sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Pari pelargooniaa ja lumipäivitys

Olin lauvantaina Vaasas ja tulomatkalle osuu Plantsu. Eihän siitä käymätä ohitte päässy, enkä ostamata selevinny tästäkää käynnistä.Oon ollu enne sitä miältä, että 'Mårbacka' ei koskaa meille kotiinnu. Syystä, ettei sen kukka oo minkää färine. Tai ohan se, niiren kuuluusien alushousujen. Mutta kummasti tuaki färi o ruvennu kiahtomahan, eroottuu ainaki pinkkien joukosta. Tykkääsisin, että kaikki mun pelargooniat olis helaposti tunnistettavis ja yks eroottava tekiä, kukkien lisäksi o leheret. Ny löyrinki piänen, kaupan ainokaasen monifärisen pistokkahan. Soli leheret lurpus, rutikuivana pistokaspöyrällä. Muttaku soli ainut! Kysyyn kuriispäältä kassalla, että pitääkö mun tästä jotaki maksaakki. Ei tarvinnu, joten ei maksa mitää, jos ei seleviä rankasta lapsuuresta.
Loppujenlopuksi 'Mårbacka'n kukka on iha söpö. 'Lotusland'-pistokkahan leheret o viälä viheriät, mutta toivottavasti se kuitenki kasvaa ja näkis lehtien oikian färin.


Lumitilanne etupihalla 28.3.2019.


Maaliskuun pualestavälistä lähtien o päivät ollu pääsääntöösesti plussalla, joten lumi o hilijookeen sulanu kaiken aikaa.


Lumitilanne etupihalla 31.3.2019.

Nämä kolome viimmeestä päivää o sulattanu lumia enemmänki. Meillähän o aina etupihalla enemmä lunta ku mualla. Onneksi lumi rupiaa olemahan vähemmistönä siäläki.Söpö tämä uus kerrattu 'Boucle' -narsissi.


Ihanaa huhtikuuta!

20 kommenttia:

 1. Mä olen yrittänyt välttää noita puutarhamyymälöitä ennen matkaa, nyt voisikin jo mennä käymään. Mårbackaa mulla on joskus ollut, mutta oon aika huono niitä talvettamaan.
  Ensimmäiset tetet, perunanarsissit ja siniset helmililjat on jo hankittu.
  Ja lumi sulaa ihan silmissä. Se on kevät nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny voit antaa palaa, ku o kastelija kotona :) Mulla meni ny talavetusten osalta yllättävän hyvi. Niin sulaa ja uusia piippoja löytyy jatkuvasti.

   Poista
 2. Onneksi kevät jo hyvässä vauhdissa, kesää ootellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhti on ollu hyvä. Toivottavasti ei tulisi enää takapakkia.

   Poista
 3. Onpas aika vauhdilla lumet sulaneet teillä! Pari päivää ja lunta saa etsimällä etsiä piippojen ja vihertyvien versojen seasta. Pitääpä muistaa itsekin kysäistä, jos sattuu tulemaan myyntikelvottoman näköisiä taimia vastaan, että saisiko ne ilmaiseksi :D Peukkuja pienelle reppanalle! Jospa siitä kasvaa oikein komea puska, kun pääsi tehohoitoon. Aurinkoista huhtikuuta! Muista varoa jekuttajia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny rupiaa olemahan sellaasia lämpötiloja, että lumi sulaa väkisinki. Loppuviikosta pitääs sataakki, nii että eiköhän lumet saa kiihtyvää kyyttiä. Joskus kannattaa kysäästä :) Tehohoirosta en tiärä, mutta yritetähän. Kiitos, samoon! Kukaa ei muistanu juksata :)

   Poista
 4. Màrbacka alun sain kerran mutta kuoli heti talvella. Minusta se on ihanan mitäänsanomattoman värinen .Toivottavasti sinulla mmenestyy. Kyllä lumi oli huomattavasti sulanut kuvien perusteella kun katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan se silimihin aina osunu, just sen färittömän kukan takia ja joka kerta oon tuumannu, ettei koskaa meille :D Onneksi o sulanu, ettei oo lisääntyny. Niinki voi viäläki käyrä.

   Poista
 5. Mårbacka on minusta ihana ja siitä on paljon lapsuusmuistoja.
  Nyt lumet alkavat onneksi saada kyytiä. Pihallanne on kuitenkin paljon vähemmän lunta kuin täällä meillä.
  Mukavaa alkanutta huhtikuuta. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vai o meillä vähemmä lunta. Ei yhtäkkiää uskoosi.
   Kiitos, samoon! Aurinkoosia päiviä sinne, nii lumekki sulaa nopiempaa :)

   Poista
 6. Hih, vai että siellä on sorruttu Mårbackaan :) Pelargoneja ei ole mielestäni mahdollista vastustaa, ovat ne sitten millaisia tahansa. Toivottavasti 'Lotusland' -pistokkaasi selviää. Ostin saman pistokkaan pari viikkoa sitten ja sen lehdet alkavat nyt punertua keskeltä päin. Ihan hauskan näköinen!
  Hyvin ovat lumet hävinneet etupihalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei olisi uskonu. Voi, toivottavasti munki pistokkahan leheret pia rupiaa muuttumahan. Tämoli kyllä nii onneton, mutta kummasti se piristyy, ku sai vesihörpyt.
   Onneksi lumipläntit piänenöö joka päivä.

   Poista
 7. Hyvin on lumet lähteneet teillä. Täällä ollaan odottavalla kannalla vielä.

  VastaaPoista
 8. Tehokkaasti ovat lumet sulaneet. Toivotaan, että täällä tapahtuisi samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son yks lämpöaalto ja sareppäivä, nii son siinä. Aina tootta saanu meirät kiinni :)

   Poista
 9. Vai mitätön, sehän on ruusunpunainen��monia elinvuosia toivottaa Ritavuoren juurella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusunpunaane kuulostaa aina nii lupaavalta, mutta useen ei sitte näytäkkää oikee miltää. Sori :)

   Poista
 10. Se on jännä juttu, miten mieli muuttuu. Olen kokenut itekki monta kertaa saman ja yllättynyt. Mårbacka on suloinen ja hempeä. Kylläpä kannatti tinkiä ;)
  Lumet vajenee ja kun huomiselle on luvattu vesisajetta, niin taas hupenee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taas voi toreta, ettei pitääsisi koskaa sanua, ei koskaa :D Aina kannattaa kokeella. Vesisaret putsaa lumesta varmasti monta kohtaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...