sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Sammalpallot

Oommä jotaki saanu aikahanki, sammalpalloja. Ei oo koskaa ennemmi tullu asuultua sammalehen kans. No, viimme vuanna käytin sitä kasvisuajana, toimii.Ny oonki aloottanu iha perusasioosta. Oon hakenu muutaman kerran sammalta mettästä. Kiven päältä otetus laapis tuli pualukanvarpujaki joukos, annoon niiren olla. Siinähän ne, pualukka-anteenit o. Muuta koristustahan ei tarvita.


Parihin ensimmääsehen pallohon tein keskustan sanomalehtiä rypistämällä. Eri färisiä rautalankapualiaki löytyy omista varastoosta.Ku ensimmääne meni petooniruukkua koristamahan, toisen laitoon pellisehen maliakkohon, vai onko tua paremminki pikari.Pihilajanmarijat tuaa pikkuuse färiä.


Mullon portahilla pari suurempaa petooniruukkua, joita en jaksa ruveta siirtelemähä. Niihi pitää sitte keksiä jotaki koristuksia talaven aijaksi, ny sitte...... sammalpalloja tiätysti! Mutta niihi osuu saret ja kaamiat tuulet. Keskustan piti olla muutaku paperia. Toisen pallon kiaputin rautalankapallon päälle ja toisen pajupallon päälle. Helepompaa ku heinän teko. O jo testattuki, ei niitä myrskytuulet  viäny. Jonkullaaset valot vois viälä laittaa, mutta omista varastoosta ei  löytyny sopivia.......ainakaa viälä. Tapaakko teherä sammaltöitä? Oli sevverran äkkinäästä ja kivaa puuhaa, että teen varmasti jotaki muutaki sammalehesta, mutta ne taitaa jäärä ens vuatehe. Meillon ainaki sammalehet jo lumen alla, tällä hetkellä ainaki.


Mukavaa pyhäiltaa! 

24 kommenttia:

 1. Upeita pallukoita! Tykkään sammalesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookki käyttäny onnistunehesti sammalta reunuskivien päällä.

   Poista
 2. Hienot sammalkoristeet. En ole laittanut sammalta kuin kukka-asetelmiin. Yleensä kerääminen unohtuu ja ehtii tulla lumet päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niihän mäki oon teheny. Tuan puusaavin pinnan oon peittäny sammalehella. Ja liäkö sen ansiota, että saniaane talavehtii puusaavis viimme talaven.

   Poista
 3. Nuo betoniruukuissa olevat pallot on suorastaan uppeet. Sammalta laitan ruukkuloihen asetelmiin, en oo vielä palloja tehny. Tiällä sato tännään runsaasti lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkään, eikä niiren tekemises kauvaa noukka tuhaannu :)
   Meillä oli tosi pimiä päivä, kostia, muttei mitää satanu.

   Poista
 4. Hienoja ovat! Ois tehny mieli tehdä, mutta nyt taas on kaikki lumen peitossa. Käpyjäkin piti otta tuosta männyn alta, mut ei vaan ehtiny.
  Vaan jospa nämäkin lumet vielä sulais :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tiärä vaikka viälä suulaasivakki. Meillä ainaki pitääs olla plussaa loppukuu. Joten voit viälä saarakki kerätyksi sammalta ja käpyjä.

   Poista
 5. Sammaleesta on mukavaa askarrella monenlaista. Eikä se vaikeata ole, kun vaan ehtii ja muistaa kerätä sammaleet ajoissa.
  Kivan näköisiä koristeita sait aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helappua oli, vaikka johonaki kohtaa olis apukäret ollukki tarpehen. Sitä on usee nii monta rautaa tules, ettei voi kaikkia muistaa.

   Poista
 6. Ihanat sammalkoristeet♥ Kaunista vihreää ja kestäävät pahemmankin tuulen ja tuiskun:) Mukavaa marraskuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kestääväkki, mutta ny on varpuuset keksiny ottaa terassin sammalpallosta pehemikkehiä. Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Ihania pehmeitä palleroita! Kyllä luonnonmateriaaleista syntyvät ne kauneimmat koristeet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii syntyyväkki! Onnellisia me, joilla on oma mettä :)

   Poista
 8. Kivoja sammalpalloja olet tehnyt ja kaunis tuo maljamainen ruukku. Tänä vuonna jäi sammalet lumen alle minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useen mäki herään keräyspuuhiihi liia myähää. Ny ku hain havuja ja pajuja, nii samas tuli napattua ensimmääset sammalehekki joukkoho.

   Poista
 9. Upeita palloja! Minulta taisi sammaleet jäädä keräämättä. Havuja sekä puolukan- ja mustikan varpuja olen hakenut terassin koristeluun. Ja maahan pudonneita lehtikuusen oksia keräilen myös askartelua varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullon hyvät materiaalit terassin koristeluhu, vaikkei sammalta ookkaa. :) Lehtikuusen oksat oliski hianoja.

   Poista
 10. Kivannäköisiä palloja, tosiaan, jos noihin valot laittaisi, vosi olla komeat, mutta siisti sammaleen pinta ei ehkä näkyisi yhtä kauniina.. Tosi sopivan kokoiset noihin betoniruukkuihin! Olen joskus mökillä muotoillut kanaverkkoa ja päällystänyt sen sammalella, syntyi sydän ja sorsa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaasin laittaa palloohi iha tavalliset perusvalot, mutta mun nauhat on liian pitkiä. Färillisistä löytyys kyllä, mutten halua tuahon kohtahan. Iha vahingos palloosta tuli sopivan kokooset. Rungothan oli jo valamihina. Oon nähäny hianoja sammalehesta tehtyjä hahamoja. Syrämmen voisin osata teherä, mutta sorsasta tuskin tulis tunnistettavaa.

   Poista
 11. Ihania! Nyt on ihan pakko pyöritellä itsekin muutama pallo tyhjiin ruukkuihin koristeeksi.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...