keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Tiänviären siistitty ilime

Tiänviären syreeni/risusavotan jäläkihi siistiin koko reunan.Eihän siistimistä voinu jättää pualitiähen, varsinkaa näi näkyvällä paikalla. Nurmikko oli levinny kuarikatteen päälle ja leikates vaa ropina kuuluu, ku kuarikkehet lenteli. 


Ja kuariketta oli sitäpaitsi aiva liian ohkaane kerros. Linnut tykkää kuapia kuariketta ja tiätenki noli päässy repimähän alla olevaa vanahaa mattua. Matonkuteeta oli revitty ihan urakalla. Kai nua kuteet muistuttaa matoja ja linnut luulivat löytänehensä oikian matoapajan vai olivakko ollehet pesävärkkiä vailla.Ei auttanu ku ettiä kuarikkehen rajakohta ja kantata uus reuna.


Tiänviäri 8.9.2018
Ja sitte uutta kuariketta kerros päälle. Tuas etualalla on ostetut ahkeraliisat, ku oma siämenkylyvö ei onnistunu. Ihime, että ovat hengis, enoo ku muutaman kerran kastellu. Seuraavana  on esikkoja.


Maitokauppaesikot 24.4.2018 lumen sulamisenjäläkehen.Maitokauppaesikot talavehtiivat loistavasti. Niis oli het nuppuja näkyvis, ku lumi suli päältä pois. Pari kuusenoksaa oli suajana.


Maitokauppaesikooren kukintaa 22.5.2018

Kukkia oli runsahan pualoosesti, varsinki oranssis. Tua violetti pitää siirtää, jos viälä seleviää talavesta. On nii tumma, ettei sitä eres huamaa. Niis on taas muutama kukka. Kesän aikana oon lisänny rivihin viälä muutaman uuren esikon.


Hopeatäpläpeippi -Lamium maculatum
Reunas on muutamas kohtaa hopiatäpläpeippiä. Pinkkikukkaane o kasvanu hyvi. Vuarenkilivekki meinaa jäärä jalakoohi.  
Tolopan oikialla pualella on Maatuskalta saatua kevättähtimöä.


Kevättähtimö -Stellaria holostea  31.5.2018.

Seki on ottanu hyvi paikkansa ja kukkii valakoosena touko/kesäkuun vaihtees.


Hopeatäpläpeippi ja kevättähtimö
Nii ihanat yhyres.


Tiänviäri 8.9.2018

On tuasta taas hetkenaikaa leikkurilla hyvä päästellä selevää rajaa pitki. Siisti mikä siisti. Seuraavas postaukses ei siisteyrestä ookkaa sitte mitää tiatua.


Son tämäki viikko pualesvälis, joten mukavaa keskiviikkua 😊

28 kommenttia:

 1. wautsi, miten siistiä ja kaunista <3 Kivaa keskiviikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta son peittyny keltaasihin lehtihin, mutta viälon siisti.

   Poista
 2. Kyllä nyt on komiaa!! Kanttaus se vaan saa ihmeitä aikaan :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä vaan kanttauksella sait hyvän lopputuloksen!! Itse kasvit tulevat paremmin esiin, kun on nurmikkoon väliä ja kantattu reuna on niin siisti! Hyvää jatkoa syksyyn sinulle toivoo Päivi (blogit.fi - Kottikärryn kääntöpiiri)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ittekki tyytyvääne. Kyllä se taas jonku aikaa kestää. Siinolis muute just koneen mentävä rikkaruaho/nurmikaistale. Kiitos, hyvää syksyä sullekki!

   Poista
 4. Tulipa kerralla ihailtavan siistiä jälkeä.
  Linnut tosiaan käyvät hyvin mielellään tonkimassa katteita ja roiskivat niitä ympäriinsä. Katteiden alla kun madot yleensä oleilevat mielellään maan ollessa siellä kosteampaa.
  Minäkin olin kanttauspuuhissa ennen lomalle lähtöä ja kantatut alueet kyllä antavat pihalle siistin yleisilmeen.
  Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläku lintuja piisaa, nii kuapsutukset jatkuu. Kanttaus on piste iin päälle ja ku kanttaa monta kertaa kesäs, sei oo nii suuritöine operaatio ku mitä luulis.
   Kiva tulla reissulta, ku kotona orottaa siisti piha. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Voi hittara miten siisti reuna. Minullakin on kanttausrauta ollut jo viime vuonna, mutta siinä on hintalappukin vielä päällä . Minä en ymmärrä miksi en saa sillä aikaiseksi mitään vaikka sillä saisi hienoa jälkeä. Täällä rivarin eteisessä se odottaa ,sain sen vajasta siihen pari kuukautta sitten. Upea on sinulla myös tumma esikko. Tykkään sen tummuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyäriäpäisellä lapiollahan mä kanttaan. En oo saanu ostettua virallista tyäkalua ja soliski aina vääräs paikas. Lapio on useemmiten käsis tai ainaki näkyvis.
   Tumma esikko on hiano, mutta se pitääs olla valoosemmas paikas, että sitä näkis ihaalla.

   Poista
 6. Olen sanaton, tuohan on kuin viivottimella vedetty. Ikinä en ole saanut noin siistiä reunaa aikaiseksi. Eikä rikan rikkaa missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei iha viivoottimella, naru toimii iha hyvi :) Ei se vapaalla kärellä onnistuusikkaa, ainakaa multa. Ei oo rikkiksiä ku nypiin ne pois, ei niitä montaa ollukkaa. Kuivuus kai vaivas niitäki.

   Poista
 7. Ihanan siistiä! Minulla on jokin vaikeus saada mistään reunasta tehtyä noin suoraa ja jämptiä. Aina meinaa joku kiemura tulla suoraan viivaan tai pyöreään jokin liian suora tai liian mutkainen kohta. Arvostan tuollaista ryhdikästä menoa. Kauniit kasvit myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langan kans saa aika suaraa kerralla. Eihän se aina onnistu silläkää lailla. Pyäriää muatua säärän joskus sentin siivuus. Se pitää olla teheres just eikä melekee, jatko sitte on useen mitäsattuu :D

   Poista
 8. Nyt on siisti tienvieruspenkki. Tumma kuorike on hyvän näköistä tuossa, erityisesti vaaleat hopeatäpläpeipit tulevat ihanasti esille. Kauniita kukkasia! Mukavaa keskiviikkoiltaa ja viikon jatkoa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopiatäpläpeippi kirkastaa kivasti tuata reunaa. Kiitos, samoon!

   Poista
 9. Hieno!!! Kanttauksella saa siistiä. Sitä suosin nykyään itsekin. Ostin pari vuotta sitten jopa kanttausraudan, mutta lapioon tottuneena jatkan yhä sillä. Hyvin toimii.
  Meillä hopeatäpläpeippi tehottomuuteen viime kesänä vähän liikaakin ja sen taimia putkahteli sieltä täältä. Tänä kesänä se on kärsinyt kuivuudesta ja hävinnyt paikoin kokonaan. Jännä nähdä, herääkö eloon keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...siis hopeatäpläpeippi rehotti....

   Poista
  2. Nii saa ja sillä saa tarvittaes levitettyä penkkiäki, hitahasti mutta varmasti. Jotenki lapio sopii kätehen vaa nii hyvi.
   Mulla oli valakokukkaane ensi jasmikkehen alla, mikä oli ihan rutikuiva paikka. Siirrin iha kualeman kiälis olevan raaskun tuaho reunahan. Kauvan meni, mutta kyllä se vaa toipuu. Nii varmasti sunki oma, ku saa vaa kosteutta tarpeheksi.

   Poista
 10. Ai että miten ihana reuna, oikein viivoittimella vedetty, näyttää tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...