sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Viimmeene rykääsy ja jotaki uutta

Aamulla oli karmia herätys. Pihalla oli hirmuune tuuli ja lunta tuli vaakasuarahan. Josko tämä olis talavelta viimmeene rykääsy ennen lumien sulamista. Ja tiätenki alappiruusujen varijostuskankahakki lentivät pitkin pihaa. Kuinkahan monetta kertaa. Josko ny saisin ne kunnolla kiinni.

Tuuli tuli pohojoosen pualelta ja märkä lumi tarttuu klasiihin. Hm....joulutähärekki viälä....

Mutta kyllä tästä päivästä sukeutuu loppujen lopuksi hiano aurinkoonen päivä. Tuuli ei tosin osoottanu laantumisen merkkiä. Ny on joka paikas kerros uutta lunta. Ei ihan viälä kylyvetä looratarhahan yhtikäs mitää.

Laitetahan postauksehen pikkuusen färiäki. Viikolla multa meni hermot ja lähärin paikallista maitokauppaa kauemmas kauppahan. Josko löytyys jotaki miälenkiintoosta. No löytyyhän sitä. Jo syksyllä kaivoon mäntykulumahan tilan näille lilijoolle. Ja ku ne tuli vastahan, nii ohikaan ei voinu mennä. Ensimmääsestä kaupasta ostin nua kaks oikianpualoosta pussia ja toisesta vasemmanpualoosen. Kait ne samoja ovat, vaikka kuvat eivät ihan samoolta näytäkkää. 

Nämä otin ihan ekstemporee. Suklaakosmoksen tumma färi miällytti ja vaikka mullon jo ihan tarpeheksi monta pöttidaaliaa nii eiköhän ny viälä yks johonki maharu. Tämäku oli tälläästä matalaa mallia. Kaikki o jo purkiis juurtumas.

Tästä pikkuusesta viheriästä aluusta oon niin hyvilläni. Ihanan violetinsävyynen inkalilija näyttää elonmerkkiä. Nostin sen syksyllä vinttihin ja se tiputti leheret melekee samantiä. Muutaman kerran oon antanu vettä. Oon tiiraallu sitä jo jonku aikaa, että näkyykö elonmerkkiä ja oli viittä vaille etten keriinny kumaasemahan koko purkkia, nähäräkseni onko juurakos mitää elua. On ainaki jonkullaasta.

Näin ihanan färine inkalilija.

Tällä viikolla pitääs lumet saara kyyttiä. Toivottavasti toteutuu.

Kevätvireestä viikkua!

28 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika, loorat siellä syvällä hangen uumenissa! Jospa ne sieltä tulisivat esiin, tiistaille on länsirannikolle luvassa tosi lämmintä, oikein hellepäivää!
  Suloisen värinen inkalilja, toden totta. Ihanaa, että se on elossa.
  Heh, minäkin otin joulutähden pois keittiön ikkunasta toissapäivänä. Ja silloinkin vain siksi, että oli alkamassa videopalaveri ja mietin, että on noloa, jos tähti näkyy siellä taustalla. Muuten se olisi varmaan vieläkin ikkunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan kunnolla. Loorat on 45cm korkiat ja kaaret päälle. Välit on ihan täynnä lunta. Huamenna pitääs nousta +7asteesehen ja siitä etehenkipäi hyvääsesti plussalla. Voi olla jo kuun lopulla lumet vähis. Toivottavasti nousis muitaki piikkiä, ettei ihan luihuksi jää.
   Mäki oon ottanu yhyren tähären pois, ku siirrin kukkia. Valojahan nuas ei oo hetkehen enää palanu. Olis voinu vireopalaveri luisua sivuraiteelle, vaan jokaanen sisustaa tyylillänsä.

   Poista
 2. Hain eilen pitkävartisen sahan lainaan ja meinasin ulkoiluttaa sitä tänään. Sitten kuulin miten tuuli riehuu pihassa ja totesin et ei oo oikea päivä viettää puiden luona. Oikein hyvin väriä tässä postauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis voinu saara huanolla tuurilla karahkan ottahan. Toivottavasti oot saanu tänään sahaushommat tehtyä. Ihan riamunkirijavat färit :)

   Poista
 3. Oli kyllä melko myräkkä ja kaunista mutta tuulista täälläkin. Kiva että inkalilja heräilee uuteen kevääseen, tosi kauniin färisiä ovat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei teheny aamupäivästä miäli mennä pihalle. Siksi kovan myräkän lykkäs.
   Enoo koskaa nähäny tämän färistä, joten kiva että heräs.

   Poista
 4. Meilläkin oli sunnuntaina kunnon myräkkä, onneksi ehdittiin aamupäivällä kiertää kunnon lenkki, sillä täällä vaakatason lumisade alkoi vasta iltapäivällä. Talossakin humisi, kun tuuli ravisutti ympäristöä koko päivän.
  Hienoja ostoksia - kerro minulle sitten toimintaohjeet, kuinka saat suklaakosmoksen itämään. Minulla suklaakosmos ei suostu itämään.
  Viehättävä tuo inkalilja, hienoa, että ryhtyi uudelleen kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, myräkkä tuli pohojoosesta. Ei ihime, että humisi. Teilläki o suuria puita ympärillä.
   En itämisestä tiärä hölökäsen pölährystä. Tämä oli juurakkona ja toivon että herää horroksesta. Daalias näkyy jo ihan piänet aluut, mutta suklaakosmos vaikutti ihan kuivalta käppyrältä. Inkalilija on hianon färine.

   Poista
 5. Meillä oli myös niin kova tuuli että emme saaneet kynttilöitä palamaan haudoilla. Ei auttanut kuin pois lähteä kynttilät mukana. Nyt harmittaa kun emme ottaneet sellaisia kynttilöitä mukaan mitkä olisi saanut lyhtyyn sisälle. No toisella kertaa. Minä olen saanut kerran inkaliljan talvetettua ihan sisätiloissa ja siitä tuli kyllä hirmuisen komea sitten seuraavana vuonna. Toivotan onnea sen kanssa on se vaan niin upean värinen. Minä en ole käynyt missään muualla kuin ruokaa hakemassa joten tyydyn vain ihailemaan, hienot hankinnat teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eihän sitä aina kaikkia hoksaa. Eikä tuuli jokapaikkahan yhtä kovaa osukkaa. Toivottavasti tuastaki nousis muitaki vihereetä piikkiä. Kovin laihaksi jää, jos ei muita ilimesty. Ny on turhat kulukemiset kyllä jääny. Jospa tämä tästä laantuus, eres kesänaijaksi.

   Poista
 6. Hyvät hankinnat teitkin. Inkaliljan kukat ovat kyllä kauniin väriset.
  Täällä meillä aurinko paistoi tänään heti aamusta tosi upeasti. Lähdinkin mieheni kanssa heti aamusta hiihtämään ja tuulta lukuun ottamatta keli oli todella hyvä. Polarin sykemittarin mukaan matkaakin kertyi taas runsaat kymmenen kilometriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kaikki lähtis kasvamahan.
   Täälä oli tänä aamuna kans hiano ilima. Pakkaasta -10, mutta muuten koriaa. Teillä oli ihan mukavan pituunen lenkki.

   Poista
 7. Inkaliljat on ihania, ostan niitä joskus leikkoina. Hyytävää tuulta oli täälläkin, nurkissa vinkui ja tuuli meni luihin ja ytimiin. Hienon väriset liljat. Liljat on minullakin jo purkeissa, en malttanut pitää enempää pakkauksissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon monta kertaa kattonu inkalilijoja, muttei oo tullu vastahan ihan sitä oikiaa. Flikka oli löytäny sitte just eikä melekee oikian färisen. Mäki kattoon viimme kevään kuvia ja totesin laittaneheni lilijat kuun vaihtees purkkiihin. Eihän siihe ny enää nii pitkä aika oo.

   Poista
 8. On se iloinen asia kun talaven jäläkeen ruukusta vihreetä rupivaa pilikottamaan. Miulla kukkaostokset on vielä tekemättä kaupoista, netistä oon tillaillu ja ne tulloo myöhemmin. Tuota suklaakosmosta vuosia sitten yritin talavettoo, sillon ei onnistunu ja nyt tilasin uuven. Hienoja väriltään on ostamasi liljat. Meille se sunnuntainen myräkkä vähän vuan lunta anto, eikä tuullukkaan mahottomasti. Nyt on mukavoo siätä luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Varsinki ku päältäpäin vaikuttaa menetetyltä tapaukselta. Netistä enoo siämenien lisäksi tilannu yhtää mitää, ainakaa viälä. Tuaki juurakko näytti ihan elottomalta. Muutaman tunnin liotin veres, ennen istuttamista. Toivottavasti lähtöö vihertymähän.
   Tais tämä reuna saara enimmät myrskyt niskahansa. Ny pääsöö kevät kunnolla vauhtihin, toivottavasti.

   Poista
 9. Meillä satoi koko sunnuntaipäivän. Antoi lunta niin perusteellisesti, että saa kyllä aikamoisen lämpöaallon antaa, että lähtee kinokset painumaan. Eilen oli komean aurinkoinen päivä, mutta oli myös kylmää.
  Hyviä hankintoja olet tehnyt ja tuo prinsessalilja on todella söpön värinen. Eiköhän sieltä mullasta vielä nouse versoja nyt kun se on päässyt alkuun.
  Toivotaan hyvin lämpöistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä saret oli alakanu joskus yällä ja loppuu iltapäivän aikana. Lunta tuli tääläki, mutta son jo ruvennu vajoamahan. Tänään oli yli +8 astetta. Se jo sulattaa.
   Toivottavasti nousoo muitaki, viälä vaan ei näy.
   Täälon jo, toivottavasti siäläki.

   Poista
 10. Aika herkulliset ostokset. Tuollaisen suklaakosmoksen olisin ottanut itsekin. Isompien markettien tarjonta juurakoiden suhteen on aika vaisua. Mistähän johtuu? Juuri muualla ei sitten tule käytyäkään.
  Meilläkin tuuli sunnuntaina navakasti, mutta mikään ei onneksi lentänyt pihalla, lumikin hyvin maltillisesti. Nyt on selkeät kevään merkit ilmassa. Toivottavasti aurinkoa ja lämpöä tulee teillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että kaupoolle on suunnattu jotain pakettiratkaasuja ja sitte kaikkillon samat siämenet ja juurakot.
   Tänään tuli pihalla ihan hiki, vaikkei mitää tehenykkää. Kevättä teköö vahavasti ja tällä menolla lumekki sulaa vauhrilla.

   Poista
 11. Hyvä muistutus siitä, että alppiruusut olisi hyvä suojata. Se on käynyt jo pari kertaa mielessä, mutta en ole päässyt vielä toteutukseen asti. Täytyy tehdä se saman tien, alkaa olla jo myöhäistä.
  Hienot ostokset, kyllähän niitä aina mahtuu johonkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jo kriittiset hetket. Tiärä tuata, kuinka munkaa alappiruusujen käy, siksi useen suajaus on pettäny. Puskat on jo nii suuria, etton hankala laittaa. Aina johonaki on sopiva kohta :D

   Poista
 12. Kylmä tuuli on ollut ja semmonen, että "tavarat vaihtavat paikkaa", mutta meillä oli mitä hienoin tiistai. Taas tänään harmaata ja tuulista. Lumet ovat jo melkein pois. Kuvistasi ihastuin taas tuohon suklaakosmokseen. Sen olen kerran ostanut puutarhamessuilta, joita kaipaan oikein urakalla 💔 Sieltä on mun kevät aina alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilinen oli tääläki komia päivä. Samoon. Lunta kyllä viälä piisaa. Puutarhamessuulla olis toooosi kiva käyrä. Siältä mäki ostin aina kevään ensimmääset kasvit.

   Poista
 13. Lumet sulaa nyt ihan silmissä!
  Meillä löytyi tänään ensimmäinen lumikello:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sulaa, vihiroonki! Oi ihanaa, siitä se lähtöö :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...