sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Kevään sipulit

Kerranki olin oikias paikas, oikiahan aikahan. Kävin nimittäin viimme viikolla, tiistaina, pikkuflikan tykönä. Tapaan samalla reissulla kiärtää muutaman kaupanki kautta.Ku astelin Honkkarihin, nii ilokseni huamasin kevään sipulien, mukulooren ja juurakooren saapunehen. Myyjällä oli viälä osa laittamata esille. Vaikka viimme kesänä vannoon ja vakuutin, etten enää koskaa hommaa nii montaa kasteltavaa pöttiä, oli valikooma kuitenki het tarkistettava......  (osanhan voi istuttaa maahan).....ja tiätäähän sen, kuinka siinä käy......hyvin 😉. Mukahan lähti sinistä tiukukukkaa tai toiselta nimeltä sinitriteleijaa. Ny oli tarijolla 'Corrina'-nimistä. Mullon ollu muutama vuasi sitte 'Queen Fabiola'. Se kukkii ainaki hianosti. Lilijojaki oli ainaki kymmentä sorttia. Sain pirettyä itteni aisoos ja otin vaa kerrattua vaalianpunaasta 'Lotus Spring' -lilijaa.  Glarioluksista valittin oikee tumman violetin.Jotenki oon ihastunu ny näihi mataloohi daalioohi. Ne pysyyvät paremmi pystys ja aloottaavat kukkimisenki palio aikaasemmi ku korkiat. Oranssin sävyyne 'Gallery Pablo' on oikia mini, vaan 35cm korkuune. Pinkki pitääs kivuta pualehen metrihin. Muutamia mataloota mulla jo talavehtiiki kellaris.Ja sitte tämä. Juuri/sipuli oli sellaane mötikkä, että pakkohan siton kokeella, josko siitä jotaki tulis ja kukka hianon färine. Tämon ny kait joku kriinumi, jota voi pitää ihan tupakukkanaki, olettaasin. Kuinkas syvälle tua pitää laittaa? Upotanko koko hoiron multahan, vai pitääkö jättää näkyvihin? Tuas kuvas näyttääs kyllä olevan multapinnan alapualella. Onko jollaki antaa hyviä hoito-ohojeeta?

Aika maltilla miälestäni selevisin, mopo ei karaannu tällä kertaa käsistä. Vaikka kävin paris muuski kaupas, pysyyn lujana. Saksalaasen kevätlähetys pitää sitte aikanaan yrittää käyrä tarkistamas.


Kevättä teköö......lunta sataa, taas vaihteeksi.
Mukavaa viikkua!

37 kommenttia:

 1. Ethän sinä tyhjin käsin kaupasta tullut ja lisääkö postista tulossa? Meilläkin satoi eilen illalla märkää räntää ihan reippaasti. Nyt tuolla ulkona on todella märkää, kun koiran kanssa aamulenkin tein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nii ja tänää posti toi lisää :) Illansuus satoo iha reippahasti silikkaa vettä. Märkää o, mutta sehän sulattaa lumia.

   Poista
 2. Paljon ihanuuksia sinulla olikin kotiin tuotavaksi. Tuo kerrottu lilja koreilee niin lempivärissäni ja on taatusti oikea katseenvangitsija puutarhassa. Lyhytvartiset daaliat ovat mainioita ruukkuun istutettavia ja kuten sanoit, kukkivat sisariaan paljoa aikaisemmin.
  Mukavaa ja keväistä viikkoa sinulle. 😊😊

  VastaaPoista
 3. Pitii siis sanoa, että kukkivat korkeita sisariaan paljon aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiäsin het, mihinkä lilijat laitan, 'Arabellan' etehe. Toivottavasti kukkiisivat ainaki kerran. Olis nii namu yhyristelmä. Matalat daaliat kukkiivat käytännös melekee koko kesän. Kiitos, samoon :)

   Poista
 4. No näinhän tässä kävi taas. No ei huolta kyllä sinä aina jonkin kipon tai paikan löydät. Ihana kriinumi. Anopillani oli aikoinaan useampikin se tosiaan oli hänellä ympärivuoden sisällä. Ja istutettuna oli ruukussa vain puoliväliin saakka. Talvella se oli jokseenkin lehdetön muistaakseni, mutta upea kukka, kestävä ja kukki joka vuosi. Hieno löytö en ole nähnyt vuosiin missään. Tekee myös suvusipuleita josta saa taas uusia kukkia. Onnittelen tästä hankinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) Muistan kans lapsuuresta oranssin kriinumin. Soli siihen aikahan yleesempi ku nykyään. Siksi siihen het iskinki silimäni, ku ei oo pahemmi enne näkyny tarijolla. Elikkä saman tyyline istutus ku amarylliksellä.

   Poista
 5. Onpas kivat hankinnat. Pitää pysyä nyt itse poissa kaupoista, ettei lähde mitään ylimääräistä matkaan. Lilja ja kriinumi ovat oikein kauniin värisiä. Triteleia ja kriinumia en ole nähnyt muistaakseni missään kukkivana. Täällä tulee välillä räntää, välillä vettä. Hangen pinta ei juurikaan madallu, mutta onneksi ei toistaiseksi ole kasvanutkaan. Eiköhän se kevät tästä tule :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupat onki, ainaki hetkittään, aika vaarallisia. Luannos en oo nähäny tuata tiukukukkaa ku ittellä. Harvinaane o. Eiköhän lumen pinta oo kuitenki laskusuunnas. Täälon tullu kans taivahalta kaikellaasta räpäskää. Viimmeeseksi pelekkää vettä. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Ihana kriinumi! Minulla on joskus ollut tuo vaaleanpunainen, mutta se taisi joutua kompostiin. Sen sijaan minulla on edelleen valkoinen kriinumi, joka kukkii joka kesä pihalla. Se muuten kasvaa samassa ruukussa ja mullassa varmaan jo viidettä vuotta ;)
  Siitä vaaleanpunaisesta on postaus blogissa... https://sarinpuutarhat.blogspot.com/2012/06/kriinumi-kukkii-sisalla-ja-uusi-pelakuu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on :) Niin toivon tuan kukkivan. Olis nii söpöösen färine kukinto. Kävinki lukemas postauksen ja oli hyvät ohojeet. Kiitos! Istutan tuan pikimmiten, ku löyrän sopivan kokoosen pötin.

   Poista
 7. Hienoja löytöjä teit ja ihan kohtuullisesti. Tuo kriinumi on mielenkiintoinen ja minulle aivan outo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerranki pysyyn kohtuures. Kriinumia ei useen nykyysi näykkää.

   Poista
 8. Juu, ei yhtään lähtenyt mopo lapasesta, just sopivasti ostit sekä monipualisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa :) Sitei yhtää tiärä, miton seuraavalla kerralla.

   Poista
 9. Jos olisit ohitte kävellyt, niin et olis terveen papereita saanu! Pakkohan tuommoisia on kokeilla. Nuo gladiolukset ovat upean värisiä, ja muistakin on varmasti tuhannesti iloa kesän mittaa. Onnea löydöistä ja leppoisaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Ihan pakko! Rupesin muute muistelemahan, etten sittekki ostanu nuata glarioluksia Tokmannista, siäläki tuli käytyä. Toivottavasti kukkiisivat kaikki eres kerran. Kiitos, leppoosaa viikkua sulleki!

   Poista
 10. Hienot ostokset. Olet siis ihan terve puutarhaihminen.
  Samoihin pussukoihin törmäsin, mutta osa oli vielä hyllyttämättä. Pian Honkkariin tulee varmaan joka keväinen 4 pussia kolmen hinnalla tms. Silloin pitää olla valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumet ei oo viälä noussu kovin korkialle :) Jos vanahat merkit paikkansa pitää, ei ollu mulle viimmeene Honkkarireissu. Muutama pussi jäi vaivaamahan.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Niitäki siälä oli valtava valikooma. Sopiisivat muute niihin sun suuriihin ruukkuuhin keskikukaksi. Juurakot olivat kovin eri kokoosia. Kannattaa pikkuuse valakata, ettei piänintä osta.

   Poista
 12. Hyvät valinnat. Tuo vaaleanpunainen lilja jäi kuvana takaraivoon, ehkä se on haettava kun kerran olen hulluna vaaleanpunaisiin puutarhassa. Noin kaunista ei ole vähään aikaan tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän oli munki pakko saara, muut ei enää tuntunu miltää, vaikka oliki montaa muutaki sorttia tarijolla. Tairan esikasvattaa, nii tein viimme keväänäki, kukkiivat varmemmi het ensimmääsenä kesänä.

   Poista
 13. Vai on Honkkarin sipulit saapuneet... uskaltaisikohan siellä pistäytyä:) Hyvät ostokset, laitahan sitten kuvia, kun pääsevät kukkaan. Kriinumi on minulle aivan vieras, en edes mummolassa muista törmänneeni. Matalat daaliat olivat viisas valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on. Ekköhän uskalla, eres piänelle tutkimusmatkalle :) Kriinumi on kait ollu harvinaasempi ennenki. Matalojen daaliooren kukista saa nauttia pitkähän ja mahtuuvat piänempähän tilahan.

   Poista
 14. Hyviä hankintoja olet tehnyt. Sipuleita näkyy täälläkin jo useammassa kaupassa, mutta toistaiseksi olen onnistunut kiertämään sipulihyllyt kaukaa. Pitäisi ensin tehdä jonkinlainen suunnitelma, ennen kuin uskaltautuu lähemmäksi :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etukäteessuunnittelu oliski viisasta. Mutta mulla tuppaa suunnitelmat muuttua sipulihyllyköören eres. Kiitos, samoon!

   Poista
 15. Jotain aina oppii... pitää kriinumi googlata. Järkeviä hankintoja teit🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tästä mullekki tuloo plokiis uusia kasvia vastaha. Joo ja maltillisesti.

   Poista
 16. Meillä ei tuota Honkkarii ja Lidlii ookkaan ihan lähellä. Kriinum on miulle uus kasvi, kaunis kyllä on kukkiissaan. Matalat daaliat onkin ruukussa hyvät. Siästän ostoksiani puutarhamessuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne meilläkää iha viäres oo. Litteli o ihan siärettävän ajomatkan pääs. Yllättävän monelle kriinumi o viaras kasvi. Terassille tairan daaliat laittaa. Järkevästi ajateltu :)

   Poista
 17. Hyviä ostoksia, eihän sitä nyt tyhjin käsin lähdetä tuollaisten ääreltä :) Osittain täysin outoja kasveja, kiva nähdä, kun kukkivat sun pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tiätenkää :) Toivottavasti kasvatus onnistuu ja kukkiisivat kesällä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...