maanantai 21. tammikuuta 2019

Pumpulilunta ja panoraamaa

Ny tuntuu oikee talavelta ja siltä näyttääki. Lunta o hilijallensa satanu monena päivänä, joten puiren ja pensahien oksilla o pehemoosta lunta, ku pumpulia.


Kiamura

S-piikkiäkehen piikiistä hitsattu köynnöstukiki, näyttää auringonpaistehes kivan koristehelliselta.Ku syräntalaven juhulat o juhulittu, ei tuu enää laitettua kynttilöötä palamahan.Isännän menopeliki o simahtanu.


Lumipalloheisi.

Ihana pumpulipallo.Kivat rytmit  💗Nämä lukemat ei oo kivoja. Ensimmääset oikee kunnon pakkaaset. Aamulla mittaris -25astetta. Kauempana lakialla viäläki enemmä, jopa -30. Ei tua sisälämpötilakaa mikää häävine oo. Hrrr.....Ei ihime, että lintularolla käy kuhina.Ja sitte panoraamaa, monelta vuarelta.

Lumitilanne 21.1.2019
Komia, auringonpaisteene talavipäivä. Lunta näyttää olevan vähemmä ku vuasi sitte, siton kertyny, nippa nappa 20cm. Onneksi eres tuanki verran, ku pakkaastaki on ollu melekee koko päivän yli -20. Toistaaseksi tämän vuaren kylymin päivä. 


Etupihan lumitilanne 21.1.2018. 

Ny on sitte oikiasti lunta, keskimääri 20cm-40cm ja pakkaastaki o riittäny. Mittari näyttää tälle päivälle -9,7 astetta. Kevyttä pakkaaslunta tuloo hilijallensa. Nii, eihän ny tuulekkaa, ku kerran lumi pysyy puis. Alakuviikosta on luvas yli -20 astetta, mutta seuraavana päivänä jo plussaa. Taitaa nämä lumet kuitenki pysyä keväähin asti.......toivottavasti, vaikka lämpötilat kuinka sahaas.


Lumitilanne 21.1.2017

Lämpööset föön-tuulet oli just käyny sulattamas vähääset lumet melekee tykkönää. Pikkupakkaasta -3,5 astetta ja tuuleton keli vuasi sittekki. Luntahan ei pahemmi ollu koko talavena, muttei ollu kovia pakkaasiakaa.


Lumitilanne 21.1.2016
Tämä lumitilanne näyttää näi jäläkehenpäinki oikee herkulliselta, mutta.......tuli aiva liian myähää. Vuasihan vaihtuu kovetus pakkaases, iliman suajaavaa lumipeittua, tunnetuun seurauksin.Yrittäkää tarijeta!

36 kommenttia:

 1. Teilläkään ei näytä olevan hirmu paksua lumipeitettä, mutta jospa olisi riittävästi kuitenkin kasveja suojaamaan. Teillä on sisällä pari astetta lämpimämpää kuin täällä :-D No se johtuu siitä, että olen ollut laiska lämmittäjä, päivä meni eteiseen kaappia rakennellessa enkä tullut laittaneeksi tulta hellaan kuin vasta nyt. Onneksi on lämpimät vaatteet ja kerrastot keksitty.
  Kiva tuo panoraama joka vuosi samaan aikaan, en muistanutkaan ollenkaan tuota kahden vuoden takaista föönituulta, tai sitä edellisen talven paukkupakkasta uutenavuotena. Ei niitä enää muista, viime talven viellä muistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta vois olla enemmä, kasvien takia, muuten en piittaasisi. Sitä unohtaa monta asiaa, ku innostuu jostaki, esim. kaapinkokuamisesta :) Kerrospukeutumine o tätäpäivää.
   Fööntuulet oli multaki unohtunu, mutta SE erelline talavi teki nii palio tuhoja, ettei heleposti unohru.

   Poista
 2. Heh, meillä on puol metriä lunta. Pikkuisen tuiskutti tuossa toissayönä. Pakkasta on -20. Talvelta tuntuu. :) Mutta aurinko on paistanut, kevättä kohti mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillonki reilusti lunta ja pakkaasta. Meillon tällä hetkellä -5. Kevättä kohti, vaikka ny näyttää olevanki pakkaasjakso eres.

   Poista
 3. Kylmä on ja paljon lunta, kasveilla on suojaa ja se on hyvä. Juuri kävin katsomassa mitä mittarit näyttää, ikkunan vieressä sisällä +14 astetta, ulkona -22 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tais olla tuahon aikahan pihalla -14. Se tuntuu jo aika lämpööseltä. Teilläki on sisällä aika raikasta.

   Poista
 4. Meilläkin lunta on satanut aika runsaasti ja aurinko on paistanut useana päivänä tosi ihanasti. Pakkasta täälläkin on tänään ollut 20 asteen molemmin puolin. Yötä kohti näyttää kiristyvän.
  Kivat panoraamakuvat vuosien varrelta. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäi taitaa olla vähite lunta. Teillä, eteläski o palio enemmä. Ja meillä lämpeni.
   Meinas mennä kuvauspäivä ohitte, ihimeekseni muistin :)

   Poista
 5. Meillä tuota lunta alakas olla omiks tarpeiks. Pakkanen on paukkunu -27* joinakin öinä ja se on huolenaihe. Kun ei mittään vahinkuu tekis.
  Lumi on suojana kasveille, viimesyksynä koristeomenapuu 'Dolgo' istutettiin, mitenhän se selevivää!
  Vuuvet ei oo veljeksii, noista panoraamakuvista piätellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauhistus ku o ollu kylymiä öitä. Onneksi o palio lunta. Toivottavasti puu seleviää talavesta.
   Ei oo, mutta yllättävän monta lumikuvaa kuitenki.

   Poista
 6. Kauniit lumiset kuvat. Lumipalloheisi on nyt ihan kirjaimellisesti nimensä mukainen :D Meillä kävi lämpötila alimmillaan -27 asteessa, yön aikana onneksi lauhtui -13 asteeseen. Nuo panoraamakuvat samasta paikasta samana päivänä ovat hyvä idea. Pitääpäs penkoa, olisiko minulla joku käyttökelpoinen kuva viime talvelta ja yrittää muistaa ottaa tänä vuonna vertailukuva. Muutaman vuoden päästä olisi mukava niitä sitten vertailla. Meillä on lunta nyt 50-60cm ja lisää tuiskuttaa. Uhkaavasti näyttää siltä, että joku käy tänään lumitöissä... toivottavasti kerrankin isäntä! :D Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläki täys talavi. Eiköhän joku hyvä kuva löyry, josta saa muarostumahan perinteen. Ei tartte käyrä punttisalilla, ku teköö lumitöitä :) Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Mainio idea kuvata samaan aikaan vuosittain, näkee lumitilanteen heti kerralla, ei tartte muistella...
  Ihanaa pehmolunta on tosiaan tullut. Ulkona paukkuu pakkanen, tosin eilen vasta olikin kylmä. Minä vaan haaveilen kukkasista ja postailen niistä. Käy kurkkaan pelargonia postaustani, jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on tosi kivan näkööstä. Mutta jos tulis suajakelit, pitääs käyrä varistelemas lumet pois. Ny ei taira olla näköpiiris ja taitaa tuata tuultaki tulla. Kyllä mäki siirryn kohta kesäkuviihi. Tottakai käyn :)

   Poista
 8. Onpa kauniita kuvia. Todellista talven tunnelmaa. Onpa teilläkin ollut aikamoisia pakkaslukemia. Taitaa olla aika harvinaista. Tuo lintukuva on niin upea. Mukavia talvipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O meillä koviaki pakkaasia, mutta palio vähemmä ku teilläpäi. Ny taitaa olla tulos pirempi pakkaasjakso, josten sitte yhtää tykkää. Tiätää ongelmia ja lisätöitä mones asias. Kiitos, samoon!

   Poista
 9. Komia köynnöstuki, koristaa mukavasti talven puutarhaa! Mä oon niin iloinen tästä lumimäärästä, kyllähän se voittaa mennen tullen tuon lumettoman talven, joka noissa vuosikuvissakin näkyy. Oli silloin aivan onnettomat lumimäärät. Meillä heittää pakkaslukema jopa kymmenellä asteella, kun täältä mettän suojasta lähtöö lakialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja niin yksinkertaane toteuttaa. Enemmänki sais lunta olla, mutta toivottavasti tämä määrä riittää pitämähän kasvit elos. Kyllä piänilimastolla o suuri merkitys.

   Poista
 10. Kauniit lumiset maisemat ja hienot nuo koukerot! Tosi kylmää on ollut täälläkin ja sitä taitaa piisata koko viikon. Toivottavasti ensi viikolla jo vähän lauhtuisi. Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)Niin taitaa piisata, valitettavasti. Kiitos, samoon!

   Poista
 11. Kylmää ja lunta piisaa ku ennenvanhaan. Aivan ihana tuo sun panoraama vuosien mittaan. Näkee puiden ja pensaiden kasvunkin hienosti lumen lisäksi.

  Veikkaan pakkasten jatkuvan hyvästi helmikuun puolelle asti. Eli klapeja kannetaan selkä vääränä liiteristä pirttiin täällä. Ja kipinämikkona ollaan tunti toisensa jälkeen. Mutta tulee se kevätkin sieltä jostain vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan tuntuu oikialta talavelta. Ainaki tuijat o lihoonu ja näyttää tua kuvaustaitoki kehittynehen, on tuvan räystähät suaristunu :)
   Talavia piisaa varmastikki viälä helemikuun. Äkkiäähän nämä lumet sitte sulaa, jos heittää kunnolla plussalle. Yritetähän pysyä lämpöösenä, kyllä se kevät tuloo aikanaan.

   Poista
 12. Täytyy itsekin ruveta ottamaan tuollaista päivityskuvaa. Hyvä vinkki!
  Olin jo etupihan kolaamassa, niin eilisen aikana oli tullut viitisen senttiä lisää. Hangessa joutuu jo kahlaamaan.
  Ei kun puita takkoihin ja uuneihin👏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota vaa, son ihan hupaasta hommaa :) Meilläki tuli muutama sentti lisää lunta, hyvä nii, koskei tuata viälä nii palio ookkaa.

   Poista
 13. Tämä talvi on ollut sellainen kuin se olla pitääkin. Kivat kuvat ja vertailut. Kiitos sinulle .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oikee kunnon talavi. Pakkaasta vaan ei tarttisi tulla yhtää enempää. Kiitos :)

   Poista
 14. Löysin tuolta Nilan blogin kautta blogisi ja liityin lukijaksi. Mukavaa vkl😊

  VastaaPoista
 15. Meillä mittari on näyttänyt parina päivänä melko samanlaisia lukemia, sekä ulkona että sisällä. Mutta takan ääressä tarkenee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliski takka, siton ikävä. Tai olihan, mutta hajotin sen.

   Poista
 16. Kiva tuo panorama-vertailu. Jäin miettimään tuota 2016, mutta niihän se olikin ensin kovaa pakkasta ja lumi tuli myöhemmin. Muistikuvissa vaan se lumeton liukas talvi ;)

  VastaaPoista
 17. Lunta tosiaan tuli, mutta iha liian myähään. Seuraavana vuanna, lunta ei ollu koko talavena oikee ollenkaa, mutta eipä ollu pakkaasiakaa ja kasvit selevis palio paremmi.

  VastaaPoista
 18. Hienot vertailukuvat, vuodet eivät ole tosiaan veljeksiä. Kaunis kuva lumipalloheisistä.
  Tännekin luvataan huomiseksi parinkymmenen asteen pakkasta, hrr, en tykkää yhtään. Onneksi on sentään lunta kasvien suojana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaas vaan tulevinaki vuasina ottaa kuvat samana päivänä.
   Meillon ny -24.7 ja viälä taitaa nousta. Ei huvita vapaaehtoosesti pihalle kyllä mennä. Kasvien lumisuajasta oon kans tosi hyvilläni.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...