perjantai 4. tammikuuta 2019

Vuaren ensimmääset päivät

Non ollu yhtä vuaristorataa.......säiren pualesta. Vuaren ensimmääne yä viätettihin aikamoosen myrskyn kouris. Nurkat vinkuu ja natisi ja miäles kävi isoo mänty kamarin klasin takana, mutta onneksi son vankkaa tekua.Uuren vuaren päivä oli plussalla.
Räystähät tippuu.............päivä ny oli muutenki sumuune. Mutta HEI, täshän oli het vuaren ensimmääne suajapäivä, mikä tarkoottaa, että yhyreksän viikon päästä ojat lirisöö ja sehän tarkoottaa varahaasta KEVÄTTÄ!
Toisen päivän aamuna, kuu ja Veenus kulukivat viärekkäin, vai pitääskö sanua peräkanaa.Aurinko paistoo pikkupakkaases. Tuulen tuiverrus oli sammuttanu yhyren lyhyryn. Oksanpätkiä ja kaikellaasta roskaa oli lumella, mutta muuten kaikki oli kunnos. Kolomantena päivänä, oliki sitte kirpakan pakkaasen vuaro.Ilima tuntuu ouroksesta, ihan hyytävän kylymältä...............vaikkei asteeta lopuksi nii palio ollukkaa. Olihan niitä, mutta kylymempiäki päiviä o nähty. Harvoon sattuu astehet näi hauskasti.


Tänään olin tiän päällä ja tämän näyn nähäressäni, oli pakko pysähtyä.......


........ja ottaa muutama kuva.


Alakuvuaren sää on muuttunu vauhrilla. Saa nähärä kuinka se jatkuu. Muuten vuaren ensimmääset päivät on ollu aika rauhallisia. Oon siirtäny tontut kesäteloolle ja jatkanu yläkerran siivousta siitä, mihinkä enne joulua jäin. Keräsin jo jopa kaikki siämenpussit samahan paikkaha ja huamasin, että niiton iha valtava määrä. Kuinka kummas, näi o päässy käymähä. Yhtäkää siämentä lisää en tartte.......... niihän sitä luulis.


Hyvää vuaren alakua!

35 kommenttia:

 1. Tulisi vaan aikainen kevät! En laita vastaan, en niin talvesta perusta ja pakkasesta en nyt yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä talaven jäläkihin, orottaa aina varahaasta kevättä. Ei kuulu talavi munkaa suasikkivuarenaikoohi, mutta pysyys eres kaikin pualin siärettävis lukemiis.

   Poista
 2. Lämpötila on tosiaankin sahannut ylös ja alas. Teillä on vähemmän lunta kuin meillä. Toivottavasti kasvisi selviävät tuosta! Aurinkoisen pakkaspäivän kuvasi ovat niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Lunta taitaa olla keskimäärin 10cm. Tuuli on riimuuttanu sitä aika pahoon. Kaaripenkin talaventörröttäjihin o pysähtyny 20cm, mutta joiski muis kohtaa ei lunta palio ookkaa. Kiitos :)

   Poista
 3. Meille ei se myräkkä kovana tullukkaan. Lunta on ainakin puol metrii ja pakkanen paukku torstaina -27, ei plussalle oo männy kertookaan. Alijiätynyttä vettäkin on satanu vaikka pakkanen paukkuu, aika outuu. Mukavoo loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tullu ja onneksi o lunta palio, ku pakkaaset paukkuu nuan kovina. Just luin leherestä, että kuun loppu voi olla keskimääräästä kylymempi ja jos lunta ei tänne tämän enempää tuu, voi kasviille tulla tiukat paikat. Olipas kumma juttu, tua alijäätyny vesi. Kiitos, samoon!

   Poista
 4. Täällä päästiinkin sitten myrskystä vähemmällä. Lunta tuli kolmisenkymmentä senttiä lisää, mutta ei juurikaan tuullut. Plussalle ei kunnolla mennyt kertaakaan, pakkasta oli alimmillaan suunnilleen saman verran kuin teilläkin. Pääasiassa lämpötila on pysytellyt -10 asteen molemmin puolin. Nuo lopussa olevat kuvat ovat upeita! Itsekin olisin pysähtynyt tuollaisia ihastelemaan. Mukavaa viikoloppua ja loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta siälä iräspäi tuntuu piisaavan. Tännekki vois tulla vähä viälä lisää. Ny on pakkaasta -5. Just sopivasti. Soli pysäyttävä näky :) Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Onpa huikean kaunis usvainen peltomaisema! Sää tosiaan on vaihdellut melkoisella vauhdilla, tätä menoa tästä saattaa tulla mielenkiintoinen vuosi! Minun siemenlaatikot on vielä läpikäymättä, ehkäpä täydennystäkin tarvitaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Toivottavasti rajuummat äärisäät jäis kuitenki tulemata. Emmäkää siämeniä viälä tarkemmi plarannu ja ihan varmasti siältä jotaki puuttuu. Het tuloo miälehen ainaki hernehet.

   Poista
 6. Aivan upeat talviset maisemakuvat! Niitä ihastelin täällä pitkään, meillä kun ei maalaismaisemaa ole tässä ihan lähellä :)
  Hauska sattumus nuo lämpötilat mittarissa.
  Hyvää vuoden alkua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon aakeetalaakeeta :)
   Harvoon sattuu kattomahan mittarihi oikialla hetkellä.
   Kiitos!

   Poista
 7. Upeita kuvia.Täälläpäin on ihan oikea talvi, lunta ja pakkasta. Vai on siemenvarastoja kertynyt, niinkai siinä tahtoo käydä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii tuntuu olevan. On niitä. Sitä vaa ihimettelen, ku muutamia vuasia taappäi, ei ollu pääsääntöösesti ku kelloköynnöksien ja asterien siämeniä.

   Poista
 8. Ihan uskomattomat maisemat ja tuo usvakuva todellakin pysähdyttää kasvamaan! Meillä kaikilla tarhureilla on varmasti siemeniä ainakin riittävästi, mutta koskaan ei uuden siemenpussin tarvetta tiedä ennenkuin se on kädessä ja maksettu ja sitä ilman on vaikea olla...jää mokoma kaivelemaan, jos mukaan ei ota, niin se vain on!

  Onneksi siellä teilläkään ei tuhoa tullut! Ei meilläkäänm, sähköt olivat vain hetken poissa. Säät sahaavat täälläkin. Lunta tuli ja tänään korkkaan uudet sukset, nuoskakeliä en kaipaa ollenkaan, tällainen rapsakka pakkanen olisi tosi kiva - toisaalta rajansa silläkin. Hyvät ovat vanhan kansan ennusteet ja mitä tuo Veenus ja kuu vielä saavat aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...höh taas kone kirjoitti omiaan! Usvakuva siis pysähdyttää katsomaan :D

   Poista
  2. Tua usva oikee korostuu, ku aurinko paistoo just vaan siihe.
   Kummasti nuata siämenpussia kertyy ja Tuulikin siämenketjukirijehen kiarrokset oli tosi antoosia :)
   Meillei sähköt eres räpsyny tai sitten ei vaa huamattu. Toivottavasti sukset luisti hyvi. Aikaane kevät olis kiva.

   Poista
 9. Tosiaan on säitä pitäny melkein laidasta laitaan. Pakkasia seuras äkkilauhtuminen. Täällä päin selvittiin onneksi aika vähin vaurioin ja lyhyin sähkökatkoin myrskystä, muualla kokivat pahempaa.
  Menis viikot nyt äkkiä, niin alkas kevätaurinko paistamaan ja pääsis niiden siemenvarastojen kimppuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihimettelen viäläki, ettei täälä ollu minkäälaasia sähkökatkoja.
   Aikahan tunnetuski kuluu ku siivillä, joten eipä aikaakaa, ku siämenpussit rupiaa rapajamahan :) Usko pois!

   Poista
 10. Upea lakeuden usva, satuit hollille just sopivaan aikaan!

  Myrsky meni meilläkin ohi vähän normia rivakammalla tuulella, eli eipä päässyt täällä otsikoihin. Tuuli ja lumen tupruttaminen ei kumpikaan yltänyt mittaviin ongelmiin.

  Kelit on täällä pohjoisella kantilla Pohjanmaata ihan mukavat pikkupakkasessa. Tuuliki hellitti. Yhdeksän viikkoa olis sitten maaliskuun alkua. En usko, mutta voihan sitä toivoa?

  Leppoisaa talven kulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös. Hyvä, ettei myrsky tuanu ongelmia.
   Täälon lukemat taas vaihteeksi plussalla. Usko vaa......ainaki johonakipäi :)
   Kiitos, samoon!

   Poista
 11. Onpa hienot näkyvät usvasta väreineen. Olisin pysähtynyt minäkin.
  Sää on sahannut ihmeellisesti plusasteista kunnon pakkasiin. Meillä ei ole kovin paljon lunta (eikä näytä olevan teilläkään), joten kasvien puolesta vähän huolestuttaa. Aikainen kevät olisi kyllä mukavaa. Mikäs sen mukavampaa, kuin maata kameran kanssa kuraisessa maassa piippoja tähtäämässä.
  Joo, siemeniä on ennestääkin, mutta takuuvarmasti niitä lisää taas tänne ilmestyy. Jokavuotinen ilmiö, enää en edes yritä vastustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää tuntuu jatkavan jo totuttua sahaamista. Lunta ei kaihiasti oo ja ny rupiaa peliättämähän nua luvatut loppukuun pakkaaset, jos ne toteutuu. Lunta vois tulla lisää. Kyllä se aikaane kevät miältä ylentääs aika mukavasti.
   Iha varmasti, munki näppiihi tarttuu uusia siämeniä.

   Poista
 12. On ollu kyllä kaikenlaista talvikeliä viime päivät. :) Tänään tuprutti pikkusen lunta ja sitten alkoi paistaa aurinko. Kevättä kohti!

  VastaaPoista
 13. Vaihtevaa säätä on ollut, myöhään illalla parikymmentä astetta pakkasta ja seuraavana päivänä lähes plussalla. Hienot kuvat matkan varrelta. Kävin omia siemenvarastoja läpi, vain porkkanaa pitää ostaa lisää, muita löytyy vaikka koko kylälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pääse ainakaa kyllästymähän samahan säätilahan. Multa taitaa puuttua hernehet :)

   Poista
 14. Upeat nuo viimeiset kuvat! Minä olen jo ihan kevättunnelmissa siemenpussien kanssa.:) Ihanaa, kun päivän piteneminen jo huomaa. Töistä lähtiessä ei ole enää ihan pilkkopimeää, vaan aurinko kajastelee taivaanrannassa. Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niinku päivä olis jo pikkuusen pitee. Pikkuhilijaa meikäläänenki alakaa lämmetä. Pitää mennä pussukat kunnolla läpitte. Mukavaa viikon alakua!

   Poista
 15. Täällä meillä tuon myrskyn suhteen päästiin onneksi tosi vähällä ja se esiintyi melko laimeana toisin kuin merialueilla. Pakkastakin on ollut melko kohtuullisesti eli enimmillään 14 astetta.
  Upean värinen taivaanranta alimmissa kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei myrskynny, parempi nii.
   Kyllä, soli jännä hetki, eikä nua näkymät yleensä kauvaa kestä.

   Poista
 16. Kovasti on kyllä ollut vaihtelua säiden suhteen. Mutta kuulostaa kyllä kivalta, jos kevät tulisi jo 9 viikon päästä:)
  Meillä loput joulukamat pakattiin tänään laatikoihin, ja kuusi poltettiin suoraan takassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa olis, jos ennustus pitääs paikkaansa. Joskus on jopa pitäny, tälläki korkeurella.
   Suaraa hyätykäyttöhön :) Meirän kuusi kenottaa viäläki pihas, jos huamenna sais sen hävitettyä.

   Poista
 17. Meillä on ollut kaiken aikaa pakkasta ja lunta on enemmän kuin riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaaki talavi pysyä, ku se kerran tuloo ja luntaki o palio enemmä ku täälä. Kumma kyllä, kevät tuloo kuitenki suunnilleen samoohi aikoohi.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...