sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Köynnös ku koru

Talavi oli erittäin armolline kärhööllekki ja tämä maharoton lämpösumma, mikä o jo tälle kesälle  tähän mennes kerääntyny, näyttääs täyrentävän suatuusan jakson. Turhaa pelekäsin tämän syksyllä navetan nurkkapenkkihin istuttamani kärhön pualesta.En oikee tiänny pitääskö tämä leikata keväällä vai ei, joten annoon olla. Se rupes kasvamahan vanhoosta versoosta pualenvälin alta, leikkasin sitte vaa kuivanehet latvat pois. Mutta on tämä maharottoman hianon näkööne. Pyäriät, vaaliat nupukki näyttäävät iha helemiltä, joita o joku viskonu sinne tänne.


Kiinankeltakärhö -Clematis tangutica  Colden Tiara 'Kugotia' navetan nurkkapenkis.

Uus kasvuki o ku hentoosta pitsiä.


Köynnöstuki, 4mm petoniverkosta.

Kärhö tiätysti kiipii petooniverkkotues, jonka tein sopivasta jämäpalasta. Taitoon verkonpalan pualikaarelle ja kiinnitin reunat nauloolla sähkötoloppahan.Harmaa toloppa ja punaane tiiliseinä, antaavakki keltaaselle kärhölle hyvän taustan. Takana näkyy sinine, koko kesän kukkiva kärhö. Sitä, se kova talavi kuritti aika lailla.


Kruunukärhö -Clematis macropetala 'Georg'
 Luulin jo, että sen loru loppuu siihe. Kasvu alakas kuitenki, aika alahalta, mutta ny tuntuu kukkiaki taas piisaavan.....ehkä koko kesäksi.


Kiinankeltakärhö -Clematis tangutica Colden Tiara 'Kugotia'.

Tämon kyllä pirtiä lisä, pääasias violetti/sini/pinkki voittoosehen kärhömailmahan. Meillä orotettihin ja pelijättihin saretta. Saretta tarvittaas pelloolle ja puutarhahan, mutta ku sitoli taas pelijätelty niistä hirveestä kaatosatehista, mikä lakoonnuttaa kaikki. Räkkäs sitä ny sitte kokonaasta kolome milliä, sopivasti satamalla. Raikastihan se nii iliman ku kasvikki. Mutta tarttis sataa lisää, vaa jotenki tuntuu taas sateet  menevän ohitte molemmilta pualin. Osuukos saret teirän kohoralle?


Mukavaa pyhää!

23 kommenttia:

 1. No voi hitsi, teillä tuli sitten vielä vähemmän sadetta kuin täällä. Toivottavasti tulee pian lisää, vaan eipä näy viikkoon ennusteessa taas pisaraakaan. Melkoinen kesä.
  Kiinankeltakärhösi on todella kaunis ja hyvä idea tuo tuki sille pylvään ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surkia oli saresaldo. Varsinki ku sitä lupaaltihin nii palio. Ei taira helepotusta lähiaikoona tulla. Joo, ei uskoosi tällääsen kesän, näillä leveyksillä, olevan maharollistakaa. Son parantunukki tuasta, ku o auennu lisää kukkia.

   Poista
 2. Sateet osu kohille, aika kovaa sato välillä, mutta ei sentään rankkasajetta tullu.
  Mullakin oli tuota kiinankeltakärhöä, mutta ei oo enää, hävis heti ekana talvena! Tuo on kaunis ja sopii ku nyrkki silmään tuohon kohtaan ja väri maailmaan. Siihen tulee vielä ne hauskat hörhelöt jotka ilahduttaa pitkälle syksyyn.
  Erinomanen valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olokohon satehista :) Voi harmi! Kattothan kuinka mun ens talavena käy. Kivaa piristystä tua kärhö tuahon kohtahan tuaa. Kiitos!

   Poista
 3. Ei tullut vettä täällä. Tai tuli sen verran, että pihakivillä näkyi pari pisaraa, kun tarkasti katsoi, mutta maa pölisi kuivuuttaan. Koko päivän piti sataa, mutta aurinkoisesta hellesäästä ja kevyestä tuulesta ollaan taas "nautittu". Hieno kiinankeltakärhö ja kekseliäs tuki. Joskus naulasin kanaverkkoa sähkötolppaan, mutta sinun tukesi on hienompi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä piti kans päivälläki jo sataa, mutta samoon, muutaman pisaran vaa heitti. Tuumattihin, että täskö tämä, mutta onneksi satoo illalla eres pikkuusen enemmä. Tykkään ruastunehesta petooniverkosta, nii sitä pitää sitte tunkia joka paikkahan :)

   Poista
 4. Ei ole osuneet sateet kohdalle muutamaa rippusta lukuunottamatta, tosi kuivaa on ja nurmikko on alkanut taas palaa vaikka välissä ehti jo korjaantua.
  Kiva keltainen kärhö, en ole tiennyt että keltakukkaisiakin on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon ollu tähän asti nurmikko viheriänä, mutta ny rupiaa färi muuttumahan monesta kohtaa, varsinki eteläpäärystä.
   Ei taira montaa keltaasta ollakkaa. Keltaasia jalo- tai viinikärhöjä en oo nähäny yhtäkää, onkokaa niitä.

   Poista
 5. Kyllä on kuin koru tosissaan tuo keltakärhö. Oot kekseliäs noitten tukien kanssa! Meillä ollaan nyt troopisessa ilimnalassa, lauantaina sato senverran, ilimankosteus on melekein sata. Kyllä sinnekkin toivotaan saitta, vaikka ukkosen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se :) Kaikellaasta pitää yrittää värkätä :)
   Meilloli eilee sopivan vilipoone sää, ja tuuline. Kävinki illalla noukkimas sangoollisen mustikoota, ku ei ollu nii kuuma, eikä itikat ollu het kimpus. Vettä kyllä pitääs tulla. Sitä tuloo ihan takuu varmasti viimmeestään sitte, ku pitääs puimahan ruveta.

   Poista
  2. Meillä ei nyt mustikoita mehtään tullukkaan, hallat ol sillon kukinta-aikaan. Mehtävattuu kerätään.

   Poista
 6. Taisimpa minäkin ostaa viime vuonna kiinankeltakärhön. Se vain ei ole lähtenyt yhtä hyvin kasvuun, mutta eiköhän se ajan kanssa. Sinun näyttää hyvältä. Näppärä tuo tekemäsi tuki sähkötolpan ympärille.

  VastaaPoista
 7. Loving the yellow flowers! I love the photo in particular where you took a picture of one blooming. Hope you had a wonderful weekend. Thanks for the share, keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
 8. Sulla on somia kärhöjä, ne on sinnittelijöitä ja pukkaavat kasvua jopa koppuraisista varsista. Meillä sato, tosi vähän.

  VastaaPoista
 9. On kyllä ihmeellinen kesä, kun ei ollenkaan sada. Tai satoihan meillä perjantaina ja oli tosi viileää, vain 20 astetta, mutta nyt on jo taas kuivaa.

  VastaaPoista
 10. Hieno keltakärhö! Komea on 'Georg'kin. Minä istutin viime kesänä 'Georg'in köynnösporttia peittämään. Hyvin talvehti ja kukkiikin hienosti. :)

  VastaaPoista
 11. Hieno keltakärhö on kiva lisä. Minusta vähän erilainen. Minulla on vain kaksi kärhöä ja nekin on huonossa hapessa.

  VastaaPoista
 12. Kärhöjä on ihania! Mulla on vasta yksi ja valinnanvaikeus valita minkä seuraavaksi istuttaisin :)

  VastaaPoista
 13. Ei satu sade kohdalleen ei sitte millään. Ihania nuo sinun kärhöt ovat :)

  VastaaPoista
 14. Ei liiemmin sadetta ole näkynyt!
  Keltainen Kärhö, ihanuu.. ja niinkuin sanoit on tausta mainioin keltaisella.. upea yhdistelmä!

  VastaaPoista
 15. Tosi kauniit kärhöt ja hieno käyttötuki! Täällä ei ole satanut viikkoihin, tosi kuivaa on. Blogissani on sinulle haaste. Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 16. Ihanat kärhöt. Mei saimme viime yönä sadetta ja tarpeeseen tuli.

  VastaaPoista
 17. Kauniita!
  Kyllä taitaa kiertää tuo sade...paitsi perjantaina kävi ukkospuuskat ja raekuurot.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...