tiistai 28. elokuuta 2018

Parivalijakko

Viälon kukkijoota, viimmeeset kukkii vihiroonki ja osa o jo toisella kiarroksella.Olin nii hyvilläni, ku tämä pohojoospääryn vuakko talavehtii. Peittelin sen juuriston lecasoralla ja tuas kohtaa tapaa olla aina eniten luntaki. 


Posliinivuokko -Anemonopsis macrophylla

Siinä killuu kivoja pallukoota  kauvan aikaa, eikä  kukinta  tuntunu alakavan ollenkaa. Nuata varsia sai varua katkaasemasta, ku pirin kasvikarusellia sen ympärillä. Onneksi yhtäkää vartta ei menny poikki.Vuakon taa istutin samaten viimme vuanna, navetan nurkkapenkin, koko kesän sinisenä kukkivan kruunukärhö 'Georg'n innoottamana, vaalianpunaasen kruunukärhön. Keväällä tais tulla yks vaivaane kukka ja färiki oli liia hailu. Olihan taimi piäni ja jurotti koko alakukesän. Mutta muutamasta reilusta sareryäpystä innostunehena, tuuhettuu ja kukkii ny paremmi ku keväällä.


Kruunukärhö -Clematis macropetala  'Rosy O'Grady'.Färi o ainavaa turhan hailu, mutta kukat taitaa eroottua paremmi hämärähköstä penkistä. Mötiäänen on sen ainaki löytäny 😃Petooniverkkokehikko on sevverran korkia, että kärhö näkyy klasista ilta-auringos kivasti sisällekki.Non kauempaa kattottuna melekee saman färisiä, hyvä parivalijakko, vaikken sitä istuttaes hakenukkaa.Vuakon kukathan killuu alahappäi ja niiton tosi hankala kuvata. Niimpä säärin kameran automaatille ja laskin sen iha maahan kiinni ja otin muutaman kuvan summanmutikas tähäräten ylähäppäi. Tuli muutama julukaasukelepoonenki.Iha hauskoja otoksia.........ja tarkennus o mihinä sattuu......ny nupus.


Mitäs teillä kukkii?

26 kommenttia:

 1. Posliinivuokko on nätti ja sen palleroiset nuput tosi sieviä. Hyvin sopii kärhökaverinsa kanssa yhteen.
  Aika niukkaa kukinta meillä nyt on. Syysvuokko on kukkinut varmaan kuukauden ja vielä siinä on avautumattomia nuppuja. Ja tietenkin syyshortensiat, joista Vanille Fraise kauniimmin. Osa pensasruusuista kukkii toista kierrosta, vaan siinä se sitten taitaa ollakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nua varret on sitkeetä, vaikka tuntuuski, että menis poikki vähääsimmästäki kosketuksesta, ohan se posliinia :) Syysvuakkua mullei ny oo. Oonki kattellu niille uutta paikkaa. Erelliset paikat o jo muut vallannu. Hortessat onki hianoja syyskukkijoota.

   Poista
 2. Melkein piti hengittämättä katsella tuota herkkää ja kaunista parivaljakkoa! Vai laitoin kuvauksen automaatille, aluksi luulin että olit pitkälläsi nurmikolla kuvaamassa, ei sekään näissä piireissä aivan tavatonta olisi :D. Ihania molemmat!

  Meilläkin kukkii syys- ja posliinivuokot, 'Arabella' on täynnä kukkia. Muitakin kukkijoita on, onneksi lämmin kesä jätti syksyllekin jotain kukkivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan sitä tullu vaakatasos, selijällänsä kuvattua useemman kerran :D Ylähänousu vaa rupiaa olemahan nii hirasta. Valitettavasti.
   Onneksi jotaki kukkivia viälä löytyy. Syyskimikit ja muutama kärhö on viälä nupulla.

   Poista
 3. Kivan näköinen vuokko. Komeamaksaruohot ovat aloittaneet kukinnan ja syysasterissakin näkyy jo väriä. Pari kärhöä jatkaa vielä, samoin samettiruusut, auringonkukat ja kehäkukat. Paljon on niitä, joissa pääkukinta on mennyt ohi, mutta yksittäisiä kukkia vain avautuu edelleen. Osa kasveista on selvästi jo tuleentumaan päin. Syksyä kohti mennään, mutta antaa mennä. Kesä oli hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mukavaa, että kukkijoota riittää syksylle asti.

   Poista
 4. Hieno posliinivuokko, taitaa olla sellainen herkkis jota näille savimaille ei kannata edes yrittää. Meillä on akileijat tehneet toisen kauden kukkia, kaverina kukkii hortensiat ja maksaruohot, paljon muuta ei enää olekaan. No syysvuokko on vielä muutaman kukan voimilla ja joitain ruusuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, tai sitte pitää keventää maata rajusti ja kohopenkin ainaki vaatiis. Aika palio on yksittäästä jäläkikukintaa. Täytyy myäntää, että parahin kukkaloisto on tältä kesältä auttamattomasti taaksejäänyttä elämää.

   Poista
 5. Kaunis ja herkkä posliinivuokko. Täällä ei kuki enää oikein mikään. Muutama syysleimu vielä sinnittelee ja yrtti-iisot kukkivat sivuversoilla. Asterin ja syyskimikin kukintaa odotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kukka on torellaki ku posliinia. Mulla asterit kukkii, mutta syyskimikki on aina torella myähääne. Ei aina eres kerkiä kukkia.

   Poista
 6. Rosy'O'Grady on paljon tummemman punainen valkoisin reunoin. Sulla on joku muu lajike. Tuo posliinivuokko on kahdehdittava - en ole vielä itelleni löytänyt kokeilukappaletta. Kohdalle osuessa on pakko sulkea silmät ja avata lompakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä tiätysti! Orotinki palio tummempia kukkia ja olinki pettyny nua vaisuhun esityksehen. Posliinivuakkua ei usee näy. Ihana on ja olin onnelline ku selevis talavesta.

   Poista
 7. Kaunis posliinivuokko! Meilläkin moni kärhö aloitti uuden kierroksen. Vielä kukkii aika paljon, mutta ei ehdi nauttia kukista mylläyksen keskellä..

  VastaaPoista
 8. Ihana posliinivuokko. Miullakin se on ollu. Sillon huonona talavena hävis, nyt oon ajatellu kokkeilla uuvvelleen ja paremmalla paikalla. Syysvuokko on vasta nypulla. Hyvin värit käyp yksiin vuokossa ja kärhössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa katos syysvuakot. Vois niitäki taas kokeella. Oon paikkaaki jo kattellu.

   Poista
 9. Posliinivuokko on kaunis! Meillä on nyt keltaasta kallionauhusten muodossa ja sulkajaloangervo 'sprite' alkas kukkia muiden jaloangervojen jälkeen vasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki kukkii viälä toine kallionauhus ja jaloangervoos on viälä joitaki hajanaasia kukkia.

   Poista
 10. Ihana posliinivuokko!Upea kärhö! Tuo alimmainen kuva oli lumoava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus onnistuu sattumalta, josus ei tositarkootuksellakaa :)

   Poista
 11. Todella soma tuo posliinivuokko.
  Kasveja kuvatessa kaikki keinot on hyvä ottaa käyttöön.
  Meillä pihalla on parhaillaan keltaisten kukkijoiden enemmistö. Kärhöt, daaliat, punahatut ja muutamat muutkin perennat myös vielä ilahduttavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son söpö. Niino, joskus pikkuusen hävettää ku tiällä menöö lenkkeelijöötä ja meikälääne o TAAS kameran kans johonaki puskas, milloo mihinäki asennos :)
   Kukkaloistua onneksi kestää viälä jonkinaikaa.

   Poista
 12. Meilläkin kukkii posliinivuokko! Lisäksi joitakin syysleimuja, punalatvaa ja jaloangervo ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ku kiva. Menestyy sitte pohojoosempanaki. Teillonki sitte viälä hyvin kukintaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...