torstai 23. kesäkuuta 2016

Tuumaustolopat

Vaikka moon kesääsi kaiken liikenevän aijan pihalla, ei se tarkoota sitä, että tekisin siälä jotaki koko aijan. Mähän seison pihas montakertaa ku puujumala ja vahtaan yhtehe paikkahan. Käännyn välillä yhyreksänkymmentä astetta ja jähämetyn taas. Aivosolut kuitenki raksuttaa, nii että höyry nousoo ja teköö uusia suunnitelmia.


Mullon tuas tilikkutäkis istuumena pöllipenkki, johona tuloo silloon tällöön tuumaaltua. Tuastaki penkin erestä on melekee täyrellisesti karonnu varjorikko.  Penkin vasemmalla pualella näkyy hyvinvoipa jalopähkämö, mutta seuraavas ruskias aluees ei näy, ku kaks vuarikonnantattaren lehtiä. Petooniverkon sisällä on tähtituikkia, jonka luulin paleltunehen totaalisesti. Kolomes on kuitenki uutta kasvua. Oikias reunas on sammalleimua, jokka on tänävuanna kaikki ollu täysin ruskeeta. Osa o elpyny hyvi, osa ei. Sammalleimun keskeltä pitääs nousta perhoangervo -vaa ei nouse. Tuumata pitää, mitä teen.


Isäntä sahas mulle muutaman pöllin lisää, jokka suriin tummalla kuullotteella. Iskin yhyren katajakulumahan, keskelle ansikkakasvustua. Ei oo nurmikkua leikates tiällä.Viäres näkyy viälä variohiippoje raatoja.Nämähän ei oo raatoja, vaikka ovakki saman färisiä. Söpöjä tarhakylymänkukkien  siämenhaituvia.Non mun toisen tuumaustolopan viäres, kinttupoluulla. Tuahon kohtahan paistaa viimmeeseksi ilta-aurinko ja siinä on mukava juara kuppi kaffia, illalla navetan jäläkihi. Siinä on oikee ekstraa -selekänoja. Kakkosnelone nojaa seinää, yksinkertaane, mutta toimii.Siiton kiva kattella, vaikka tätä keväällä istutettua  'Adalmina' atsaleeaa.


Puistoatsalea 'Adalmina'
Ihana kukka, joka on justihi sen färine, ku olin kuvitellukki. Siinä on ripaus mun uutta puutarhafäriä, oranssia.


Rattoosaa juhannuksen orotusta!

22 kommenttia:

 1. Noi sun tuumaustolpat onkin hauskan käytännölliset, tarjoovat istuinpaikan ja koristukset. Nyt kyl nappaan ton idiksen ja paan miehen sahaaman pallinmittasia pöllejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non sellaasia pualivirallisia istumapaikkoja. Eiväkkä viä palio tilaa. Siitä vaa :) Mullaki on niitä viälä varastos, eri korkuusina.

   Poista
 2. Noi sun tuumaustolpat onkin hauskan käytännölliset, tarjoovat istuinpaikan ja koristukset. Nyt kyl nappaan ton idiksen ja paan miehen sahaaman pallinmittasia pöllejä.

  VastaaPoista
 3. Minullakin on mökkipihassa tuumauspaikkoja. Usein niillä istuskelenkin pohtimassa. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siton mukava välillä istahtaa ja antaa ajatusten lentää. Mökkipihas siihe on varmasti enemmä aikaaki. Hyvää juhannusta!

   Poista
 4. Ei ole pöllejä, vaan kiviä on samaan tarkotukseen. Pitäiskin paremmin osata pysähtyä kattomaan pihalla. Sitä tahtoo vain mennä ja ahertaa kitkemisessä tai nurmen leikkuussa. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ku haluaas alati kukkivan, näyttävän ja helappohoitoosen (hah!) pihan. Maharollisimman erilaasilla kasviilla täytettynä. Siinähän sitä onki tuumaamista :)

   Poista
 5. Kivat tuumailupölkyt sinulla. Tosi hienon värinen tuo Puistoatsalea Adalmina;)
  Hyvää juhannuksen odotusta sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmääsen kerran näen kukat livenä, enkä pettyny. Toivottavasti kestääs talavet.

   Poista
 6. Puutarhassa pitääkin olla paljon istumapaikkoja juurikin tuumailua varten:)
  Talvi vei multa adalmiinan, ehkä pitää ostaa uusi, tykkäsin kovasti.
  Leppoisaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etupihalle pitää viälä löytyä joku paikka. Muute niitä rupiaaki olemaha tarpeheksi. Uus vaa, eiköhän ny ollu poikkeukelline talavi.

   Poista
 7. Hauskat tuumauspölkyt, omalta pihalta löytyy vanhoja saunajakkaroita, joissa juuri istun tuumailen, nypin rikkaruohoja tai kerään marjoja puskista, monikäyttöisiä jakkaroita myös puutarhassa. Upean värinen atsalea, hieman oranssia, hieman vaaleanpunaista, täydellinen. Mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakkarat oliski köykääsempiä ja monipualisempia.

   Poista
 8. Nuo pöllit on hyviä tuumauspalleja. Ne muuten toimivat hyvin kukkapurkkien alustoinakin, jos haluaa jotakin väriä lisätä kukkapenkkiin. Meillä niitä on aseteltu ylälammen ympäri kiertävän polun varteen. Ne toimivat lyhtyjen alustoina elokuun pimeinä iltoina.
  Vaaleanpunaoranssinen Adalmina - suloinen!
  Iloista Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii mäki oon tuumannu, että niillä vois saara vaihtelua penkkiihi. Lyhtyrivi lammella on varmasti hiano näky.

   Poista
 9. Kylläpä on Adalminassa upea väri.
  Mainio idea nuo tuumauspallit. Mäkin usein istahdan johonkin, mutta olisihan se hienoa, että olisi virallisia tuumauspalleja, ja sitten tuo iltakaffepaikka on ylellinen!
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaffipaikka kaipas rentouttavaa selekänojaa ja seinä oli pikkuusen liian kaukana. Johonaki plokis oon tuanki nähäny.

   Poista
 10. Todella kaunis Adalmiina ja Sailan sanoin, myös kaunis väri.
  Oikein hyvää juhannusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adalmiina piti istuttaa takapualelle, ku en halunnu sekoottaa etupihan pinkkiä maailmaa.

   Poista
 11. Tuumailu on tärkeää, olen huomannut. Usein meinaa näet jäädä tuumailu vähiin, kun on niin kiire haalia sitä sun tätä, jotka istutetaan sinne ja tänne =) Ehkäpä tuommoiset tuumauspallit olisivat paikallaan siis minullekin. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla tarkka kasvien suhtehe, mitä minkäki viärehe. Sitte tuloo ylläri haksahroksia, jokka sekoottaa mun hyvät suunnitelmat ;D Se vaatii taas lisää tuumausta.

   Poista
 12. Minulla on tuumausriippukeinu, mutta sinun tuumaustolopat ovat paljon käytännöllisempiä koska sillä istuessa puutarhan näkee paremmin kuin riippukeinusta. Rentouttavaa juhannusta!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...