perjantai 1. tammikuuta 2016

Sattumia

Yritin vuasi sitte kuvata ensimmääsen kerran ilotulitusta. No, tiäsihän sen, ettei siitä mitää tullu. Tulittehia lenteli ilimas aivan toisehen mallihin ku ny, mutta en eres vahingos saanu kunnon kuvaa.


Ilotulitus 31.12.2015,   f/11,     ISO-200,    18mm,     2,5sek.
Kunnon ja kunnon. No ny ainaki tuli muutaki ku pelekkiä kirkkahia reikiä ja lyhkääsiä viivoja, muutamahan kuvahan. Ei rakettiakaa ammuttu taivahalle nii kauhian montaa. Kuvia otin vaa kymmenkunta, ku rupes sormet kohomettumahan, vaikkei asteeta ollukkaa ku muutama miinus, enkä jaksanu sitte kauempaa orotella.... Olis pitäny soittaa naapurille että laittaas vipinää kinttuuhin ettei naapurinakka kylymety :D


Ilotulitus 31.12.2015.   f/11,   ISO-200,   50mm,    1,6sek.

Yllätys oliki kiva ku laitoon kuvat konehelle. Olin tosi tyytyvääne. Jotaki hyätyä oli gooklaamisesta, enne yähön menua, oli eres jonkullaaset onnistumisen erellytykset. Vaihroon kameran nokalle zoom-objektiivin, säärööksi f/11, Iso 200, 18mm ja laitoon kameran jalustimehen. Minkäällaasta etälaukaasinta mulla ei oo.... Jos haluaas runsahampia kuvia, olis pakko lähtiä kauemmas, mutta ei taharo viittiä, ku aamulla pitää nousta kuitenki navettahan.


No nii, tästä tämä vuasi taas lähtöö rullaamahan!


18 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta! Onnistuitpa ottamaan hyvät kuvat ilotulituksista, minä en kyllä osaisi. Toivottavasti näppisi eivät paleltuneet, eilen kävi niin kova puhuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuurilla, ei tairolla, tuli tuallaaset kuvat. Tuulihan ilimasta nii kylymän tekiki, ei asteet. Kiitos samoon!

   Poista
 2. Tuota ilotulituskuvaamista ei kunnolla pääse harjoittelemaan kun niitä on niin harvoin. Toisekseen meillä oli niin vähäiset raketit, että vaikka laitoin 10 sekenttiä ajaksi, niin sitten yhtään ammuttu sillä suunnallakaan. Pitäisi viitsiä lähteä jonnekkin paremmille apajille, vaan kun ei jaksa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvat on harioottelujen välit. Mäki olin laittavinani nelijä sekunttia aijaksi, mutta en kai osannukkaa, ku kuvien tiaroos oli tuallaaset aijat. Yhyrestä taloosta tääläki vaa rakettia tänävuanna ammuttihin. Oli aika hyvä ennakoora. Joskus enne on ollu kovempiki räiskintä, mutta kylän nuaret on jo lentäny pesistänsä.

   Poista
 3. Hyvät sattumat! Oikein ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Hyväthän noista kuvista tuli. Itse en ole paljoa raketteja kuvannut, mutta tiedän kyllä hyvin miten vaikeaa niiden kuvaaminen on. Hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista tuli tosi hyviä ja soli kyllä pelekkää tuuria, ei taitua. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Upeat kuvat kerrassaan! Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Hei ja onnellista uutta (puutarha)vuotta!
  Ihastelen hauskoja kommenttejasi esimerkiksi Sametti Hortensian blogissa, josta juuri tulen, ja blogisi näyttääkin olevan kerrassaan ihanaa luettavaa ja katseltavaa.
  Terveisiä Itä-Suomen IV-vyöhykkeeltä! Täälläkin toivottaisiin lunta, mutta taitaa olla vain pakkasta luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Hih, piti käyrä oikee kattomas että mikäs kommentti se olikaa. Yleensä teilläpäin on palio enemmä lunta ku täälä, mutta ny taitaa olla lumipula tosiaan teilläki ja pakkaane senku kiristyy tääläki.

   Poista
 7. Nuohan on tosi hyviä kuvia!
  Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 8. Voi miten hienoja kuvia! Olet onnistunut hyvin.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...