tiistai 3. huhtikuuta 2018

Pääsiääskukat kellarista

Laitoon syksyllä, marraskuun lopulla purkkiihin sipulikukkia, jotta niitä vois keväällä kukittaa piäneksi piristykseksi. Krookuspurkit o jo piristysruiskeensa antanu ja ny on sitte seuraavien vuaro. 


Tulppaani 'Flaming Flag'

Ny on kukintavuaros valako-violetit tuluppaanit, jokka voitin syksyllä Puutarhahetki -plokin arvonnasta. 


Päivä valos ja vihertää jo 27.3.2018Piipot oli noussu näkyvihin jo 13.1, mutten ny viälä silloo halunnu niitä ylähän nostaa. Pääsiäänen oli tähtäämes, vaikkei nämä ny perinteesien pääsiääskukkien färisiä ookkaa. Aika pitkiksi hujopiiksi ne kerkes kasvaa ja yks kalapianaamaane kukkaki oli tullu jo näkyvihi, 26.3. Tuli kiirus kiikuttaa ne ylähä. Valakooset jätin viälä kellarihi, ne ku on palio näitä jäliis.
Valolla on ihimeelline voima. Näi ihana kukka siitä kehittyy.


Viikko valos.
Öhöm.....ei mikää ensluakkaane taironnäyte, mutta kukkiivat kuitenki. Tästä tuli tällääne "maalaukselline" tulppusankoo 😁 Kuinkas niitä pystyjä, suaria tulppuja saa? Olisko pitäny nostaa ennemmi ylähä? Ajootus olis kyllä silloo menny aiva piälehen.Toine pääsiääseksi tarkootettu purkki sisälti narsissien, tai siis puutarhatasettien sipulia.


Puutarhatasetti 'Minnow' 2.4.2018.

Söpöjä. Näitä ostan ens syksynäki ja istutan niitä purkkiihi. Nämähän on piäniä, vaa 15cm korkuusia, puutarhas. Ny non pikkuuse pitempiä, lämmön vaikutuksesta kait.


Just kellarista tuarut 'Minnow' puutarhatasetit 18.3. 


Nämäki nousivat jo tammikuulla pintahan, mutta ylähä toin ne vasta 18.3. Kukkintahan meni kaks viikkua eli kukkiivat just oikiahan aikahan. Aijootus osuu kyllä puhtahalla tuurilla.Tämä oli ensimmääne kerta, ku mullon näinki monta sipulipurkkia kellaris, mutta tairan ens syksynäki laittaa. Ihan mukava näirenki kasvua on seurata. Pihalla ku ei viälä paliua tapahru. Portahilla nämäki olis, jos ilimat olis lämpöösempiä.


Pyry tais mennä ohitte, ei oo viälä hiutalestakaa satanu 😊
Mukavaa viikkua!

36 kommenttia:

 1. Kauniin väriset tulppaanit ja tasetit ja täydellinen ajoitus, kun kukkivat juuri pääsiäiseksi. Minä turvauduin tapani mukaan markettien sipulikukkatarjontaan ja niistä tulee olemaan hyvin lyhytaikainen ilo, kun en jaksa yöpakkasten takia kuskata niitä edestakaisin ulos ja sisälle. Tosin ainakin perunanarsissit kaivan heti maan sulaessa pihan sipulikukkapenkkiin.
  Täällä meillä satoi ihan koko eilisen päivän ja illan sakeanaan lunta, joten hyvin talviselta näyttää nyt maisema. Loppuviikosta jo sitten pitäisi olla ihan toisenlaiset näkymät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli maitokauppasipulikukat viimme yän ensimmäästä kertaa pihalla. Hengis näyttääsivät olevan. Ei pakkaastakaa kyllä ollu ku -3 ja risat. Penkkihin mäki meinaan sipulit kaivaa.
   Meillä ei satanu tosiaankaa hiutalestakaa. Sitä loppuviikon vesisaretta taitaa orottaa joka puutarhuri.

   Poista
 2. Kivasti olet saanut sipulit kukkaan ja tuo narsissi varsinkin on hieno! Kevättä ei ole näkyvissä, meillä on nyt satanut vuorokauden ympäriinsä. Lumityöt odottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnowista tuli teteille kilipaalija. Kerranki meillä ei satanu ja nykki aurinko paistaa koriasti. Tsemppiä lumitöihin!

   Poista
 3. Maalauksellinen tulppusanko on minusta varsin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan se :) Vois tiätysti leikata tulput vaasihin, mutta kukkikohon ny näi.

   Poista
 4. Minustakin tulppusanko on hieno. Eipä ole joka huushollissa samanlaista. Ajoitus on sinulta näiden sipulikukkien suhteen osunut nappiin.

  VastaaPoista
 5. Ihana piristys tuo tulppusanko! Niillä on ilmiselvästi oma tahto kasvaa vähän vinksin vonksin :D Mulla oli tulppaanit ja narsissit samas purkis ja tulppaanit kukkii jo, narsisseista on vasta pienet piipot näkyvis. Pitää vissiin laittaa erikseen ens vuodeksi. Tulppaanit järjesti muutenki yllätyksen, kun luulin ostaneeni valkoisia, mutta päättivät sitten olla vaaleanpunaisia. Tai sitten en vain muista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi meinasin laittaa tuet, mutta tuumasin että olokohon. Ei ne kauvaa kestä kuitenkaa. Tuallaasia färiyllätyksiä tuloo aina silloon tällöön, syystä tai toisesta :)

   Poista
 6. Tulput muistaakseni pysyvät matalina, jos saavat viileää ja kuivaa. Venyvät kastelusta ja lämmöstä. Kukinnan jälkeen saa sitten kastella. Hyvin onnistuit sipuleiden hyötämisessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellari onki liian lämmin, ku kasvuki oli nuanki voimallisesti siälä alakanu. Kerran annoon kellaris olles vähä vettä. Ens vuanna täytyy jättää kastelu tykkönää.

   Poista
 7. Kauniisti tulppaanit kukkivat kellarissa kasvaneeksi! Miulla asteet on vielä kylymässä, taijan ottoo sisälle jos intoutuisivat vaikka kukkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kevät oo jo nii pitkällä, että kukkiivat varmasti, lämpöhö ja valoho päästessään.

   Poista
 8. Täälläkin vältyttiin lisälumilta. Jes! Hienosti onnistui kukkasipulien hyötö sinulla! Minun parilla eurolla syysalesta ostamani hyasinttien sipulit kukkivat jo tammi-helmikuussa. Krookukset puolestaan pääsivät kuivahtamaan ja kukinta meni mönkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Länsi-Suamen onni :) Ihimeen hyvi, ku ei kokemustakaa palio oo. Mullaki nousi toisesta krookuspurkista vaa muutama kukka.

   Poista
 9. Ihania keväisiä sipulikukkia! Tulppaanit ovat kasvaneet taiteellisesti vinoon :) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti tuavat tuulahruksen oikiasta keväästä :)
   Kiitos, samoon!

   Poista
 10. Kauniisti kukkivat ja oikein onnistunut ajoitus! Hienon näköinen kokonaisuus nuo tulput sangossa. Minulla on noita samoja odottelemassa vielä varastossa. Pitäisikin käydä taas kurkistamassa, mitä niille kuuluu. Pari viikkoa sitten piippoja ei vielä näkynyt. Aurinkoista huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan ne voinu pystyski olla, muttaku ei, nii ei sitte. Sullonki sopiva lämpötila, ku eivät oo viälä kasvua aloottanu. Eiköhän ne sitte valohon ja lämpöhön päästyään, aloota kunnon kasvun. Kiitos, samoon!

   Poista
 11. Ihanan taiteellista:) Minulta venähtivät ensimmäiset tulput jo talvella niin pitkiksi, etteivät jaksaneet kukkia lainkaan. Ei haittaa, pääsevät kesällä pihalle, jospa niistä saisi iloa ensi vuonna. Mutta kaksi ämpäriä on vielä odottamassa, pitäisi nyt tuoda ne vähitellen valoon ja lämpimämpään. Oi te onnelliset, jotka jäitte ilman myräkkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalle mäki nämä meinaan istuttaa, jos jaksaasivat siälä kukkia seuraavana vuanna. Mullon kans viälä valakooset tulput kellaris.
   Tänään taitaa tulla meiränki niskahan lunta. Toivottavasti olis viimmeene lumisaret.

   Poista
 12. Kukkataidetta! Onni teille jotka selvisitte ilman pyryä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torella :) Kyllä, ei tarttisi tulla enää hiutalestakaa.

   Poista
 13. Kauniita! :) Kyllä tuommoiset ruukulliset kovasti piristää, kun ulkona on vielä muuten niin valkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non esimakua keväästä :) Joo, sitä valakoosta on tullu tänää lisää :(

   Poista
 14. Nuo sinun tulput ja narskut ovat ihanan veistoksellisia, väriltään upeita ja keväisiä. Mun tulput ja krookukset piipottavat vielä kasvarissa. Kyllä kukkasipuleiden hyötö kannattaa ilman muuta vallankin jos osuu syksyllä hyvälle alelaariapajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle tulooki oikee kunnon kukinta :) Alelaarit pitää tiätysti aina hyäryntää.

   Poista
 15. Onpa kauniita. Tuollaiset ovat niin piristäviä. Linkkasin tämän kivan blogisi Maatiaiskanasen aloittamaan Puhu hyvää selän takana- haasteeseen. Mukavaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non viäläki hyväs kukas. Kiva, että tykkäät ja huamioot nua mukavalla tavalla :) Kiitos, samoon!

   Poista
 16. Kauniita ja hyvä idea kyllä :)

  VastaaPoista
 17. Tulppaanisanko on oikein hieno ja etenkin persoonallinen :D Kiva tapa luoda kevättunnelmaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...