tiistai 21. elokuuta 2018

Juthbackan markkinat

No nii, siinä on tainnu käyrä, että perinteeksi non muarostunu ny mullekki, vai eikö nii jo voi sanua, ku olin kolomatta kertaa peräkanaa. Markkinathan järiestetähän Uureskaarlepyys joka elokuun toiseksi viimmeesenä viikonloppuna pe-la. Viimmeesenä ku o toiset isoot kalaasit, huvilakauren päättäjääset.

Tänä vuanna sain kaveriksi Puutarhakaverin, joka oli ensimmäästä kertaa näillä rompemarkkinoolla. Huamasin, että meillä oli ihan erilaaset miälenkiinnon kohteet. Mä kahalasin tarkemmi kaikki romupaikat ja kaveri tarkisti kaikki kippopöyrät. Molemmille riitti tutkittavaa, olihan myyntipaikkoja  kaikkiastansa 720 kappalesta. 

Ilima oli pilivipoutaane. Sateenuhka kuitenki oli läsnä koko aijan. Ja puuskittaane tuuli oli välillä iha hirviä. Osa myyjistä roikkuu katostensa rakenteis kiinni, ettei tuuli niitä lähtisi viämähä. Oltihin jo aamupäivän pualella paikalla, ja autojahan piisas...........ja ihimisiä oli jo ku merenmutaa.


En montaa kuvaa ottanu, ku se kuvaaminen siinä härdellis jotenki unohtuu 😀*******


Mikäs oli tämän kerran saalis......
....ei mitää ihimeellistä.  Kätehen jäi kaikkista ruastunehin kaakkuvuaka..............ja pari vähemmän ruastunutta.  Tua kanttine trönö oli uutta tuatantua. Se pannahan rännin syäksytörvehen kiinni. Tuaho tötsähän sitte letku, nii pystyy ohojaamahan veret sinne mihinkä haluaa. Pitää koekäyttää ja hommata sitte lisää. En olisi tuata muute hoksannukkaa, mutta Puutarhan Lumon Kruunuvuokko, esitteli tuallaasen joskus plokissansa. Lisäksi ostin pari lukulamppua, ku halavalla sai. Paan niihi kasvilamput ja keväällä sitte taimet saa lisävalua.


Kuunlilja 'Paul's Glory', jalongervo 'Whiteberry', tarhavarjohiippa 'Lilafee',  törmäkukka 'Alba' ja maksaruoho 'Red Cauli'
Ei reissua iliman kasvia. Jatkettihin sitte Sundille Piatarsaarehen, ku kerran samalla suunnalla oltihin, eikä munkaa tarvinnu mennä navettahan. Voitihin rauhas hummata koko päivä. Nii ja tua puinen pullokoriki lähti markkinoolta joukkohon. Pikkuusen jäi kaivelemahan rautaane, ruastunu AIV-pullon suajus. Olin jo päättäny, että ostan sellaasen jos vaa näen.......muttaku pulloki olis pitäny ottaa samas kaupas ja mullon jo sellaane  kotona kotona olemas. Leipomusinto iski, tekaasin toisenki mehitähtikaakun.Erelliset markkinapostaukset v.2016 täälä ja v.2017 täälä.18.8.2018Ilimas o jo syksyä, maiseman färit on tummunu ja aurinko paistaa jo aika alahalta, keskellä päivääki, eikä pimeneviä iltojakaa sovi unohtaa. Puutarhas on menos perinteene siirtorumpa. Ny on aika toteuttaa "parannuksia" miton kesän aikana suunnitellu. 


Mukavia puuhasteluhetkiä!

33 kommenttia:

 1. Mehitähtikakku on tosi hieno!

  VastaaPoista
 2. Tuollainen ränniohjain olisi tarpeen ja näppärä. Mistähän noita löytäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuata valamistaa kokkolalaanen peltiseppä Ojanperä .......Voi varmasti tilata.

   Poista
 3. Upea maksaruoho, vahvan värinen. Hienot mehitähtikakut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksaruaho on ny pikkuusen lamuava. Toivottavasti ens kesänä olis penkis napakampi. Pitääs leipua viälä kolomaski, nii olis triio :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ottaa uusiksi kun luin mitä olin kirjoittanut . Maksaruoho kakut on kiva idea. Syöksytorvi juttu kiinnostaa. Kirjoitit että sinulla on paljon siemeniä kerätty tule mukaan Pihan vuosi siemenkirjeeseen että mekin päästäisiin osalliseksi niihin ihanuuksiin.

   Poista
  2. Vuakia voi kiikuttaa, mihinkä tykkää.
   Siämeniä on palio, muttei noo itte kerättyjä, vaan pääasias ostettuja ja Tuulikin siämenkirijeestä/paketista otettuja. Oon itte keränny vaa kaharesta.

   Poista
 5. Vedenohjain kuulostaa näpsäkältä. Nyt saatiin tännekin vihdoin kunnon sadetta, koko yön satoi kovaa. Pääsee tekemään rästissä olleita puutarhatöitä. Hienon värinen maksaruoho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O viälä testaamata, pitääs kourut putsata :D Meillä sataa ny. Olin päättäny leikata tänää nurmikon ja leikkasinki......illalla satees :) Onneksi ei ollu mitää kaatosaretta. Täs maksaruahos oli kivasti färiä.

   Poista
 6. Hih, jotenkin ei yllätä, että löysit sen kaikkein ihanimmin ruostuneen kakkuvuuan!
  Olen kerran ollut Juthbackan markkinoilla ja voi hyvänen aika, millainen määrä aarteita. Siellä menee pää täysin pyörälle. Teillä Pohjanmaalla kaikki on niiiiin suurta, markkinatkin!
  Huh, voin uskoa, miten tuuli on teihin osunut, kun tänään on tuullut suoraan luoteesta, se taitaa osua justiin sinne melko voimalla. Täälläkin on lennellyt ruukkuja pitkin pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakaveria huvitti, ku tokaasin het tuan nähäresnäni...... AIVAN TÄYRELLINE :D Pitääs olla joukos suuri tukku rahaa. Ihan ilimatteeksi ei mikää omistajaa vaihra ja hintahaitari voi olla suuriki. Kannattaa kiärrellä ja tinkiäkki. SUURTA ja KOMIAA :D

   Poista
 7. Olipa siellä markkinat ja melkoisia löytöjä teit. Nuo kakkuvuoat ovat mainioita. Maksaruoho on hieno. Minunkin pitäis löytää tuohon "kivikkooni".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinat on kyllä käymisen arvooset, vaikkei mitää ostaasikkaa. Tapahtuman kokoluakka on valtava. Maksaruahoja on tosi montaa sorttia. Löyrät varmasti sopivan.

   Poista
 8. Onpas hyvännäköiset leipomukset ;)

  VastaaPoista
 9. Rompemarkkinat on kyllä aarteiden metsästystä. Aina ei edes tiedä, mitä aarteita sattuu tarvittemaan niin justiinsa. Mutta kun kohalle osuu, niin kyllä tietää!

  Kaakkuvuoka pääsi kyllä hienon istutuksen pohjapelliksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son just nua :D
   Mullon ollu monta vuatta mehitähtiä saviruukus. Ny jaoon mehitähäret nuahi. Kivat vaihteeksi.

   Poista
 10. Kivoja tuollaiset tapahtumat, kun ei todellakaan voi tietää, mitä eestään löytää:) Mehitähtikakkujen reseptin taidan napata saman tien, on nääs noita vuokia tullut osteltua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne kannattaaki mennä avoomin miälin. Siitä vaa, leipomahan :D

   Poista
 11. Mielenkiintoine tapahtuma! Kuivakakuista en niin välitä, mutta mehitähtikakku on kyllä hieno!! :D

  VastaaPoista
 12. Ompas kivan näköset mehitähet kakkuvuuissa. Tuommoset rompetorit ois mukavii, tiällpäin niitä vähemmän on tarjolla. Hyviä ostoksii oot suanu tehtyy.
  Satteet sotki nyt puinnit, toivottavasti ruppiis pouvistumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny mäki oon vasta innostunu tuala käymähän, vaikka sonki jo vanaha tapahtuma.
   Tääläki on tullu aikamoosia trykiä. Nykki alakuillasta satoo piänes aijas yli kymmene milliä.

   Poista
 13. Ihanat leipomukset;)
  Mulla olis tarkoitus käydä huomenna Sundilla!

  VastaaPoista
 14. Mielenkiintoisia löytöjä. Hienoja kakkuja olet leiponut :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...