torstai 30. marraskuuta 2017

Marraskuun miätteetä

Nii taas tämäki kuu on kohta lusittu. Aika lämpööne kuukausi. Ei tainnu lämpötila painua kertaakaa -5 asteen alapualelle. Lunta tuli muutamahan otteesehen, muttaku  lämpöasteet seuras het perästä, ei  lumiakaa oo paliua ollu. Yks myrskyki koettihi, mutta onneksi sei aiheuttanu  mitää vaurioota.  Tämä loppuukuu onki menny aika pilivisis merkiis. Päivät on ollu nii hämäriä, että tuntuu, ettei päivät oo  valiennu ollenkaa.
Tämon ollu oikee navettakuu. Oon siivonnu, järiestäny ja pessy, koriannu utareliiviä ja muurannu tiiliseinää ja....ja.... kesällä, ku ei tuu tehtyä mitää ylimääräästä. Ny saa siirtyä hyvällä omallatunnolla tuvan pualelle valamistelemahan joulua. Syksyn pimeyttä oon yrittäny toriua valoolla. Sisällä on muutama valoketju palanu jo elokuusta lähtie. Olohuanehen klasilla on violettien verhojen viäres pinkki pallovaloketju. Mutta kas, ku valot laittaa päälle, färi muuttuu joulunpunaaseksi. 


Pohojoospääryn isoos tuijas on ollu valoketjut koko kesän. Ny oliki näppärää tuikata vaa töpseli seinähä ja soli sitämyären selevä. Valokki pelas, onneksi. Viäres olevas alappiruusus, ei näytä olevan montaa kukkasilimua. Kukkiihan se tänä kesänä tosi komiasti. Ens kesänä taitaa olla taas välivuasi. Kevään säkkikankahia varte, on tukikepit jo paikallansa.Niinku kuvista näkyy, yhtenäästä lumipeitettä ei oo. Lunta on paikka paikoon, siälä täälä. Toivottavasti lunta tulis kuitenki enne kovempia pakkaasia.


Ostin viikonloppuna jouluruusun. Yritän uutta henkiinjäämisstratekiaa. Ny ku on ollu asteet plussan pualella, son ollu ja on, terassilla. Jos tuloo muutaman päivän pakkaasjakso, otan sisälle ja sitte taas pihalle. Sitte ku näyttää tulevan pirempi jakso tai kova pakkaane, viän sen navetan maitohuanehen klasille.  Siälä pysyy lämpötila niukin naukin plussalla koko talaven, kovimmillaki pakkaasilla..... toivottavasti, kosteutta piisaa ja valua. Olisko hyvä suunnitelma vai ei? Koriauseherotuksia otetahan vastahan. Pianoone hualenaihe on kissat. Ei kai ne rupia syämähän myrkyllistä jouluruusua?

Moon aloottanu jo elämäntapamuutoksen, ei tarvinnu orottaa uutta vuatta. Mähän oon kova valavomahan ja kesällä tuppaa unet jäärä viitehen tuntihin. Näi talavella oon väsyksis koko aijan ja lupasinki ittelleni, että rupian menemähän ennemmi nukkumahan. Muutos onnistuu aika helaposti kellojen siirron yhteyres.  Oonki aika hyvi pysyny ruarus, mitäny joskus lipsuu. Ny onki pirtiämpi ja enerkisempi olo ja pinnaki o pirentyny :) Onkos teillä kesällä ja talavella erilaane unentarve?

Keittiön kaappia ja looria oon jo siivonnu, vaikkei meillä kukaa joulua kaapis viätäkkää, pitää neki joskus mennä läpitte.  Vanhin maustepurkki löytyy vuarelta -12. Ehkä aromit oli jo haihtunu. Että tällääsiä miätteetä marraskuun lopuksi.


Mukavaa joulukuun alakua!

14 kommenttia:

 1. Uskon, että jouluruusu pärjää vallan mainiosti konsteillasi.
  Tulee itsekin välillä valvottua vähän liian myöhään ja se kyllä kostautuu sitten seuraavana aamuna väsymyksenä, kun pitää nousta ylös. Lähes jokapäiväinen tunnin lenkki tosin piristää minua aina ja saa energiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisätiloos, ei tuallakonstilla jouluruususta palio ilua oo, mutta jos sais sen elävänä kevääsehen. Multa on lenkkeelyt taas vaihteeksi jääny. Mun pitääs teherä kävelylenkki iltanavetan jäläkihi, että saisin paremmi unenpäästä kiinni.

   Poista
 2. Lumetonta näyttää teillä tosiaan olevan, täällä sentään valkoinen pinta maassa ja huomiseksi taitaa kaakkoinen Suomi saada lisääkin lunta:) Mie ostin myös pikkuruisia jouluruusuja useampia ja mietiskelin, josko ne voisi ihan jo nyt ulos istuttaa, jos säät pysyy plussalla. Sisällä tuppaavat saamaan kirvoja, vaikka viime talvena pidin ulkovarastossa. Jouluiset alot piristävät pimeää, mutta unta tarttis meikäläinenkin muutaman tunnin yöhön lisää. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki kävääsi miäles penkkihin istutus, mutten sitte raaskinu. Ei munkaa viimme vuatiset yritykset hyvin päättyny. Ne kokivat kans kirvahyäkkäyksen ja nuupahtivat lopulta totaalisesti. Kyllä piremmät yäunet on meikäläästä piristäny huamattavasti.

   Poista
 3. Kaunis jouluruusu ja ihanasti olet laitellut valoja. Minulla on nykyisin usein univaikeuksia. Herään keskellä yötä ja uni ei tule enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa vikaa on meikälääselläki. Useen saan pyäriä unta orottaen tunninki ja sitte herään viälä muutamia kertoja yäs. Kesällä o harvemmi univaikeuksia, ku touhaa pihalla päivät.

   Poista
 4. Peukut unirempasta :) Hyvää joulukuuta!

  VastaaPoista
 5. Uusi unirytmi antaa varmasti energiaa, kun olet kaappeja ja laatioitakin alkanut siivoilemaan. Ne meillä tuppaa jäämään aina viho viimeiseksi hommaksi. Tosin ihan kivoja yllätyksiä saattaa löytyä, kun työhön ryhtyy.
  Mukavan näköistä teillä siellä puutarhassa on vaikka ajankohta ei ole ihan noita otollisimpia.
  Kyllä on hyvä strategia tuohon jouluruusun talvettamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huamattavasti pirtiämpi ja huvittaa jotaki teheräkki. Vintiltä vois löytyä vaikka mitä, mitei enää muista olevankaa. Tämä pirteys voi kyllä hiipua ennenku pääsen sinne asti. Stratekian tuloksen näköö sitte keväällä.

   Poista
 6. Hauskasti ilimasit tuon elämäntapamuutoksen! Miekin valavon myöhään, ja herätys on aikaseen vaikka ei tarviis nousta. Ei vanhasta tavasta oo vielä piässy. Miulla se ol syksyllä navetalla mm. karvojen ajeluoperaatio, muistissa vielä.
  Alppiruusuissa ei meilläkään oo paljuu nuppuja, kukkivat männäkesänä hyvin, lepeväätkö nyt. Hyvältä kuulosta tuo siun jouluruusu suunitelma, laita lunta aina juurelle viileessä maitohuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikälääsen aamu-unet siirtyy myähääsemmälle muutamas päiväs. Pari kertaa on ollu viikon loma, nii kyllä oli vaikia nousta ensimmääsenä navetta-aamuna taas varemmi. Kiitos lumivinkistä!

   Poista
 7. Uniremppa peukut multakin! Huomaan, itse että reagoin talvi-/kesäaikaan siirtymissä. Ihana postaus muutoin, kaikkea kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyväksi oon havaannu ja tällääsenä pimiänä aikana tuntuu helepommalta toteuttaakki. Kesällä varempi nukkumahanmeno ei taira onnistua. Kiitos!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...