sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Laron valtaajat

Ny ku joulutohinat on ohitte, nii kerkiää paremmi tiiraalemahan lintularon tapahtumia. Eilee totesin, että vallanvaihros on tapahtunu. Normaalistihan meillä näkyy vaa niitä varpuusia, talitinttiä ja sinitiaasia.






Ny näkyy lentelevän viherpeippoja enemmänki.






Ei ollu vakisyäjillä lintularolle mitää asiaa.






Ja sitte nämä pikkuuset ourot linnut. Näin näitä viimme talavena pari ja yritin niitä tunnistaa. Urpiaasiksi olin tunnistavinani, mutta en silimällä nähäny niille tyypillistä punaasta päälakia. Kuvas se näkyyki palio selevemmi. Tillariinan fotoboksis on urpiaasista ollu monta hyvää, oikee kunnon  kuvaa. Nämähän on taas otettu klasin läpitte.









Tuntuu olevan koko suku liikentees, niitähän on kokonaane parvi.






Jännästi on osalla hennon vaalianpunaane rintamus. Söpöjä.






Mustarastaski kävi tänää kuikuulemas, josko sille olis jotaki jääny.



Tänää paistoo iha oikiasti aurinkoki. Ja lunta on nii palio, että riukuaita o melekee peittyny. Lunta o varmasti se 40cm. Ei oo monehe vuatehen ollu tähän aikahan näi palio lunta. Hyvä nii, kasvit päriää paremmi, jos tuloo kovia pakkaasia, joita en torellakaa toivo.



Lumi on tarttunu meilläki puskiihi ja puihi, muttei mitää sähkökatkoksia oo ollu.



Villaheires o viäläki muutama lehti.


Ny ku joulunaika o virallisesti ohitte, voi rauhas keskittyä tulevahan kasvukautehen. Hm....vois tiätysti yrittää teherä jotaki sisustushommia, ennen ku alakaa varsinaaset tositoimet. Myähemmi nei kiinnosta pätkääkää. 


Mukavaa viikkua!

32 kommenttia:

 1. Meilläkin on nyt kauniit lumimaisemat parin päivän sateiden jälkeen. Eilen näin mustarastaan pihapuussa. Meillä ei kauheasti lintuja näy, onkohan ison kissalauman syytä ettei ne lentele meidän nurkilla. (naapureiden ja meidän kissaluku yhteensä 10!).Tällainen -7 asteen pakkanen olis ihan sopivaa, enempää en haluaisi koko talvena! Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ny kauhiasti ihimettele, ettei lintuja pahemmi näy. Kyllä linnut varmasti kissoja osaa karttaa. Yhtää kylymempää ei tarttisi olla. Meilläki o ny -7.1. Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Lintulaudalla on ollut tungosta meilläkin. Ja tänään siellä vieraili yhtä aikaa peräti neljä oravaa, välillä piti kisailla siitä missä on kenenkin ruokailupaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi, teillon oravia. Meillä ei, tai kävi syksyllä yks pohojoospääryn puis. Oravia olis nii kiva seurata.

   Poista
 3. Ompas siellä pikkulintuja. Meilläkin on pieniä lintuja ja närhit syöp rasvamakkaran noppiisti. Oravat on taitavii mänemään lintulauvalle.
  Lunta on samoja miäriä ja pakkasta -6. Ei kaipailla kovia pakkasii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon ollu pikkulintuja tosi palio. Närhiä en oo nähäny ny ollenkaa. Joka paikas ei aiva nua palio lunta oo. Esimerkiksi pohojoospäärys, isojen puiren alla, ei oo ku 10cm. Tällääset alle kymmenen asteen, olis iha passelia.

   Poista
 4. Urpiaisten lakki punastuu kevään edistyessä. Nyt ne on vähän värittömämpiä vielä. Perin vilkasta on teilläkin lintulaudalla, mutta mahtaa tarjoilutkin olla joka sortin mieluisia.

  Komiat on maisemat, niin puhtaan pehmoinen uusi lumi! Onhan tässä vielä aikaa suunnitella uutta kasvukautta, tai vähän kohennella taas nurkkia sisällä. Ei tosiaan kiinnosta sitten keväällä enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, oonki ajatellu, että meillon joku mutaatiosakki. Kuarittuja auringonkukansiämeniä on tariolla ja jasmikkehes roikkuu talipalloja. Ei sen kummempaa sapuskaa.
   Jos ei sisähommia ny tee, ne jää tekemätä.

   Poista
 5. Ihanat linnut ja kuvat! Ei näkynyt oravaa.. Meillä oravat juoksevat ympäri pähkinäpuuta. Niitä on hauska seurailla myös. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näy, ku ei oo :( Mä nii tykkääsisin. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. No, onpa porukkaa! Meillä ei oo vielä viherpeippoja näkynytkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Ihime, että urpiaasekki on meille osannu, ku ei iha mettänreunas asuta. Pian on viherpeipot teilläki.

   Poista
 7. Teilläpä onkin paljon väkeä ravintolassa! Ja ihanasti lunta! Minä niin toivosin meille lisää suojapeitettä, kun kuitenkin pakkaset tulee, se on selvä! Mukavaa talvenalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti on väki liikkeellä. Lumen määrähän oon iha tyytyvääne, vaikkei sitä joka paikas tuata 40cm oo. Kumma on, jos ei tuu kovempia pakkaasia. Toivottavasti teillekki tulis lunta. Kiitos, samoon!

   Poista
 8. Kiva postaus! Olen lintufani ja nuo viherpeipot tulevat meille helmikuun aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma, että niiton jo täälä, ku tämon kuitenki palio pohojoosempana.

   Poista
 9. Onpa teidän lintulaudalla vilinää. Tuntuu, kuin jokainen vuosi olisi jonkun tietyn lintulajin vuosi. Tänä vuonna noita viherpeippoja on meilläkin ollut runsain määrin. Kiva tinttejä on seurata, olivat minkäsorttisia tahansa.
  Soisin meillekin tuon 40 senttiä lunta. Ei kyllä paljon sen enempää. Nyt on pikkupakkasta ja maassa vain ohut lumiharso, josta ei suojaksi ole.
  Mukavaa työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vilinää. Meillä tuntuu, että joka vuasi tulis enemmä lintuja ja monipualisemmi. Vai onko vaa oppinu tunnistamahan eri lintulajit. Kyllä varmasti lintujenki määrät vaihteloo vuasittain.
   Meillon kyllä kivasti lunta. Toivottavasti teillekki tulis. Kiitos, samoon!

   Poista
 10. Kauniita kuvia <3 Kivoja nuo linnut on seurailla :) Mukavaa uutta viikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
 11. Mukava lintupostaus! Viherpeipot meilläkin joskus valtaavat lintulaudan. Niitä tulee kymmenittäin. Sitten ne häipyvät pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää ei viherpeippoja oo tainnu ollakkaa. Onkohan ne muuttanu naapurihin.

   Poista
 12. Lintujen seuraaminen ja kuvaaminen on kyl yks päivän täyttymyksistä. Olet napsinut kauniita otoksia. Meilläkin kävi urpiaisia, mutta kuvaan en niitä saanut. Tilasin uuden järkkärin, kun tämä vanha sohlo ei toimi kylmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintuja unohtuu vahtaamahan monta kertaa päiväs ja aina tekis miäli ottaa kamera kätehe. Minkäslaasen tilasi? Laitathan esittelyn plokihin.

   Poista
 13. Lintuja jaksaa aina seurailla. :) Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus siihe unohtuu turhan pitkäksiki aikaa. Kiitos, samoon!

   Poista
 14. Onpa teillä vilskettä ruokintapaikalla! Keittiöbongaus on hyvä laji, sitä meilläkin harrastetaan - lasin läpi vaan ja kamera laulamaan. Urpiaiset ovat suloisia, meillä varpusia ei juurikaan enää näy eikä viherpeippojakaan vielä. Vakisakkina meillä punatulkut ja tiaiset. Lunta on teillä paljon, meilläkin taitaa olla saman verran. Onneksi puissa ei tykkylunta ole juurikaan. Mitäs kuuluu joutsenelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiöpongaus on nii helappua, eikä tartte kylymäs hytistä. Varpuusia on meillä vaikka kuinka palio. Talipalloja pääasias hakkaavat. Punatulkut olis nii hianoja. Yhyren akkatulkun oon vasta nähäny tänä talavena. Ei niitä yleensäkkää montaa talaves näy.
   Joutsen on sitkiästi hengis. Isäntä on viäny sille pari kertaa viikos kauroja.

   Poista
 15. Miks lie täällä ollutkin aika vähän lintuja ja nekin ovat tali-/sinitinttejä pääasiassa. Olen monena päivänä vienyt erilaisia ruokia, jotta tulis muitakin lajeja. Jotta vois taas ehkä koettaa kuvata niitä. Urpiaisia on aikaisempina vuosina näkynyt joskus, mustarastaita näkyy naapurin mustamarja-aroniassa olevan. Marjaruokaa on riittänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti linnut löytää sun tarioolut, että saat hyviä kuvauskohteeta. Täälon kans pihilajanmarioja viäläki puis. Mahtaakohan ne olla viälä syätäviä. Meilläki on normaalisti vaa tinttiä ja varpuusia. Nuata urpiaasia oon nähäny ny joka päivä. Kuarittuja auringonkukan siämeniä on tariolla.

   Poista
 16. Mukavasti kuhinaa lintulaudalla! Niitä on kiva seurata, pitääki kattua olisko nuota urpiaasia meidänki laudalla. Kun on niin monenkirjavaa sakkia, että kaikkia en oo tunnistanu.
  Ja todellakin, tuo lumi on tervetullut, jos nyt puutarhassa olis vähemmän aukkopaikkoja keväällä! Viime talvi kun jätti aika rajua jälkeä puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Kuhinaa o riittäny.
   Ku alootin talaviruakinnan, en tunnistanu aluuksi ku iha muutaman "peruslinnun". Ny oon jo oppinu eroottamahan muutaman muunki, ku malttaa pysähtyä niitä vahtaamahan.
   Oon lumehen tosi tyytyvääne, vaikkei se iha tasaasesti ookkaa joka paikas. Meillä oli erellisen talaven jäliiltä aukkopaikkoja vaikka muille jakaa. Viimme talavi oli meillä taas palio hellempi. Toivottavasti keväällä ei löyry montaa tyhyjää kohtaa keltää.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...