torstai 25. maaliskuuta 2021

Kevättä ilimas

 Säät on ollu ku linnunmaitua. Ihanan keväästä, lämpyä ja aurinkua on riittäny.

Ensimmääsiä kevätmuuttajiaki jo näkyy. Viherpeippopariskunta kävi lintularolla.

Yksinääne mustarastas ratsas pohojoospualen lumettoman kohoran. Kyllä se siitä muka jotaki löytiki. Eilen ylitte lenti joutsenpariskunta ja tänään lenkillä kävin kurkkaamas joen jäätilantehen. Piäniä virtapaikkoja jo näkyy.

Terassipenkistä on sulanu kaikki lumet.

Ja likempi tarkastelu palijasti muutaman krookuksen piipon. Tais mennä krookuspälävi pilalle, ku kesällä mylläsin tuata penkkiä ja sipulit lenteli sinne tänne. 

Nämä, hentoosilta heiniltä näyttävät haivenet, pitääs kuulua uurelle, piänelle, varhaaselle 'Julia Jane' miniatyyrinarsissille. Kiva, että selevis talavesta.

Penkin reunas olevat valakooset japaninakilleijakki o heränny. Ihanaa havaata penkiis elämää. Keittiön klasin alla olevan mittatikun mukahan on lumi laskenu 20cm. Siinä laskus jälijellä olis viälä nelijäkymmentä senttiä. Hyvää vauhtia on lumet sulanu. Kohta voi ruveta tositoimihin. Ainaki joitaki puskia vois leikkoja.

Aurinkoosta loppuviikkua!

26 kommenttia:

 1. Kyllä on keväistä! Sielläpäin saa kohta tarttua puutarhatyökaluihin. Täällä on kanssa kevään meininki - isoimmat tiet ovat lumesta sulat. Eilen aura-auton käynnin jälkeen lapion loskaa pois, että saan auton tielle. Kevät lähestyy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tätä hetkiä oon jo orottanukki. Lumi sulaa siäläki ja sitte luanto herää vauhrilla.

   Poista
 2. Tämä on niin parasta ja yhtä ihanaa vuosi vuoden perään😊

  VastaaPoista
 3. Kappas vain, seinän vieressä on penkki jo sulanut, minä vieläkin odottelen maata näkyviin. Ehkä jo pian päästään jossain kohdassa siihen vaiheeseen?
  Ihana nähdä heränneitä krookuksia, miniatyyrinarsisseja ja japaninakileijoja!
  Sinä olet hyvä lintujen kuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vauhrilla lumet sulaa, onneksi. Lumettomia alueeta on päivä päivältä enemmän. Mutta yleesilime on viälä luminen ja on valtavia lumikasojaki, mikkeivät varmasti sula ennen juhannusta. Jokaanen lumenalta paliastuva viheriä on suuri ilon aihe. Kiitos :)

   Poista
 4. Kivat lintukuvat ja mukavaa keväistä kasvua jo nähtävillä. Meillä kaikki penkit ovat vielä lumen peitossa osin niihin koko talven kolattujen lumien johdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etupihan penkit on meilläki viälä aivan lumen peitos, paitsi kuusiympyrä. Hianosti on lumi muutamasta muusta penkistä katuamas kovaa kyyttiä.

   Poista
 5. Mainio ilme viherpeipolla! Pääsit piippojahtiinkin jo. Pian muut kukkapenkitkin sulavat ja alkavat puskea vihreää. Meillä on "pikkuisen" valkoisemmat maisemat, mutta perässä tullaan. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kait hyvää sapuskaa tarijolla. Paikootellen on vähä lunta, mutta viäres voi olla liki pualimetrinen kinos. Tuuli on kinostanu lumia tosi epätasaasesti. Teilläki lumi sulaa näillä keliillä reippahasti.

   Poista
 6. Tuo on hyvä, kokonainen kukkapenkki lumen vallasta vapautuneena. Piipot nousevat tosi nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tapahtuu nopias taharis. Pälävipaikat suurenoovat vauhrilla. Lumikelloja orottelen. Ohkaasemmas paikas on enää alle 10cm lunta.

   Poista
 7. Meillähän vieläkin todella paljon lunta! Mutta ensi viikoksi on luvattu vesisateita niin eiköhän ne siitä sula!

  VastaaPoista
 8. Voi vitsi, miten ihania näkyniä. Silkkaa iloa tämä kevätaika.
  Teidän pihasta lumi on sulanut tosi hienosti. Pälvipaikkoja meillekin on parin päivän aikana tullut runsaasti, mutta yleisilme on edelleen varsin luminen.
  Aurinkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo pääsöö kiärtämähän muutamia kohtia. Sitte on sellaasiaki, mihinkä ei oo mitää asiaa. Tämä aika on kivaa, ku on eres jotaki tapahtunu. Ettei enää ihan pelekkää valakoosta. Valakoone yleesilime on kyllä viälä meilläki.

   Poista
 9. Oioi, siellä jo tosiaan kevät piipottaa maasta! Kiva, kun olet saanut uudet istutukset säilymään talven yli hengissä! Samat lintubongailut meilläkin havaittu, mutta pihalta on turha etsiä mitään kevääseen kuuluvaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja ny jo enemmänki :) Onneksi suurin osa uusistaki aina nousoo. Niitä ohariaki ku tuloo, väkisinki. Täälon linnut lisääntyny, kohta teilläki.

   Poista
 10. Ai että näitä pikkuisia piippoja on niin ihana löytää kukkapenkeistä:)

  VastaaPoista
 11. Oi, siellä näkyy jo istutusalueet!

  VastaaPoista
 12. Onpas kiva juttu tuo mittatikku jolla näkee lumen syvyyden. Siitä tulikin mieleeni, että kesäksi tarvitsisinkin uuden sademittarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikku kaatuu kohta. Eioo lunta siinä kohoras enää ku 20cm. Jippii!

   Poista
 13. Nyt kun sinulla on penkki lumesta vapaa sieltä voi tosiaan bongata kaikkea kivaa. Meillä on vielä paljon lunta penkeissä ainakin viime viikonloppuna. Lintuja on myös nähty erilajeja jonkinverran ja kuulemma kiurukin lauloi jos näin oli se tietää 🤗....
  En meinannut päästä millään kommenttia laittamaan blogiisi se jumittui koko ajan. Saa nähdä nyt 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon muutama muukin penkki liki lumettomia. Niistä puskoo jo vaikka mitä, sipulikukkia lähinnä. Oho, kiuruki! Täälon tänään ollu joutsenten ja kurkien muuttopäivä.
   Onneksi pääsit läpitte. Mun oma kommentoonti on ollu jo monta kuukautta hitahasti latautuva. Syytä en tiärä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...