sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Talavinen tammikuu......

Lumitilanne senku paranoo. Kevyttä lunta on tullu harvase päivä.Pakkaastaki on riittäny. Tais käyrä -15 astees. Linnukki on latvoos evakos. Olis se miälenkiintoosta tiätää, palioko lämpöösempää tuala ylempänä o.Tämon oman tiänsä kulukija. Yks mustarastas täs kiärtää. Ostin sille oikee pähkinöötäki ja heittelin niitä tuanne maaha, mutta kas kummaa, harakat haistoo ne välittömästi.Viälä jaksaa.Aurinko pilikisti pikkuusen pilivien takaa. Talavine puutarhaki on hiano, lumisine maisemineen.*********


Ja panoraamaa taas. Etupihan lumitilanne jo kolomelta vuarelta.


Etupihan lumitilanne 21.1.2018. 

Ny on sitte oikiasti lunta, keskimääri 20cm-40cm ja pakkaastaki o riittäny. Mittari näyttää tälle päivälle -9,7 astetta. Kevyttä pakkaaslunta tuloo hilijallensa. Nii, eihän ny tuulekkaa, ku kerran lumi pysyy puis. Alakuviikosta on luvas yli -20 astetta, mutta seuraavana päivänä jo plussaa. Taitaa nämä lumet kuitenki pysyä keväähin asti.......toivottavasti, vaikka lämpötilat kuinka sahaas.


Lumitilanne 21.1.2017

Lämpööset föön-tuulet oli just käyny sulattamas vähääset lumet melekee tykkönää. Pikkupakkaasta -3,5 astetta ja tuuleton keli vuasi sittekki. Luntahan ei pahemmi ollu koko talavena, muttei ollu kovia pakkaasiakaa.


Lumitilanne 21.1.2016
Tämä lumitilanne näyttää näi jäläkehenpäinki oikee herkulliselta, mutta.......tuli aiva liian myähää. Vuasihan vaihtuu kovetus pakkaases, iliman suajaavaa lumipeittua, tunnetuun seurauksin.


Yritin kattella olisko löytyny 2015 vuarelta minkäälaasia lumikuvia, ei löytyny. Parikymmentä kuvaa vaa koko kuulta. Mitä sitä turhia kuvaamahan.


Piristävää pakkaaspäivn pyhäiltaa!

34 kommenttia:

 1. Harakatko ne mustiksen pähkinät sitten söi! Mustis ei niille kyllä puoliaan pysty pitämään.
  Kyllä voikin lumi tehdä maiseman kauniiksi. Ja kovin tuo lumitilanne vuosittain vaihtelee. Toivottavasti tästä ei taas tule samanlaista tappotalvea kasveille, kuin tuo 2015-2016 oli.
  Harva se päivä sitä lupaa kuvata enemmän, jotta sitten myöhemmin olisi valinnanvaraa. Eipä vain tule kuvattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakathan ne, ryäkälehet. Mustis kököttää arkana puskas, ku harakoota tuloo 3 -4 kerralla. Ei siinä pähkinät kauvaa haise.
   Olettaasin, että meillon ainaki tarpeheksi lunta. Teillonki eri tilanne, mutta onneksi kovia pakkaasiakaa ei oo ollu.
   Sitä ku kiärtää samaa tupaa, nii rupiaa tuntumahan, etton kuvannu jo kaikki monet kerrat.

   Poista
 2. Todella kauniilta näyttää puuterihuntuisen ja puhdaslumisen peitteen saanut puutarhanne. Nautin kyllä itsekin todella paljon nyt ulkona näkyvästä lumisesta maisemasta. Tavanomaisella aamulenkillä mieheni kanssa käydessäni oli täälläkin täysin tuuletonta ja pakkasta seitsemän astetta. Kerrassaan mainio ulkoilusää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasatanu lumi on hianon näkööstä. Eilee oliki mukava ulukoolusää. Solis ollu iha täyrelline, jos aurinko olis paistanu.

   Poista
 3. Harakat on rohmuja, toinen on naakka joita alkaa olla täällä ongelmaksi saakka. En tiedä millä ilveellä ne saisi pysymään poissa. Tuulettomat päivät ovat olleet kivoja, silloin tarkenee ulkona melko helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on. Naakkojaki on, mutta non pysyny onneksi pois puutarhasta. Mukavaa ku on tuuletonta välis. Tuulia ku on taas tänäki talavena piisannu.

   Poista
 4. Komiat kuvat, varsinki panoraamat. Vuodet ei oo veljeksiä keskenään. Tuota surkiaa talavia ei viihtis etes ajatella ja sen seurauksia. Toivottavasti ei enää ikinä koeta vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panoraamat on ihan käteviä, joskus onnistuu paremmi, joskus huanommi. Tualla talavella oli kyllä surkiat seuraukset. Menöö viälä ainaki tämäki kesä tointues.

   Poista
 5. Upeat talviset kuvat ja nuo panoraamat. Hyvä vertailla - eipä ole vuodet/talvet veljeksiä. Puhdas valkea lumi on ihanaa, pikkupakkanen mukavaa - loppuviikolle luvattiin tosiaan jo suojaa ja tietenkin räpäskääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on kuvia vertaalla. Hoksaa hyvin vuasien erilaasuuret. Tällääne kevyt lumi on hianua, eikä se aiheuta mitää ongelmiakaa. Liukasta taitaa loppuviikosta olla, oikee pääkallokelit.

   Poista
 6. Minulle riitäisivät jo nämä pakkaset! Toivettani ei taideta kuitenkaan kuunnella. Tuntuu kun olisi pitänyt villasukkia ja neulepuseroita pari vuotta yhteen syssyyn! Ostelen netistä kesävaatteita...jos se kesäkin tulisi vielä! Ensi viikonloppuna on pihabongaus, meillä ei tänään paljon muita näkynyt kun 30 pikkuvarpusta! On varaa parantaa ruokintaa, jos sitten olisi lajeja kuten vielä joulukuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulis kunnon kevät ja talavi loppuus kerrasta. Ei venyysi ja vanuusi, kuten vuasi sitte.
   Meillon ollu palio eri lintuja. Urpiaasekki jäi vakiokalustohon. Kuarittuja auringonkukkien siämeniä on tarijolla.

   Poista
 7. Kunpa saisin itsekin aikaiseksi tuollaisen hienon panoramasarjan aina samoina päivinä. Nyt olisi hyvä aloittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloottamine onki mones asias se vaikein vaihe. Ihime, ku oon muistanu saman kuvauspäivän, mutta tiätysti näi alakuvuaresta tuloo selattua kuvia nii palio, että tua panoraamaki aina joskus vilahtaa.

   Poista
 8. Kivoja kuvia, hieno panoraamasarja. Eivät ole talvet veljiä keskenään. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä sarijasta jo rupiaa vaihtelut näkymähän. Mukavaa maanantaita!

   Poista
 9. Kovasti kelit vaihtelee talvenkin mittaan. Tuo maininta talvesta 2015/2016 nosti ihon kananlihalle. Semmoisen toisintoa en toivo ikinä enää. Siihen talveen kuoli tosi paljon perennoja ja kärhöjä. Nyt on vauriot paikattu. Kiitän syvästi hyvää lumipeitettä ja pohdin kevään ahavan torjuntaa. Meillä kevät tappaa tehokkaammin kuin talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla koki kärhöharrastus nii isoon kolahruksen, etten taira toipua siitä enää ikinä. Toivottavasti kuitenki, mutta varovaasemmaksi oon tullu. Lumi ainaki rauhoottaa miältä ja toivottavasti lumi eristystehtävänsä hoitaa. Joo-o, mäki säkkikankahat virittelen, ainaki alappiruusuulle.

   Poista
 10. Hyvät vertailut eri vuosilta! Onneksi nyt on lunta, kun talvi kerran on. Ihmeellisesti lämpötilat heittelevät. Harakat, eivät ole minun suosikkejani. Minäkin vein eilen rusinoita pihalle mustarastaita varten. Harakat nekin varmaan vievät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä talavi pitää olla talavi, olis sitte kesäki kesä. Ei mua huvita harakoota ruakkia. Ne löytää kyllä ruakansa ittekki. Rusinoota voiski kokeella. Noliski palio pehemoosempia, ainaki enne jäätymistä.

   Poista
 11. Kylläpä on samanlaiset kuvat 2016/2018 lumen suhteen. Meilläkin juhlii harakat ja närhit. Ovat muuten kauniita lintuja kun tarkemmin kahtoo. Ajeloot pienempii pois. Meillä on lunta nelisenkymmentä senttii ja nyt pakkanen paukkuu -27. Ensyö on vielä kylymempi. Siälittää ihan kun Villen pittää traktori käynnistee apevaunun etteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nua suuret linnut ajaavat kyllä kaikki pikkulinnut pois. Iha kunniootettavia pakkaaslukemia teillä. Meillon ny -10,8 ja aperaktorin kävin tuikkaamas aamulla roikanpäähä. Ei inahrakkaa iliman lämmitystä.

   Poista
 12. Hyvä idea ottaa kuva aina samaan aikaan vuosittain samasta paikasta. Kertoo niin paljon eri vuosien säästä. Taidanpa lakaa itsekkin mennä napsimaan kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua irea lähti iha vahingos. Ei ollu siitä tarkootus tapaa teherä, ku ensimmääsen panoraaman kuvasin.
   Moon kuvannu puutarhaa enemmä n.5vuatta. Vanhoja kuvia on kiva joskus kattella, on puutarha muuttunu siinä aijas melekoosesti.

   Poista
 13. Onpa siellä hienosti lunta. Hauska nähdä, miten eri vuosina on ollut tammikuussa hyvin erilainen määrä lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ny on lunta iha mukavasti. Kuvista vaihtelut huamaa parhaite, ei niitä muute muista, ku vähä sinneppäi.

   Poista
 14. Nyt onkin ollut jo monta pakkaspäivää ja lunta ihan riittämiin. Riittäis jo lumen tulo ja pakkastakin on ihan liikaa meikäläiselle (-25 C)! Täytyy vaan ajatella, että lumi suojaa niitä meidän ihania kukkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuloo lisää kaiken aikaa, mutta onneksi sitä ny kuitenki o, ku tuata pakkaastaki o iha reilusti. No, ei ny tuallaasia lukemia. Hyh! Pakkaane ei kiristyny siitä -18.1 asteesta, vaa rupes laskemahan ja ny on -16.3.

   Poista
 15. Talvi on kaunista aikaa, varsinkin aurinkoisella säällä. Meillä oli eilen aamulla -24,2 astetta. Lunta ei tarvitsis meille enää tulla lisää tai ne ei sula kun juhannuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on talaven kauneus kaikana. Pihalla on kauhia lumimyräkkä. Pitääs mennä putsaamahan ainaki runkotuijat lumihatuusta, ettei ne katkee. Lämpötila on kohta plussalla, pakkaasta on enää -1.6. Onneksi on lumi AINA sulanu enne jussia :)

   Poista
 16. Kauniita kuvia ja lumisia maisemia. Voi tuota mustarastasta! Täällä ei ole näkynyt kuin tiaisia. Mihin lie kaikki muut linnut kaikonneet. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on 2.7 plussaa ja puut ja puskat on iha mustia ja piha o jo jäällä. Nii äkkiää ilimat muuttuu eilisen kovan lumimyräkä jäläkihi.
   Meillon ollu tänä talavena ihimeen monipualisesti lintuja. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...