keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Ny kukkii

Pääsiäsenä oli nii komiat kelit, ettei koskaa. Pihallahan aika kuluu, siivotes ja ihimetelles kukkivia kukkia. Yhtäkkiää niitä oliki vaikka kuinka palio. Tilantehet muuttuu vauhrilla. Nämä kuvat on otettu toisena pääsiääspäivänä eli maanantaina ja tänää (tiistaina) näytti paikkapakoon jo aivan toiselta.

Leimupenkis alootti kukkimisen posliinihyäsintit.Lumikellot o runsastunu. Vuasi sitte tämä mätäs kukkii muutamalla kukalla.


'Flore Pleno'


Erellises kuvas näkyyvät taustalla nämä kerratut puistolumikellot. Ihanat. Uskaltaasko jo toreta, että lumikellot o kotiutunu viimmee ja vihiroon tähänki puutarhahan.
Siniset iränsinililijakki aloottivat, valakooset seuraavat perästä.
Kinttupoluun aitaukses, siniset kevättähäret kukkiivat aina ensimmääsenä. Seas näkyy muutamia valakoosianuppuja. Vaalianpunaasistei näy viälä merkkiäkää. Mutta oikias alareunas näkyy nousevan ensimmääne keisarinpikarililija. Tämoli ainaki kolomas yritys, eikä koskaa oo ollu näi pontevaa alakua.Vuasi sitte ostettu näsiä, messutuliaanen, o vaivoon hengis.  Pelekäsin sen jo nuupahtanehen viimme kesän kuumuutehen.

Tilikkutäkis on auennu sinivuakkojen kukkia.


Sitte siirrytähän ihaalemahan etupihan krookuksia.

'Prins Claus'

Kasvitiäteellinen


Takana ''Vanguard', keskellä olevat keltaaset o myähäs,  eres 'Prins Claus'.
Pitääs olla 'Barr's Purple' ? 'Romance' (keltaaset) ja 'Blue Pearl'
Täs näkyy kaikki erelliset, löytyykö? 


Takana sininen peruskevätkurjenmiekka ja eres 'Katharine Hodgkin'

Kevätkurijenmiakakki aloottivat varovaasesti, kummakki yhyren kukan voimin.


'Pink Giant'


Kolomiopenkis o joka vuasi suurempi lämpäres vaalianpunaasia kevättähtiä.
Kolomiopenkin komiimmat, valakooset 'Jeanne d'Arc' -krookukset.


Alootin viikko sitte, keskiviikkona penkkien siivouken oikee paniikkisiivouksella......


17.4.2019.
......nimittäi, istutin navetan eruspenkkihi krookussekootuksen v.2012 ja ny noli ensimmäästä kertaa kukas oikee kunnolla. Meinas vaa mennä koko komeus sivusuun.Piänen risusavotan jäläkehe näytti tältä.


Rivistä huamaa, miston lumi sulanu viimmeeseksi.Melekee pääsivät yllättämähän.


Loppuhu o ihan pakko laittaa viälä sisältäki yks kukkiva kukka.

Pinkkiä pääsiääskukintaa 'Sweet Pink' -amaryllis. Kuva on otettu 16.4, joten naapurin lumet o jo sulanu, mutta ryllis kukkii viäläki.


Päivälämpötila huiteloo liki kahtakymppiä, joten nautitahan siitä! 

27 kommenttia:

 1. Kyllä nautitaankin! Sulla kukkii loistokkaasti monenlaista kaunista.

  VastaaPoista
 2. Tosi paljon jo kaunista kukintaa! Meillä näsiässä ei ole vielä edes nuppuja, mutta ehkä se hengissä on, tai ainakin olen kuvitellut sen silmujen vähän turvonneen viimeisen viikon aikana.:) Aurinkoista huhtikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näsiä o hengis. Mulla soli kesän nii surkiana, että olin varma, ettei talavia kestä. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Mä en enää ikinä enää laita sipulikukkia! Meidän maassa on myyrien lisäksi jotain vikaa! Eivät nouse kun sen kerran, kertakäyttökukkia siis. No, aina näin sanon ja sitten ollaan taas ostamassa sipulipusseja! Tosi kauniita kevään kukkia sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla nousoo aika hyvin piänet sipulikukat, mutta tulput o mullaki, suurimmaksi osaksi kertakäyttökamaa. Syksyllä o nii palio houkuttelevia sipulipussia tarijolla, että kukapa niitä vois vastustaa :)

   Poista
 4. Siellä on kukkivana jos jonkinlaista . Näsiää kasvaa meidän mökin lähellä metsässä aika monta pöheikköä, mutta nyt siellä on tehty hakkuita. Saa nähdä kuinka näsien on käynyt. Nyt ainakaan en ole niitä yhtään bongannut . Minulla on vielä penkkien siivous kesken . Mutta aikaa on koko kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näsiät seleviäävät ympäristön muutoksesta. Mulla rupiaa olemahan penkkien siivous loppusuaralla. Aikaa o, ainaki kalenterin mukahan, mutta äkkiää rupiaa perennakki nousemahan ja sitte roippeeta onki vaikiempi siivota.

   Poista
 5. Ihanaa! Kyllä ne kummasti ilahduttaa aina joka kevät.

  VastaaPoista
 6. Hienoa kukintaa vähän joka puolella ja lupauksia tulevasta myös. Kylläpä olivat krookukset piilossa pensaiden alla. Hyvä, että huomasit, niin pääsi komea rivistö hyvin esille. Minullakin tuli ahaa-elämys kun ihmettelin, miksei takapihalla näy vieläkään krookuksia. Eihän ne ressukat olleet edes ehtineet maan pinnalle saakka kun tumpelo puutarhuri nosti viime kesänä mullan pintaa 10cm ja unohti kaivaa krookukset ylemmäs. Hups! Onneksi löytyivät sieltä missä muistelinkin niiden olevan, niin pääsivät oikeaan syvyyteen. Muutama päivä varmaan menee, että versot muuttuvat keltaisesta vihreiksi :D Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänki löyrin monta kärhön silimua, hereellä näkyy olevan jo aika moni. Lumi painaa aina pensashanhikkien oksat ja ny noli muutenki kasvanu nii pitkiksi. Sitä sattuu kaikellaasta, eihä kaikkia voi muistaa. Krookukset kukkiivat varmasti pia. Kiitos, samoon :)

   Poista
 7. Onpa upeita kukkapuskia! Nuo valkoiset krookukset ovat kauniita, minulla on enimmäkseen liloja. Upea rivi navetan seinustalle, onneksi huomasit!
  Nyt on pakko kierrellä joka päivä pihaa ympäri, aina jossakin on joku uusi kukassa. Ihania kelejä, toivottavasti jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka mäki tykkään violetiista enite, o kiva kokeella kaikellaasia, mitä vastahan tuloo. Ja jokaane rypäs, o lähteny yhyrestä sipulista. Voi joo, montaki kertaa :D Ny on ollu mahtavia päiviä. Toivottavasti ei tulisi enää kovia yäpakkaasia.

   Poista
 8. Nyt on ollut nautinnolliset säät. Ihana rivistä krookuksia. Jotenkin tuntuu että tänä keväänä krookukset kukkivat todella hyvin. Lämpö vain teki sen että kukinta on nopeasti ohi. Minulla nousee vaaleanpunaiset ja siniset kevättähdet aika yhtä aikaa, on ollut ilo huomata että molemmat runsastuvat pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii munki miälestä, krookukset kukkiivat tosi hyvi. Keltaasiaki o ny ilimestyny. Mullon sinisiä huamattavasti enemmä. Valakooset ja vaalianpunaaset o melekee karonnu, niiton vaa muutamia.

   Poista
 9. Upea väri lilassa krookuksessa. Näin se lumi taas suli, tänäkin vuonna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On :) Nii suli, vaikka se melekee joka kevät tuntuuki nii toivottomalta.

   Poista
 10. Kevät on vihdoin tullut! On se vaan aina ihana talven jälkeen.

  VastaaPoista
 11. Hienoja krookuksia. Hyvä että sait nuo pensaiden juureltakin paremmin esille ihasteltavaksi. Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään krookuksia joka syksy muutaman pussillisen, että niitä kukkiis varmasti. Jos ei uuret, nii sitte vanahat tai toisinpäi. Kiitos, samoon!

   Poista
 12. Ihanasti kukkivat krookukset.
  Nyt on ollut monta uskomattoman upeaa ja lämmintä kevätpäivää. Varjolämpötila jopa + kaksikymmentä astetta täällä meillä.
  Ukavaa alkanutta viikonloppua.

  VastaaPoista
 13. Vastaukset
  1. Non ny kyllä kukkinu komiasti. Iha mahtavat säät on ollu, mutta huamenna taitaa muuttua. Lämmintä teillon ollu. Meillä on auringonpaistehes ollu se kakskymmentä. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...