keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Loman loppu

Lomahan jo loppuu viikko sitte. Aaton aattona oli viimmeene lomapäivä. Aamupäivällä kerkesin justihi leikata nurmikon ennenku rupes satamaha. Lykkäsin leikkuria porttihi, ku tuli ensimmääset piskot. Tuumasin, että juhannussiivot tuli ny tehtyä ja loppupäivän vois humputella :)

Mitää tiättyä ei ollu miäles, mutta kirppiskiarrosta suunnittelin. Oliki antoosa kiarros, vaikka kaks paikkaa oliki jo aloottanu juhannuksen.Kävinhän mä muallaki ja löyrin vaalianpunaasen kannan. Yleensä on niitä peruspunaasia, mutta vaalianpunaasta oon haeskellu jo pitempähän ja nys se löytyy.


Kävin Kauhavalla sellaases Osto ja myynti -liikkehes, mikä on ollu toiminnas jo jonki aikaa, mutta pihas on ollu nii miähistä ja suurta tavaraa, etten oo ennemmi poikennu. Ny käyn ja voi mikä paikka.
Kaikellaasta vanahaa tavaraa ihan täynnä! Oi, Oi! Olis ollu vaikka mitä kivaa. Tällä kertaa mukahan lähti kaks tuallaasta 120cm pitkää penkkiä. Nehän oli suurta huutua muutama vuasi sitte, mutten oo niitä ennemmi löytäny. Niitä voi käyttää kukkapöytinä ja lisäistuumina vaikka silloon, ku koko sakki on koos. Käsittelen ne ruskeeksi sitte joskus talavella.Toine löytö oli sitte tällääne taikinatiinu tai ruuhi, miksikä isäntä sitä nimitti. Voihkiin jo ihastuksesta silloon, ku näin MARIAN KOTI JA PUUTARHA-plokis tällääsen kirpparilöyrön. Soli nii ihana ja ny mäki löyrin sellaasen. Aatto oli sitte aiva omialtaane istutuspäivä. Uus kanna, esikasvatetut miakkaliliat ja daalia sekä piänet siämenorvokit sain siihe mahtumahan.


Sinisarjojen muhkiat juuret.
Ku pääsin vauhtihi nii vaihroon sinisarijat suurempiihi purkkiihi. Oli ehkä jo aikaki. Juuria oli purkit täynnä, eikä ny oo tullu kukkavanojakaa. Kummaski purkis on kaks juurakkua, ku nuahan tykkää piänestä purkista. Nua on sinisiä kaikki, vaikka toises purkis oliski pitäny olla valakoosia. Pitääskö nuata sinisarioja pitää kostiana vai kuivina? Vai jotaki siltä väliltä?Sitte viälä muutamia juhannusaaton kuvia mäntykulumasta.


Mäntykuluman juhannus 2016.
Mäntykuluma on ny kukintavuaros. Takana olevat syreenit ei kukkinu palio kuinkaa ja muutamia kokonaasia oksia kuivettuu tuasta harvasta kohorasta.Kesäkuu on kohta lusittu. Äkkiää meni taas tämäki kuukausi ja kuukauren saremäärä rupiaa lähentelemähän 100mm. Ja viälä kerkiää tulla lisää.Mukavia kesäkuun viimmeesiä päiviä!

32 kommenttia:

 1. Ooh mitkä löydöt! Siellä pohjanmaalla on kyllä maailman parhaat kirppikset. Vaaleanpunainen kanna, sellaista ei usein näekään. Tosi nätti. Kaunista kukintaa pihallasi. Juuri eilen uutisissa sanoivat, että kesäkuu on ollut sateisin vuosikymmeniin, erityisesti pääkaupunkiseudulla ja paikoitellen pohjanmaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välis meni vuasia, etten käyny kirppiksillä ollenkaa. Ny oon taas innostunu. Voi olla, että kirppisaalto on saavuttanu ny vasta nämä lakeuret. Joskus ennenki on ollu kannoja, ny on enemmä daalioota.
   Saremäärät vaihteloo aika rajusti piänelläki alueella. Sais pitää jo piänen paussin.

   Poista
 2. Ihana Mäntykulma! Upeaa kukintaa! Hyvät löydötkin teit. Minulla on ollut sinisarja vuosikausia ja vielä en ole saanut sitä kukkimaan. Taidan heittää mäkeen koko kasvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kukkii toine purkki heti ensimmääsenä kesänä, toine toisena. Ny ei sitte kumpikaa. Sen tiärän, että purkki pitää olla aika piäni. Kukkii sitte vasta ku purkki on aika täynnä juuria. Siksi istutin kaks juurakkua samaha pöttihi, että täyttyys ennemmi. Ny oli nii täynnä juuria, etten meinannu saara irti pötistä. Yritän kastella ja lannootta paremmi. Älä heitä mäkehen sinisariaas, jokukesä kukkii kumminki.

   Poista
 3. Kauniisti kukkii! Hauskaa lukea pohojanmaanmurteella kirjoitettua blogia -en olekaan ennen törmännyt. Itse olen lapsuudessa asunut ikävuodet 6-17 eteläpohjanmaalla mutta ei se murre kovin hyvin tarttunut ja se vähäkin on jo lähes karissut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ittekkää monehe törmänny, mutta on niitä muutamia. Ei muutaku verestämähä muistoja :D

   Poista
 4. Hauskat löydöt. Upeaa kukintaa mäntykulmassa:)

  VastaaPoista
 5. Hienoja! En ole tiennyt, että kannaa on myös vaaleanpunaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruspunaane ja keltaane onki niitä yleesimpiä. Oon halunnu taas kokeella kannaa, mutta päätin, että sitte vasta ku vastaha tuloo vaalianpunaane. Peruspunaane, ku ei oikee sytytä.

   Poista
 6. Ai pahus - minä olen Kauhavalle menossa lauantaina, vaan taitaa olla jo kaikki paikat kiinni siinä vaiheessa. Tuohan olis ollut aivan loistopaikka tutkailla - vanhat tavarat on vain niin mielenkiintoisia! Hyvät löydöt kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikan pitäjä on sellaane "elämäntapaintiaani" että voi olla, että pitää luukut auki vähä myähempähänki. Paikka on pääkarun ja asemalle johtavan tiän kulumaukses. Joo-o, tairan käyrä toistekki ;D

   Poista
 7. Voi mitä löytöjä ja niin tarpeellisia.. Nyt iski kirppiskuume - ja täytyykin huomenna lähteä kierrokselle. Upeaa kukintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löyröt oli kerranki sellaasia, ettei isäntäkää yhtää marissu ja soli palio se. Toivottavasti löyrät jotaki miälenkiintoosta.

   Poista
 8. Vaaleanpunainen kanna, sepäs onkin hieno! Hyviä kierrätyslöytöjä olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvaas ny kunnolla ja sais talavetettua sen. Molempia löytöjä olin jo kauan ettiny.

   Poista
 9. Mäntykulma näyttää kyllä komialta;) niin runsas ja rehevä!
  Mulla on vielä muutama päivä lomaa jäljellä, niin se viisi viikkoa vaan menee äkkiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ku valittoo hyvän kuvakuluman, ei näy keskellä oleva aukko :D
   Viis viikkua kuulostaa ja tuntuu etukätehen pitkältä aijalta, mutta aikahan kuluu nii maharottoman nopiaa.

   Poista
 10. Hieno puuastia. Voit olla siitä todella ylpeä. Ja niin kauniissa kukassa Mäntykulman istutukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannuksena noli viälä hianosti kukas, mutta ny on päivänlilijat jo ruskeena.

   Poista
 11. Hyviä ostoksia olet tehnyt. Niin kaunista ja runsasta kukintaa pihassasi. Mukavaa töihin paluuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Navettatyät on alakanu taas aiva täyrellä tohinalla.

   Poista
 12. Mainiot kirppislöydöt ja tietysti mieltä lämmittää myös kierrätys sekä tuunaus. On sulla rehevä pihapiiri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on hyäryntää vanahoja tavaroota ja joskus pikkuusen muakatakki niitä. Jostaki kohtaa on rehevä, jostaki sitte taas ei.

   Poista
 13. Mäntykulma on upean näköinen. Kelpaisi erinomaisesti johonkin puutarhakirjaan mallipenkiksi.
  Hienot ovat myös kirpparilöydöt. Tuollaisen taikinatiimin ottaisin mieluusti. Sääli, ettei näiltä seuduin tuollaisia esineitä juurikaan kirppareilta löydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Mutta ei ny sentäs. Päivänlilijan takanaki on suuri musta aukko.
   Varsinaasilta kirppariilta löytyy pääasias piänempiä esinehiä ja vaatetavaraa. Nämä löytyyki ostaa ja myy- liikkeestä.

   Poista
 14. Hienot löydöt ja niin kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
 15. Tua taikinatiinu oli kyllä hyvä löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli nuaren penkkien lisäksi meininki ostaa aivan muuta, muttaku näin tuan taikinatiinun, suunnitelmat muuttuu sillä sekunnilla.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...