sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Panoraamaa

Oon paperikuvienki aikana tykänny ottaa kuvia sariana. Liimasin ne sitte peräkanaa kartongillle. Siinä oli ittetehty panoraama. En vaa silloo tiänny nua hianua nimiä sille.

Seuraava vaihe tuli kuvakirioja teheres. Yhyristelin kuvia itte kirian sivuulle. Se onnistuu joskus paremmi, joskus huanommi. Jostaki kohorasta ne kuitenki aina falskas.

Mun kameras ei oo panoraama-asetuksia, tai en oo ainakaa löytäny. Vaikka joiski dikipokkariiski on, onnistuun ostamahan aikoonani sellaasen, mihinä ei oo.

Mutta ny lopultaki käytin kuvankäsittelyohojelman kohtaa LUO. Siältä löytyy sana PANORAAMA. Panoraaman teko on helappua. Valittet kuvat, jokka on otettu osittain päällekkäin ja klikkaat panoraamaa.


On tämä tekoäly mahtavaa. Vaikka napsiin kuvat käsivaralta, tulos on aivan siärettävää, ainaki mun silimis. Kone kasas tällääsen panoraaman seittemästä kuvasta. Taloo on pikkuusen vintturas, mutta ei haittaa.


Etupihan talavia 21.1.2016.

Rajaamisen jäläkihin, son oikian valokuvan näkööne. Napsiin kuvat navetan portahilta. Navetta on nii likellä, ettei koko erustaa saa muullalailla samahan kuvahan. 

Onko tuttu juttu? 


Welcome to my blog, Jannibele!

25 kommenttia:

 1. Kännykässä on tosi hyvä panoraama kuvausohjelma. Se vielä ohjaa, että ei tule rajoja ja kuvat olisivat samassa tasossa. Kamerassa ei taida olla, enkä oo tutustunut onko mun kuvankäsittelyohjelmassa sellaista. Meillä ei oo sellaisia maisemia juurikaan kotiympyröissä, että huvittaisi ottaa sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, unohrin nykyaijan kännykät. Nehän onki piäniä tiatokonehia, paitsi mun muari-malline. Monet maisemat sopiiki tavallisesti yhtehen kuvahan. Otin yläkerran klasista peltoaukiasta yhyren kuvan ja panoraaman. Eroja ei palio ollu.

   Poista
 2. Jossain kamerassa olen panorama-kuvaukseen törmännyt, mutten ole käyttänyt. Paperiaikaan tein, kuten sinäkin. Otin kuvia sarjoina yrittäen saada ne jatkumaan sopivasti seuraavaan kuvaan ja liimasin sitten kansioihin. Joskus onnistui, joskus ei. Nytpä täytyykin kokeilla tuota, sillä joskus kyllä kaipaa isompaa kokonaiskuvaa, ihan vaikka omasta pihasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panoraama-kuvaus sopiiki hyvin silloon, ku kohore on nii likellä, ettei kaikkia haluamaansa saa yhtehen kuvahan mahtumahan.

   Poista
 3. enpä ole tiennyt, että käsittelyohjelmalla onnistuu. Kätevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai muillaki ohojelmilla onnistuu. Mulla on ilimaane valokuvakokoelma-nimine. Yksinkertaane ja helappo käyttää. Ainut huanopuali on, ettei sillä saa tehtyä sellaasia laatikkomallisia kollaaseja, mitä ny on plokiis palio näkyny.

   Poista
 4. Enpä ole minäkään kokeillut. Vaikka taitaa joku sellainen olla kamerassakin. Mut en ole huomannut käyttää. Pitää ruveta opettelemaan :)

  VastaaPoista
 5. Komean näköistä! Minä tykkään tuosta teidän talostakin, se on hieno. Onko teillä navetassa paljon elämää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on, muttei hetikää nii palio ku teillä. Aiva tarpeeksi.

   Poista
 6. Kylläpä tuli hyvä panoraamakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyyn ittekki. Jalustahan siinä olis pitäny olla, mutta osaa kones näköjään säätää.

   Poista
 7. Ei ole tuttua, mutta hieno kuva tuli!

  VastaaPoista
 8. Joskus oon tehny panoramakuvia, pitäiskin ottaa uudelleen työn alle. Nyt näkee hyvästi teidän pihaa. Otappa kuule kesällä uudemman kerran ja joka suuntaan niin nähään kuin nättiä teillä oikein onkaan, ja miten istutusalueet asettuu pihaan, noin niinku leviässä mittasuhteessa. Nättiä on joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti johonaki vaihees otan taas räpsysarian. Tällääsestä kuvasta ei mitää yksityyskohtaa näy, mutta se yleesilime kyllä välittyy.

   Poista
 9. Eipä ole tuttua! Kameroissa on niin paljon kaikkia ominaisuuksia, että jätän hienommat jutut ammattilaisille. Hyvinhän onnisuit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tällääne vaikiaa oo. Mutta totta on, että kameroos on nii palio säätömaharollisuuksia, että niihin pitää oikee syventyä, jos haluaa käyttää. Automaatilla kuvasin vuaren, ennenku koskin mihinkää asetuksihin. Kiitos:)

   Poista
 10. Tosi hieno kuva! Täytyykin katsoa löytyykö mun ohjelmista tommosta panoraamaa.

  VastaaPoista
 11. Onpa hieno panoraamakuva! Vaikka olen osallistunut viimeisen 1,5 vuoden aikana kuudelle erilaiselle valokuvauskurssille, niin millään kurssilla ei ole käsitelty panoraamakuvausta. Tiedän, että digijärkkärissäni on panoraamakuvaus, kuten paljon muitakin ominaisuuksia, jota en ole opetellut käyttämään. Nyt opettelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ei se nii vaikiaa oo, ku vaa alakuhun pääsöö. Matkoolla voi olla hyäryksi tälläänenki taito. Useen on etääsyys kuvaukohteesehen nii lyhyt, että ainut keino saara koko kohoret samahan kuvahan, on käyttää panoraamakuvausta. Laajakulumaobjektiivi taitaas ajaa saman asian.... Mäki haluaasisin käyrä kurssiilla ja opetella uusia asioota. Oon ollukki kolomella valokuvauksehen liittyvällä kurssilla, mutta kurssitarionta on suppiaa ja yleensä aijat sopii huanosti navettatöihin.

   Poista
 12. Hyvin onnistui ja muutenkin kiva kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tiärä, vaikka tällääset lumikuvat on tulevaasuures historiaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...