sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Tampereen Supermessut 2017

Ruattin puutarhamessuulle en sitte päässy tänäkään vuanna, mutta kansalaasopisto järiesti kyytin Tamperehen Supermessuulle ja siihe kyytihin järiestin itteniki........tiätty. Eiline päivä meniki messuulla iha kivasti. Matkalla satoo vettä, lunta ja räntää. Kotona oli ollu iha hiano päivä, joskin tosi tuuline.


Messuulla tiätysti kiinnosti enite puutarhapuali, mikä kiärrettihinki ensi.
Täälä oli kiataastu saavien ympärille säkkikangasta, toisin ku Helsingis. Tämä diakonaalikäytävän koristelu oli aika ykspualine. Koko pituureltansa lähes samoja kukkia. Hortessoota, perunanarsissia ja erilaasia heiniä ja vähä sinisiä helemililijoja.  Nii tiätty......sini-valakooset färit.Niinku mettäpiha-teeman toteutukseski.Tästä istutuksesta tykkäsin.Rentoutumispiha -teeman toteutus oli aika mitäänsanomaton.Pelipiha oli kiva, vaikka siinä ei ny mitää erikoosta ollukkaa, grillipaikka ja isoot pelinappulat, joiren alusta oli toteutettu harmoolla ja mustilla petoonilaatoolla.......


.........ja konkkausruurut petoonilaatoosta.Koko messuulla näin vaa kaks vesiaihetta.


Nämä molemmat sopii piänehenki puutarhahan.Kätevät, monikäyttööset muattiharkot.Hiano! Pinta oli ihan siliää, kiiltävää pelliä, vaikkei siltä näytäkkää. Hallin valot siihe loisti.Joitaki uurennäköösiä keijunkukkiaki näkyy. En ostanu, vaikka niitä käsisnäni pyärittelinki, ku tuntuu että ny on vanhakki säilyny.Käytihin piänen kaffipaussin jäläkehen muiski halliis.Täälä oli palio piänten käsityälääsfirmojen vaatteeta myynnis ja kankahia................ja erilaasia koruja. Eräpuali jäi kokonansa välihi. Matkaalupualesta ei nähty muutaku  tämä kiärtävä  Ruovesi -mainos.Nämä nukkekotien minimaalliset kalusteet oli niin söpöjä.Ompelukokehiski oli paremmat valokoomat ku mones kaupas :)
Keräälyosastoki kiärrettihi.Pääasias vanahoja kirijoja, lehtiä ja vaattehia....... 


........ja palio lasitavaraa ja muuta taloustavaraa.Messupäivä oli kokonaasuutena mukava, ku orotuksia ei ollu laittanu liia korkialle. Niinku käytihi viimme vuanna Helsingin messujen kans. Vajaat kuus tuntia meni nopiaa. Kotia tuamisiaki löytyy sopivasti..........mutta sonki sitte toine juttu.


Tairampa kipaasta pihalle jotaki tekemähän. Aurinko ei paista, mutta ei sarakkaa, eikä pahemmi tuulekkaa ja plussaaki peräti 6 astetta..........joten, kaikki hyvi.


Mukavaa pyhäpäivän jatkua!

19 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia messuilta, kiitos näiden jakamisesta. Messukuvia on aina mukava katsella, kun ei itse sinne pääse. Nuo vesiaiheet ovat kivoa. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki oon tykänny kattella toisten messukuvia. Niistä saa kivan läpileikkauksen messuulta.

   Poista
 2. Kiitos, kivasti olit tuonut esille Supermessujen antia.
  Minäkin kävin siellä eilen ja vähän jäi tyhjä olo ja eihän se ihme ollut kun kiersin vain kaksi osastoa ( aika kun oli niin kortilla ) puutarha ja matkailu.
  Tällä kertaa näin ja nyt kun katselen ostoksiani, niin ihmettelen kovasti, että mitähän tuli ostettua.
  Kamerakin kävi messuilla mutta siellä se käsilaukun pohjalla kulki ihan tyhjän panttina.
  Jotenkin kuitenkin tuo puutarhapuoli oli kaikesta kiireestäni tai johtuiko se juuri siitä eli oli aika lattea ja vaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siältä mitää järisyttävää inspiraatiota saanu. Tuntuu että kaikki oli jo ennenki nähty. Aika kuluu kuitenki mukavasti ja löyrin ainaki osan kasviista, mitä olin aikonu kattella.

   Poista
 3. Juu, niin minustaki. Viime vuonna tuolla kävin, nyt jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin toinen kertaa Tamperehen messuulla. Erellisestä onki jo aikaa. Nii palio, etten enää tarkasti muista, minkälaasta oli verrattuna näihin.

   Poista
 4. Kiitos kierroksesta! Ei niin kauheasti harmita, etten tuonne lähtenyt. Ei kyllä ollut aikomuskaan, sillä kahdet puutarhamessut keväälle riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi muuten lähteny, muttaku joku jaksaa järiestää yhteeskulijetuksen, pitäähän se käyttää hyväksi. Kyllä kaksis messuus on iha tarpeheksi, nii samantyylisiä kuitenki ovat, piänes maas.

   Poista
 5. Heleppo käydä messuilla, kun istuu vain pirtin pöydän ääressä ja surffaa toisten kertomuksia! Kiitoksia!

  VastaaPoista
 6. Kiitos messukuulumisista!!! Jäipä kiinnostamaan tuon rentoutumispihan (oliko) ritiläseinä, johon oli kiinnitetty ruukkuja. Miten ne ruukut olivat kiinni ? Voisin itsekin tehdä tuollaisen systeemin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kattonu paikanpäällä, mutta kattoon tarkemmi toisesta ottamastani kuvasta. Torennäköösesti ruukun ylärenahan oli porattu /lyäty naulalla reikä ja pantu ruukku rautalangalla kiinni.

   Poista
 7. tuo keltainen keijunkukka näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soli pirtiän erilaane. Olisin varmasti ottanu jos vanhat olis näyttäny entisiltä.

   Poista
 8. Sul oli riamullinen retki ja hiano hommaa, että kotona pääsit vielä pihallekin. Melko täydellistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retki oli kiva ja pihallaki tuli jotaki tehtyä. Putkehen meni tämä viikonloppu :)

   Poista
 9. Mukavaa että pääsit meissuille!

  VastaaPoista
 10. Aina niiltä messuilta jotakin jää mieleen, ja käsiin, jos kukkaroa raotit! Mulla jäi tänä keväänä kaikki messut välistä. Joskus taas pääsen kierrokselle. Tykkään noista erivärisistä keijunkukista, olen istuttanut niitä monena vuonna kesäkukkien seuraksi. Ja syksyllä maahan.

  VastaaPoista
 11. Kivat kuvat messuilta! Minäkin kävin siellä eilen. Samanlaiset tunnelmat niistä jäi minullekin, vähän enemmän odotin. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...