perjantai 14. elokuuta 2020

Hanhikkipenkin uuristus

Vuasi sitte jo reirasin hanhikkipenkin navettapoluun viäreestä reunaa ja ny oli sitte toisen reunan vuaro.

Vuasi sitte levitin penkin pihanpualipäätä.

Enite mua rasitti ny nuaren hanhikkien epätasaasuus.

Äkkiäähän niistä erohon pääsi.

Tälläästä aluskasvillisuutta alta palijastuu, pääasias kevätkaihonkukkaa.

Reviin liiat kevätkaihonkukat ja siirrin reunan hengis olevat kurijenpolovet tiiviihimmäksi ryppähäksi.

Uuristettu hanhikkipenkki 4.6.2020.
Lykkäsin siihe kaikkia maharollista, mikkoli viälä istuttamata, kuten lähimmäksi hanhikkia talavetettuja glarioluksia, sitte muutama joriini, siämenestä kasvatettuja punahattuja, uus siperiankurijenmiakka ja sen ympärille jättiverbeenan taimia. Reunahan viälä tyhyjennin valakoosen kesäharsopussin.

Hanhikkipenkki 26.6.2020.
Tuli kesäharsosta vähä tihijää kylyvöstä, mutta hyväku itivät. Kaikki muukki lähtivät mukavasti kasvamahan.

21.7.2020
Kyllä se siitä rehevöötyy ja kukkintaaki ilimestyy. Reunan karpaattienkellot pitääs olla kaikki valakoosia, mutta kasvaavat kait liian likellä sinisiä, ku ovat nua sekoottunu. Sinisethän kasvaavat tuas oikialla pualella parin metrin pääs, kolomiopenkin reunas. 

Hanhikkipenkki 13.8.2020.
Ny penkin ainokaane pensashanhikki kukkii, samoon joriini 'Härmälääne'. Jättiverbeenakki o kukas, samoon niiren takana heikosti näkyvät tsinniat, mikkä kyllä kans esikasvatin. Ei uskoosi. Kummasti multatila täyttyy, vaikka aluuksi olinki vähä epätoivoone. Seuraavas tulooki sitte, mitä muuta siitä löytyy......

Rentua viikonloppua!

22 kommenttia:

 1. Komiasti lähti kukkapenkkis rehevöitymään ja kukoistaan.

  VastaaPoista
 2. Kannatti uudistaa. Tuli paljon parempi ja kukkaisampi. Minäkin poistin kolme hanhikkia pikkupuutarhasta juuri samasta syystä. Harottivat epätasaisesti puoliksi ruskeina joka suuntaan, eikä alasleikkauskaan parantanut kasvutapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli siitä ainaki palio monipualisempi. Hanhikit o aikamoosia risukasoja, vaikka suurena plussana onki pitkä kukinta. Nämon ollu tuas kait jo taloon valamistumisesta lähtien, joten aika muhuja ne jo olivakki.

   Poista
 3. Tykkään hanhikeista mutta se kasvutapa, risuisia ja harottavat rumasti ja kasvavat epätasaisesti. Olen selvästi enemmän tasaisten pensaiden ystävä. Vaaleanpunaisena kukkivaa löytyy ja leikkaan sitä joka kevät jotta pysyisi edes jonkinlaisessa kuosissa.
  Vaan hyvä uudistus ja kivat, toisiinsa sopivat kasvit valitsit tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekki viälä jäi muitaki hanhikkia. Ne kukkiivat lumen tulohon asti. Siitä niille isoo plussa. Vaalianpunaasta oon joskus kokeellu, muttei menestyny. Anopilla kyllä. Oliskohan markkinoolle tullu joku kestävämpi versio. Penkis varmasti viälä tapahtuu siirtoja, mutta näin ny.

   Poista
 4. Ensinnäkin hieno taustakuva 🤗❤
  Penkistäsi tuli kyllä mukavan näköinen ja kummasti täyttyy kun kasvu pääsee vauhtiin ei sitä uskoisi alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli penkki aluus nii ouron musta, muttei oo enää.

   Poista
 5. Katsoin alkuun, että kylläpäs olet pitkään malttanut tuijotella ihan kuolleita hanhikkipuskia. Totuus selvisi, kun tajusin, että kuvathan on otettu jo keväällä :D Kiva muutos. Mikä puu siinä keskellä kasvaa aivan kuin olisi puusaavissa? Hauska yksityiskohta. Edellisessä postauksessa oli niin kauniit liljat <3 Kaukasiantörmäkukkasikin kasvaa komeasti pystyssä. Minulla meinaa osittain nojailla punatähkään eikä jyrkkä rinne varmasti auta asiaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväälläpä hyvinki :) E vaan oo muka keriinny ennemmi tekemähän juttua. Pohojattomas saavis kasvaa rungolline 'Palibin'. Pujotin saavin silloo ku puska oli hilijan istutettu. Ny ei enää onnistuusisi samalla tyylillä. Saaviki meinaa jo hajota. Törmäkukat oli mulla aluus kaaripenkis, mistä siirrin ne pois ku kaatuulivat. Torennäköösesti liian hyvä multa. Tuaso ainaki ny ollu tarpeheksi kuivaa, enkä oo niitä koskaa lannoottanukkaa. Kiitos, samoon :)

   Poista
 6. Hauska kun nuo alkukuvat on keväältä: Ei jää epäselväksi, että muutos oli parempaan päin. Hanhikit on niin kamalia keväisin. On kyllä tosi rehevä ja hyvä nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanhikit o keväällä oikeeta risukasoja, ei mitää kaunistuksia. Penkki o ny täynnä, mutta varmasti jotaki muutoksia viälä tuloo.

   Poista
 7. sehän se tahtoo olla, kun uuteen tai uudistettuun istuttaa tulos harva ja aution oloinen, mutta kohta on rehevä ja tiheä. Joskus liiankin tiheä ja rehevä. Sinun on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Sitä useemmiten haluaas, että olis het kättelys rehevän näkööstä ja sitte tuloo istuttaneheksi liikaa kasvia. Uus kohta harvenoo syksymmällä ku esim. joriinit ja glariolukset lähtöö talaviteloolle ja jättiverbeenat ja tsinniat koriaa talavi.

   Poista
 8. Tosi kaunis lopputulos! Minustakaan hanhikkien risuinen kasvutapa ei ole lainkaan nätti, mutta muutamia niitä meiltäkin löytyy juuri kukinnan vuoksi. Aurinkoista elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meilläki olis hanhikkia palio vähemmä, mutta niitä oli täälä jo valamihina, anopin jäliiltä. Kiitos, samoon!

   Poista
 9. Hyvä muutos jälleen. Minäkin poistin hanhikit aikoinaan tuon kasvutavan vuoksi, minulla kaikki olivat keltaisia. Vaikka kukinta olisi kiva, niin kasvutapa saisi olla ok myös kukinnan ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkään. Enoo katunu hetkiäkää hanhikkien poistua. Keväällä pitää olla pitkämiäline, o ne nii risuusen näköösiä.

   Poista
 10. Hanhikkien kanssa on vähän ristiriitainen olo; ihan kauhea risukko pitkälle kesään, mutta kauniisti kukkii pakkasiin saakka, kunhan ensin vehreytyy. Siltikin siihen syntyy heposti kuivia latvuksia, joita saa leikkoa pitkin kesää. Minulla yksi valkoinen pensas saa joka vuosi jatkoaikaa, mutta aina olen sitä kaatamassa. Oikein hyvä lopputulos sinun penkissäsi, kannatti varmasti uudistaa. Ja hyvin on kesän aikana täyttynyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään hanhikiista kukkivina, mutta alakukesä :( Mullon kaikesta hualimata vaalianpunaane harkinnas. Valakoosia oli erellises elämäs. Penkki on ny aika hyvä, mutta ohan siinä tuata väliaikaasta kasvustua aika palio.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...