sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Heinäseivässeinäke

On siinä kans sana. Piti monta kertaa tavata, ettei menisi kiäli solomuhu. Muttaku, sei mummiälestä oo aita, koska son nii korkia, ennemminki seinä.Maalaastaloos ku asun, oon kauvan halunnu käyttää heinäseipähiä johonaki. Pikkuhilijaa se sitte kirkastuu. Meirän terassilta on suara näköyhteys naapurin klasille. Jotenki rupes vaivaamahan, etton ku tarijottimella koko aijan. Ennen siinä kasvoo suuri lumipalloheisi, mutta se halakes muutamia vuasia sitte, märiän nuaskalumen painosta. Leikkasin sen, muttei se siitä kunnolla lähteny kasvamahan, niinku viäreene aroniapuska teki.

.

Syksyllä ihan viimmeesinä töinä, jo hakkasin metalliset aitatoloppien jalaat maaha. Aattelin, että siitä olis keväällä hyvä jatkaa, jos olis vaikka tekemisen puutetta, het lumien sulamise jäläkihi.Ei ollu. Keväällä oli muuta puuhaa, mutta sain seipähät paikoollensa ja tilikittyä ne suarahan.

.
Sitte pikkuusen kuivaharioottelua. Isännän miälestä seipähät oli väärinpäi. Heinäseipähäthän kuuluu olla pystys........ Kuka nii sanoo?!?!!!!Halusin ne kuitenki suaraa vaakahan. Siinähän meinas mennä sormi suuhu, ku käret loppuu het alakuhunsa, joten narut apuhu. Niillä oli hyvä säärellä seipähien välit sopiviksi ja pystyy kipaasta joka välis kattomas terassilta, miltä näyttää.Seipähät ruuvvasin nurialtapualelta akkuporakonehella kiinni. Seinäkkehestä tuli aika harva, eikä se näkymiä kokonansa peitä, mutta kummasti se luaa illuusion omasta tilasta. Seipähien eres kasvaa  lisäksi pikkuune suklaakirsikkapuu, joka muutaman vuaren päästä, toivottavasti muarostaa hyvän näköestehen. Sato tänä kesänä oli kokonaasta kolome kirsikkaa. 

Kävin lisäksi ostamas mustasilimäsusannan airalle, muttei se kovin kauvaa  siinä kuumuures menestyny. Ens kesäksi tairan laittaa siihe kelloköynnöksen valumahan alahappäi. Siitä saa tehokasta lisänäkösuajaa.16.9.2018

Tältä se näyttää tänä päivänä. Kiva siitä tuli, jopa isännänki miälestä, vaikka seipähät onki väärinpäi.


Mukavaa pyhää!

41 kommenttia:

 1. Kiva seinäke! Jotain tuollaista olen haaveillut myös työpaikalleni, lammen rannalle. Saas nähdä, mitä saan aikaan tänä syksynä. Alue on ihan vaiheessa vielä.
  Edellisessä postauksessa en ongelmakohtia nähnyt, ne taitaa olla enemmän itelle ongelmia kuin muille katsojille. Ainakin omassa pihassa ei tällä hetkellä muuta näykään, kuin ongelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinäseiväsrajaus sopiis hyvi lammenki rannalle. Toivotahan pitkää syksyä, nii sais tehtyä loppuhu kaikki kesällä keskenjäänehet rojektit.
   Sulloli valikoova katse :) Sullon kesät nii tyäntäyteesiä, ettet taira palio keriitä omas pihas teherä. Mutta eiköhän siälä oo muutaki :)

   Poista
 2. Tosi kivan näköinen suoja-aita ja erikoinen ratkaisu, hyvin seipäät sopivat vaakaan.
  Minulla oli yritys kasvattaa valkokukkaista susannaa kasvamaan ylöspäin siperian nataa pitkin, ei siinä helteessä oikein hyvin onnistunut. Nyt vasta on kasvuun tullut vauhtia.
  Kokeilla kuitenkin pitää ja tuo sinun näkösuojasi on kyllä kaiken vaivan arvoinen. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helteeren takia multa ainaki epäonnistuu monet kasvatukset. Eipä taira enää keriitä. Mullaki o valakoosen siämeniä, jos ens keväänä kokeelis. Kiitos :)

   Poista
 3. Ihan niinku olis siinä aina ollu! Ihana ♥

  VastaaPoista
 4. Todella nätti, ihana! Se on muuten jännä, miten harvakin seinäke tuo seinän tuntua. Ei tarvitse olla mikään tiilimuuri, jotta saa yksityisyyttä. Mullakin talon edessä muotopuutarha on ihan kylätien vieressä, mutta kun siinä tien puolella on vain yksi vaivainen köynnöskaari, tuo se heti vähän suljetun tilan tuntumaa. Mutta ei liikaa, sillä täytyyhän jokaisen ohikulkijan kanssa jutella ja kulkijoiden päästä näkemään, mitä se Saila nyt tekee ;-)
  Hyvä, että isäntäkin tykkäs lopulta :-D Syytä olikin, tuo on niin hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää kyllä, ei tilan tunnun luamiseksi tarvita ku joku kohore, mihinkä katse pysähtyy. Son monta kertaa piänestä kiinni. Sehän on selevä, että pitää kylälääsiä morjenstaa ja vaihtaa päivän kuulumiset :) Mua joskus aiva hävettää, ku oon aina pihalla. Luuloovat pia, etten mitää muuta tee ku puutarhatöitä. Kyllä isäntä tapaa lopulta hyväksyä meikälääsen tyän jälijen, vaikka se lopputulosta useen epäälööki.

   Poista
 5. Tuo on hieno! Hyvin sopii seipäät vaakatasoonkin. Näyttää hyvälle, kun eivät ole ihan tasaisin välein, vaan epäsymmetrisesti ja päätkin eri tasossa. Aivan kuin seinäke jatkuisi myös pensaiden taakse. Tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii sopii. Mullei muuta vaihtoehtua ny miäles ollukkaa. Jotaki erilaasta on joskus kiva kehitellä. Tänä kesänä, on viäreene aroniapuska ottanu kunnon kasvuspurtin. Ihime, ku oli näi kuiva kesä.

   Poista
 6. Komea seinä, siinä on taiteellista näkemystä! Kevyt, mutta kuitenkin tuo näkösuojaa. Ja siinä on kieltämättä oivallinen paikka kaikille köynnöksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaihtoehtona olis ollu vanahat laronovet, mutta niitä isäntä ei ymmärtäny ollenkaa. Tuas on köynnösten hyvä kiamurrella.

   Poista
 7. Enemmän kuin hieno! Ilmava ja taiteellinen ja samalla vetää katseen puoleensa. Mikä parasta, siinä on taas elementti, jonka oheen voi kehittää uusia kasveja, vaikka köynnöksiä, kuten suunnitteletkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni siinä muutama päivä värkätes :) Oon seinäkkehen etehe jo istuttanu sinisen köynnösukonhatun. Lähinnä siksi, etten sille muuta paikkaa keksiny. Voi olla liian tumma kukinto ja siirto myähemmi johonki mualle.

   Poista
 8. Vai väärinpäin olevat seipäät :D Miehet ei aina ymmärrä sillä seinäke on tosi hieno juuri tuollaisena. Suojaa mutta ei peitä koko näkymää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärinpäi mikkä väärinpäi :) Ei soo montaa seiväsaitaa nähäny, nii vaihtoeherot o vähis.

   Poista
 9. Taiteellinen vaikutelma on täysi 10. Lisäplussaa tulee köynnöskasvien mahdollisuudesta ja näkösuojasta/tilanrajauksesta. Oivallinen toteutus! Mullakin olis joku sata heinäseivästä riihessä odottamassa innovaatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, niinkö uppos :) Kiitos! Ny vaa sitte suunnittelemahan, vaikka useen irea tulooki yhtäkkiä, ku salama kirkkahalta taivahalta, ku antaa ajatuksen hautua.

   Poista
 10. Todella hieno, kekseliäs ja toimiva tuli. Kyllä tuossa köynnösten kelpaa kiipeillä ja kasvattaa versojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kelepaa ja tiätysti jotaki kärhyä tekis miäli. Voi olla, että pitääs laittaa kananverkkua tai naruja avuksi. On kärhöölle varmastikki liian paksut pualat.

   Poista
 11. Ompas tuas hieno seinäke, mistä näitä ideoita siulle uusia vuan tulloo! Ihhailen kekseliäisyyttäs. Kun vuan muistasin, koploisin tämäntyylisen meillekkin! Kyllä köynnöksille on hyvä, eikä oo kallis tuki. Noita jalakoja oon nähny aika edullisiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiärä :) Ohan niitä heinäseiväsaitojen kuvia tullu kuukkelootua, muttei täysin miäleestä mallia oo näkyny. Tuahonki piti soveltaa näkymien eheroolla. Istuun terassilla pöyrän ääres ja kattoon naapurin klasihi. Siihe välihi tihiin kohta, ettei naapuri näe, kuinka monta pullanpalaa syän :D Halapoja jalakoja, 4kpl/10e.

   Poista
 12. Upea! Ja luovuutta parhaimmillaan :) Tykkään tällaisista vanhojen juttujen modernisoimisista, ja mitäpä sitä juurikin olisi, kuin heinäseipien näkeminen ihan uudella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäki tykkään käyttää vanahoja tavaroota uurella tyylillä.

   Poista
 13. Valtavan upean seinäkkeen olet tehnyt. Minäkin voisin johonkin tollaisen kyhätä. ..joskus... . Kiitos sinulle tästä ideasta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullon mökillä hyvin tilaa, vaikka minkälaaselle seinäkkehelle.

   Poista
 14. Tosi hieno seinäke! Hauska idea ja oikein kauniisti toteutettu. Minulla on varastossa kolmisenkymmentä heinäseivästä pihaa varten odottamassa inspiraatiota. Meillä on niitä käytetty sisälläkin elävöittämässä kodinhoitohuoneen seinää. Ihania syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistähän saa kehiteltyä vaikka mitä. Teillä onki kaks ireoojaa. Irea saattaa putkahtaa nopiaaki. Soliki hiano seinä. Kiitos, samoon!

   Poista
 15. Tulipa hieno! Ei missään sanota, etteikö heinäseipäät voi olla poikkipäinkin, mahtava paikka köynnösten tuossa versoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nii, muttei isäntä oo tainnu nähärä ku niitä perinteesiä vinoaitoja. Siinon hyvä paikka köynnöksille, mutta voivat olla paremmi naapurin ilona, ku aurinko paistaa siältäpäi.

   Poista
 16. Tyylikäs! Sinulla on silmää suhteille ja muodoille, oikein tasapainoinen lopputulema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kyllä seipähiä pitiki monta kertaa siirtää, että olin lopputuloksehen itte tyytyvääne.

   Poista
 17. Tosi kivan näköinen aita heinäseipäistä.

  VastaaPoista
 18. Niin, kuka sanoo miten päin ne pitää olla;) Noin ovat kyllä todella kauniisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä :D Nuanpäi laitettuna seinäke näyttää pitemmältä ku onkaa. Toisinpäi olis taas litistyny kasaha.

   Poista
 19. Tosi komia seinäke tulikin! Me kans saathin muutama heinäseiväs ja ne on nyt takkahuanhen seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinäseipähät sopii yhtälailla sisälle ku pihallekki.

   Poista
 20. Hei! Tosi hieno! Löysin tämän kun olin ettimässä jotakin näkösuojaa yhteen ongelmakohtaan. Kuinka korkea tuo sun seinämä on? Onko ne pystypuutkin seipäitä? Ne ainakin näyttää seipäiltä, mutta on mun mielestä pidempiä... yt Fiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Korkeus? Heinäseipähän verran, vajaa 2m. Eli pystypuukki on seipähiä.

   Poista
  2. Ok, kiitos! Aika näyttää saanko oman `heinäseivässeinäkkeen`, riippuu ainakin siitä mitä sanoo kaupungin rakennusvalvonta. Mun seinäkkeestä pitäisi tulla vähän yli 2m, eli pitää käyttää pystypuina jotain muuta...

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...