tiistai 18. elokuuta 2020

Lisää köynnöstukia - hitsausharijoottelua

Niinku niitei jo olisi tarpeheksi......mutta uskokaa tai äläkää.... niiteioo. Tykästyyn aikoonani kiamurahan nii kauhiasti, että saman sorttisia oli saatava lisää. Värkkiä vaan ei ollu enempää. Ei muutaku ettintä päälle ja soitto velipoijalle, josko sen varastoosta löytyys joku tarpeheksi vanaha, tarpeeton s-piikkiäes.

Löytyyhän siältä, jostaki heinikosta sopivan ruasteenen aarre. Velii irrootti mulle helepoommasti lähtevät piikit ja heitti ne mulle ohikulukies. 

Mikä ihana romukasa! Irrootin rälläkällä piikiistä ylimäärääsiä kiinnikkehiä ja sitte oliki ihanin vaihe.

Suunnittelua ja sommittelua......näinkö......

........vai näin......

......vai näin.....

Vaihtoehtoja o monta.......

Näistä sais koristeellisen airanpätkän tai portin, jos olis piikkiä vinopino. Piikkiä oli kuitenki rajootetusti ja halusin niiren riittävän kahtehen tukehen.
Muutama vuasi siinä meni tuumates, mutta tänä kesänä oon sitte oikiasti hitsannu elämäni ensimmääsen kerran. Siinoli pikkuusen stratekista viivyttelyä, ny o navettatouhu nii likellä loppua, etten jouru hitsaamahan mitää väliaitoja.

Tulos on ny kuitenki täs. Oikiasti hitsasin tästä tosi vähä, mutta kuitenki nii palio, että pääsin jyvälle. Raot jäi niin suuriksi, että isäntä hitsas sen lopullisesti kasahan. (Hitsaamine oli muuten vaikiempaa ku mitä sivusta kattottuna.) Yritin sanua, että jos saisit pikkuusen fiinimmin, mutta tämä tokaasi vaan ettei silloo väliä miltä se näyttää, vaan että pysyy kasas. No totta kai sillon  #&=&%¤ väliä! Pysyäksensä pystys, siinon keskijalaka ja sitte viälä siivekkehet tukena. Kaikkia maharollista ja maharotonta romua, mitä äkkiää löytyy.  Olin kaikesta hualimata pikkuusen huanosti valamistautunu.

Siitä tuli aika ronski. Onneksi romut peittyyvät maan alle ja  hitsijälijet ruastuuvat  aika äkkiää. Paikan uus kärhötuki löyti hanhikkipenkistä. Siinäku kasvaa kaks kärhyä, mikkon tähän asti kiipiny pitkin hanhikkiriviä.

Penkis oli sille hanhikkien poiston jäläkihin selevä tilaus.

Hanhikkipenkin uus kärhötuki 27.6.2020.
Kärhöki peitti het alimmaasen kiahkuran hitsaukset, ku kiaputin kasvuston tukehen.

Jalokärhö 'Ville de Lyon' 17.8.2020. hanhikkipenkis.
Ja ny se näyttää tältä. Niin ihanalta! Villeki nii hehkiänä. Aivan ku solis ymmärtäny, että ny pitää ryhyristäytyä ja panna parastansa. Oon hankkinu sen vuanna 2012 ja ny kukkii ensimmäästä kertaa näinki hyvin ja näin aikaasin. Yleensä on keriinny justihin aukaasta ensimmääset kukat enne pakkaasia. Se heräski tänä keväänä ensimmäästen joukos. Sen kaveri on tainnu  jäärä jalakoohin. Keväällä tumman violetti 'Negus' oli kasvanu 20cm, mutton tainnu painua takaasin maan alle. Takana näkyy kolomiopenkin violetti 'Polish Spirit'.

Kukkaasaa elokuun jatkua!

30 kommenttia:

 1. Nyt löi sydän muutaman välilyönnin pelkästä haltioituneesta ihailusta, voi kertakaikkiaan miten hieno!!! Aivan huikea idea ja toteutus, sinä olet kyllä lahjakas näissä kehittelyissä. Olin ihastunut siihen aiemminkin tehtyyn kiemuraan ja samoin nyt näihin. Saako ideaa lainata ja jos saa, niin mitä patentti maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tottakai saa lainata. Plokien yks tarkootushan on antaa ireoota muillekki. Hyvä jos kelepaa :) Teiltähän vois löytyä sopivaa materiaaliaki. Sähän tarttekki monta kärhötukia. Jaahas, mitäs tuahon keksiis.....

   Poista
 2. Päivi jo sanoi sen, mitä minäkin kuvat nähdessäni koin. On kyllä uskomattoman hieno idea toteutuksineen. Kyllä kärhöt tykkää ja tukea jaksaa katsella ilman kärhöäkin. Hitsi, ei kyllä toimistoduunarin tarpeista löydy mitään yhtä kelvollista. Ei edes Ukkokullan tietokoneen varaosista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Son kyllä kuuraasena varmasti kivan näkööne. Tiatokonees taitaa olla piänemmät sisuskalut :)

   Poista
 3. Sinulla on sellainen ideasilmä! Keksit kauneutta sellaisesta, minkä toinen heittäisi pois ja pienellä tuunaamisella onkin edessä taidetta! Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No, täytyy myäntää, että siiton tullu jo tapa, että kokoaijan haen, että mitähän tuasta ja tuasta vois teherä. Kerranki isäntä oli polttanu roskakasan ja otin käteheni palanehen suarattimen (reikäpeltiä). Isäntäkös het ilimootti, että tuata et sitte pihahan verä. Muttaku soli nii hianosti ruastunu. Jätin kuitenki ottamata, oli turhan piäni.

   Poista
 4. Tulipa kyllä tosi hieno kärhötuki, mutta enpä lainkaan ihmettele, kun sinä olet toteutuksen takana.

  VastaaPoista
 5. Oho. Tulipa siitä hieno. Mikä oivallus!

  VastaaPoista
 6. Kyllä on hieno tuki. Ideoita taitaa olla aikapaljon varastossa siulla ja oot toimen nainen kun ne totteutat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ohan sitä muutama irea viälä jemmas :D Pelekona onki, että pihalle tuloo liikaa romua. Pitääs osata lopettaa aijoos, muttaku aina erellistä teheres tuloo lisää miälehen.

   Poista
 7. Tulipa tosi kiva koriste pihaan! Olet sinä kekseliäs ja taitava!

  VastaaPoista
 8. Hieno ja uniikki kärhötuki, jota kelpaa katsella lehdettömään aikaankin. Ja olet aivan oikeassa: hanhikkien poiston jälkeen tuo kohta kaipasi jotain korkeampaa kaveriksi pikkusyreenille ja penkin toiseen päähän jääneelle hanhikille. Villekin kiittää kauniisti uudesta tuestaan. Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niimpä, jollaki piti situa pikkusyreeni ja hanhikki yhtehen. Ville o ny viäläki hehkiämpi, ku on aukaassu lisää kukkia. Kiitos, samoon!

   Poista
 9. Nyt kyllä täytyy antaa kympin arvosana Navettapiialle♥ Huikean hieno sitä tuli, kärhökin tykkää. Voi kun itsekin uskaltautuisi hitsivekottimien ääreen. Teillä köytyy kaikkea ihanaa materiaalia ihan omasta takaa. Minäkin olen suuuuri ruosteisten juttujen ihailija. mitä enempi ruostetta sen paree.
  Mahtavia ideoita sulle sinne ja jatketaan kaunista kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :D Uskaltauru vaan, ei se kuitenkaa mitää rakettitiärettä oo, vaikkei nii helappuakaa, mitä kuvitteli. Ruastunehen rauran hitsaamine o kuitenki arvaamattomampaa ja vaikiempaa ku eheran rauran. Jotaki materiaalia löytyy itteltäki. Mutten oo viäläkää antanu isännälle anteeksi, ku se innostuu jokuvuasi sitte keräämähän romunkerääjälle kasan. Sinne meni monta aarretta ennenku kerkesin hätihin. Osasta romua olis saanu vaikka mitä. Ruasteeset jutut on niin ihania!!!! Muttei nekää välttämätä joka ympäristöhön sovi.

   Poista
 10. Ai ku ihana köynnöstuki 😍 ruosteiset jutut on alkanu kiehtoon munki silmää, kasvien kans ne jotenki täydentää toisiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ruasteesekki o rautaa, eiväkkä ne laho. Ruasteeset köynnöstuet sulautuuvat huamaamattomasti kasviihin.

   Poista
 11. Oletpa ovela nainen (ei siis navetan väliaitoja). No kärhötuiésta tuli kyllä aivan uskoman upea. Toisen romu on toisen aarre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En riittävän ovela, oon joutunu jo hitsaamahan rehunjakokatin pihtiä, koska isäntä oli kyyhkyysjaharis. Nii, "sähän osaat hitsata". Kiitos :)

   Poista
 12. Hyvinpä hitsautui yhteen. Taas näkee ettei mitään saa heittää pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulis pysyvän. Niimpä, päivastoon, pitää kerätä ja säilyttää liki kaikki maharolline :D

   Poista
 13. Ootte työ käteviä, ja siul on silmää. Kaunista! :)

  VastaaPoista
 14. Näyttää kyllä niin hyvältä, ettei tarvis edes kärhöä kaveriksi! Vaikka ihanahan se on kärhön kerakin:)

  VastaaPoista
 15. Kyllä sä olet mitä melkoisin matami tarttumaan hitsausvehkeisiinkin! Idea ja toteutus on kyllä hitokseen onnistuneita! Ja kun keran kärhötkin tykkäävät, niin onnistuminen on taattua! Mä niin tykkään sun diy- ja kierrätysmeiningistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitäki piti kokeella, soli mun pitkäaikaane haave. Kiitos :) Rautaaset tuet kestäävät tuulet ja sateet ja ku kärhöt kerran kiinni ottaavat, ei ne otettansa siitä irroota.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...