lauantai 18. heinäkuuta 2020

Avoomet puutarhat 2020, osa IV

Jatketahan Sadun puutarhan II-osalla,  hyätytarhapostauksella.

Hyätytarhan paikka oli puutarhan perällä. Kasvatusta oli kohopenkkien ja  kasvilavojen lisäksi kasvihuanehes.  

Hyätytarha oli erootettu muusta puutarhasta pitkällä istutuskaistalehella, minkä sisäreunas oli rajauksena ruastunutta pelliä.

Heinäseiväsaitaa hyätytarhan takarajalla.

Heinäseipähistä  oli tehty komia köynnösportti.  

Portin alta oli kuluku kasvarihin. Petooniset askelmerkit näyttivät suuntaa.

Kasvaris kasvoo pääasias tomaattia ja kurkkua. Ihanasti kukkivat bougainvillea ja sinisarija. Kasvarin läpi näkyy......

.......raikas piooni-laukka istutus. Hiakkalooran kiärrätystä hiakkooneen.

Pikaane koukkaus puutarhan oikiahan reunahan, mihinä kasvoo muutama herelmäpuu ja niiren läheesyyrestä pongasin ruasteeset laukat. (Puut jäi tiätty kuvaamatta.)

Paluu takaasi kasvarin kylykehen. Saviruukkuasetelma mehikasveineen ja taustalla komiasti kukkivat keijunkukat.

Kasvarin sivulla kasvoo rivi korkeeta ängelmiä. Oletin keijuängelmiksi.

Kivoja yksityyskohtia täynnä oleva hyätytarha. 

Näiren kaharen puutarhan lisäksi kävin paris taimitarhas.... ja tiätty, jäi kätehen muutama kasviki. Niistä toinen kerta. Avoomet puutarhat on mukava, piristävä tapahtuma. Muiren puutarhoos on mukava käyrä, vaihtaa puutarhurin kans muutama sana ja nähärä erilaasia toteutuksia. Useen saa kummallisen enerkiapiikin päivän jäläkihin, nii nykki. Oon pyäritelly kiviä......

Ens vuanna, jos luaja suaa, osallistun itte avoomiihin, jossei osu samalle viikonlopulle Flikan häiren kans. Oli tarkootus osallistua jo tänä kesänä, muttaku tuli korona ja Isäntä täytti samas viikonvaihtees pyäreetä. Oli siivottava vaihteeksi sisällä ja leivottavaki. Viimme kesältä jäi lisäksi turhan palio tekemättömiä puutarhatöitä. Tänä kesänä on ollu kiva puutarhaflow  päällä ja oon saanu tehtyä yhtä ja toista.  Enoo siksi palio koneellakaa istunu. Raportit saatta varmasti.

Mukavaa viikonlopun jatkua!

14 kommenttia:

 1. Kaunista on. Kivat jalkalaatat polulla ja mites nuo rautalaukat on tehty? Aika hauskat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautalaukat o hitsattu. Oletettavasti ostettu. Muistan nähäneheni nuata muutama vuasi sitte myynnis. Oli silloo nii kallihit taimiostokset ittellä, etten malttanu, vaikka miäli tekiki.

   Poista
 2. Katsoin nyt myös sen ekan osan, kiva puutarha, heinäseipäitä ja ruostetta <3 Hienoa että aiot itse osallistua! Minäkin kävin pari puutarhaa avoimissa katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinäseipähät ja varsinki ruastet, sykähryttää meikäläästä aina. Osallistuun muutama vuasi sitte ja soli tosi mukava päivä. Eiköhä ny oo jotaki uuttaki kattomista.

   Poista
 3. Nämä jakamasi kuvavierailut Avoimiin ovat tosi kivoja.
  Mukava nähdä mitä kivaa onkaan siellä taas tehtynä?
  😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät :) Nooh, ei mitää suurta, mutta kumminki.

   Poista
 4. Kiitos esittelystä, tästä sai taas kivoja ajatuksia. Muistaakseni ensi vuonna Avoimet ovat viikko ennen juhannusta, oliko 20.6. En pysty nyt tarkistamaan. Ehdottomasti sinun kannattaa osallistua, sinulla on niin paljon kaikkea kaunista, että itsekin haluaisin tulla. Odotan kiinnostuneena projektien esittelyä! Olisi myös kiva nähdä uudelleen esittelyä kärhötuki ratkaisuistasi, muistan, että sinulla oli kivoja ideoita perennapenkkiin laitettavista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täski puutarhas oli palio kivoja toteutuksia.
   Pääsi ruma sana ku näin päivänmäärän. Oli pakko käyrä tarkistamas puutarhaliiton sivuulta. Harvinaasen aikaasin sen julukistivat, tai sitte oon vaan ollu aina pimennos. Ei oo muute hääviikonloppu, muttaku orotin myähääsempää aikaa. Piti tarkistaa kuvista miltä silloon saattaa näyttää, ohan sitä kattomista silloonki, vaikkei kärhööstä apuja saakkaa. Tänne vaa, jos osallistumine toteutuu, olis ainaki yks viaraalija :) Tukia on uusiaki ja jonkullaasta raporttiaki tuloo.

   Poista
 5. Hyvän näköinen hyötytarha! KIva kuulla, että nyt on hyvä tekemisen meininki. Niitä raportteja on sitten mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli! Ny oon teheny viimme kesänki erestä :) Raportit tuloo, josei enne, nii viimmeestänsä talavella.

   Poista
 6. Tuo ruosteinen reunarauta on kaunis. Ja kiva idea laittaa ängelmät omaksi alueekseen, tulevat paremmin esille. Toisten pihoista saa paljon ideoita ja energiaa laittaa omaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pongasin reunanauhan kans heti. Toisten pihoosta löytyy aina joku kiva juttu, toteutti sen itte sitte tai ei. Ja puutarhaenerkia lisääntyy jostaki syystä aina, ku o käyny jonku toisen pihas.

   Poista
 7. Avoimet on kiva tapahtuma. Muiden puutarhoissa vierailemalla saa hyviä ideoita ja omakin puutarha saa perspektiiviä.
  Kyllä sinun kannattaa osallistua Avoimiin. Puutarhasi on kaunis ja sitä kelpaa esitellä muillekin. Mukava kuulla, että postauksia projekteista on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son mukava tapahtuma, oli sitte viaraalijana tai pitämällä oman puutarhan auki.
   Kiitos :) E mitää maata kaatavaa oo teheny, mutta jotaki mainittemisen arvoosta.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...