keskiviikko 12. elokuuta 2020

Kuusikolomion kukintaa

Hups. Tuli pirettyä totaalinen plokiloma. Enoo eres käyny lukemas kenenkää tekstiä, kommentoonnista puhumattakaa. Mustikooren keräämine o vaihtunu vattuuhi ja kummasti aika vaan riäntää. Illakki o jo ruvennu pimenemähän niin aikaasin että. Ensimmääne kurkiauraki lenti tänää....... kauhiaa! Mutta siihe kuusikolomion kukintahan......

.......Siinon ny lilijat pääosis. Vaalianpunaaset 'Cogoleto' -lilijat kukkiivat vuasi vuarelta komiemmin. Näitähän lisäsin tuaho keväällä, mikkä esikasvatettuna kukkiivat jo kesäkuun pualella. Toivottavasti ens vuanna niillon sama tahti. Näiren eres pitääs kukkia tummat 'Dimension' -lilijat, mutta eipä vaan kuki. Ottivat talavesta nokkihinsa. 

Onneksi siinä kukkiivat kermanväriset 'White' -lilijat, mikkä lisäsin tuaho viimme keväänä ja lisää laitoon syksyllä. Iha valakoosiahan nei oo, nimestä hualimata.

Niin ihanat yhyres, tästä kuvakulumasta.

Lisäksi kukkii sinine kaukaasiantörmäkukka 'Perfecta'. Valakoosta törmäkukkaa ei näy, mutta tua sinine kukkii harvinaasen pystypäin. Yleensä se lakuaa, mutta tais kuiva alakukesä pikkuusen himmata sen kasvua.

Kruunukärhö 'Octopus'ki innostuu harvinaasen runsaasehen syyskukintahan.

Kukat o kuitenki ny piänempiä ku keväällä.

Neironkurijenpoloveski o viälä harvakseltansa kukkia ja keltaane happomarija 'Maria' tuaa penkkihi färiä koko kesän. 

Täs penkis o tapahtunu muuten kummia. Joku o päättäny lisätä penkin valikoomaa siperiankurijenmiakalla ja punalehtisellä pensasruusulla......ja se en oo mä. Sattuuvat kasvamahan nii sopivalla kohtaa, ettoon antanu  toistaaseksi olla.

Täs sitte koko penkki. Siinon etuosaski piäniä muutoksia. Harmaat hiekkamarunat näyttivät keväällä liki kuallehilta, joten reviin pari pois ja siirrin siihe valakoosta patjarikkua. Seki o lähes ruskonnu kesän kuivuures. Etualan komiamaksaruaho 'Carl' aloottaa kohta kukkimisen. Muut viälä orottaa vuaruansa. 

Eiköhän tämä tästä taas käynnisty.
Mukavaa elokuun jatkua!

10 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta. Aina ei ehdi blogin pariin, kun muutakin elämää on vietävä eteenpäin. Eiköhän talvella ole enemmän aikaa ja silloin voi purkaa varastoon jääneitä kesäkuvia.
  Kuusiokolmio on kaunis. Vaaleanpunaiset ja kermanväriset liljat täydentävät toisiaan hienosti. Punalehtiruusua levittävät linnut, joten se on saattanut sillä tavoin tulla pihaasi.
  Ihan vielä ei haluaisi syksyyn taipua. Ilmeisesti kurjet ovat kuitenkin toista mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talavella luulis olevan enemmän aikaa, eioo navettatöitä eikä puutarhatöitäkää. Tiärä sitte, mitä tuloo tilalle.
   Lilijat o komeeta ja taas oon kattellu paikkaa uusille :) Lintujen piikkihin taitaa mennä molemmat lisäykset. Naapurista löytyy punalehtiruusua ja kurijenmiakkojahan on omis penkiis. Pahalta näyttää, pääskyysekkää eioo aloottanu toista pesintää.

   Poista
 2. Mukavaa, kun palasit blogilomalta!
  Onpa ihania kasveja ja kiva, kun kuvaat niiden yhdistelmiä, tästä saa vinkkejä omiin istutuksiin.
  Hui hurjuus, kurkiaura, oi ei. Lopun alkua... Kevät lähestyy koko ajan, täytyy ajatella ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varsinaasesti ollu tarkootus mitää lomaa pitää, mutta aika vaan kuluu nii vauhrilla.
   Laajemmasta kuvakulumasta saa aina enemmän irti. Ompas sulla kauaskantooset ajatukset :D Eihän syksy kyllä nii kivalta ajatukselta tunnu, mutta pakko son läpi kahalata.

   Poista
 3. Kiva kuulla sinusta. Ei ole ihme, että tulee taukoa, sillä nyt on niin paljon marjastusta, säilömistä ja kaikenlaista sadonkorjuuta. En itsekään ole ollut kovin ahkera täällä blogialueella juuri em. syistä.
  Hieno liljayhdistelmä, värit sointuvat kauniisti toisiinsa ja liljat sopivat hyvin kuusikolmion muihin kasveihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny tuloo ihimeen hyvin marijoja, paitsi viinimarijoja tuli ennätysvähä. Siinoli ennen lilijojen mentävä reikä :)

   Poista
 4. Blogi on jäänyt minullakin tänä kesänä marjastuksen vuoksi aivan sivurooliin. Mutta jospa tässä taas ehditään, kun kesän kiireet väistyvät. Hieno istutusalue, monenlaista mukavaa kukkijaa. Mutta liljat voittavat, olen aivan hurahtanut niihin! Mukavaa viikonloppua, säät hellivät meitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan son ny marijoja noukkia, ku niitä kerranki o. Ens vuaresta ku ei tiärä. Mullaki o jyllänny lilijakuumes ny muutaman vuaren, eikä paranemista oo viälä näköpiiris :) Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Komiasti kukkii ja hyvälle näyttää koko penkki. Punalehtinen maksaruoho tuo mukavasti vaihtelua lehtien väriin. Syysmaksaruohot onkin ihan mukavia väriläiskiä tähän aikaan ja pitemmälle syksyä ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tua punalehtinen on mun suasikki syysmaksaruahoosta. Olis se tumma lilijaki sopinu niiiin hyvin tuaho maksaruahohon, mutta täytyy kattella uus.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...