perjantai 8. maaliskuuta 2019

Ihanaa naistenpäivää!

Tämä amaryllis meinas jäärä multa ihan heitteelle. Ostin sipulin jo hyvis aijoon enne joulua, mutta kuinka ollakkaa, sipuli jäi laatikkooneensa lojumahan sivupöyrälle. Muistin sen vasta pikkuusta enne joulua ja nostin sen juamaklasin päälle, nii että juuret ylti vetehen.  Tiätysti ne sitte suli/mätänivät täysin.  Seuraavaksi vein sen sitte vinttihi. Mutta siälähän oli nii vilipoone, ettei se siälä miksikää tullu. Päätin kuitenki teherä viälä yhyren pelastusyrityksen ja oikee ruukuttaa sen (20.1) ja tuara keittiön aurinkooselle ja lämpööselle klasille.


Amaryllis -Hippeastrum 'Apple Blossom'

Kyllä kannatti. Näi komiasti kukkiva ryllis sipulista loppujen lopuksi kehkeytyy.........ja toinenki kukkaputki o tulos.Mullon ollu kellaris, kesän pihalla ollehet sipulit ja nostin neki keittiöhö. En yhtää pätkää muista mitä non, mutta kohta seki nähärähän, ku joka sipulista pilikistää nuppu. Yks o kyllä jämähtäny het alakuhunsa. Onkohan sipuli liian syväs? Kukkiiko teillä ryllikset vaan jouluna? Miälestäni nämä sopiivat hyvin kevätkukiksiki.Klasilla ottaa aurinkua, kesäkukkaistutuksesta pelastettu lankaköynnöski,  mikä o enemmä tai vähemmä hengis. Toivottavasti jaksaas viälä hetki pinnistää. Se pitääs varmasti leikatakki.Vasemmas reunas vilahtaa kesääne muratti. Hengis o, muttei palio muuta.Nämä kuvat otin muutama päivä sitte, ku aurinko paistoo komiasti. Tänään on pilivine päivä ja uutta lunta o satanu  viitisen senttiä, mutta sehän tiätää kevättä. Joten, oli sää mikä hyvänsä, nii......


IHANAA NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE!

29 kommenttia:

 1. Kannatti koittaa sen kolmannenkin kerran. Tuli kaunis amaryllis.
  Hyvin minulle kelpaisi amaryllikset vaikka ympäri vuoden. Varsinkin, kun värejäkin on kirkkaan punaisen lisäksi paljon muitakin.
  Plussa-asteista huolimatta ulkona tuulee kylmästi. Kuulunee kevääseen tämä sinne tänne keikkuminen.
  Hyvää Naistenpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipuli pysyy kokoaijan kuitenki napakkana. Tämä färi tuntuuki palio kevääsemmältä ku peruspunaane. Meillon tänää satanu kaikkia laatuja. Ny tuloo silikkaa vettä. Aamulla pakastaa ja taitaa huamenna olla toooosi liukasta.

   Poista
 2. Onpa komea amaryllys ja nuo nupulliset tulokkaat! Hyvin pelastusoperaatio onnistui!! Kohta saat lankaköynnöksestäsikin pistokkaita.

  Oikein ihanaa Naistenpäivää myös Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii joo, voishan lankaköynnöksestäki kokeella ottaa pistokkahia. Siinei mitää häviä.

   Poista
 3. On se kaunis! Loistavasti sopii kevätkukaksikin kun on tuon värinen. Kannatti pelastaa kerran jos toisenkin. Meillä on satanut senttitolkulla lunta, varmaan jo yöllä alkoi. Pitää parin tunnin päästä lähteä tekemään lumityöt lasten kanssa, että isäntä pääsee autolla pihaan. Palkkioksi kolaamisesta käyn hakemassa kellarista ruukun jos toisenkin eteiseen :) Ihanaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua färi sopiiki hyvi kevääsehen. Pitäähän lumitöistä saara kunnon palakinto :)

   Poista
 4. Hieno amaryllis. Kannatti tosiaan yrittää. Lankaköynnös on tosi sitkeä, minullakin vielä hengissä, vaikka jäädytin kertaalleen omat talvetettavat multaa myöten.
  Ihanaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankaköynnös o pari kertaa kuivanu ihan kunnolla, mutta joka kerta son pukannu uusia lehtiä sumuttelun ja kastelun jäläkihin. Sitkiä tosiaan tuntuu olevan, jos on pakastumisenki kestäny.

   Poista
 5. Hyvää naistenpäivää! :) Minulla kukki samanlainen amaryllis jo hyvissä ajoin ennen joulua. Nyt yritän sen säilyttää ja kokeilla kukittaa uudestaan ensi jouluksi, saa nähdä, onnistuuko. Mutta oikein kaunis on minusta kevätkukkanakin!

  VastaaPoista
 6. Hyvinhän se loppujen lopuksi onnistui :) Kaunis keväinen väri ja minusta sopivat milloin vain kukkaan. Kerran olen jaksanut värkätä pimiään kaappiin ja takas, ja kukkivat myös.
  Tuossa nököttää ryllikset joululta apukeittiössä ja lykkäävät lehtiä. Aika näyttää mihin ne siitä joutunevat...
  Hyvää naistenpäivää sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se perinteene kukkimiaika taitaa ollakki kevät. Ei muutaku pihan kautta pimiähän, nii taas kukkii :)

   Poista
 7. Kyllä amaryllikset on kauniita keväälläkin.Vien kesällä amaryllikset ulos ja usein kukkivat elokuussa,jouluna en saa kukkimaan vanhaa sipulia,teen varmaan jotain väärin.Kukkakaupassa näin hyasinteista tehdyn kevätasetelman ja niin olis tehny mieli se ostaa,mutta kun niitä ruukkuja on kertynyt jo muutenkin liian kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ryllikset kukkiivat jo elokuus, siinä tais mennä jo joulun kukinta. Oon kerran saanu vanahan kukkimahan jouluksi. Muulloon o menny pitkälle keväähi, jos ny ovat kukkinehekkaa. Olis se kai johonki mahtunu :)

   Poista
 8. Ihanaa naistenpäivän iltaa sinulle ja hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 9. Oi-joi, mikä pelastusoperaatio! Kyllä kannatti!

  VastaaPoista
 10. Ihana amaryllis, mukavaa naistenpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 11. Upea amaryllis. Kannatti pelastaa! Minä kävin isän kellarissa kurkkimassa, mitä vihreää siellä olisi näkyvissä ja yhdessä sangossa oli jo pitkät varret jokain sipulikukkaa. Ehkä tulppaania.
  Tämä päivä kului melkein kotinurkillasi. Olimme ystävän kanssa kirppiskierroksella Härmä-Kauhava-Lapua-akselilla ja myös Lapuan Kankureilla perinteisillä kesäostoksilla. Hyvää Ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon tulput jo aika pitkiä. Oon ottanukki ne jo ylähä. Olin likempänä ku arvaakkaa :D Olin nimittäin ittekki liikkeellä Kauhava-Härmä-akselilla. En tosin kirppariilla tällä kertaa. Kiitos!

   Poista
 12. Noiden sipulien kanssa meinaa käydä köppäsesti aika ajoin. Jotenkin vaan ne unohtuu nurkkiin, minulla ainakin. Hienosti onnistui pelastusyritys, komea kukinto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii meinaa, varsinki enne joulua, ku o nii palio muutaki touhaamista.

   Poista
 13. Kaunista kukintaa ja amaryllis näyttää ikkunanlaudan auringopaisteessa jopa ihan keväiseltä :)

  VastaaPoista
 14. Mullakin kukki amaryllis vielä ihan äskettäin, se olikin viimeinen. Edellisinä vuosina jokunen on kukkinut myös kasvarissa kesällä tai syksyllä! Aina ne ovat ihania, jouluna tai juhannuksena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Ei väliä koska kukkiivat, kuhan kukkiivat.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...