maanantai 24. syyskuuta 2018

Kolomiopenkin syys ja uusia kärhöjä

 Aamuaurinko osuu hianosti kolomiopenkkihi, josta löytyy viälä yllättävän palio kukintaa.Mullon taas punaane jouluruusu iha prillees. Keväällä Helsingin puutarhamessuulta ostettu jouluruusu kukkii, ihan kuusattomahan aikahan ja siitähän ei oo koskaa hyvää seurannu. Ny pitää keskittyä sen kunnollisehen talavisuajauksehen, että sais sen pirettyä hengis.Jouluruusun takana kukkii tiukukärhö 'Arabella' ainavaa............ja sen takana kukkii toisella kiarroksella vaalianpunaane neilikkaruusu yhyrellä kukkatertulla.......
......samoon valakoone neilikkaruusu.Luhtaesikos oli keväällä yks kukka, ny vähä enemmä.Pömpelis on kukinnan loppupualella viinikärhö 'Polish Spirit'. Nimi on salapoliisityän tulos.


Sen sijahan vasta ensimmääsiä kukkia aukoo hanhikkipenkin jalokärhö 'Ville de Lyon'.
Ja uusiaki on tullu taas hamstrattua. Tai oikiastansa siinon mulle vaan yks torella uus, valakokukkaane 'Friends Forever'. Oon ettiny tänä kesänä valakokukkaasta viinikärhö 'Alba Luxurians'a, mutten oo löytäny. Täs oli samantyyppiset kukat ja luulinki sen löytäneheni, mutta oliki joku viinikärhyä muistuttava jalokärhö. Nimi lupas nii palio, että pakkohan siton kokeella.  Toiset on vanhoja tuttuja, mutta syystä tai toisesta hävinnehiä. Eturivin kärhöt oli -kympillä kolome- tarijoukses. Mukahan lähti viinikärhö 'Justa', jalokärhöt 'Hagley Hybrid' ja 'Dorothy Walton'. Lumikärhyä kokeelen ny kolomatta tai nelijättä kertaa. "Ruukutin" ne talavisäilytystä varte sankoohi.Amiraali -perhonen oli viälä unella. Siinä se kökötti liikkumattomana, mäntykulumas, konnantattarehen leherellä.


Hyvää viikon alakua!

26 kommenttia:

 1. Olipas edullisia kärhöostoksia! Oikeastaan eilen tajusin, että se on melkein lokakuu, silti pensaissa ja puissa ihan vihreät lehdet?!? Ilmankos tässä ei niin syksyltä edes tunnu! No, aamun lämpötila on +1 C, että kylmäähän se jo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aikahan vuaresta voi löytää tosi halavalla. Meillä kävi toissayänä ensimmäästä kertaa pakkaasen pualella. Ei onneksi tullu viälä pahoja vaurioota.

   Poista
 2. Kerrassaan mainiot kärhölöydöt! Sulla on vielä monta kaunista kukkijaa penkissä. Silmäniloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo päättäny, että seuraavat ostot olis vasta keväällä, mutta...
   Mukavasti viälä löytyy färiä.

   Poista
 3. Kaunista kukintoo on sielläkin vielä. Ootpas tehny edullisia kärhöostoksia. Miullakin on kaks jotka meinoon talavettoo kellarissa. Oiskohan miullakin tuo luhtaesikko, nimmii en oo tienny. Kukka on samanvärinen. Kova on levviimään ja paljon kukkia kevväällä, matalampi miulla kun muut. Vai onko liian tihhiissä! Muut perhoset meillä on jo hävinneet, amiraalit vielä kukissa viipyyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo päättäny, etten lisää talavetettavia, mutteihän nuata voinu jättää ostamatta. Aika ruippanoota ovat, mutta kokeellahan ny taas. Luhtaesikko on messuostos. Mullon aika tuulises ja kuivas paikas, joten aika maltilla kasvaa.

   Poista
 4. Voi jouluruusua, toivottavasti selviää talvesta! Hyvät kärhö hankinnat oot tehny! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän mäki toivon. Nämä punertavat on ollu mulla aika haastavia. Valakoosen kans päriään paremmi. Eikös :)

   Poista
 5. Kärhöt ovat siinä mielessä mainioita, että ilahduttavat kukinnallaan hyvin pitkälle syksyyn ja ovat lähes viimeisiä kukkijoita puutarhassa. Hyvät ja edukkaat kärhötaimet saitkin hankittua.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on. Suurimmas osa on eres muutama kukka jälijellä. Muutama o just vasta hehkeemmillänsä. Istutuspaikat on viälä hakuusas, mutta ohan täs aikaa suunnitella. Mukavaa viikon jatkua.

   Poista
 6. Double Ellen -jouluruusu on yleensä minulla kukkinut läpi kesän ja ihan syksylläkin vielä. Nyt se kukki kesälläkin tosi surkeasti. Ostin myös messuilta punaisen jouluruusun. Toivottavasti on vielä keväällä hengissä, kuten sinunkin.
  Teitpä hyviä kärhöostoksia. Minulla oli kesän ajan Hagley Hybrid ruukussa ja se kukki ahkerasti. Nyt se on jo maassa. Tuohon Polish Spiritiin olen todella tykästynyt. No, mihinkäs kärhöön en olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, että niinki voi käyrä. Toivotahan jouluruusuulle hyvää talavia. Ens kesän saavat olla mullaki purkis ja vasta syksyllä olis tarkootus nua istuttaa. 'Hagley Hybrid' oli mun ensimmääne kärhö ja se tuli tänne muuttokuarman mukana. Monta vuatta se kukkii hianosti, kunnes hävis pois. Ymmärrän, sama täälä :)

   Poista
 7. Jouluruusulla taisi mennä ajantaju kesähelteillä sekaisin. On siinä kyllä kaunis kukka! Toivottavasti talvehtii kuitenkin hyvin. Kauniita kukkijoita sinulla näyttää olevan siellä vielä mukavasti. Hyvät kärhöhankinnat olet tehnyt. 'Friends Forever' on tuntematon minullekin. 'Dorothy Walton on todella kaunis ja aloittaa melko aikaisin kukinnan. Minun piti istuttaa 'Hagley Hybrid' ja 'Multi Blue' jo nyt syksyllä, mutta olinkin huolimattomasti istuttanut daalian niille varattuun kohtaan, joten saavat talvehtia kellarissa. Näitä sattuu, kun ei alkukesällä ajattele yhtään :D Kaunista uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuatoon yrittäny monta kertaa, mutta aina talavi on ne viäny. Ny pitää suajata ne paremmi. No, tekevälle sattuu :) Keväällä on nii vauhti päällä, että kuka sitä silloon syksyä ajatteloo. Kiitos, samoon!

   Poista
 8. Eli lumikärhö ei ole helppo? Olen miettinyt sen hankkimista ja olen olettanut että on menestyvä lähes missä vaan. Toivottavasti jouluruusu kestää talven yli, kaunis se on joten olisi sääli jos ei menestyisi talven yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti helappo, mutta siksi oonki tarijonnu sille liian haastavia paikkoja. Tämä yksilö pääsöö aikanansa paremmalle paikalle.

   Poista
 9. Halavallapa sait kärhöt! Hagley Hybrid on yksi mun suosikeitani. Tykkään kovasti sen tummasilmäisestä pinkistä.

  Lykkyä jouluruusun kanssa. Ne on mun lemppareitani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soli kauvan mun ainut ja kukkiiki koriasti. Kukis on jännä sävy, ei pinkki, eikä puhuras vaalianpunaanenkaa. Kiitos, nii munki, neki :D Jouluruusun siämentaimia putkahteloo mistä milloonki, muttei vahingoskaa mihinää oo punaasta kukkaa.

   Poista
 10. Onpa kauniita kukkijoita ja vielä amiraalikin. Todellinen silmänilo tämä päivitys :)

  VastaaPoista
 11. These are some great photos that you took of your garden. Your garden is turning out lovely! Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista
 12. Vielä kukkii ihanasti! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 13. Kaunista!
  Nyt muuten tuli nimi yhdelle aikoja sitten saadulle esikolle: luhtaesikko! Aika kiva ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...