tiistai 7. marraskuuta 2017

Kukkapöytä ja pyärivät alustat

Ensin pikkuusen huanekasviasiaa, ennenku syvennyn haasteeren vastauksihi.
Mulloli vuasikauret vaa muutama huanekasvi. Yks syy oli, ettei ollu oikee paikkaa, mihinä niitä pitää. Olohuanehes on peräti nelijä klasia, mutta non nii korkialla, iha tavallisten klasien tasolla. Ei niinku mones muus 70-luvun taloos, klasit alakaa melekee laattiasta asti ja lisäksi non pohojoosehen päi.


Keittiöhön päätin kuitenki hommata kukkia. Yks vaihtoehto olis ollu kukkalauta, mutta solis pitäny olla turhan lyhyt, että olis päässy vaivatta istumahan ruakapöytähän. Muistin että mullahan on vintillä pöytä. Sellaane sopivan piäni, jota päätin kokeella. Vaikka pöyränkansi on vaa 54x85 senttiä, tuli aharasta.Teinki pöyrästä liikkuvan, eli pyärät alle.......


9.4.2017

.......että sen saa tyännetyksi nurkkahan ku tuloo viarahia. Pöytähän on nii syvä, että siihe mahtuu vähintää kaks purkkiriviä ja silloon kukkia on vaikiempi kastella. Sen ongelman ratkaasin ottamalla vanhan pyärivän tarioolualustan käyttöhön. Oon saanu sen joskus kauvan sitte äiteeltä ja käyttänykki silloon tällöön. Piänemmän löyrin keväällä kirppikseltä. Ny on kukkia kätevä kastella, ku alusta pyärii ja voi pyärähyttää välillä toisen kasvin klasin äärehe. Ainut asia mikä häiritti, oli alustojen vaaleus. Maalamahan en halunnu ruveta, vaa................päällystin ne ny. Mulla oli tummanharmaata, melekee mustaa kankahista vahakangasta.Leikkasin n.8cm leviemmän ympyrän ja ompelin reunahan kumminauhakujan. Tuata vois käyttää vaikka suihkumyssynä :) Suuremmas alustas on piäni syvennys, jonka täytin muavilla päällystetyllä paffilla.

Siisti ku mikä. Kankahine vahakangas on nii ohutta, että se sujuu hyvi, eikä tartte sen kummempia käänteetä, ku ei pärkyä.


6.11.2017No nii, ny ei vaaleus häiritte ja jos pöyrän färi vaihtuu, teen uuret myssyt.


Johonaki kohtaa on reunas piäniä ryppyjä, mutta yllättävän hyvin se muatoontuu. Kukakki on lisääntyny ja muutama keväällinenki viälä hengis.Täs näkyyki kuinka piäni väli on ruakapöytähän. Sivuttaasin pitää mennä. Pesin klasit ja kyllä oli kätevä siirtää kukat pois tiältä. Senku otin pöyrän reunahan kiinni ja siirrin koko helahoiron. Vaihroon samalla jouluverhokki, ku ei niis tontut hypi. Jouluhan on tuas tuakios.


Voi jumankekka mikä viikko. Luulis, että ku puutarhatyät loppuu nii on aikaa vaikka kuinka. Hah! No, eiköhä johonaki vaihees helapota...... ja ohan mulla jotaki pikkuusia pihahommia vireellä, ku näitä plussakeliä taas piisaa :)


Mukavaa marraskuun jatkua!

26 kommenttia:

 1. Pyörät ovat käteviä, meilkin on monessa huonekalussa pyörät alla, niin onpa kevyt siirrellä siivottaessa. Ai että, sulla on kaksin kappalein tuommosia käteviä pyöriviä alustoja. En koskaan semmosia edes nähnyt. Oiva keksintö nuo "suihkumyssyt", olet hoksu ja kätevä plikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kolomaski alusta, löyrin senki kirpppikseltä, mutta annoon sen flikalle. Arabia on niitä joskus myyny. Oon ollu kaharen vaiheella, maalatakko vaaliaksi tua pöytä vai ei. Siksi piti kehittää alustoohi joku väliaikaasratkaasu.

   Poista
 2. Kyllä teit näppärän keksinnön! Ei ois käyny mielessäkään miulla. Miulla ei oo noita pyörivii alustoja, pittää tutkii kirppareita josko löytys! Helepottaa kummasti, kun suap monta kukkapurkkii samalle alustalle ja siirtää kaikki kerralla. Miulla on ikkunanpesu vasta vaiheessa! Eilen ol meillä kommii auringonpaiste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ollu ongelmien ratkaasuuhi iha tyytyvääne. Kannattaa kiärrellä kirppareita "sillä silimällä". Pahasti on klasienpesu vaihees mullaki, vasta yks on pestynä.

   Poista
 3. Onpas näppärät ideat: pyörät ja huput

  VastaaPoista
 4. Erinomainen toteutus. Erityisesti ikkunoita pestessä olisi hienoa, jos kaikki kukat saisi kertaheitolla sivuun.
  Minulla on tuollainen pyörivä alusta, jolle ei ole aikoihin ollut käyttöä. Nyt se taitaa saada uuden elämän. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klasienkaa pesu ei oo mun lempihommaa, joten on hyvä ettei tartte kauvaa kupeksia, ku pesuiili isköö. Kiva saara tavaroolle uutta käyttyä. Ole hyvä :)

   Poista
 5. Ihan mahtavia ideoita! Tuo suihkumyssy viritys on kätevä, sitä voisi soveltaa muihinkin kohteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii voiski. Mulla olis sellaane piäni pyäriä pöytäki. Hm......

   Poista
 6. Luova ongelmanratkaisu - hatunnosto! Tuohon ei pöljempi pystyiskään :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä oot kätevä emäntä!

  VastaaPoista
 8. Hyväidea, sekä rullilla kulkeva pöytä, että nuo alustat!

  VastaaPoista
 9. Hei. Blogissani on sinulle haaste, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 10. No tuohan on kätevä, kun mikä! Näppärästi voi siirtää pois edestä.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...