maanantai 20. marraskuuta 2017

Aurinkua pankkoho

Säätiarootus ennustaa pilivisiä päiviä, siksi singahrinki aamulla pihalle kuvaamahan, ku aurinko paistoo. Jos sais aurinkoenergiaa varastootua, eres kuvihi. Eihä siälä palio kuvattavaa oo, mutta kyllä siältä aina jotaki löytyy.Hohtopiikkiputken hopiaasuus on ruastunu, non ny ruskeeta.Muutamia piooniunikkojen siämenkotiaki o penkkihi jääny. Tiätääköhän se ens vuarelle unikkojen massaesiintymistä. Suurimman osan oon kyllä katkoonu pois.Ei oo viäläkää tilhet tullu runsahasti katettuhun orapihilajapuuhun. Ja niinku näkyy, lunta ei kauhiasti oo.Suviruusujen kiulukoota pitää kuvata joka vuasi. Niihi osuu nii hianosti auringon valo.Ja sitte tämän syksyn ikuusuusrojekti. Alastomanimmen kukinta on taas kehittyny, jo nelijä nuppua. Vanhin on jo muka kaikkensa antanu, vaikkei se täysin auki oo ollu mihinää vaihees.Samas penkis o viälä iha hyvännäkööne törmäkukan kukka..........Ja komiamaksaruahoski on täs kohtaa viälä färiä. Joka paikkahan ei oo eres tullukkaa.


Mukavaa viikkua!

26 kommenttia:

 1. Ihana valo ja kauniit kuvat ja kukat. Vielä kun kuukausi värjötellään, aletaan taas mennä valoa ja kevättä kohti. Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluki on silloon pia ohitettu. Päivät rupiaa pitenemähän, mutta taitaa väriöttelemine vasta alakaa. Kylymimmät kuukauret on eres.

   Poista
 2. Aurinkoa ei ole hääviin näkynyt, mutta onneksi lumi valkaisee maiseman tuoden heijastevaloa. Mustaan maahan katoaa jokainen mahdollinen valonsäde, mutta lumipeite jakaa jokaisen valonpilkahduksen moninverroin takaisin.

  Mä luulen, että runsas rastaskanta ja punatulkkuja jää talvehtimaan järjettömän suuren pihlajanmarjasadon turvin. Hätätilassa niitä voi ruokkia omenoilla ja rusinoilla, jos marjat loppuu kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää on aurinko muilla mailla. Päivä on pimiä, vaikka luntaki on jo tullu, myrskytuulen kans.
   Varmasti runsas marjasato houkuttaa jäämähä. Toivottavasti ei tuu kuitenkaa kovia pakkaasia.

   Poista
 3. Juu, kyl kuvaaja löytää aina mielenkiintoisia kuvauskohteita, olipa kasvit kukassa tahi ei. Koreita valoilmiöitä, ei ole näknyt tässä pihapiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vaa viärä kamera kyllä likille ja kuvata piäniä yksityyskohtia, jos ei muuta löyry. Eipä nuaren kuvien jäläkihi oo näkyny meilläkää kyseestä valoilimiötä.

   Poista
 4. Kauniit aurinkoiset kuvat! Ihania kuvauskohteita olet löytänyt. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävästi löytyy viälä kukkiviaki. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Ompa mukava kun alastonimpi jaksaa vielä illauttoo. Tiällä ei monta aurinkoista päivee ollu koko syksynä, eikä muutosta oo luvassa. Törmäkukkakin on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin on myähääne kukkija. Luulinki, ettei nousisikkaa. Täälon ny myrsky päällä. Kiva olla vaa sisällä.

   Poista
 6. Ei teillä vielä kovin talviselta näytä. Ihana valo kuvissasi ja hienoja yksityiskohtia puutarhasta. - Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on lunta. Sitä tuli jo pikkuuse eilee. Ny sitä tuloo rajun tuulen kans.

   Poista
 7. Kivan sävyn tuo marraskuun aurinko. Mukavaa talven alkua!

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia. Eipä meiltä löydy enää pihalta kuin kiulukoita ja pihlajanmarjoja. Luntakin on sen verran, että vähän valaisee harmaita päiviä. Pitäisi innostua laittamaan valoja sisälle ja ulos sekä askartelemaan havujuttuja. Ehkä tässä kohta pääsen joulufiilikseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon sisällä palanu jo monta kuukautta valot, pihallaki muutamat. Uusia en oo viälä laittanu. Ny voiski pikkuhilijaa keskittyä joulujuttuuhi.

   Poista
 9. Oletkin saanut upeita kuvia otettua <3 Mukavaa viikonjatkoa :)

  VastaaPoista
 10. Aurinkoa edes hiukkasen ja vielä kukkijoita! Nuo immet ovat ihania, meillä ne eivät kukkaan ehtineet, ensimmäinen lumi tyrmäsi ne kokonaan...syyssahrameissakaan ei ollut kuin piipot. Lunta luvataan, vaikka en sitä kaipaa, pian joulussa ollaan ja sitten alkaa kevät :D Mukavaa viikkoa sinne Pohjanmaallekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman kerran on tullu lunta meilläki impien päälle, vähä. Tämän päivääne myräkkä, taitaa ne lopullisesti lannistaa. Lunta sais olla jos niitä pakkaasia tuloo, muuten en piittaasisi mäkää. Kiitos, samoon sinne!

   Poista
 11. Törmäkukkasi on täynnä positiivisuutta. Jaksaa kukkia vielä marraskuun viime metreillä.
  Mahtaako teille huomenissa tulla lunta. Ainakin kovasti radiossa on taas hehkutettu lumimyräkkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo törmäkukka tainnu enne marraskuus kukkia. Lunta on tullu tuulen kans. Rupiaa maa olohon valakoone joka paikasta.

   Poista
 12. Siellä on todella ollut hetkellisesti auringon loistoa ja puutarhastakin löytyy vaikka mitä! Meillä on ollut hyvin pimeitä päiviä, jolloin ei ole juuri pakollisten ulkohyppyjen lisäksi kaivannut pihalle. Ny juuri lumiypyry on saavyttanut tienoot, joten siispä ulos nauttimaan tämän päivän lumimaisemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei tällääsellä säällä saa pihalle vapaaehtoosesti. Mutta pakko on hoitaa pakolliset kuviot.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...