lauantai 11. kesäkuuta 2016

Valakoosia kukkia

Keräsin kesäkuun aluus kukkivia valakokukkaasia kukkakuvia. Aika vähä o valakoosia. Niitä pitääs lisätä. Ne näkyy  nii kauvas ja raikastaa istutukset.Nämä arovuakot oon kylläki kuvannu jo toukokuun pualella, mutta ne kukkiivat viäläki.Narsissit kukkiivat ny aika heikosti, mutta tämä vanaha uskolline narsissi 'Actaea' kukkii hianosti. Salomon -myrsky sitä vähä runnoo, kaatoo pitki tannerta, eikä soo kunnolla enää noussu.Tämä ihana kerrattu 'Mondial'-tuluppaani aukes viimmeesenä, eikä pahemmi myrskystä piitannu. Takana kukkii ripsureunaane 'Louvre'. Nämä on tiänviäres, katajakulumas, aika variooses paikas.

Mullon ollu näitä joskus ennemminki ja nousivat monena vuanna. Eivät kylläkää näi kerrattuuna.

Valakoone sinikämmenki kukkii muutamalla kukalla, mutta sinine päätti päivänsä. Soliki jo pikkuuse heikos kunnos, ku soli nii pimiäs paikas ja viälä siirrin sen myähä syksyllä. Uuren hankin ku tuloo vastaha. Tämä sai kans siipehensä, tuuli kaatoo tuas takana olevan risulinnun tämän päälle. 


Näi hianot kukat on puutarhahulinooren taimienvaihtopäiviltä ostetus esikos. On nimensä veroone 'Late Snow'. Kukat onki ku lumihiutalehia. Takana kukkii purppuraesikko, jonka kukat on jo haalistunu.Kuusiympyräs kukkii ruahokanukka. Kukinta on nii vaatimatonta, että meinaa mennä aina ohi.
Tämä ei mee ohi. Ku tarha-alappikärhö 'Alpina Plena' kukkii, nii sen kyllä huamaa. Osa menöö pitki maata.............mutta onneksi suurin osa kiipeelöö kohti korkeuksia, pitkin kuusen kuivanehia oksia.Tämän pualesta pelekäsin myrskyä. Pohojoosesta puhaltava tuuli sopii justihin tähä. 


Mutta onneksi ei ollu montaa kukkaa saanu irti.Kivasti se peittää kuusen kuivat alaoksat.Mä nii tykkään sen alahappäin valuvista kukkaketjuusta. Toivottavasti se ei risuunnu niinku tua sinine alappikärhö. No, taitaa tällä olla jokupäivä sama kohtalo.


Hoksasin täs kirioottaes, että on näköjään jääny valakoone sammalleimu kokonansa kuvaamatta, saamoonku rönsytiarella.


Onneksi saatihi saretta. Parin päivän sisällä on satanu 42mm. Olisin pian joutunu testaamaha jo nelijä tai viis vuatta sitte ostamani puutarhan kasteluletkut. Letkujen oston jäläkihi on aina tullu saret, ku oon ruvennu suunnittelemahan kastelemista. Onneksi. 

Ny sitte alakaa paalaus. Toivottavasti koneet kestääs ja olis satamata, nii pääsis äkkiää siitä hommasta eroho ja sai keskittyä taas puutarhahan.


Tyyniä puutarhakeliä!

40 kommenttia:

 1. Valkoinen on pala valoa puutarhassa. Sille on aina paikkansa. Hyviä rehuntekokelejä toivottelen ja jaksamista! Heinänteko on aina rankka rutistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valakooset kukat sopii jokaasehen färihinki. Kiitos! On siinä oma ressinsä.

   Poista
 2. Puusilimä pitää olla, ettei noin hienoa kärhöä huomaa. Tummaa kuusta vasten se on juuri sopivalla paikalla. Ja aivan ihanat kukat esikolla.
  Meillä oli tuuli repäissyt suuren oksan syreenistä maata kohti retkottamaan. Täytyy tänään kiikkua se alas. Muuten melko pienin vaurioin selvittiin tällä erää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikos o aika erikooset kukat. Onneksi tuuli ei teheny suurempaa vahinkua.

   Poista
 3. Valkoinen väri tosiaan loistaa puutarhassa ja sulla onkin hyvä valikoima valkoisia kukkijoita. Sadetta! Te onnenmyyrät, meillä vain jokunen tippa eli tääl pihapiirissä rutisee mun lisäkseni kukkapenkit. Hyvä kärhötuki nuo kuuset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kaivanu satehe jäläkihi penkkiä, eikä ollu yhtää liika kostiaa. Huamanna pitääs tulla lisää vettä.

   Poista
 4. Minä tykkään valkoisista kukista, myös maljakossa. Onneksi on vähän satanut meilläkin, ei ihan sinun lukemiin päästä kuitenkaan. Hyvää paalausta, mitä se lieneekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerään kaaretut heinät pelloolta paalajalla, isoohi pyäreesihi paaliihi, jokka isäntä sitte kiatoo käärijällä muaviihi. Son yhyrellaasta nykyaijan heinäntekua.

   Poista
 5. Valkoinen alppikärhö kuusen oksilla on vaikuttava näky. Muutenkin valkoinen tuo valoisuutta pimeisiin kohtiin. Onneksi myrsky ei tehny pahempia tuhoja pihaasi. Hyviä heinähommia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valakoone alappikärhö on ny pihan komistus. Kiitos, alakuhun on hyvi päästy.

   Poista
 6. Valkoiset kukat ovat kauniita. Aivan upea tuo alppikärhö. Meillä päin ei onneksi myrskyjä ollut, mutta vettä onneksi saatiin. Se tulikin tarpeeseen; kaikki alkoi olla niin kuivaa. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on tainnu sataa enemmänki ny viikolla, ku meillä on ollu poutaa.

   Poista
 7. Mie oon ihan sanaton tuon kärhön upeudesta! Vau!

  VastaaPoista
 8. Samanlainen alppikärhö on meilläkin, mutta ei tietoakaan tuollaisesta kukkaryöpystä! Pitäisiköhän se leikata alas, kun se on niin risuuntunut? Mahtavat valkoiset kukinnat - vuokot ja narsissitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käsitä tuata alakuhunkaa, nii kuiva paikka ja nuan kukkii ja viälä pohojoosen pualella. Varahaanen aamu -ja myähääne ilta-aurinko sopii.

   Poista
 9. Ihana kärhö <3 Taidanpa laittaa sen ostoslistalle. Viime kesänä istuttamani kärhöt taisivat kaikki kuolla ja ajattelin kokeilla seuraavaksi erilaisia alppikärhöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kaikki viis keväällä kukkivaa kärhöä on hengis, mutta muista kärhööstä ei sitte palio oo puhuttavaa.

   Poista
 10. Onpas hauska tuo valkoinen esikko, en ole moista ennen nähnyt! Valkoiset kukat ovat kyllä jotenkin ihanan raikkaita. Tuo kärhö on kyllä upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo mäkää nähäny enne tätä. Onneksi tuli ostettua.

   Poista
 11. Upeasti kiikkuu tarha-alppikärhö tuosta kuusesta. Aivan kuin valkoiset valoketjut riippuisivat kuusesta. Siinä on kuusen juurella valkoisena kukkivia lehtokieloja. Nekin ovat niin somia siinä.
  Meillä on tullut reilun viikon aikana vettä viisi milliä. Kait sitä on letkun päähän kohta tartuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sais kiipiä kärhö kohti latvuksia, ettei tuu liian tukkoone olo. Kivasti tuuli nuata hesuja heilutteloo. Kohta tuloo taas vettä. Toivottavasti ei jäisi sarevaihre pitkäksi aikaa päälle.

   Poista
 12. Huh, miten upea tuo valkoinen kärhö!! Muutenkin niin kauniita valkosia kukkia..suloista..

  VastaaPoista
 13. Vau mikä esikko, en ole koskaan nähnyt moista, en edes kuvissa. Aivan kuin lumihiutale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjä oli hyvi varustautunu. Oli kansiolline myynnis olevien kasvien kuvia ja siitä näin tämänki kukkivana. Heti piti saara :)

   Poista
 14. Sattumalta eksyin sivustoillesi. Onpa kaunista. Hieno on tuo valkoisena kukkiva kuusi ja muutenkin ihania kuvia ja juttuja.

  VastaaPoista
 15. Paljon kauniita valkokukkaisia ja hienosti kukkiva Alpina Plena. Minullakin se on, mutta ei vielä tietoakaan kukinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ens vuanna kukkiis. Tälle vuatta olis varmasti jo pitäny kukkia.

   Poista
 16. Ihana kärhö tuokin, mihinkähän mun on kadonnut...

  VastaaPoista
 17. Upeita kuvia. Minullakin kukkii nyt tuo Albina Plena- kärhö omenapuun juurella. Se on kyllä lempikärhöni.

  VastaaPoista
 18. No on hienoja kuvia!
  Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...