perjantai 10. toukokuuta 2019

Risulinnut

Täs on yks mun kevään rojektiista, risulintujen tekemine. Non ollu mulla tuumingis jo monta vuatta, ku erelliset hapertuuvat pelekiksi risukasooksi. 


Ruma ankanpoikane?!
Sopivien risujen saanti on ollu ongelmana. Isäntähän nipistelöö ojien päällystööltä koivunvesoja, muttei ne oikee tähän hommahan sovi.

Pelastukseksi tuli naapurit, jokka kaatoovat puutarhastansa vanahan, monirunkoosen koivun. Ku kuulin moottorisahan äänen, olin haukkana paikalla ruinaamas riskuja. Toin kaks kukkurakuarmaa kottikärryyllä. 


Mun risulinturojekti tarttas jo syksyllä, ku naapurit kaatoovat ensimmääset rungot. Hain silloonki risuja ja sain teheryksi piänemmän linnun rungon, jota ny pikkuusen lihavootin.Täs o suurempi lintu tekovaihees. Laitoon kaulan sisälle kiamuralle väännetyn hariateräksen vahavikkeheksi.


Halusin linnut samahan paikkaha ku erellisekki, tiänviärehen, kaharen syreenin välihi. Soli iliman lintuja jotenki tyhyjän näkööne kohta.Täs o lintujen pystytyksehe tarvittavaa rekvisiittaa, risulinnut, isoompahan jalaat, piänemmälle pesävärkiksi vanaha ranssi, jonka nostin irti maasta petooniverkolla, jota marallin.  Jalooksi piti kuitenki laittaa pampukepit, ku kuusennärehet risahtivat poikki. 
Siinä ne taas nököttäävät muutaman vuaren. Piänemmän linnun nostin sen takia, ku etehen kasvaa jaloangervua ja taa saniaasia. Ny näkyy muutaki ku pää.  Näitoli kiva teherä, mutta aika raskasta o pyäritellä nua suuria lintuja, vai onko voimat vähenny. Lintujen tekemiselle o ohojeeta monenki sorttisia. Moon teheny nämä Suvikummun Marjan plokista löytyvillä ohojeella.


Ensimmääne pääskyyne 9.5.2019.

Ny o kesä!38 kommenttia:

 1. Ihanat linnut ja kokonainen kuvaelma pesän ja ruokkimisen aiheesta! Todella suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämon ollu jo monta vuatta visiona. Toteutus vaa pikkuuse kesti :)

   Poista
 2. Hienot! Todella hellyttävää, kun emo on ruokkimassa poikastaan. Toivottavasti näkyy myös ohikulkijoille. Kiva olisi tuollaista tietä pitkin kulkiessaan tervehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyy. Sittekku syreeniihi tuloo leheret, vähä huanommi, muttei tua väli täysin umpehe mee.

   Poista
 3. Tulipas hyvän näköiset! Minunkin risulintuni ovat jo hapertuneet. Hauskahan noita on tehdä kun vaan saa sopivaa risua ja vauhtiin pääsee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivaa risua, osuu kohoralle yllättävän vähä. Täälä maallaki.

   Poista
 4. Niin on kesä. Pääskyt olivat ajoissa tänä vuonna, yleensä näen ekan kesäkuun puolella. Risulinnut on todella hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon muutaman päivän eroja pääskyysten tulos. Ny ei oo näkyny vasta ku yks ainut pari. Toivottavasti tulis muitaki.

   Poista
 5. Komiat linnut sait aikaan ja naapuriki tais olla mielissään, kun pääsi osasta risuja eroon ;) Kauniisti olet asetellut linnut, hirmu luonnolisen oloiset.
  Vai oli jo pääskykin pihalla, täällä ollaan vasta västäräkkilinjalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne ainaki tarpeheksi suuret. Hauska oli toteuttaa pikkuusen erilaaset risulinnut. Kiva o kuunnella pääskyysten rupattelua. On nii kesääne ääni. Jospa nämä lämpenevät säät, tuaas pääskyyset sinnekki.

   Poista
 6. Upeat risulinnut ja kivasti laitoit ne esille.
  Oi....pääskysest' ei päivääkään.

  VastaaPoista
 7. Vau! Upeita risulintuja! Olet taitava. Hyvää viikonloppua toivottaa Tarja / Ruusu-unelmia ja villasukkia

  VastaaPoista
 8. Upeat risulinnut olet tehnyt. Olet todella taitava käsistäsi ja linnut ovat kuin luodut tuohon paikkaan. Kaunista! Pääskysiä en ole vielä meidän nurkilla havainnut, mutta muuten alkaa näyttää jo todella kesäiseltä. Mukavaa äitienpäiväviikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään värkätä kaikellaasta. Ny oli uusien risulintujen vuaro :) Jospa pääskyyset tulis jo sinnekki. Penkit rupiaa olemahan aika vihereenä. Mukavaa viikkua!

   Poista
 9. Oletpa taitava risulintujen tekijä! Paljon taitavampi kuin minä. Heitin juuri eilen mökkipihassa pois tekemäni varsin kömpelön näköisen -risulinnun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiärä tuata, o niitä tullu jo muutama tehtyä. Niiren lyhyt ikä, onki niiren huano puali.

   Poista
 10. Kylläpä tuli kauniit linnut taitavissa käsissä! Vuosiin en ole risutöitä tehnyt, mukavaa puuhaa 😊. Teillä on nyt kesä, meilläkin pääskyt kävivät oikein kaksittain katsomassa vanhaa pesäpaikkaa, mutta sitten tuli se takatalvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vuasi sitte, risutyät tais ollakki paremmin pinnalla. Mukavaa puuhaa, ku o sopivaa materiaalia ja aikaa niiren kans värkkäämisehen. Kyllä ne pian tuloovat takaasi, jos eivät oo jo tullukki.

   Poista
 11. Kauempaa katsottuna näyttävät eläviltä👏

  VastaaPoista
 12. Hienot linnut! Varsinkin tuo emolintu on upea! Molemmat sopivat hyvin tuohon syreenin eteen. Teillä onkin jo kesä, kun pääskysiä näkyy. Minä kuulin toissailtana ensimmäisen kerran taivaanvuohen mäkätystä, niin kesäinen ääni sekin. Mukavaa äitienpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emolintuhun keskityynki enemmä. Tekovaihees näytti kyllä varsin väsähtäneheltä, ku roikkuu kaulan mutkasta kottarien sangas. Joka päivä tuloo lisää kesähän kuuluvia ääniä. Mukavaa viikkua!

   Poista
 13. Aivan ihanat linnut ja niin hellyyttävä asetelma! Oletpa taitava, minulta kaikki risuhommat jääneet, kun ei ole ollut sopivia puita ja sopivaan aikaan saatavilla. Oikein hyvää huomista äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivaa materiaalia onki yllättävän harvoon saatavilla. Mukavaa Viikkua!

   Poista
 14. Onpa ihanat risulinnut!
  Ja ihana on myös ensimmäinen pääskynen, meillä ei ole niitä vielä näkynyt.

  VastaaPoista
 15. Ooh, olet ihan mielettömän taitava! Hienot risulinnut!

  VastaaPoista
 16. Tosi hienot linnut ottaisin ne kyllä minäkin mielelläni mökkipihaan. Kukakohan osaisi tehdä?? Olet tosi taitava kyllä sinun käsissäsi syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne ne sopiiski hyvi :) Ei niitoo kovin vaikia teherä, ku o sopivaa materiaalia ja rautalankaa. Kyllä säki varmasti osaat.

   Poista
 17. Ihana kun joku löytää käyttöä noille risuille ja lopputuloskin on vielä noin kaunis. Upeita lintuja. Meiläkin viime viikonloppuna jäi risua vaikka kuinka kun harvensimme uudelta tontilta muutamia puita. Vielä pitäisi pari saada kaadettua, mutta valitettavasti hajosi moottorisaha kesken homman. Onneksi naapuri lainasi meille omaa Echo merkkistä välinettään.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...