keskiviikko 26. elokuuta 2020

Katajakuluman kärhöt ja kärhötuki

Ny sitte se toine  kesän S-piikkiäkehen piikiistä tehty köynnös/kärhötuki. Ja tämän hitsasin sitte ihan itte!!!! Ensimmääne o täs.


Tästä tuli palio siistimpi, ku tein valamistelut/putsaukset paremmi.

Monista maharollisuuksista valittin tällääsen syrämmellisen mallin. Suarahan sen sai heleposti, ku piirti pikehen/asvalttihin liirulla suaran viivan ja asetteli hitsattavat osat sen mukahan.


Tuet tähän rälläkööttin vanhasta liätekuilun ritilästä. Tuli pikkuusen snarimmat ku erellisen tuet.

Katajakuluman viinikärhö oli viälä vailla tukia. Viimme vuanna se kukkii takana kasvavis keijuangervoos. Ennen tuen paikalle panua oli kuitenki tehtävä pikkuusen suurempi perkausoperaatio. Hopiahärkki oli nii pahasti heinittyny, ettoli paree repiä kaikki pois......

.......ja laittaa uuret tuppahat aluulle. Kärhö oli jo hyväs vauhris ja siitä kasvoo kolome tukevaa vartta, mutta tiätenki onnistuun katkaasemahan niistä kaks. Tältä se näytti 8.7.2020.

Eilises aamuauringos se näytti tältä. Kärhö o muute tarhaviinikärhö 'Solina'.

Ja tänään 26.8.2020 kuvattuna tältä. Tykkään ihan hirviästi.

Tätä kohtaa o parempi kuvata pilivisenä päivänä, muuten varijot o liian voimakkahia.

Tältä se näyttää tiältä kuvattuna.

Toises tues kasvaa jo jonku aikaa kukkinu tarhaviinikärhö 'Prinssi Charles'......

......yhyres viinikärhö 'Madame Julia Correvo'n kans. Olin keväällä siitä aika hualissani. Mitää ei ollu tullu näkyvihin viälä siihe menneskää, ku tuaksumatara peitti juuristoalueen. Yleensä son noussu palio ennen Prinssiä. Muutenki nämä nousoovat aika myähän keväällä, ku ovat nii varijooses paikas.

Sain huakaasta helepotuksesta, ku Prinssi rupes kukkimahan sen jalakojenjuures, arvasin siinävaihees, että Madame o heränny pitkiltä kauneusunilta ja kivunnu het huipulle.

Kolomannes kohtaa, tuluppaanitiän huajuvas köynnösportis, jatkaa kukintaansa söpööne pisarakärhö  'Betty Corning'

Kaikki katajakuluman kärhöt samas kuvas. Ei muuten oo enää katajan katajaa.

Katajakuluma 26.8.2020.
Ja sitte koko katajakuluma. Meinaan laittaa viälä tuaho valakoosten jaloangervojen etehen pari kärhyä.  Siinähän o piiiitkä kärhötön väli😁 Tukiki o jo suunnitteella, mutta teen sen vasta joskus tulevaasuures. Ei oo viälä kärhöjäkää.

Hitsi, ku o ilimat jähtyny. Oon joutunu turvautumahan jo iltaasin pihalla touhates, niihin ihanihin kulahtanehisihin talavihaalariihin. Nykki mittaris o enää +7.3. Toivottavasti olis viälä lämpöösiä päiviä  jälijellä. Viälon ainaki yks kärhö vasta nupulla ja muutamas muuski aukiamattomia nuppuja iha liian palio.

Mukavaa loppuviikkua!

40 kommenttia:

 1. Komeasti kukkivat kärhöt tekemissäsi tuissa! Sama havainto, että kovin ovat viileitä yöt. Onneksi päiväksi lämpenee auringonpaisteen myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhööllä rupiaa olemahan ikää jo 4-6 vuatta. Nehän kasvaa viihtyessään joka vuasi suuremmiksi. Yällä oli alimmillaan runsas kolome astetta. Eioo pakkaasen pualelle enää pitkä matka. Niimpä, onneksi päivisin viälä tarkenoo.

   Poista
 2. On kyllä mahtavia nuo s-piikkistä tehdyt käthötuet. Täytyy lähteä penkomaan vanhoja piikkejä uusio käyttöön. On sinulla komiat kärhöt, minulla on muutama kituva kärhö. Viilenny on ilimat ,onneksi ei oo vielä ollu halla öitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, mee ihimees. Kaikki vähänki sopiva materiaali kannattaa hyätykäyttää. Oon kastellu kärhöjä pitkin kesää punaasella lannooteverellä. Son varmasti auttanu. Syksyä päin ollahan menos, auttamattomasti.

   Poista
 3. Kaunista kärhöilottelua ja upea tuo tuki. Ilon aiheita löytyy ja jos pallohortenssia saikin sateen niskaansa löytyy puutarhastasi myös runsain mitoin iloisia asioita. Toivotaan vielä lämpimiä syysilmoja ja mahdollisuutta nauttia monista myöhäisistä kukkioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi puutarhas o muutaki ku pallohortessat, muuten tulis itku. Lämpöösiä ilimoja toivon mäki, olis viälä nii palio tekemistäki.

   Poista
 4. Upea ku mikä tuo tuki!

  Terv. Pauliina / Kukka & Kaali

  VastaaPoista
 5. Tällekin kärhötuelle iso peukku ja kumarrus, kyllä ne ovat hienoja! Minustakin on alkanut tuntua siltä, että kärhöjä mahtuu moneen paikkaan, ovat ne niin upeita loppukesän kukkijoita.
  Muutenkin näkymät siellä ovat niin rehevät ja kauniit, tykkään tosi paljon puutarhastasi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aina on tilaa viälä yhyrelle, kaharelle kolo........kärhölle, sulla varsinki. Oi kiitos :)

   Poista
 6. upea kärhötuki.minä ajattelin vain sahata omenapuun oksat murskeeksi ja jättää runko kärhöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sehän on näppärä ja ihan käypä ratkaasu. Kohta sullon komiasti kukkiva kärhöpuu :)

   Poista
 7. Olet sinä varsinainen mestari. Kerrassaan kaunis kärhötuki ja kauniisti kukkivat kärhöt. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kärhöt on kyllä kaukana sun kärhööstä, muttei niihi mittoohi taira näillä korkeuksilla päästä likellekkää. Hyvä ku eres jotenkuten kukkiivat.

   Poista
 8. Kauniin kärhötuen saitkin tehtyy. Ei uskos mitä jousikkaanpiikeistä suap aikaseks!

  VastaaPoista
 9. Tuo on kyllä niin kaunis tuo sinun kärhötukesi! Upeat ovat myös nuo kärhöt. 'Solina' on hyvin kauniin värinen. Ymmärrän, että tykkäät. 'Prince Charles' ja 'Mme Julia Correvon' ovat herkullisen näköiset yhdessä. Kyllähän tuonne katajakulmalle vielä kärhöjä sopii. Harmillisen koleita ovat jo yöt, mutta meillä on onneksi käynyt vasta viidessä asteessa alimmillaan. Pitää etsiä jo varuilta harsot arempien kasvien lähettyville, jotta on nopea illalla vetäistä suojaa, jos näyttää tulevan liian kylmä. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sattuu kivasti, että kärhöjen färit o tummuus järijestykses. 'Solina'sta löytyy lisäksi karvan verran punerrusta. Ja kukka o suuri, käys jalokärhöstäki. Katajakulumahan mahtuus viälä vaikka kuinka monta, mutta tällä hetkellä o suunnitteella yks kuappa, johon kaks kärhyä.
   Ny ei tiärä koska nappaa ensimmääsen kerran. Son harmillista, että yleensä sen jäläkihin o viälä pitkät pätkät hianoja ilimoja, mutta puutarhan kasviiston osa jo ruskonnu. Toivottavasti ei nii kylymää tulisi viälä pitkähän aikahan. Kiitos, samoon!

   Poista
 10. Uudet kärhötukesi ovat kyllä niin hienot, eikä joka pihasta samanlaisia taatusti löydy - jos sillä mitään merkitystä edes on. Kärhösikin kukkivat mukavan runsaina. Prinssin ja Madamen vispilänkauppa on kaunista katseltavaa.
  Katajakulma on hieno ilman katajiakin. Kyllä sinne kärhöjäkin vielä mahtuu.
  Joo, kylmäksi ovat illat ja aamut menneet. Tänäänkin +7 astetta vielä kahdeksalta. Onneksi päivällä sentään paistaa lämpimästi.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On sillä!!!! Useen haluan teherä jotaki omantyylistä. Vaikka irea oliski jostaki mualta, nii aina yritän teherä siitä omannäköösen version. Tällääsiä kärhötukia enoo kuitenkaa mihinää nähäny. Kärhööstä kukkii osa ihan kivasti, mutta harmittavan myähälle pakkaa paras kukinta aina mennä. Joskus osa ei kerkiä aukaasemahan nuppuja ollenkaa. Siitä hualimata haluan niitä lisää, katajakulumahanki :)
   Aika vilipooston aamuusin ollu. Kiitos, samoon!

   Poista
 11. Onpa tosi hieno! Kaunisa ja koristeellinen jo yksinäänkin. Kyllä oot kätevä emäntä, kun osaat tuollaisiakin tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, nämon kivoja talavellaki. Mukavasti kiamuraki (ensimmääne tekeles) näkyyy lumen keskeltä.

   Poista
 12. Yöt on ollut tosi viileitä, hallaa saa jännittää jatkuvasti. On nuo vaan hieno telineet ja tykkään kun niissä on hyödynnetty jo olemassa olevaa tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilipooston ollu, onneksi eioo viälä näpänny.
   Vähä liianki tyynni. Kysyyn isännältä, että mitä mä saan käyttää. Isäntä vastas jalomiälisesti että kaikkia. No, ei menny kauvaakaa, ku se pyärii hitsauspaikalla ja potkii romuja ja tuumas, että täson ollu sellaane lattarauranpätkä...... Olin hilijaa, niion ollu, ny son maan alla. Hoksas kait ittekki ku lopetti ettimisen :)

   Poista
 13. Aivan ihanat tuet, hienoja jo sellaisenaankin! Ja todella kauniita ovat kärhösikin! Tuo 'Solina' on minulle uusi lajike, tosi nätti. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kärhöt kasvaa vanhetes, jos viihtyyvät hyvi. 'Solina' o Turuust, enoo mualla siihe törmännykkää. Kiitos, samoon!

   Poista
 14. Mielettömän kauniit tuet, pistä pystyyn tuotanto, noita ostais moni. Komiat on kärhötkin. Minäkin lannottelen v.punasella liuoksella vaikka on kanankakat ym. istutuskuopassa. Liekkö jo liunneet.
  Nättejä kärhöjä ja hyvässä kasvussa. Minunkin kesähankinnat on kasvaneet hyvin, Jackmannii kukkii täysillä ja Ville de Lyonissa on nuppuja, se onkin myöhänen.
  Katajakulma ilman katajia..hmn.. melkein kuin meidän puhelinpöytä. Siinä oli lankapuhelin, silloin kun sellanen vielä oli. Pöytä on edelleen puheissa puhelinpöytä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mutta ensiksi pitääs löytää suuri määrä vanhoja S-piikkiäkehiä. Mullon istutuslannootukset vähä sinnepäi, nii o pakko lannoottaa kesken kesänki. Mullon 'Jackmannii'n kans ylittepääsemättömiä erimiälisyyksiä kasvun kans. Ei tykkää enää olostansa. No, se kastelu ja lannootus o vähä siinäkohtaa jääny. Mun Ville o ny harvinaasen aikaases, ei yleensä.
   Niimpä :) Jos nimen vaihtaas, aina pitääs lisätä, että se entine katajakuluma.

   Poista
 15. Vai pitkä kärhötön väli, kääks, oon kateuesta vihreä 😆 nuo tuet on kyllä makiat! Meijän vanhin poika on muutes metallipuolella amiksessa koulussa, sillähän määki voisin alkaa teettään kaikenlaisia hitsaushommia jatkossa 😉 ite en taija vihtiä opetella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä. Kiitos :) Kyllä muaki jurppii ku etelän plokit tykittäävät kärhökuvia jo heinäkuus. Ilimamuuta kannattaa käyttää poijan taitoja hyäryksi. Pitäähän sitä ny harijootusta saara. Teiltä taitaa kans löytyä itteltä kaikellaasta materiaalia.

   Poista
 16. Siis ihan käsittämättömän hieno! Tykkään!

  VastaaPoista
 17. Nyt on kyllä viimeisen päälle ihana kärhötuki ♥ oothan sinä kätevä käsistäs muutenki kuin kasvien kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos :) On mulla alla aika monipualine käsityäalan koulutus. Hitsattu kyllä ei.

   Poista
 18. Kylläpä on kauniita ja vielä itse olet hitsaillut! Hatunnoston paikka!

  VastaaPoista
 19. Vitsi on hieno kärhötuki ja vielä niin kauniisti kärhö kasvanut siihen. Ja ITSE tehty, vau. Siitä bisnes pystyyn ja tekemään lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvin sopiivat yhtehen. Ihan itte :D Eihän sitä tiärä mitä sitä viälä isoona teköö... tuskin kärhötukia myyntihin kuitenkaa :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...