tiistai 22. maaliskuuta 2016

Ensimmääset piipot

Ei voi viälä kauhiasti retostella, mutta kyllä pihalta jo jotaki elonmerkkiä löytyy. Tämä kevät on ainaki kuukauren myähääsempi ku viimme vuanna. Ens viikolle on onneksi luvas plus asteeta öisinki. Voi olla, että tilanne onki viikonpäästä jo aiva toine.


Mäntykulumasta on männyn ympäriltä lumet jo (vasta) hävinny. 
Siältä pilikistääki jo muutama piippo. Skillat, iränsinililijat tyäntää ittiänsä jo näkyvihi. Nämon sinisiä. Ne onki palio varhaasempia ku valakooset. No, valakoosten niskas onki viälä lunta.

Viäres on aina nii terhakat keltaaset päivänlilijat.

Terassipenkkihi laitoon syksyllä ensimmääset kevätkurijenmiakat (Iris reticulata). Niistä näkyy jo muutamia pinnas. Näi ne ensimmääsen kerran jo helemikuun pualesvälis, ku lumi suli. Olisko pakkaaspoika pikkuusen nipistäny nenänpäästä. On mummiälestä vähä kärsinehen näköösiä. Non istutettu nii likelle kivijalakaa, ettei siinäkohtaa palio lunta oo koskaa. 


Nämä 'Octopus'n siämenpallot on nii pehemoosen  näköösiä, ku pumpulia.Siinäki näkyy elonmerkkiä. Silimut on jo pikkuusen pullistunu. En yhtää ihimetteisi vaikka kualeentuuski. On se nii ankialla paikkaa. Kaikki tuulekki siihen sopii.


Amaryllis on kukas.  Son aamuauringos nii samettisen näkööne. 


Tarttis hoitaa pikkuusen paremmi. Ny ei tullu putkehe ku kaks kukkaa. Valakoone on viälä aiva nupulla, eikä kerkiä pääsiääseksi.


Aamulla oli tosi raikas ilima. Pakkaasta oli toistakymmentä astetta, -13 mittarin mukahan. Toisehe paistoo jo aurinko, ku muistin kattua. No, jos sitte ensviikolla olis lämpöösempää.


20 kommenttia:

 1. Herkistyttävät alut olet löytänyt - meilläkin oli nuo samanlaiset pakkaslukemat! Pitää kai mennä kurkistamaan, voisiko jotakin löytyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kylymä! Hrrr....Jos lumi on jostaki jo sulanu, nii hyvinki voi jotaki löytyä.

   Poista
 2. Onpa mahtavan hieno kuva amarylliksestä. Se on tosiaankin kuin hienointa samettia.

  VastaaPoista
 3. Ihania alkuja!

  Meilläkin oli kova pakkanen viime yönä. Saisi jo talvi taittua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne pakkaaset muutaman päivän päästä lopu :)

   Poista
 4. Ohhoh, teillä on kevät jo melkein ovella. Minun piipot ovat vielä paksun nietoksen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on sulanu vasta nuaren isojen puiren juurilta. Muut penkit on viälä lumen alla.

   Poista
 5. Kiva kun näkyy jo joitakin piippoja. Meillä on vielä tosi paljon lunta. Saadaan odotella kevättä vielä jonkin aikaa. Mukavaa pääsiäisen odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä tulooki kesä sitte palio lyhkääsemmäs aijas. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Todella ihana tuo amaryllis ja hellyttävän näköisiä piippoja.
  Aika kovia yöpakkasia on ollut täällä meilläkin, mutta onneksi päiväksi aina lämpenee muutaman miinusasteen tuntumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys oli aikamoone, ku kukkaputki rupes näkymähän... Oletin ettei pihalla viälä mitää näkyysi, mutta olihan jotaki jo näkyvis.... Päivät on ollukki jo mukavan tuntuusia.

   Poista
 7. Voitit arvonnassani messulipun. Laitatko yhteystietosi, niin laitan lipun postiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos, kiitos! Oon halunnukki messuulle ja lomittajaki olis varattuna, mutta kyytti on viälä hukas. Kertyy tota matkaa...

   Poista
 8. Siellä on jo piippoja! En ala..... no jospa täälläkin kohta. -18 oli aamulla, mutta on tosiaan luvattu lämpenevää. Kaunis amaryllis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eihän mullakaa mitää massaesiintymää oo. Pian piippoja varmasti ilimestyy sinnekki, jos se luvattu lämpöaalto tuloo :)

   Poista
 9. Pienet piipot ovat söpöjä, mutta minä juutuin ihailemaan siemenpalloja :) Siemenpallojen kuvissa on ihania pieniä yksityiskohtia, joita nyt etsin ja ihailen valokuvissa erityisesti. Amarylliksen kuvat ovat myös upeita. Sininen väri koristaa hienosti amarylliksen tumman punaista kukkaa. Todellista kukkaenergiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siämenpallot oliki viälä ihimee hyvi ryhyris. Hm...Sullahan on se uus kirijaki makrokuvaamisesta :) Amaryllis onki torella syvän punaane.

   Poista
 10. Mahtavasti siellä jo näkyy piippoja. Täällä on vielä täysin kaikki kukkapenkit lumen peitossa. Toivottavasti pääsiäisen lämpimät säät saisivat sulatettua lumesta edes osan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KAIKKI POIS! Ny pitää jo lausua loitsuja. Viikon päästä ei lunta enää oo....uskon mä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...