keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Perun sanani

..........Kukkiihan meilläki! Vaikka oonki sanonu, että meillä saa orottaa viälä vaikka kuinka kauvan.Mutten muistanu pätkääkää, että laitoon syksyllä lumikelloja aitauksehen, villaheiren alle.
Tämä ensimmääne saa kohta muutaman kaverin.
Mustarastas esittelöö..... Onkahan tämä koiras, ku toisella oli palio vaaliampi nokka.Viäres havujen alla, kurkkiivat jouluruusun nuput.


Lumitilanne 27.3.2019, 20cm.

Kuka löytää tästä kuvasta lumikellon? On tua ruakintapaikan ympäristö taas nii törkiä. Vaikka lintuja on talavella kiva ruakkia ja kattella, nii keväällä paliastuu nii räävitön siivo. Taas harkitten ruakintapaikan siirtämistä. 

Isäntä kyseli, että sulaako ny lumi normaalia hitahammin. Ei sula, vaikka lumen soisiki kevääsin katuavan äkkiää näkyvistä. Ohan sitä tiätysti joskus ollu tähän aikahan vähemmäki. Vertaalun vuaksi, viimme vuatine kuva vastaavalta aijalta.


Aitauksen lumitilanne 28.3.2018, 70cm.


Viimme talavena oliki lunta normaalia enemmä.


Sitte tunnistusta.


Ny rupes kukkimahan suuren ruukun toine amaryllis. Tiätääkö joku tälle nimen? Ostin tämän vuasi sitte Minimanista. Kolomas sipuli mököttää aina vaa, mitää eristystä ei oo tapahtunu. 


Lämpööstä loppuviikkua 😊

34 kommenttia:

 1. Onhan se söpö pieni, kevään ensimmäinen <3 Aina mukavampi, että unohdus tapahtuu näin päin, niin on iloisia yllätyksiä luvassa. Eikä harmita, jos ei joku nouse, kun ei muista sitä edes istuttaneensa :D Mustarastas on koiras, vieläpä vanha yksilö, kun on noin komea keltaisenoranssi nokka. Tänään juuri katselin viime talven lumikuvia ja mietin, että pitäisi ottaa vertailukuvat tältä vuodelta. Ikkunoistakin näkee jopa ulos :D Lämpöistä loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonki tosi piäni, ei yhtää viittä senttiä korkiempi. Palio paree näi päi. Muistin kyllä toisen paikan, mihinkä laitoon uusia, mutten tätä. Nii vähä arvelinki, ku oli palio koriempi ku toine mustarastas. Muistan teirän toooosi korkiat lumikasat. Ota ihimees kuvat, niiton mukava vuasienki jäläkihi kattella.

   Poista
 2. Ihania kukkaylläreitä. Son kevät nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys oli melekoone, ku tuan huamasin. On, on, kevät on :)

   Poista
 3. Kiva keväinen löytö joka aina sykähdyttää.
  Tuo amaryllis on mitä ilmeisemmin Wedding Dance.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinki, ku en orottanu minkäälaasta kukkaa näkeväni viälä monehen viikkohon. Kävin kooglettamas ja samalta näyttää. Kiitos! Harmittaa nii viätävästi, ku pakkasin sipulin pakkauksehen lahajaksi menevän muumimukin, enkä hoksannu kattua sipulin nimiä ensi.

   Poista
 4. Kyllä on kaunis Amaryllis ja hyvä kun sait heti nimen tietoon. Minä kyllä ihmettelen tätä ihmisten taitoa muistaa kaikkien nimet. Ihanaa pientä kukintaa jo siellä ja ihanat jouluruusun nuput näkyvissä. Kotona täällä on vihdoin meilläkin jo laventelit reilusti näkyvissä ja pitää tarkistaa mökillä tilanne kun sinne mennään. Lämmintä on luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mua enne oo mikkää nimet sen kummemmi kiinnostanu, mutta nykyysi o kiva tiätää kasvien nimet. Joillaki o ihan ilimiömääne muisti, muistaavat latinat ja kaikki. Tua jouluruusu viätti erellistalaven navettakeittiön klasilla. Kiva ku o jo jotaki tullu näkyvihin lumen alta. Tänään oli jo kahareksan astetta, mutta tuuli oli aika vilipoosta.

   Poista
 5. Eikö olekin suloista nuo kevään ensimmäiset elämän merkit! Meillä on lintujen ruokintapaikka myös melko törkyinen. Mustarastaan laulua en ole vielä kuullut, vaikka nähnyt olen noita kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, niitäku on orottanu koko talaven. Kait kaikkien ruakintapaikat o yhtä törkyysiä, mutta ei oo lumikellolla hiano ympäristö. En oo laulua tääläkää kuullu.

   Poista
 6. Törkyä lumen alta pakkaa paljastumaan. Samaa minä ajattelin ruokintapaikasta että onpa siivoton🙈Äkkin lumet lähtevät kun 10 astetta lävähtää mittariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on alla katekangas, ettei kaikki olisi yhtä sotkua, muttei se ihan villaheiren alle yllä, ku tuas o muitaki sipulikukkia. Luulis lumien sulavan vauhrikkahasti.

   Poista
 7. Mä jouduin kans perumaan sanani samas asias! Ensimmäiset lumikellot bongasin lämpööseltä sikalan seinustalta viikon alussa! Hanki on muuten aiva yhtä korkia ku teilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllärilöytöjä siäläki :) Muutamas kohtaa o valitettavasti enemmänki lunta.

   Poista
 8. Herkullinen löytö! Jospa perjantaille luvattu lämpö räjäyttää piippoja esiin ja kukintaan. Katselin omia kuvia viime ja edelliseltä vuodelta ja totesin saman kuin sinäkin eli lunta on oikeastaan nyt vähemmän. Hitaaltahan sulaminen tuntuu, mutta syy taitaa olla omassa malttamattomuudessa.
  Meillä lintujen ruokintapaikat ovat samannäköisiä. Joka kevät. Ripottelen päälle tuoretta multaa ja sinne ne moskat maatuvat.
  Eikös nuo oranssinokkaiset mustikset ole uroita. Naaraat ovat vaaleampia ja niiden nokka ei ole oranssi.
  Amarylliksen tunnistamisessa en osaa auttaa. Kaunis on joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulis ainaki, että jotaki eristystä tapahtuu. Kyllä, lunta o ny huamattavasti vähemmä. Ny suli jo helemikuus osa lumesta. Mullon alla katekangas, joten osa on äkkiää siivottu, kankahan poiston myätä. Loput peitän mäki mullalla. Nii mäki arvelin, ku kerta lintumailmas koiraat o komiempia. Hiano on, oli nimi mikä hyvänsä.

   Poista
 9. On jotenkin hyvin lohdullista kuulla, että lunta ei nyt olekaan sen enempää kuin aeimminkaan. Piti ihan katsoa omiakin kuvia edelliseltä vuodelta ja todeta, että ihan yhtä paljon sitä lunta on tuolloinkin ollut. Huh! Alkoi jo pieni epätoivo hiipiä puseroon, kun lumi ei ala hävitä :) Kauniita kukkijoita sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon ollu koko talaven vähemmä lunta ku erellis talavena. Lumien sulamine o joka kevät yhtä hirasta. Amaryllikset o hianoja kukkijoota.

   Poista
 10. Kommee amaryllis, oli mikä oli.
  Lumi vähenee, mutta ei vielä loppua näy. Maata tosin jo vähän näkyvissä etelän puolen takapihalla.
  Ei niin hyvää jottei jotain pahaakin, viittaan lintujen ruokapaikan siivoon. Mutta pääasia että pikkusiivekkäät on saanet evästä talven aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino :) On lunta viälä, mutta onneksi vähenöö joka päivä. Monella asialla o kaks pualta, lintujen ruakinnallaki.

   Poista
 11. Minusta kevät tuntuu olevan ennätyksellisen ajoissa ainakin kun vertaa viime vuoden kuviin.

  VastaaPoista
 12. Juu, se mustempi mustarasta oranssilla nokalla on koiras, naaras on ruskeahko. Täs nyt muka jakelen neuvoja noista linnuista, vaikka hyvä kun erotan variksen harakasta. :)
  Teil on vielä runsaasti lunta, meillä maa näkyy moninpaikoin, mutta eiköhän sitä lunta vielä tupsahda desi tai pari, sillä siirrytään vasta huhtikuulle parin päivän päästä. Koria ryllis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootsä linnuusta sata varmasti paremmi perillä ku mä. Tämän päivän aikana o lumi sulanu huamattavasti. Lisää kerkiää tulla, viälä monehen kertahan.

   Poista
 13. No johan siellä kukkia näkkyy. Meillä on vielä täys talavi, sänkiikään ei missään näy. Ruukkuun istutettu krookus aukoo nuppujaan tiällä. Kaunista jouluruusun kukintoo on odotettavissa, mie eppäilin syksyllä omastani, jäniksen repineen nuppuja. Laitoin käpälämäen rakkeita juurelle ja nekin ol hävinny. Nyt eppäilen harakan käyneen nokkimassa. Mustarastas on mukava vieras ja kaunis tuo puhtaan valakonen amaryllis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja piippoja o tullu lisää. Aukialla o pellot mustunu tämän päivän aikana. Mukava, että kukkia o ruukus, ku ei kerran pihalla viälä. Harmi, toivottavasti nousoo uusia nuppuja. Oon heittäny kaikkien jouluruusujen päälle muutaman havun. Tääläku lunta ei välttämättä nii paliua oo ja tuuloo useen. Havut suajaa samalla linnuultaki. Enoo koskaa kuullu mistää käpälämäenrakeesta. On monelle elukalle omat evähät, etanoollekki. Töyhtöhyypäkki o tullu. Pian on pikkiäki kukkia :)

   Poista
 14. Ihania pieniä kukkijoita. Meilläkin on mustarastaspariskunta, naaras on tosi väritön.

  VastaaPoista
 15. Oi, ihana ensimmäinen lumikello! Ja suloiset jouluruusun nuput. Meilläkin on vielä kunnolla lunta, mutta huomasin tänään talon vieressä ensimmäiset krookukset kukassa. Kevät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania yllätyksiä molemmat. Ensimmääset krookukset on parhaita :)

   Poista
 16. Mä näin viime yönä unta että narsissit kukki jo... Mut ei toivoakaan! Ei edes lumikelloja eikä mitään. Meillä on ollu paljon lunta ja on edelleen. Ihan pikkusen aurinkoisemmasta paikasta näkyy vasta nurmea.
  Mun blogista löytyy arvonta kevätmessuihin liittyen, saapi käyä osallistuun 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetki saa narsissien kukintaa viälä orottaa, mutta toivottavasti lumikellot kukkiis sullaki pia. Lumi sulaa aina kevääsin liian hitahasti.
   Kiitos, käympä kattomas.

   Poista
 17. Voi ihanaa, pikkuinen lumikello ja upea jouluruusu! Minä myös kärsin tuosta ruokintapaikan sotkusta, siivosin sitä eilen ja joukossa miljoona pupunpapanaa, yök. Voih noita samannäköisiä amarylliksiä on niin paljon, katsoin amarylliskirjasta. White christmas ja christmas gift lienee yleisimpiä meillä myynnissä olevia. Sitten on White dazzler ja monta muutakin samannäköistä. Puuh. Kaunotar on joka tapauksessa! Kevätiloja toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino. Lumikello on kyllä tooosi piäni. Onneksi jouluruusun kukat o sitte aikanaa palio suuremmat. Mä en oo ruakkinu jänistä, mutta valitettavasti jotaki myyrää tai vastaavaa. Oon muutaman kerran nähäny vilahroksen. Olinki varma että son syäny kaikki mun pikkusipulit. Onneksi ei. Ei niis havaattavia eroja kyllä oo. Sevverran ittekki kuukletin. Hiano on. Kiitos, samoon :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...