sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Kevättä rinnas ja joutsenien jahtaamista

Aurinko on kivunnu jo ihanan korkialle ja päivä pirenny huamattavasti. O mukava mennä aamulla navettahan, ku näköö etehensä ja  illallaki o navetan jäläkihi viälä valoosaa. Lämpötilat o ny pysyny öisinki plussan pualella ja eiline kunnon vesisaret sulatti tehokkahasti lunta. Ohan sitä viälä, mutta pälävipaikat o mukavasti suurennu.


21.3.2019

Kinttupoloku o terassipäästä jo lumeton................samoon ku terassipenkkiki, johonka o noussu krookuksien piippoja ja näyttää etualalla oleva punertava komiamaksaruaho 'Red Cauli' olevan hengis.
Navetan nurkkapenkis näkyy lumen lisäksi, narsissien piippoja. Mitää kukkivaa ei näy viälä aikoohi.Ja sitte joutsenjahtihin.
Isäntä ilimootti alakuviikosta, että ny on tullu oikiasti kevät. Soli kuullu jotsenien törähtelyä. Itte kuulin ne vasta eilee (lauvantaina). Tänää pelarkoonioota tiiraalles kattahrin aukialle ja olin näkevinäki pellolla joutsenia. Eihä sitä auttanu muu, ku lähtiä kameran kans joutsenjahtihi.

Otin  jahtaamisen ulukoolun kannalta ja lähärin jalakapatikas liikenteesehe. Aurinko paistoo komiasti, mutta oli ihan kaamia tuuli. Ku tulin aukialle, oli pellolla enää yks joutsenpariskunta.Mun kuvauskalusto o lintukuvauksehen auttamattomasti liian känääne ja ku viälä tuuli mua riapootti, olin varma, etten saa minkäälaasia kuvia. Mutta, eiköhän niistä selevän saa.

Kävin sillalla asti. Joki oli jo reunoolta sula, mutta jäät ei ollu viälä lähteny. Tänä keväänä ei taira tuluvia tulla.
Käännyyn takaasi ja tulomatkalla näin toisenki joutsenpariskunnan.Tuuli nii lujaa, että istahrin pienreunalle kuvaamahan. Kamera pysyy het palio paremmi käsis. 
 Ei olisi parikymmentä vuatta sitte uskonu, että joutsenet o nykyysi iha joka kevääne/kesääne näky. Mitä muuttolintuja soot jo nähäny?

Aurinkoosta viikkua!

31 kommenttia:

 1. Joutsenia jahtasin minäkin, vaan jäi näkemättä! Hyvin sait kuvat!

  VastaaPoista
 2. Ihania joutsenia! Täällä niitä harvoin näkee missään maassa, lentävät yli vain. Toissa viikolla taisin kuulla ensimmäiset, nehän oikeastaan tosiaan ensin kuulee ennen kuin näkee :-D
  Huh tuulta, toivottavasti nyt olisi vähän tyynempää, tämä tuuli on käynyt luihin ja ytimiin ja luulen, että teillä on tuullut vielä enemmän.
  Ihanaa sulaa maata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, niillon manterehelle kiirus. Joo, ääni kuuluu, joskus oikee kovaki töötötys. Täälä tuuli kyllä aika lujaa. Ihan piti etukenos kävellä tuulta päi. Ny son onneksi jo rauhoottunu. Joka päivä, on onneksi emmä maata näkyvis.

   Poista
 3. Mukavasti paljasta maata näkyvissä. Joutsen on kyllä upea ja uljas lintu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päivä onneksi enemmä. On se ja tähän aikahan yks kevään merkki.

   Poista
 4. Niin ne lumet vähitellen sulavat! Teillä on vähemmän lunta kuin meillä. Minäkin olen monena päivänä nähnyt joutsenten lentävän ja lentäessään laulaa kailottavan täällä meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläki viälä paikoon jopa 30cm lunta, eteläpualen looratarhas ja etupihalla. Niiren ääni kuuluu kauvas, vaikkei mitää näkisikkää.

   Poista
 5. Vähhiin on teiltä lumet huvennu! Piippjakin jo puskoo, siitä se iloks muuttuu kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O lumisiaki paikkoja viälä, mutta siitä ne hilijoollensa sulaa. Piippoja löytyy, mutta kukkia ei viälä näy. Lumikellojenki päällä viälä liikaa lunta, jos ny eres hengis ovakkaa.

   Poista
 6. Hmm. Jostain syystä en näe muiden kommentteja (tai siis näen mutta ne on tyhjiä). Enkä myöskään blogisi tekstiä, jos siinä sellaista on. Katsotaan toimiiko tämä kuitenkin. Täälläkin ovat ensimmäiset joutsenet jo saapuneet. Ja töyhtöhyypät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvisi syykin: Blogisi teksi näyttäisi (ainakin minulle) olevan samanväristä kuin taustakin. Ei siis erota lukea, jollei hiirellä maalaa.

   Poista
  2. Eipä näkyny mullekkaa. Kiitos että teit pualestani salapoliisityätä. Hoksasin siitä het mihinon vika. Vaihroon yällä, silimät ristis, bannerin ja vaihroon vahingos plokitekstin färin, vaikka oli tarkootus vaihtaa plokin nimen färiä.

   Ai, teillon jo töyhtöhyyppiäki. Täälei oo, en ainakaa hoksannu, eikoo isäntäkää ilimoottanu nähänehensä.

   Poista
 7. Viime torstaina lensi eka joutsenpariskunta talon yli, juhlallinen hetki ja varma merkki keväästä. Kutkia olen kuulostellut mutta vielä ei ole niistä havaintoja. Toinen hyvä merkki on mustarastaan lintulaudan alla, tänä vuonna niitä näyttää olevan runsaasti. Ja tietysti piipot jotka pitää tarkistaa pari kertaa päivässä että voivat hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näi keväällä, ensimmääset joutsenet sykähryttää, muttei ne myähemmin kesällä, tee hetikää nii suurta vaikutusta, ku niiton joka pellolla. Kurjista ei oo tääläkää viälä mitää havaantua. Kaks mustarastasta hoksasin tänää.....lintulauran alla :) Piipot on ny tarkan silimälläpiron allaasena.

   Poista
 8. Joutsenten törähtelyä olen kuullut, mutta itse lintuja en ole nähnyt. Sen sijaan jonkinsortin hanhia lensi metsänreunan yli perjantaina. Tänään marjakuusen alla ruokaili peippo. Piti hieraista silmiä parikin kertaa, mutta kyllä se niin minun kuin Ukkokullankin mielestä peippo oli. Puoli kuuta siis... Mustarastaita meillä on pihassa runsaasti. Nytkin leikkimökin päädyssä näkyy olevan neljä ja toiset neljä Olopihan syreenien alla. Lurittelevat jo ihan kunnolla.
  Piippoja alkaa jo löytyä muualtakin, kuin talon kupeesta. Pari päivää voisivat pysytellä matalampina, sillä seuraaviksi öiksi luvattiin ihan kunnon pakkasia. Vaan eiköhän ne piipot jonkin verran pakkastakin kestä. Onneksi loppuviikoksi on luvattu lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt taitaa kevät ruveta etenemähän oikee kunnolla, ku rupiaa tulemahan muuttolintuja enemmänki, kyllä ne tiätää. Teillähän on mustarastahia ihan laumaksi asti. Tännekki o luvattu pakkaasöitä ja huamenna on kait päivälläki pakkaasta. Loppuviikosta pitääs tääläki lämmetä.

   Poista
 9. Joutsenia ja kanadanhanhipariskunnan olen jo nähnyt. Alkaa muuttolintuja jo tulla. Niin ja kalalokki! Sen näin tänä aamuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siälonki muuttolintuja jo enemmänki. Taitaa uusia lintuja ruveta bongaamahan päivittäin.

   Poista
 10. Sielläkin on jo lumet käyneet vähiin. Eikö ole ihana, kun alkaa näkyä jo piippoja ja paljasta maata? Pian perennatkin alkavat nousta. Selvästi tunnistettavia ovat joutsenet kuvissasi :) Meillä ei ole vielä näkynyt eikä kuulunutkaan minkäänlaisia muuttolintuja. Eivät uskalla tänne lumen keskelle tulla. Aurinkoista ja tyynempää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä viälä. Lumettomimmat paikat kuvasin. Keltapäivänlilijat jo kurkkii ja tarhakylmänkukka :) Teirän lumet katuaa aina tosi nopiaa, sitte ku sen aika tuloo. Toivottavasti pia.

   Poista
 11. Hyviä kuvia kiitos .Joutsenia on meilläkin mökkitien varrella näkynyt jo pari viikkoa ,ovat tulleet sulaan veteen. Mustarastaita on myös mökkipihassa .Lunta on vielä paljon mutta varjostuskankaita on havujen päältä kyllä saanut kiskoa jo alemmas .Joten sulamista on tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veren äärelle sinne etelämmäs, ne tuloovakki ennemmi. Mustarastahia näin tänää. Vaikka äkkipäätä kattooski, ettei lumet oo yhtää sulanu, nii aina sen sulamisen jostaki huamaa.

   Poista
 12. Meilläkin on jo joutsenet lennelleet. Teillä on jo kivan keväistä siellä.

  VastaaPoista
 13. Onpa kiva, kun olet nähnyt jo joutsenia ja sait ne kuvaan. Kyllä keväiseltä teillä näyttää. Meillä sataa lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja kevään merkkiä. Pelloolla näyttää huamattavasti kevääsemmältä ku omas puutarhas. Lunton viälä palio. Meillä paistaa aurinko ja mittari o just kivunnu plussan pualelle. Meillä satoo eilee.

   Poista
 14. Meillä ei ole vielä muuttolintuja näkynyt, on sen verran kylmää ja lumista vielä. Tässä eräänä päivänä olin kyllä kuulevinani hanhiparven äänen, mutta se saattoi olla kevään kaipuusta johtuva aistiharhakin :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tiärä, vaikka olisikki kuullu oikee. Toivottavasti pian näekki niitä. Kiitos, samoon!

   Poista
 15. Ihania piippoja, siellä näyttää jo tosi keväiseltä! Hyvä joutsenbongaus. Joutsenia näkyi viime viikonloppuna täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamasta paikasta o lumet sulanu, mutta luntaki löytyy viälä. Joutsenia taitaa siälä eteläs olla jo suuret määrät.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...