perjantai 7. huhtikuuta 2017

Kaikkia kivaa

Keskiviikkona oli tääläpäi jo ensimmääne ukonilima. No, seny tiätysti mitää kivaa ollu........Mutta mitähän tästäki kesästä oikee tuloo, ku viälä ei oo eres niiren aikakaa. Tuntuu, että mailmankirijat on aiva sekaasi.  Ei se ny iha meirän kohoras jytyyttäny, vettä kylläki satoo.








Mutta hianon färiefektin se loi taivahanrantaha. Sateenkaaresta ei muuta osaa näkynykkää, ku tuallaane tynkä vaa. Tai en ainakaa muuta nähäny. Piti pistää oikee juaksuksi, ku tulin navetasta ja näin nua färit. Useen erikooset näkymät katuaa samantiä, jos ei oo nopia.......juu, lumet o melekee karonnu. Kiva juttu!!!!!



Keskiviikkona oli tarkootus mennä pihalle puutarhatöihi, ku oli luvas tuuleton päivä. Suunnitelmat meni kuitenki uusiksi, ku puutarhakaveri soitti ja kysyy Plantsuhun kaveriksi. Olinki jo kattellu nettisivuja ja miälessäni teheny jo ostoslistaaki......... ei tarvinnu palio miättiä. Sisäkukkia tuli taas muutama hankittua ja tämä ihanaaki ihanampi leinikki.






Meinaan istuttaa sen myähemmi pihalle, siksi vein sen jo totuttelemahan ulukoilimahan, ettei kukinnot mee nii äkkiää ohitte. Lisäksi ostin ruukkuja. Ruukut oli 30% alennukses ja sehän sopii mulle. Oon ihastunu nuahi Vintage-ruukkuuhi ja ostinki niitä lisää, nelijää eri kokua.








Penkkihinki oli ilimestyny jotaki kivaa. Ensimmääne lumikellon piippo ikinä, tällä mäellä. Toiseski kohoras näkyy piippoja, muttaku siinä on skillojaki, en tiärä kumpia non. Toivottavasti tulis kukkaki, ettei vaa pelekkiä lehtiä.......nii ja lisempääki.



........ja aamulla posti toi paketin. Arvontavoiton Pelaguun plokin, Kaaos kukkaruukussa, 5-vuatis arvonnasta.  Komiat lappiaiheeset, Pelaguun äiteen tekemät villasukat, porokuvioosen parkkikiakon ja Pelaguun tekemän rannekorun.  Kaunis Kiitos!!!


Ne lumekki o ny sitte suurimmaksi osaksi karonnu. Vesisaret pehemitti hyvin jääkki. Mutta nii märkää on, ettei haravoontikeliä viälä oo. Jotaki oon pihalla rapsehtinu, leikannu joitaki puskia ja siivonnu pois olokisuajauksia ja kattellu näkyykö elonmerkkiä. Onneksi tuntuu siltä, että kasvit näyttääs päriännehen hyvin tällä kertaa.


Kivaa loppuviikkua!

26 kommenttia:

 1. Kevättä teettää vesisadekin. Tänä talvena olen kokenut kaksi ukkosta, todella outoa! Molemmilla kerroilla ihan säikähdin kunnolla, yleensä ei salamoi eikä jytise kumminkaan talvisin.
  Upeat villasukat, oi että! Hienot värit, ja rannekorussa sama. Kukkanen, onko amaryllis, ihan mielettömän kokoinen!
  Toivottavasti pian nousee jotain kukkivaakin, siis pian kukkivaa. Tänään täällä avautui eka sinivuokon kukka! Ihan ihmeellistä, miten nopsaan kevät on lähtenyt käyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moon tottunu, että kesä on ukkoosten aikaa, mutta eihä nykyysi mikää oo enää niinku enne. Kyllä, tosi kiva arvontavoitto. Amaryllikses o jo toine kukkavana, tai eihä tuas mitää vanaa eres ookkaa. Ei taira tuaho putkehen muuta kukkaa tullakkaa, teki yhyren isoon.
   Tuntuu ilima kylymenevän taas, hirastaa kevään etenemistä se. Sinivuakos taitaa täälä näkyä just ja just vähä nuppua.

   Poista
 2. Onnittelut arvontavoitosta! Keskiviikkona tuli kyllä kaikkea taivaan täydeltä. Se oli siinä ja siinä, ettei tarvinnut ajaa auto hetkeksi tienposkeen odottelemaan parempaa näkyvyyttä kun pyyhkijät eivät enää tehonneet. Odotan pääsiäistä kun hullu puuroa tai miten se sanonta menee. Nautitaan nyt ekana kuitenkin viikonlopusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuli vaa sitä vettä, eikä eres rankasti. Ei oo pääsiääsehen enää pitkä aika.

   Poista
 3. Kyllä kelpaa noissa sukissa tepsutella, upea voitto! Mulla ei ole vielä mitään kevätkukkaa..pitäisi kyllä ryhdistäytyä.. no, sen verran tänään, että jos pihalle pääsisi siivoushommiin minäkin vapaapäivääni viettämään.. ihanata viikonloppua sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Olivat just sopivan kokoosekki ja mähän en itte sukkia kuro, nii että voitto osuu sopivahan paikkahan.
   Mikä onkaa parempi tapa viättää vapaapäivää, ku puutarhahommien teko :)

   Poista
 4. Onnittelut voitosta! Nuo sukat ovat kyllä niin kauniit, että mielellään tuollaiset jalkaan laittaa.
  Sailan tavoin olen tänä talvena kahdesti herännyt yöllä ukkoseen. Ekalla kerralla kuvittelin nähneeni unta, mutta aamulla luin lehdestä, että totta se oli. Komeat värit ukkonen on taivaallenne luonut. Hienoa, että ehdit saada ne ikuistettua. Yleensä aikaa kuluu pähkäilyyn, että ehdinkö hakea kameran tai en. Sitten kun sen hakee, ilmiö on jo tiessään.
  Nostan hattua ihmisille, jotka piipon ensiesiintymisestä pystyvät sanomaan, mikä mullasta tulee. Minä en niitä tunnista, varsinkin, jos samassa paikassa kasvaa eri lajeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vaan.
   Useen tuumaa, että teen tämän tyän ensi loppuhu ja tilanne onki sitte jo ohi.
   Varsinki nua pikkusipulien piipot o nii samallaasia, etten ainakaa niitä eroota.

   Poista
 5. Kivat ruukut löysit! ja toki kasvitkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli miäles nuaren ruukkujen osto ja olinki iloosesti yllättyny, ku noliki tarijoukses.

   Poista
 6. Pari vuotta sitten täällä oli tammikuussa ukonilma. En ole minäkään talviukkosta ennen kokenut. Kaikenlaista sattuu, mutta sade toi teille kevään. Mukava tietä, että se on jo noin lähellä tulossa kohti pohjoista!

  Odotan innolla meilläkin ekoja piippoja, mutta hankea on vielä kiusallisen paljon. Vesisade tekisi täälläkin ihmeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kumma, ku sääilimiökki sekooloo. Vesisaret saaki ihimeetä aikahan ja sulattaa varijopaikoosta nopiempaa ku aurinkooset päivät. Lumet rupiaa olemahan jo tosi vähis, pääsias aurauslumia enää.

   Poista
 7. Komiat sukat sait! No ilmankos täälläkin näytti taivas keskiviikkona niin synkiän siniseltä. Tuumasin isännälle, että hetikö olis ukkonen tulossa. Sitähän se oli.
  Juu, ei taida tarttia puutarhaihimisiä kahesti pyytää kaveriksi taimikauppoihin ;)
  Ihana lemmikki ja tuossa sun uudessa lempivärissä vielä. Eikö tuo oranssiin vivahda:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii sainki :) Taivas oli myähemmi illalla ihimeen färine, jotenki kihtas turkoosihin.
   Joo, ei torellakaa, vaikka isäntä oliki sitä miältä, että "aivan turha reissu".
   Vivahtaa se :) Just sopivasti.

   Poista
 8. No nyt vähän harmittaa ettei pysähdytty plantageniin, kun sen ohi eilen työreissulla mentiin. Mutta kun työkaverit ei oo kukkaihmisiä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! No olis siälä ollu kukattomillekki kattelemista ja ihimettelemistä.......Sori... Siälä oli monista kukistaki tarijouksiaki.

   Poista
 9. Komean näköinen taivas! Hyvä, että ehdit ottaa kuvan. Minä en ole noihin ukkosiin herännyt.
  Plantsusta on kiva ostaa kevätkukkia. Leinikki on hieno!
  Teilläkin on nyt lumet lähteneet. Nyt se oikea kevät alkaa sielläkin. Kohta on lumikellon nuppu auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plantsun normi hintataso on aika korkia, mutta voi siälä muutaman kerran vuares käyrä.
   Lumet on jo melekee hävinny, mutta yäpakkaasia on viälä, nykki -2.9
   Toivottavasti :)

   Poista
 10. Ihan samanmoista meilläkin on, vettä, räntää ja lunta vuorotellen. Ihan jotakin nousee penkeistä, mutta hirmuisen hidasta on...
  Ihanat ruukut ja leinikki! Ja onnea arpavoitosta!
  Täytyypä kattoa, jos pääsisi käymään tuolla Plantsussa ostoksilla. Tai jossakin muualla. Ihan puutostauti iskee, kun kevät tulee niin hitaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitahasti kevät etenöö. Aamulla oli taas lunta, mutta son jo onneksi karonnu. Kyllä jonkullaasta kasvihoitua kaipaa, ku ei tuala pihalla viälä montaa piikkiä näy, kukista puhumattakaa.

   Poista
 11. Onnea voitosta, sukat on aina mieluisat ja tarpeelliset! Kauniin leinikin löysit, miekin oon ihan myyty tänä keväänä noiden leinikkien edessä, upeita värejä ja kestäviä kukkia! Täälläpäin ei ole vielä jyrähdellyt, mutta vettä kyllä satoi eilenkin reippaan oloisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon kattellu leinikkiä jo ennemminki, mutta aina on ollu nii palio muutaki ostettavaa, että on jääny kauppahan.

   Poista
 12. Onnea arvontavoitosta!!!! Olet ostanut upeanvärisen leinikin, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kerkesin jo melekee kuivattamahan sen. Oli pakko istuttaa suurempahan purkkihin.

   Poista
 13. Kauniin värinen leinikki ja upea kuva taivaan väri-ilottelusta! Täälläkin on satanut vettä ja sen myötä kinoksetkin vähän pienentyneet. Ukkosta ei täälläpäin vielä ole ollut. Onnea arvontavoitosta! Ja hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä lumia ei oo ku penkoos ja kasoos. Tiätty joiski variopaikoos vähä jäätä. Kiitos! Kiitos samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...