sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Avoon puutarha 2021

 Laitoon sitte puutarhan nettihin ja ilimootin osallistuvani tämän kesän avoomiihin 20.6. 

Kaaripenkin kukintaa illalla........
Tein periaatepäätöksen maharollisesta osallistumisesta (piänin varauksin) jo viimme kesänä. Touhasin puutarhas ahkerasti koko kesän ja paikkasin erellisen kesän laiminlyäntiä.

Olisin toivonu päivänmäärän tosin olevan huamattavasti myähääsempänä, jotta kärhöt olis maharollisesti silloon kukas ja puutarha muutenki runsahampi.

........ja aamulla.
Tämon ny jopa viälä varhaasempi ku erellinen osallistumine, mikä oli heinäkuun aluus v.2017.

Siis nelijä vuatta sitte! Nii se aika riäntää ja kuvista päätellen on jotaki tapahtunukki, jossei muuta, nii havut o kasvanu, terassin kalut oon uusinu, ja kärhötelinehiä on tullu lisää ja kait tuan paviljonginki saan valamihiksi. 

Kovasti oon touhannu. Muutama suurempi hualtotyä o viälä tekemätä. Kasvien kannalta en hualta kanna. Non sitte sen näköösiä ja kokoosia ku ovat. Ne kukkiivat mikkä kukkiivat ja sillä siisti. Onneksi säät ny lämpeevät, nii tohtii viärä taimikasvatukset terassille vankistumahan. Kuinkas teirän avoomien laita? Osallistuttako avoomiihin millää lailla?

Lämmintä viikkua!

24 kommenttia:

 1. Sinulla on niin kaunis ja mielenkiintoinen puutarha. Voi kun voisin osallistua niin varmasti tulisin jos olisi lähempänä. Näkisit tosi "lappalaisen" 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Välimatkat o liian pitkiä monelle. Enoo tainnu lappalaasia nähäräkkää ku vilaukselta :D

   Poista
 2. Hieno homma 👍🏻👍🏻
  Eipä tiedä vaikka osallistuisin videolla, vai joko ilmoittautuminen meni jo?
  Vähän on liian aikasin näille leveyksille, kun harva ihanuus vasta aloittelee kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1.6 on viimmeene päivä lähettää vireoota. Osallistu toki. Niitä vireoota oli vuasi sitte kiva kattella.

   Poista
 3. Kaunista puutarhaasi kyllä kelpaa esitellä vaikka mihin aikaan kesästä tahansa.
  Itse en nyt valitettavasti koronan takia osallistu avoimiin puutarhoihin millään tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täältä aina jotaki kukkivaaki löytyy. Ja kaikki rakenteet näkyyvät ny kunnolla. Täälon ollu aika rauhalline koronatilanne jo jonki aikaa. Toivottavasti paranoo viälä.

   Poista
 4. Hienoa, että avaat upean puutarhasi ihailtavaksi. Osallistun kiertelemällä lähitienoon puutarhoilla. Tosi aikainen ajankohta, mutta mielenkiintoista nähdä puutarhoja eri vaiheissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki oon muulloon käyny toisten puutarhoos. On kiva nähärä erilaasia puutarhoja, kahta samallaastei oo.

   Poista
 5. Ajattelin kierrellä tämän seudun puutarhoja, jos niitä vain ilmoittautuu tapahtumaan. Meitä olisi kolme naista jo lähtökuopissa. Omaa pihaa en aio esitellä. Jos tapahtuma olisi ollut elokuussa, olisin saattanutkin sitä harkita, sillä kärhöt ovat nousseet erityisen hyvin tänä vuonna. Toivotaan nyt hyviä säitä, jotta saisit puutarhasi mieleiseesi kuntoon esittelypäivään mennessä.
  Edellisessä postauksessasi oli muuten oikein kauniita narsisseja. Sinulla ilmeisesti narsissit ovat viihtyneet hyvin? Minä eilen laskeskelin, että aivan kuin aikaisempina vuosina istutetut narsissit kukkisivat vähemmän kuin viime keväänä. Ymmärrän kyllä sen, että täysvarjossa kasvavat 'Thaliat' eivät meinaa viihtyä, mutta kun kirkuvan keltainen perusnarsissikaan ei tehnyt yhtään kukkaa (se ei oikeastaan kyllä edes harmita), niin jotain on ehkä vialla. Viime syksynä istutetut kukkivat hyvin. Olikohan sitten viime kesässä tai alkusyksyssä jotain kummallista?
  Aurinkoista viikkoa ja pian alkavaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kans torennu saman kärhööstä. Ovat noussehet hyvi. Toivottavasti ovat syksyllä hyvästi kukas. Ja sitte ottaa viälä enemmä päähän tämä avoonten aikaasuus. Säät näyttääs ainaki tällä hetkellä suasivan. Tämä päivä o menny hioes terassin pöytää. Färin ku sais viälä pintahan.
   Yleesesti ottaen narsissit viihtyyvät. Mulla oli niitä huamattavasti enemmä ennen tappotalavia. Se harventi kummasti kasvustoja. Musta ne kukkiivat ny erityysen hyvin. On mulla varijoosiski paikoos, mutta Thalia' on pikkuusen kranttu. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Juu, aika aikainen ajankohta, mutta toivotaan parasta.
  Ehei, ei ole mitään mahdolllisuutta esitellä! Niin paljon on ongelmakohtia, ja viime kesän haavan sairastaminen näkyy rikkaruohojen määrässä. Huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotahan. Mulla oli viimme kesänä sama homma. Oli palio tekemätöntä tyätä. Tsemppiä!

   Poista
 7. Hyvä päätös! Puutarhasi on näkemisen arvoinen. Tulisin mielellläni, jos asuisin lähempänä. Mukava nähdä kasveja eri vaiheissa, mutta kieltämättä vaikka pari viikkoa myöhemmin olisi mahdollistanut enemmän nähtävää. Suomalainen kesä tuppaa olemaan kasvien kannalta loppupainotteinen monessakin suhteessa.
  Lämmintä ja etenkin tätä päivää lämpimämpää viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täälä loppujen lopuksi aika palio katteltavaa. Puutarha on syksyllä ihan eri puutarha.
   Tänään oli taas karmia tuuli. Hyvin se vei hiontapölyt mennessään. Kiitos, samoon :)

   Poista
 8. Tuli niin paljon pyyntöjä ja toiveita, että päätin osallistua vaikka ajankohta on meillekin hivenen aikainen. Tosin pionien kukinta saattaa olla parhain juuri tuolloin.
  Meidän etelän immeisten pitäisi tehdä ihan oma retki puutarhaasi, on se sen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaanen on, vaikka teillä kesä onki huamattavasti pitemmällä. Nii, äläkä unohra teirän uutta kasvaria!!!
   Uuh! Het tuli paineeta :D Ei muutaku auton nokka kohti Pohojanmaata! Tervetulua!

   Poista
 9. Ihania tulppaanipenkkejä sinua kyllä on! Itselläni kituuttaa yksi vaivainen seinänvierustalla, mutta joka kevät se sieltä nousee ja aina yksi "uusi lapsi" mukanaan.
  Minun on tarkoitus tulla katsomaan oikein livenä tämä sinun puuhamaasi. Sopivasti alkaa tuolloin ensimmäinen kesälomaviikko. Mikäs sen mukavempaa kuin käydä hakemassa lisäinspiraatioita omalle tontille :) Toivotaan että säät suosivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullaki sellaane punakeltaane sitkiä sissi potangeris. Ny son jättäny osan kersoosta kotia :)
   Tervetulua! Toivottavasti jotaki inspistä löyrät ja että säät torellaki suasiis. Yhtenä aikaasempana vuatena on ollu kuurosateeta, rankkojaki. Muutoon avoomis o sattunu olemahan hyvät säät.

   Poista
 10. Hianua kun osallistut, sun puutarha on niin komia. Tuo keskustelu narsisseista: Mun miälestä narsissit kukkii oikeen hyvin tänä vuanna. Kaikenlaasia vanhojakin on noussu miteioo monehen vuatehen näkyny. Tappotalavena multakin meni suurin osa. Nyt oon yrittäny jakaa niitä josko se vähä kans auttaas kukkimisehen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyppää autohon ja nokka kohti Kortesjärviä :) Ja "nyppää hihasta". Enoo satavarma tunnistanko oikee.
   Nii kukkiivat munki miälestä. Tappotalavi oli narsissienki suhteen yllättävän kova. Olin luullu, että narsissit kestäävät vaikka mitä, muttei se ny ihan nii ookkaa. Mullaki olis ny yks puska mikä pitääs jakaa.

   Poista
  2. Pitää tuumata, mullon kyllä ny justhin muuttuvia tekiöötä täs elämäs. Mutta jos kaikki menöö hyvin niin sitten on eri asia.

   Poista
  3. Toivotavasti kaikki menöö hyvin.

   Poista
 11. Upeaa, että osallistut. Tulisin kyllä niin mielelläni kiertämään puutarhaasi, mutta matkaa on sen verran, että pitää katsoa onnistuuko tuolloin. Siellä riittäisi ehdottomasti antia sekä kasvien että kaiken rakentamasi suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkaa on ja varmasti likempänä monta miälenkiintoosta puutarhaa. Mutta kiva yllätys olis jos nähtääs täälä :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...