torstai 20. syyskuuta 2018

Lempparini

Sain Tiiulta, Puutarhahetki -plokista, Lempikukkani -haastehen, jonka on aloottanu Hilu, Maatiaiskanasen Elämää -plokista. Tulipa vaikia paikka.  Melekee joka päivä ihastelen eri kasvia ja oon aiva varma, että justihin tästä tykkään kaikkista enite. Mutta seuraavana päivänä sen paikan viää joku muu. Tykkään monista kasvisuvuusta, joita on puutarhas muita enemmä ja niirenki sisällä on aina joku parempi toista.

Kallistuun sitte kuitenki kärhöjen pualehe. (Nehän on köynnöksiä, mutta niishän on kukkia :) Niiren etehe oon teheny enite töitä ja sitä voi olla yhyrestäki kukasta aiva ekstaasis. Tappotalavi teki kärhökokoelmahan torella pahan loven ja meinas aiva usko loppua niiren suhtehe. Lähes kaikki jalokärhöt hävis tai näi jäläkihinpäi, pitivät välivuaren tai kaks...... tai...


Tarhaviinikärhö -Clematis viticella 'Krakowiak' 19.9.2018.


Uuret kärhöt onki ny pääasias tarhaviinikärhöjä. Non useemmiten kestävämpiä ku jalokärhöt, eikä noo muutenkaa nii kranttuja.  Niiren kukat on piänempiä, mutta niiton paaalio. Viinikärhöjen joukosta valittin lempikukan. Soliki yllättävän helappo, Krakowiak -viinikärhö.


'Krakowiak' 10.8.2018.

Viimme kesänä se kerkes aukaasta vaa muutaman kukan, mutta ny son kukkinu kunnolla, ensimmäästä kertaa.Sillon kivan ilimava ja hentoone kasvutapa. Kukat on piänehköjä, n.5cm ja niis on sekä tummaa että vaalia pinkkiä, vaaliankeltaasilla heteellä. Ihan täyrelliset kukat! Nii mun lempifäriset, ku olla ja taitaa, pinkkiä pitsiä.'Krakowiak' on istutettuna leimupenkkihi ja näenki sen joka kerta ku kulijen ovesta. Terassipääs moon muutenki tänä kesänä palio pyäriny. Kärhön kaverina kasvaa valakoone pallohortessa 'Annabelle' ja punalehtine peruukkipensas 'Royal Purple'. Siinon kivannäkööne triio.


Leimupenkki 2018.

Hempiän färine 'Krakowiak' sopii yhtehe, yhtä hempiän vaaliansinisen mirrinmintun  'Junior Walker'in  kanski. Toivon kärhön seleviävän jatkoski ja kasvattavan tulevina vuasina suuuuren pinkin kukkapiliven.Heitän lempikukkani-haastehen suraaville plokiille:
Multaa ja mukuloita Tässä vielä haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Hilu/Maatiaiskanasen Elämää-blogista)
- tee postaus lempparikukastasi
- haasta kolme (toki halutessasi voit kutsua useammankin) blogiystävääsi mukaanLämmintä loppuviikkua!

30 kommenttia:

 1. Kärhöt ovatkin näyttäviä kasveja. Itsellä ei niitä vielä ainakaan toistaiseksi ole. Ehkä ensi kesänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on. Ensimmääsen jäläkihi tuloo toine, sitte kolomas, nelijäs........

   Poista
 2. Ihana, että osallistuit haasteeseen, kiitos <3 Kärhöt ovat tosiaan aivan ihania ja tuo yksilö on ihan mielettömän kaunis <3 Tarvitseekin laittaa nimi muistiin <3 Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan toki, joskin "pikkuusella" viivehellä. Sullonki jo hyvä valikooma, mutta sekahan mahtuu aina yks lisää :) Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Oi, onpa ihnan näköinen <3 Taisi taas tulla uusi nimi ostoslistalle... o-ou :D Mukavaa perjantaita ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhölista o piiitkä, itte kullaki. Kiitos, samoon!

   Poista
 4. Erinomainen lempparivalinta. Sen verran hieno kärhö, että oli pakko lisätä omaan vinkkilistaan. Samoin peruukkipensas, jota ihailin jokin aika sitten jonkun muunkin blogissa. Upea väri siinäkin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöt on kaikki hianoja, mutta tämä kukkii nii söpösti ens kerran. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Kärhöt oli munkin valintalistalla siellä top-3:n joukossa. Oikeastaan melko samoista syistä, kun mitä kirjoitit. Ne on hienoja! 'Krakowiak' on ihan uusi tuttavuus, joka ei ole tullut vielä missään vastaan. Hieno on, sillä pinkistä tykkään minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löyrin tuan ent. Kauppilasta käyressäni Turuus. Pakko oli het heittää kärryyhi, siinei miättiny eres sekunnin tuhannesosaa :D

   Poista
 6. Ompas paljon kukkia 'Krakowiak kärhössä'. Oiva valinta lemppariks. Miullakin on tuo kärhö, vielä pien, vaan kukat näytti kesällä. Kärhöt on hienoja kasveja. Lumikärhön kanssa kukkivat rinnakkain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitoli palio ja o viäläki muutamia. Kukinta o kestäny ny pari kuukautta. Siinonki henuune Pari.

   Poista
 7. Viinikärhöt ovat pienuudessaan suuria.

  VastaaPoista
 8. Kaunis kärhö, kukat ovat todellakin herkät ja suloiset!
  Tämä on todella haastava haaste, yhden lempikukan valinta on hankalaa. Mutta otan tottakai haasteen innolla vastaan!

  VastaaPoista
 9. Kärhöt on ihania, ja varsinkin viinikärhöt!
  Meilläkin jalot ovat hävinneet, mutta nämä jaksavat täällä vähän pohjoisemmassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama jalokärhö on sitkiästi heränny henkihi, mutta viinikärhöt porskuttaa yleisesti ottaen palio paremmi.

   Poista
 10. Enpä yhtään ihmettele, miksi juuri tuo kärhö sai lempikukan tittelin. Mikä kaunotar! Olet osannut valita sille myös oikein osuvat naapurit. Tosi kivannäköinen kukkapenkki. :) Mukavaa viikonloppua sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookki ;) Kiitos, penkis on sopivasti vaihtelua. Mukavaa viikkua!

   Poista
 11. Ihania kuvia!
  Kiitokset haasteesta!

  VastaaPoista
 12. Kärhöt taitavat olla minunkin lemppareitani! Annabellekin kukkii sinulla upeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhööstä on helappo tykätä. Niin kukkii. Ei olisi uskonu, tällääsenä kuumana ja kuivana kesänä, ennätyskukinta.

   Poista
 13. Kärhöt on hyvä valinta. Tarhaviinikärhöihin pitää tutustua lisää, niiden puute puutarhassa on kai jo huutava kun yhtään ei ole. Tänä kesänä blogeissa on ollut niistä upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useen kärhööstä puhuttaes tulooki miälehen ensimmääsenä komiasti, suurella kukalla kukkivat jalokärhöt ja niitä sitte ostetahanki ensimmääsenä. Tästä kesästä on kärhöt tykänny. Sulla mahtuu kärhöjä ihan tajuton määrä, ku on nii palio tilaa.

   Poista
 14. Hyvä valinta. Krakowiak on tosi kaunis ja esiintyy minunkin lempisävyssä. Nettimartta sanoikin tuolla aiemmin osuvasti, että "viinikärhöt ovat pienuudessaan suuria".
  Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...