torstai 13. toukokuuta 2021

Johan poksahti

 Ihan älytöntä, mittari huiteloo +27.4 varijos! Ei saisi valittaa, mutta oli tultava sisälle ettei läkähry. Ny onki hyvä väli teherä postaus. Meinaa välit taas pirentyä, ku on nii palio miälenkiintoosempaa olla pihalla ja on ollu orottamatonta menua. Kesä on senki pualesta tosi asia, ku isäntä näki maanantaina (10.5) pääskyysen ja ny niitä lentelöö jo vaikka kuinka monta paria.

Aitaukses kukkiivat yhtä aikaa helemililijat ja 'Little Beauty'- tulput. On kuvahan sattunu ainukaanen kylymänkukan siämentaimiki, mikä kukkii valakoosten helemililijojen keskellä.

Violetti-valakoosia 'Grape Ice'-helemililijoja istutin syksyllä lisää. Oli enää muutamia kukkivia erellisestä istutuksesta jälijellä. Etualalla näkyy muutama pinkki helemililija. Neki pakkaa taantua.

Ensimmääset esikokki on aloottanu. Ensiksi kerkes valakooset. Tämä 'Schneekissen' kaaripenkis ja.....

.....kellervä 'John Mo' hanhikkipenkis. Siinä kukkii lisäksi sinine kevätkaihonkukka ja erelliskevääset Tetet.......
.......oikee tuplatetet eli kerrottukukkaane. Syksyllä kollasin puaris ja vastahan tuli sipulipöttiä. En muistanu mitä olivat, mutta kaivoon ne maahan. Kiva yllätys, että kukkiivat nuan koriasti. Ny kyllä tuntuuvat monet muukki sipulikukat laittavan parastansa.

Kuten, vaikka nämä navetan nurkkapenkin 'Ice Follies' -narskut.

Lumikit olivat aukaassehet kukkansa aamusta. Illalla ei ollu viälä yhtäkää kukkaa auki. Yksinkertaaset kerkiäävät aina ennen kerrattuja, niiton auki vasta kaks kukkaa.

Täälä tuntuu kukkivan taas monen sorttista sipulikukkaa yhtäaikaa, ku kuusiympyräs o vasta 'Vanguard'-krookukset parahimmillansa.

Samoon siilopenkin krookussekootukset. Niinku näkyy, luntaki viälä löytyy.

On se niin ihanaa ja orotettua, ku luanto on ruvennu vihertämähän ihan muutamas päiväs. Eilinen päivä meni kuskates talavetettuja terassille. Ihimettelin aamulla miksi pohkeet o nii kipiät. Menin usiamman kerran vinttihin ja tiätysti tulin alahakki,  joten hyvästä porrastreenistä kävi. En tuanu pöttiä  enää sisälle, paitsi tomaatit. Jotaki negatiivistaki, tänään oon löytäny kymmenkunta lilijakukkoa. Ny pitää olla tarkkana, etteivät kerkiääsi syärä lilijoja nii pahoo ku viimme kesänä.

Aurinkoosta loppuviikkua!

25 kommenttia:

 1. Tänään on ollut ihan uskomattoman lämmintä. Olen kaivanut viimeisille pensaille istutuskuopat, tunsi tehneensä. Oli kiva katsoa nämä kuvasi, hienoja kukkivia vaikka miten monta.
  Minä en ole vielä nähnyt liljakukkoja, mutta ehkä pian sekin tapahtuu. Jossain vaiheessa noin reilu 10 vuota sitten hävitin kaikki liljat, kun en pärjännyt liljakukoile. Nyt olen taas alkanut kasvattaa liljoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulloli hikistä hommaa, mutta varmasti mialuusta. Oonki keränny kevätkukkivia ja istutukset o jo vuasia vanhoja. Löyrin jäläkehenpäi viälä monta kukkua lisää, viheliääsiä ovat, mutta onneksi helaposti havaattavis, jos huamaa kattella. Toivottavasti säästyt ny tältä riasalta.

   Poista
 2. Oli ihanan lämmin päivä! Nyt on tosiaan vaikka mitä kukassa, riippuen paikan varjoisuudesta eri kohdissa on eri sipulikukat kukassa.Upea tuo Ice Follies ryhmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli! Mutten yhtää paa pahakseni vaikka lämpötilat pikkuusen tippuuvakki. Narskut kukkiivat ny paremmin ku vuasiihin.

   Poista
 3. Onpa komea pehko Ice Follies narsisseja. Meillä myös löytyi tänään ekat liljakukot. Sain ne viime kesänä puutarhaan. Aamusta löytyvät parhaiten, kumihanska kädessä listin niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä löytyy myähemmin lisää punatakkia. Surkeeta ovat, mutta ennemmin ne, ku lehtokotilot. Itte kerään kukot tyhyjähän limpapullohon.

   Poista
 4. Tästä se lähtee, luonto puhkiaa kukkaan ja lehteen. Ihanaa väriloistoo sieltä jo löytyykin :)
  Ihan näin kovilla lämpöasteilla ei olis tarvinnu kuitenkaan alottaa, mulle aivan liian kuumaa. Koetettiin tehdä tänään jotain pihalla aina varjopaikoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Färiä rupiaa jo löytymähän, samoonku viheriääki. Samoolla linijoolla mäki. En ihan huippulukemista piittää.

   Poista
 5. Joka kerta puutarhassasi vieraillessani ihmettelen lajien määrää, ja mitä kaikkea ihanaa oletkaan löytänyt ja onnistunut kasvattamaan. Näillä lämmöillä kevät tulee ihan kohisten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, eilinen päivä meni taimistoja kiärrelles ja arvaa vaa mitä kaikkia ihanuuksia löyrin :D :D Tarvetta ei ollu monellekkaa kasville, mutta.......

   Poista
 6. Kauniita sipulikukkapuskia. Riitan kanssa samaa mieltä, sinulla noissa kasvivalikoimissa löytyy.
  Laitoin muuten sähköpostiisi mieheni laatiman raakakakkuohjeen. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talavi on suasinu sipulikukkia. Ohan niitä ja eileen kannoon lisää pussitolokulla :D
   Voi kiitos ohojeesta! Sen täytyyki olla herkullista raaka-aineet huamioon ottaen :D Onko ihan itte teheny sen???? Aikamoone monitaituri!!!!

   Poista
 7. Lämmintä on riittänyt, tänään sentään vähän vähemmän. Siellä on poksahdellut reippaaseen tahtiin. Ei ihme, ettei näinä päivinä ehdi blogia päivittää. Hyvä, jos kameraansa saa ulkoilutettua. Postataan sitten syyspimeällä, mutta nyt ei jätetä puutarhapäiviä tietokoneen vuoksi väliin.

  VastaaPoista
 8. Piti vielä sanomani, että liljakukot ovat jo heränneet ja harrastavat vapaata rakkautta myös kirjopikarililjojen lehdillä. Muutama kukko on tullut saatettua pilven päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ny menöö aika pihalla heittämällä ohi koneaijan. Joo, surkimukset! Monta lemmenhetkiä oon joutunu kans keskeyttämähän. Niiton ollu ihan hirviästi. Siitä hualimata lankesin taas eileen uutehen varijolilijahan.

   Poista
 9. Ihania päiviä on ollu. Kaikki on kasvanu vauhrilla. Ihan uskomatoonta!

  VastaaPoista
 10. Helatorstai oli ihan uskomaton, täälläkin oli yli 20 astetta plussaa! Tuli ihan hiki, kun istuttelin tomaatteja kasvihuoneeseen:)
  Tänään sitten oltiinkin taas alle 10 asteessa, mutta aurinko kuitenkin välillä pilkahteli. Uskomaton miten nopesti kukat avasivat nuppujaan torstain helteillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ensimmääset hikipisarat o koettu. Olin eileen rannikon taimistokiarroksella välikalsarit jalaas ja talavitakki päällä, eikä ollu yhtää liikaa. Oli järkyttävän kylymä tuuli tai ainaki tuntuu siltä parin kellepäivän jäläkihin. Ny tapahtuu vauhrilla!

   Poista
 11. Ihanat kukkaryppäät! Lämpimät säät tulivat aikamoisella rytinällä. Torstaina oli meilläkin suorastaan läkähdyttävän kuumaa eikä kylmää ole nytkään. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon ilimat viilenny ja sataaki tämän tästä ja jyräjää. Teillehän on luvattu oikee hellettä suaraan Siperasta :D Joten aurinkoosta viikkua!

   Poista
 12. Kivasti sinulla siellä kukkii vaikka mitä,ihanat narsissit ja esikot samoin tuo Lumikki niitä minulla ei ole ja en ole tainnut edes nähdä livenä. Liljakukkoja huomasin kotona mutta täällä mökillä ei vielä ainakaan ole. Minulla ei ole kuin varjoliljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika palio rupiaa olemahan kukkijoota. onneksi ilimat vähä viileni, ettei kaikki ihan näänny. Ja vettäki tuloo, jos ei joka päivä, nii ainaki joka toine. Lilijakukkoja oon pullottanu 30-40kpl. Muutamia oranssia munaryppähiä ja yhyren alamittaasen toukan, joten, ahkerana on saanu olla säästääkseen lilijat tuholaasilta. Toivottavasti eivät löyrä tiätä mökille.

   Poista
 13. Meillä on ollu lämmintä ja sadetta vähän. Viimeyönä sato 4mm. pitkästäaikoo ja nyt lupailoot ukkostakin. Satas vuan nätisti. Suloista kukintoo on siellä. Hieno tuo kirjava helmililja ja harmi kun nekin taantuu, mukava siitäkin huolimatta, olla aina jottain erikoisempookin. Lumikki vielä miulta uupuu. Haaveillu oon jo monta vuotta. Aina unohtuu tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon ollu ny aika vilapooset kelit ja sarellukki monena päivänä, joten tätä vuarokauren kestävää saretta ei olisi enää tarvittu. Toivottavasti löyrät lumikin. Son aika harvoon listoolla.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...