelles kivat yllätykset. Itte laitan yleensä kaikki tarkasti ylähä.
   No sehän on hyvä. Temppuulookohan sitte vaa meirän oma tapletti.

   Poista
 12. Heinolta näyttää. Meidän pihalla ruoste on itseasiassa kielletty, joten jos en varsinaisesti rupea kapinoimaan, parempi jättää tuollaiset toteuttamatta, vaikka kivalta näyttäisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, oikee kiälletty? No, eihän kaikki kaikesta tykkää, eikä ruastekkaa yksinkertaasesti iha joka paikkahan sovi, myännettäköhön.

   Poista
 13. Voi että miten ihania ruoste"astioita"!!!!! Rakastan ruosteisia juttuja kukkien alla ja nuo ihan täydellisiä! Kyllä tuo ruosteen hankkiminen on ennemmin sijoitus kuin pelkkä ostos. Voi jesta miten ne onkaan! Ja kyllä nuo Piipotkin mieltä piristää, meillä ei Lahdessa vielä niitä näy....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meikäläänenki on iha heikkona ruasteesiihi juttuuhi ja kyllä niitä pihasta löytyyki. Josko teillä piippojaki rupiaa jo näkymähän. Ny on ainaki ollu hyviä ilimoja.

   Poista
 14. Ihania piippoja! Meillä on hieman vähemmän lunta, mutta ei yhtään piippoa vielä missään. Mutta eiköhän kohta tilanne muutu, nyt on ollut niin keväistä :)

  VastaaPoista
 15. Hienosti noihin ruosteisiin laatikoihin sopivat kukat, antavat sopivasti särmää. :) Ensimmäiset bongatut piipot tuovat niin hyvän mielen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saisin pirettyä kukat sitte hengiski. Ekat piipot on aina ekat piipot :)

   Poista
 16. No, nyt! Kelpaisi minullekin nuo ruostelaatikot! Hienoja.

  VastaaPoista
 17. Komiat laatikot! Voisin huolia omaankin puutarhaan.

  VastaaPoista
 18. Ei minunkaan mieheni olisi heti ensivilkaisulta ymmärtänyt niiden ruosteihanuuksien päälle :) Olisi pitänyt vähän tulkata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillon täysin erityyline ympäristö, ku meillä. Joten ymmärrän, jos ei ymmärrystä heruusi, ainakaa heti. Torennäköösesti olisin ittekki pitäytyny erellises puutarhas takorautalinijalla.

   Poista
 19. Hienoja ostoksia, niin se vaan on, että toisen romu on toisen aarre! Ja piippojakin jo löytyy. Täällä KAIKKI kukkapenkit vielä lumen alla, mie vaan haaveksin puutarhahuoneen lämmössä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihän se monta kertaa menöö, onneksi :) Mulla taitaa olla kolome penkkiä pualiksi sulanu. Pian ne sunki penkkis paliastuu ja sitte on pian piippojaki. Sullonki ihana puutarhahuanes, kyllä siälä kelepaa haaveella :)

   Poista
 20. Ihania ruosteisia laatikoita, niihin saa kyllä mahtavat kesäkukka-asetelmat!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...