lauantai 15. lokakuuta 2016

Taimeton - toimeton ?

Olisinkohan ny saanu tämän syksyn viimmeeset istutukset tehtyä. Ei taira mihinää enää klavaata taimipöttiä, eikä oo enää tarkootus mitää siirrelläkkää. Kasvualustoja vois viälä muutamas paikas laajentaa,  kevättä varte valamihiksi, jos jaksaa ja huvittaa.  


13.10.2016Säät ainaki suasii. Ei sara eikä pahemmi tuulekkaa. Aiva maharottoman hianua syksyä. Tänää oli kylläki pikkuuse sumusaretta. 

Färiäki viälä löytyy. Hanhikit pääsöövät oikee oikeuksihinsa. Kaikis pensahis ei oo  enää eres lehtiä, kukista puhumattakaa. Koivuangervo pukkaa ny vasta kunno ruskaa. Luulin ettei tulisikkaa, oli vaa vähä myähäs.


Verikurijenpoloviki on aiva punaane.Voi tuata koivuangervua.Sitte siihe viimmeesehe istutuksehe. Mähän en tykkää nurmikonleikkaamisesta ja täs on taas  nurmikon piänennyksen paikka. Tuata kaitaletta ku leikkaa, joko lähtöö palat leheristä tai pitkiä heinätupsuja jää vuarenkilipien välihi. Päätin poistaa kaitalehen tuluppaanin toiselta pualelta.


 Vanahoja mattoja jonoho............ja päälle kuariketta, vaikken ny nii kauhiasti siitä tykkääkkää. (Jos matot olis ollu tummempia, olisin jättäny ne näkyvihi.) Sitte poistin  tolopan toiselta pualelta välihi jäävän nurmikon. Soli melekee sammalta, mutta heiniä sevverran, että sitä piti leikata.


Lisäsin vähä kalakkia ja uutta multaa päälle. Siirrin oikiaha reunaha ansikkaa, sitte  liuskavaleangervua ja Maatuskalta saatua tähtimöä. 


Pääsin ny ainaki alakuhu. Keväällä kukkivia olis tarkootus laittaa tuaho.  Ne sais levetä kuarikkehen päälle ja osittain peittää sen. 
 Saa nähärä kuinka tua kuarike tuas toimii. Rajankäynti heinien kans siirtyy ny sitte tuanne "ojan" pohojalle. Niinku kuvasta näkyy, ei tartte olla toimettomana, ainaki haravoomiset o viälä keske.


6.6.2015

Täs on reunasta kevätkuvaa. On vuaren vanaha kuva, ku en oo jostaki syystä sitä tänä vuanna pahemmi kuvannu. Tänä keväänä siniset kevätkaihonkukat olivakki iha ruskeeta.


En oo viäläkää siirtyny sisätöihi, vaikkei klasiista meinaa enää läpi nähäräkkää ja villakoiria on  kaikki nurkat täynnä. Pihalla on ainaki viälä siivoushommia, jos ei mualla, nii ainaki takatarhalla. Sisällähän saa sitte könnätä koko pitkän talaven.


Virkistävää viikonloppua!

22 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Meillä lähti myös taas nurmikkoa Lillevillan alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaane neliö, mitä ei tartte leikata, on plussaa :)

   Poista
 2. Sä se sitten jaksat vielä näin loppusyksystä virkkuna puutarhailla. Tommoset nurmikaikaleet ja -suikaleet on hankalia leikata, joten hyvä idea tuo kate.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon parhaammillani ku o pikkuuse kiirus. Talavi painaa päälle.

   Poista
 3. Todella hyvä ja järkevä muutos! Siihen saat sitten kokonaan uuden kukkapenkin :) Laitatko sipuleita tuohon? Minusta jotenkin hurmaava tuo alue kokonaisuudessaan, onko siinä tie vieressä? Ei tässä nyt vielä sisälle jouda ei kannata, ulkona on niin mukavaa vaikka siellä jäätyykin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulit kävi kyllä miäles, jos niitä viälä jostaki löytyys. Joo-o. Tiä menöö iha viäres. Tein sisähommia aamusta ja vaihroon jopa yhyren vetskarin.

   Poista
 4. Olet niin ahkera, että melkein kateeksi käy ;) Kyllä minäkin tykkään olla vielä ulkona, mutta en enää saa aikaiseksi muuta kuin siistimistä. Iloitsen toki siitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko kesänä ei oo palio paikkausistutusten lisäksi tapahtunukkaa. Ny tulooki sitte kiirus, jos jotaki meinaa saara aikaaseksi. Suurimmaksi osaksi mun aika menöö vaa ihimetelles :) Siivuamisesta tulooki heti näkyvää tulosta.

   Poista
 5. Teillä on niin kaunista. Oletpas ollut vielä ahkerana. Ulkona on kyllä kiva olla, kun on niin lämmintä. Tosin nyt taitaa ilmassa olla pientä sumusadetta. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla oliki aika kalasiaa. Siksi aharistuun korijaamahan haalarihi vetskarin. Jo rupes tarkenemahan. Mukavaa pyhäiltaa!

   Poista
 6. Syksyllä kerkiää puuhata rakenteiden uusaamista, jos suinkin enää jaksaa. Kevät menee niin sukkelaan kylväessä ja istuttaessa. Hyvä veto peittää nurmi ja helpottaa ruohon leikkuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänki sain melekee kokonansa yhyren tyän keväältä pois.
   En halua ihan koko nurmikkua hävittää, mutta tuallaasis paikoos, son iha turhaa.

   Poista
 7. Taas vähenee nurmikonleikkuu. Kaikki hankalat paikat kannattaakin hävittää ja muutta kukkapenkeiksi.
  Itellä on kaikki hommat nyt seis, kun jalakaa joutuu lepuuttaa. Luupiikki kantapäässä on meleko juilin tuntunen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palio ennemmi mä nypin rikkaruahoja silloon tällöön, ku leikkaan nurtsia kaks kertaa viikos.
   Ei oo omakohtaasta kokemusta luupiikistä, mutta ei taira tosiaankaa kiva olla.

   Poista
 8. Vanha räsymatto onkin hyvä konsti, minulla menee sanomalehdet ja vanhat lakanat samaan tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuallaaset, osittain purkaantunehet ja hiirien syämät matot on aiva omialtaasia tuaho käyttöhö. Eikä tartte laittaa ku yksinkerroon :) Jos olis kaikki ollu yhtä tummia, ku tua viimmeene pätkä, en olisi laittanu katetta ollenkaa. Sanomaleheret ajaaki saman asian, mutta ne pitää peittää hyvi, ettei tuuli viä.

   Poista
 9. Vielä on kovasti puuhaa ja en ole mukamas ehtiny siivota sisällä..joskus sitte. Nyt on vielä ulkoilun aika satalasissa!
  Käytän myös vanhat matot, lehdet ja pahvit puutarhassa.
  Upeaa syvän punaista väritystä kasveissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että ens viikolla pitää ruveta pesemähän klasia. Ilimat kylymenöö. Sanomalehtiä oon kans käyttäny. Niitähän kertyy.
   Kivasti tuli ruskaa kuitenki, vaikka luulin ettei tuukkaa.

   Poista
 10. Vanhat matot ovatkin oivaa kateainesta ja nurmikon tukahduttajia. Minä käytän vanhoja käytävämattoja kasvihuoneen takana olevan ojan varressa estämässä rikkaruohojen kasvua ja toimivat hyvin. Mieheni tosin ei ole suuremmin ihastunut ojanvarressa makaavista matoista. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matot on hyviä, ei tartte ku yks kerros. Harvinaasta, yleensä miähet ei piittaa mistää tai eivät eres huamaa koko asiaa.

   Poista
 11. Täällä näkyy olevan hengenheimolaisia, kun yritetään päästä nurmikoista eroon. Minulla levenee kukkapenkit joka suuntaan aina pikkuisen, että ei tarvis nurtsia leikata. hauska idea tuo matto! itse aina noita sanomalehtiä levittelen. ja lohdullista kuulla, että muillakin vielä ikkunoita pesemättä, kun ei malta tulla sisälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ja tervetulua! "Kanttaan" useen pikkuusen ronskilla otteella :) Ny rupiaa ilimat kylymenemähän. On kai pakko antautua ja pestä eres muutama klasi.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...