torstai 4. tammikuuta 2018

Nelijä kuvaa vuaresta

Ny rupian pärööttämähän haasteeta. Niitonki muutama orottamas 😊 Vastaukset tuloo sitte satunnaases järijestykses. Osasta onki jo aikaa kulunu.

Ensimmääsenä Betweeniltä saatu Nelijä kuvaa vuaresta -haaste, jonka on aloottanu Kivipellon Saila. Kiitos haasteesta!

Haasteen säännöt:

"Postaukseen toivoisin neljä kuvaa, jotka on otettu eri vuodenaikoina, ehkä samasta paikasta. Tiedän, että neljä kuvaa on aika rajallinen, voisiko siis olla neljä tunnelmaa ja kuvia tietenkin enemmän...

Mukana voi olla uusia ja vanhoja sekä jo julkaistuja kuvia. Haasteen voi toteuttaa "varjohaasteena" eli neljä kuvaa kissan vuodesta. Puutarhakissan omistajat voivat halutessaan yhdistää haasteet. 

Mukaan voi siis haastaa neljä blogiystävää - tai kuinka monta haluaa.
Haasteeseen voi vastata, jos haaste tuntuu hyvältä."


*******

Miätiin kohtaa, mikei olisi vilahrellu plokis kovi usee. Hm....hanhikkipenkki o tainnu jäärä pikkuuse paitsioho. Sitäku tuloo kuvattua ja esiteltyä joitaki kohtia iha hirviästi ja joitaki ei ollenkaa. Oli sitte tasan nelijä kuvaa tästä penkistä, mihinä näkyy melekee koko ala ja viälä samalta suunnalta kuvattuna. Mutta nehä riittää.

Alakuperääsiä, anopinaikaasia, on nua pensashanhikit (niistähän penkin nimiki johtuu), muut oon lisänny vuasien saatos. Ens kesänä torennäköösesti muuttuu/suurenoo taas.KEVÄT

Hanhikkipenkki 9.6.2017.

Sinine kevätkaihonkukka o levinny kattavaksi aluskasviksi. Hanhikit o kevääsin sitte törkiän rumia risukasoja. KESÄ

Hanhikkipenkki 31.7.2017.

Etualalla kukkii ruusuangervo. Vasemmas reunas o piäni tähtiputken alaku ja valakoone karpaattienkelloki o kukas. Pikkusyreeni 'Palibin' o jo kukkinu.SYKSY

Hanhikkipenkki 26.8.2017.
Syksy onki hanhikkien kulta-aikaa. Vaikka kaikki ei hanhikiista tykkääkkää,  nii ne kuuluu mum miälestä pihan peruskasviihi. Nykyysi o färivalikoomaaki, mutta peruskeltaaset taitaavat olla kestävimpiä. Nua miakkalilijat kasvaa purkis, minkä laitoon tuaho tyhyjähän kohtahan. Siinähän pitääs kasvaa kärhö(jä). Ei kasva ei.TALAVI

Hanhikkipenkki 22.12.2017.
Hiano talavine auringonpaiste. Luntaki o onneksi tullu ja son pysynykki.


Laitan tämän haastehen etehenpäi....

Tiiu/ Puutarhahetki
Unelmia Ruusuista - plokiihi.

Vastasin tähä samahan haasteesehen vuasi sitte täsmälleen samana päivänä. Pakkaasta oli silloo -18,5 astetta. Ny o  +0.6  ja lunta maas n.15centtiä. Palio parempi alaku tälle vuarelle.


Mukavaa vuaren alakua!

42 kommenttia:

 1. Kovasti on erinäköinen maisema eri vuodenaikoina, vaikka on samasta kohdasta.

  VastaaPoista
 2. Kaunista on hanhikkipenkissäsi ympäri vuoden. Kivasti erilaiset näkymät kaikkina vuodenaikoina. Niin, ja kiitos haasteesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon yrittäny sitä perinteestä.....kukkivaa keväästä syksyhyn.
   Ole hyvä :)

   Poista
 3. Onkin kiva, kun kooste on samasta penkistä. Vuoden kierto näkyy hyvin selkeästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuasi sitte ajattelin kuvaavani jonku kohoran iha tätä haastetta varte, koska arvasin, että tämä kiärtää tänäki vuanna. En ny sitte enää muistanu, mitä piti kuvaamani ja kuvasinkokaa.

   Poista
 4. Todella kauniin näköinen penkki kaikkina vuodenaikoina! Kiitos haasteesta! Täytyykin alkaa käymään kuvia läpi "sillä silmällä". Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moon kyllä kattonu tuata kohtaa, että jotaki tarttis teherä. En siihe iha tyytyvääne itte oo. Ole hyvä :) Kiitos, samoon!

   Poista
 5. On se vaan ihanaa ku meil tääl on nää neljä vuodenaikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Vaikka olishan ikuune kesäki hianua......vai olisko sittekkää?!

   Poista
 6. No, niin. Kyllä pitäisi ottaa enemmän kuvia samasta paikasta eri aikoina. Näkisi, kuinka ne itselle vähemmän mieluisat kasvitkin puolustavat paikkaansa ja tulevat edukseen, kun niille antaa mahdollisuuden. Keltainen hanhikki ei ole minunkaan suosikkini, mutta kyllä ne tuossa sinun penkissäsi ovat hyvän näköisiä.
  Tuo talvikuva on kaunis. Tuollaisia näkymiä katselisi mielellään enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joistaki kohtaa on iha tolokuton määrä kuvia, kaikkina vuarenaikoona, joistaki ei ollenkaa. Just keltaane färi ei oo mun suasikki, muttaku täälä oli nuata hanhikkia valamihina, jaoon niitä kustannussyistä viälä usiempahanki kohtaha. Syyskesällä non hianoja. Lumine puutarha on auringonpaistees yllättävän hiano.

   Poista
 7. Kiitoksia haasteesta, sitä on mukava alkaa haeskelemaan kuvatiedostoista. Vaarana on, että kevätfiilikset tarttuvat sieltä mukaan :)

  Ja hanhikki on peruskasvi, joka ansaitsee paikkansa pitkällä kukinnallaan. Mulla on noita keltasia, ja sitten 'Mango Tango', joka on oranssi. Ovat talvehtineet yhden talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) On joo. Täytyy myäntää, että kuvat pikkuuse sykährytti. Samaa oranssia hypistelin kesällä käres muutaman kerran, mutten viälä ottanu.

   Poista
 8. Kauniita kuvia eri vuodenaikoina. Meilläkin on lunta ihan riittävästi ja oikean talven tuntua. Yhtään enempää en kaipaakaan sitä, eikä pakkasia tarvis olla muutamaa astetta enemmän. Muutaman viikon kun jaksaa, niin alkaa jo kevättää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon tullu muutama sentti lisääki. Nämä plussapäivät on pikkuuse tivistäny lunta, mutta ny näyttää maisema taas kivan pehemooselta. Pakkaasta en kaipaa mäkää. Yli kymmenen asteen ei tarttisi mennä ollenkaa. Kyllä se kevät tuloo. Nykki jo muka huamaa päivän pirentynehen.

   Poista
 9. Kyllä on kaunista kaikkina vuoden aikoina :)

  VastaaPoista
 10. Tuli istutettua syksyllä pihan ensimmäiset hanhikit, vaaleanpunaisia. Siinä on kasvi tai pitäisikö sanoa risukko joka tekisi mieli vetää matalaksi joka vuosi. Mutta kun kukkii niin on se vaan kaunis. Kevätkaihonkukka multa puuttuu.
  Tuo istutus on muuten tasapainoisen kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anopilla on ollu monta vuatta vaalianpunaasia ja mäki kokeelin yhtä....kualeentuu het. Toivottavasti sun seleviäävät. Jokku leikkaa hanhikit joka kevät ja kukinta on siitä hualimatta runsas. Puska ei tiätenkää kasva koskaa kovin suureksi. Kevätkaihonkukka leviää hyvin.
   Kiitos :)

   Poista
 11. Hanhikkipenkki on tosi kaunis kaikkina vuodenaikoina ja nyt kun tämä syksy ja talvi ovat olleet niin pilvistä harmaat on tuo aurinkoinen talvikuva säväyttävän kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti muutaman minuutinki auringonpaiste piristää.

   Poista
 12. Kaunis penkki. On hyvä nämä neljä vuodenaikoo. Miulla ei oo yhtään hanhikkii ja oon vähän miettiny löytyskö sille paikka tulevaan mehtäpuutarhaan. Kevätkaihonkukka miullakin on hyvin levinny ja on kaunis sininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No joo, en tiärä jaksaasko vuaren ympäri touhata puutarhas, jos olis ikuune kesä. Hanhikit tuaas mettäpuutarhahan varmasti kivasti kukintaa, syysfäriä. Hanhikille kannattaas heittää silloon tällöön kalakkia. Kevätkaihonkukka leviää joskus liikaaki. Tuastaki jourun sitä repimähän pois, ettei karpaattienkello jäisi alle.

   Poista
 13. Mahtavasti kuvasi kertovat tuon kasvun ihmeen. Niin tykkään tuosta penkasta, runsautta sekä väriä tuo tuo hanhikki. Sitä minulla ei itselläni olekaan, mutta olen miettinyt hanhikkia rajaamaan yhtä penkkaa..olis niin kivat nuo keltaset kukat..
  Kiitos muistamisesta, kurkkaan, jospa minulta löytyisi kuvia omasta samasta penkka pahasesta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti penkki muuttuu vuarenaikojen mukahan. Mullaki o hanhikkia pitkä rivi rajaamas mäntykuluman istutusaluetta rajaojasta. Ole hyvä :)

   Poista
 14. Hyvin onnistunut penkkivalinta juuri vuodenaikakuviin. Eikä hanhikkisi ole läheskään niin kamalia kuin mun ruusuangervot nyt. Oletko leikannut koskaan ruusuangervoa syksyllä? Mulla on aika paljon niitä ja kun tänne ei ikinä tule kunnon talvea, niin ne on nytkin ihan kamalia, ruskeina pitkin maata.
  Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon leikannu. Sekä ruusu- että keijuangervothan on kovia siämentämähän ja siksi oon joskus leikannu niistä kukinnot pois reilulla kärellä jo syksyllä. Oon jättäny n. 30-40cm korkiaksi ja leikannu keväällä matalemmaksi.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 15. Ihana kuvasarja! Miekkaliljojen sävy sopii täydellisesti hanhikkien kanssa. Näkisitpä minun muutamat hanhikit joita jänikset aina nakertelivat toispuoleisesti. Täytyy varmaan vähän muotoilla niitä nyt kun ovat verkotettuna. Ja upeassa palibinissa on niin vahva runko, omani on vielä ihan rimpula :D mutta on se niin ihanasti tuoksuva pikkupuu. Mukavaa loppiaista ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkäsin violetti-keltaasesta yhyristelmästä. Hanhikkia voi leikata iha hualeti. Nuaki jouruun nuarennusleikkaamahan muutama vuasi sitte iha kunnolla. Olivat koskematta monta vuatta ja olivat iha järkyttäviä risuja. Kyllä sunki Palibinin runko vahavistuu vuasien saatos. Son söpö kukkies ja muutenki kompakti latvuksine.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 16. Kylläpä näyttääkin ihan erilaiselta eri vuodenaikoina. Kauniilta ympäri vuoden. :) Onpa positiivinen huomio tuo, että vuosi sitten oli ihan eri lämpölukemat. Jospa nyt saataisin parempi kesä kuin viime vuonna. Ihana tuo kaihonkukkamatto! Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä vuasi sitte ollu eres lunta, ainakaa näi palio mitä ny. Talavella siätääs pikkuuse kylymemmät sääkki, ku tiätääs että tulis lämpöösempi kesä.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 17. Neljä vuodenaikaa kertoo aika totuuden! Täytyisi kuvata enemmän ja enemmän samoista paikoista, mutta...selityksiä piisaa vaikka kuinka. Itse aluksi kuvailin vanhoja omenapuitani eri vuodenaikoina :D

  Tuo hanhikkien vuodenkierto on kaunis! Hanhikit eivät ole edukseen keväällä, mutta kun syksyyn päästään niin tilanne muuttuu! Ihanat nuo kaihonkukat!

  Kaunista Loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useen kuvaa kaikkista komeinta kohtaa erestä ja takaa, mutta kukaton tai muuten vaa huamaamaton aika jää kuvaamata. Sellaaset "ei minkää näkööset" kuvat olis kuitenki kaikkista tärkeempiä, ku niistä näkis muutostarpehet.
   Hanhikit ei tosiaankaa oo mitää kaunottaria keväällä, mutta syyskesällä ne koriaa tilantehen.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 18. No komialta näyttää! Sen enempää en pohjalaista osaa, tai joo, hypäkköön pöyräl jok on paree (menikö tämä nyt oikein). Mutta puutarha on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sä pohojalaasesta menisit :D..... Ainaki sinnepäi. Kiitos!

   Poista
 19. Mukava katsella näitä vuodenaikakuvia samoista kohteista, pitäisi itsekin ottaa tavoitteeksi kuvata edes jotain nurkkaa samaan tyyliin. Voi tuota kevättä ja kesää, risuiset hanhikitkaan ei näytä pahalta kun ympärillä on jo muuten kaunista vihreää ja noin ihana kaihonkukkamatto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki oon kuvannu puutarhaa aika palio, mutta huamasin, että niistä pakkaa puuttuua aina joku vuarenaika. Kevät ja kesähän on ne ihanimmat vuarenaijat.

   Poista
 20. Tämä olikin mielenkiintoinen kun samasta kohtaa. Ihan eri näkönen eri vuodenaikoina! Kaikkina vuodenaikoina edustavan näköinen siitä huolimatta eli olet taitava yhdistelijä. Hanhikki on kyllä minusta kiva, vaikka itselleni koulunpiha tulee hieman mieleen. Eikö muuten tuohon kevätkaihonkukkamaton taakse hanhikkien eteen sopisi narsissit kuin nenä päähän? Anteeksi kun ehdottelen. Harmi, että sinulta on kärhö menehtynyt tuosta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanhikki onki kokenu pianoosen inflaation, just siksi, ku siton käytetty enne joka paikas. Ei mitää anteeksipyyntöjä. Siihen sopiis narskut ja siinä on joskus tetejä ollukki. Joku talavi ne vei, eikä oo tullu laitettua uusia. On ollu suunnitelmis laittaa uus kärhö tuaho, samahan paikkahan.

   Poista
 21. Kylläpä muuttuu mukavasti penkin ulkonäkö eri aikoihin kesästä. Kevään risuisuudesta huolimatta, pensashanhikki on omiaan loppukesän kukkaloistoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii muuttuu ja varsinki kuvista sen huamaa. Hanhikki on takuuvarma kukkija.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...