sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Enemmän on enemmä

Mulloli viikolla pari päivää lomaa. Tiätenki käytin tilaasuuren hyväksi ja lenhotin pitkin maakuntaa.


Vastahan tuli tämä sykähryttävän färine huanesesikko. Pitäähän sitäki koittaa, vaikkei se varmasti mulla kovin pitkäikääne kasvi ookkaa. Saa ainaki hetki nauttia sen kukinnasta. Leikkokukkiakaa tuu  kerta ostettua.

Varsinaane syy, miksi ajelin pitkin maakuntaa, oli nämä pelargoonian pistokkahat. Näyttää nimittäin siltä, että muutama talavehtiva o nii heikos hapes, että tuskin seleviytyy. Mullon kyllä junaliput Kevätmessuulle ostettuna, mutta jos se korona rupiaa oikee riahumhan, ei sinne tohori täältä lintukorosta lähtiä ja jää paikkauspistokkahat saamata. Mukahan lähti tiätty nua vaalianpunaaset 'Gesa' ja 'Dronning Ingrid'. Kirijavalehtisen 'Lotusland'n ruippanatainta yritin pitää hengis jo viimme keväänä huanoon tuloksin. Tämoli ny kunnolline alaku, josko lähtis paremmi.

Hämmästyttävää kyllä, otin tummanpunaasenki taimen, 'Bernd'n, muttaku mun ainut punaane vetelöö viimmeesiä. Valakokukkkaane 'Lasse' pääsi punervien kirkastajaksi. Ihana, kerrottu 'Appleblossom' takaa tämän kukinnan jatkuvuuren, jos erelline ei seleviä.


Muitaki pikkuusia löytyy. Kirijavalehtine rikko (saxifraga), tuskin seleviää kuitenkaa pihaolosuhtees. Piäni rahapuu ja sitte kokeelen kuriispäältä kasvattaa paria sinistä lumihiutalesta.


Kannaakaa enoo kasvattanu hetkehen, mutta ny löyrin vaalianpunakukkaasen juurakon. Pakkohan tua oranssikukkaanenki oli ottaa, ku aina nuata tummalehtisiä himiöötten. Juurakko oli kyllä surkian piäni.

Daalioota o kyllä talavehtimas iha riittävästi, mutta löyrin tällääsen kivan färisen matalan 'Darkarin'. Tuaksumiakkalilijojaki vois johonki tukkia. Potangeris o kruunuvuakot jo vakiinnuttanu paikkansa. Jätin mukulat syksyllä maahan, joten oletan, että tartten keväällä uuret.


Lisäksi törmäsin uuren färisihin esikkoohin. Tällääsehen pinkki-oranssihin........


.......ja pinkki-kelta-valakoosehen pitsiunelmahan. Erellisestä esikkosatsista, suurin osa voi viälä hyvin. Vaikka ny on ollukki välillä nii kylymä, ettei ulukoolutus oo onnistunu. Mullolis paikkaki jo miätittynä herkulliselle esikkosillisalaatille. Tuli taas hommattua kasvia, enemmä ku tarvis olis, mutta enemmän on enemmä! 


IHANAA, KUKKIVAA NAISTENPÄIVÄÄ!

ps. Kerkiät viälä tänään osallistua pikkuusehen arvontahan.

37 kommenttia:

 1. Superkukkiva on naistenpäiväsi, ihanaa jatkoa sille, terkuin Kaisa

  VastaaPoista
 2. Ihania pelargonin pistokkaita oot ostanu. Mistä löysit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäpä niitä tääläpäi mualta ku Plantsusta.

   Poista
  2. Teidän Plantsussa on kyllä paljon parempi valikoima tai sitten meidän kaupasta on parhaat jo rohmuttu.

   Poista
 3. Ihanat esikot. On melkein pakko lähtee katsomaan oisko vielä Tokmannilla huone-esikoita. Yks päivä ihailin niitä mut en ostanu.
  Upeita pelargonioitakin on tulossa.
  Hyvää Naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny oon osunu hyville esikkoesiintymiille. Toivottavasti kasvaavat suuriksi, kukkiviksi pelargooniooksi. Kiitos :)

   Poista
 4. Arvasin jo heti ensimmäisestä lauseesta, miten lomapäiväsi vietät! Enkä väärässä ollutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitei oo vaikia arvata :) Pikkuflikkojaki kävin kattomas. Son toine vakio kuvio.

   Poista
 5. Ihania juttuja oot metsästäny reissuillasi. Hyvää naistenpäivää

  VastaaPoista
 6. Oiken mukavaa Naistenpäivää myös Sinulle!

  Tuo korona mietityttää, mulla olisi reissu Tukholman messuille - saa nähdä miten tässä mennään.

  Upeita pelakuita olet hankkinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitää seurata tilannetta. Toivottavasti sei räjährä ihan hirviäksi.

   Poista
 7. Oikein hyvää naistenpäivää sinulle!
  Olet löytänyt hienoja pistokkaita. Meidän kaupassa ei noin kattavaa valikoimaa ollut tai luultavimmin osa oli jo ostettu loppuun.
  Korona aiheuttaa nyt monenlaista epävarmuutta. Koitetaan elää niin normaalisti, kuin vain mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jätin kaikki riippuvat ostamata, samoon oli "väärän" färisiä nokkoosia. Niitäki olisin halunnu.
   Joo, mutta toivotahan, ettei siitä mitää hirviää epiremiaa tänne tulisikkaa.

   Poista
 8. Ihania löytöjä! Minä kävin viikolla Terrassa hakemassa verhotankoja ja melkein silmät kiinni menin siemen- ja mukulahyllyn ohi. Voisin kyllä hakea muutaman daalian ja liljan mukulapussin. Ihanaa naistenpäivän iltapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voishan sitä ny eres muutaman pussukan hakia, vaikka kevään kuniaksi. Kiitos :)

   Poista
 9. Ihanat lomapäivät olet viettänyt, kun kerran tuollaisia hankintoja olet päässyt tekemään! Appleblossom on upea pelrgonia, omani on talvehtinut, mutta ei näytä kovin vahvalta... Esikkopenkkisi näyttäisi herkulliselta, jos nuo kaikki saisit selviytymään maahan asti - pidetään peukkuja! Hyvää naistenpäivää sinnekin päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaasuus pitää käyttää heti, ku sellaane tuloo :) Appleblossomis on tosi komia kukka. Sääli olis olla iliman sitä, ku o kerran makuhun päässy :) Toosi herkulliselta! Toivottavasti eres osa seleviää maahan asti. Kiitos!

   Poista
 10. Enemmän on enemmän. On kyllä hienot esikot, eritoten tuo ripsureunainen. Minulla on esikot lasikuistilla, pari niistä nuupottaa kun oli myymälässä kasteltu liikaa, oli kuitenkin niin halvat taimet että oli pakko ostaa ne kotiin toipumaan.
  Kevätmessuja mietin minäkin että uskaltaakohan mennä, toisaalta taudin voi saada ihan mistä vaan ja kun työkin on sellainen missä ollaan ihmisten kanssa tekemisissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino. Toivottavasti esikot toipuu, saisit niistä hyvät taimet kukkapenkihin. Jos se rupiaa leviämähän, sen tosiaanki voi saara mistä vaa. Turha siton iha hirviästi peliätä, vaikka varovaasuus kannattaa aina.

   Poista
 11. No todellakin! Löytöjä jos jonkinlaisia - onnittelut näistä - mieltä piristää kummasti tällaiset shoppailureissut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti niitä kertyy :) Kiitos! Ny oonki taas pitkät pätkät kotona.

   Poista
 12. Enemmän on todellakin enemmän! Hyvin tehokkaasti vietetyt lomapäivät :) Ripsureunaesikko on söpö. Alkavalla viikolla pitäisi tulla tännepäin pistokastaimia. Toivottavasti olisi tuota 'Appleblossomia' tai edes jotain ruusunnuppupelakuuta. Viime vuonna oli vain punaista, valkoista ja vaaleanpunaista eikä mitään lajikenimiä. Hyvää naistenpäivän iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eherottomasti! Toivottavasti löyrät joitaki erikoosempiaki. Hianojahan non ns. tavallisemmakki kukkiessaan. Kiitos!

   Poista
 13. Sielläpä kukkii! Ei tullut ostettua yhtään kukkaa naistenpäiväksi... Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 14. Sinulla on hyvin hoidettu kukka-asiat kuntoon naistenpäiväksi ;) Onpa nätti tuo ekan kuvan esikko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerranki :) Enoo koskaa nähäny tuallaasta pinkki-oranssia.

   Poista
 15. Kylläpä sinulla onkin kukkainen naistenpäivä. Itselleni ei tullut hankittua yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämäki hankinnat sattuuvat ny sopivasti naistenpäivän tianoolle. Ei mulla yleensä.

   Poista
 16. Hyvät ostokset oot tehny. Meilläpäin ei noita kauppoja liiemmälti oo, mistä noita herkkuja sais! Erikoisen kauniit esikot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munki oli lähärettävä pikkuusen kauemmas. Ei iha maitokaupasta löyry.

   Poista
 17. Enemmän on parempi kuin liian vähän.

  VastaaPoista
 18. Ihania pelakuita olet ostanut samoin esikoihin minä olen aivan hullaantunut. Mutta kun kevät menee pidemmälle palaillaan näiden esikoiden kanssa asiaan. Etenkin se valkoinen sinua muistaakseni kiehtoi. Teen varmasti niistä postauksenkin niin näet sitten tarkemmin. Minulla on muutamia vanhoja kantoja mitkä säilyy tosi hyvin. Pelargonian siemeniä tilasin kaksin kappalein Virosta kun kesäkukkia tilailin ja hyötykasveja. Saa nähdä miten niiden kasvatuksen kanssa käy, sanovat että se on helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans esikoosta ja niiton mulle kivasti jo kertyny. Valakoosten kans on ollu ongelmia. Kasvatin pelargoonioota viimme keväänä ja helaposti itivät. Talavehtimisen kans oli ny ongelmia ja siksi ny on iteellä uus satsi. Muutamia jo näkyyki.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...