sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Siämenarvonta suaritettu

Arvonta o suaritettu, mutta pirän jännitystä viälä hetki yllä. Nimittäin, voitin vuasi sitte itte siämeniä Parasta aikaa-plokin Tarjan  siämenarvonnasta.


Arctotis fastuosa

Voittosetti sisälti kolomen liki valakoosen kukan siämeniä. Oli monivuatisen, valakoosen jalokellon 'White Balloon'n, kaksvuatisen, persikkaasen sormustinkukka 'Peach F1'n ja yksvuatisen 'Arctotis fastuosa'n, siämeniä. Kylyvin sormustinkukkaa helemikuun pualesvälis ja muut huhtikuun aluus.


17.7.2018.

Arctotista istutin puusaavihin, pikkuusen samettikukan seuraksi.........


17.7.2018.

......ja kaaripenkin sisäreunahan.


3.9.2018

Alootin esikasvatuksen pikkuusen liian enne. Taimet kerkes kasvaa liian pitkiksi ja hontelooksi, mutta kummasti ne tuuhettuuvat ja vankistuuvat kesän eretes.


27.5.2018.

Sormustinkukkia kylyvin varovaasesti, niistä iti kokonaasta kaks kappaletta. Istutin ne katajakulumahan.


2.8.2018

Suureksi yllätyksekseni,  ne kerkesivät kukkia. Ihanan färisiä. Ny on iteellä uus satsi. Valakoosen jalokellon kans ei ollu yhtä hyvä tuuri. Ei nimittäin itäny ykskää, ei sisäkylyvööstä, eikä suarakylyvööstäkää. Mullon siämeniä viälä jälijellä. Onko jollaki kokemusta jalokellojen irättämisestä? Tarttisko ne kylymäkäsittelyn? Vai kokeelenko kylyvää suarakylyvönä joskus myähemmi kesällä. Mullahan ei viimme keväänä onnistunu mikkää suarakylyvöt, kuivivat varmasti.


********

Niin ja se arvonta! Sori! Pikkuusen kesti, ku isäntä valtas netin. Arvonta oli perinteene lappuarvonta. 

 Sinisen sarijan voitti Erika ja pinkin sarijan  Salli M. 

Onnia voittajille! Laitan postia.
 Ja kiitokset kaikkille osallistujille! Teitä oli hurijan monta.

24 kommenttia:

 1. Onnea voittajille! Hyvin onnistuivat ne jotka itivät ja kauniin värinen on tuo sormustinkukka.

  VastaaPoista
 2. Ihanan värinen sormustinkukka! Arctotis fastuosa on myös hienon näköinen. Ihan outo kasvi minulle. Onnea voittajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhyres plokis esiteltihin tua Arctotis. Muuten ei ollu mullekkaan ennemmi tuttu. Hiano kukka. Olis vaan pitäny latvoa taimet, mutten tiätenkää älynny.

   Poista
 3. Onnea voittajille! Ihana tuo sormustinkukka. Ne on mun lemppareita, oli väri sitten mikä tahansa. Voi kun saisi oikeen ison alueen täyteen niitä...
  Meillä pyryttää edelleen lunta, en tykkää yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapuris tais olla joku vuasi sitte nuata samoja sormustinkukkia. Olivat tosi hianon näköösiä. Enoo niitä sen jäläkihi nähäny. Taitaavat olla ronkelimpia, ku perussortit. Suuri alue näyttääski komialta.
   Meillon kans satanu jo monta päivää, tänäänki, valitettavasti.

   Poista
 4. Onnea voittajille!
  Siemenet osaavat joskus olla raivostuttavan kinkkisiä. Jalokelloa en ole ikinä kylvänyt, mutta ukonkello (tosin eiväthän ne ole sukua) iti juuri. Se oli minigrip-pussissa kostean talouspaperinpalan päällä ensin lämpimässä viikon, sitten jääkaapissa pari viikkoa, eilen otin ulos ja tänään näkyy ituja. Tuo on niin helppo keino kylmäkäsitellä, että ehkä voisit laittaa ainakin osan siemenistä jääkaappiin, varmuuden vuoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, tuata konstia voiski kokeella. Oon tosi huano nuaren kylymäkäsittelyjen kans, mutta tuallaane, iliman multaa-konsti, oliski hyvä. Isäntäkää ei huamaasisi mitää :)

   Poista
 5. Onnea voittajille! Aivan ihanann värinen sormustinkukka, kylvä vaan paljon lisää, ja nuohan kylväytyvät ihan itsekseenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kippasin jo kaikki loput rasiahan. Itävyysprosentti ei päätä huimaa. Nyon viis itäny. Voi olla ettei nämä oo nii heleposti leviävää sorttia ku perusfärit.

   Poista
 6. Onnittelut voittajilla, sormustinkukka on mahtavan värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava on. Ny pitääski pitää ittensä kuris, eikä mennä haraamahan nuaren alustaa, jos sattuus siunaantumahan poikasia :)

   Poista
 7. Onnea voittajille! Yhyn edellisiin tuon sormustinkukan suhteen.

  VastaaPoista
 8. Onnea voittajille:)
  Aina ei idätykset onnistu, ei vaikka olis mikä.

  VastaaPoista
 9. Onnea voittajille! Ihanan värinen sormustinkukka.

  VastaaPoista
 10. Upeita kasveja! Onnea voittajille ja myöhästyneet synttärionnittelut ihanalle 4-vuotiaalle! Blogiasi on ollut ilo lukea näiden vuosien aikana. Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 11. 'Arctotis fastuosa' on melko jännän näköinen ja ihan uusi tuttavuus. Sormustinkukan väri on tosiaan suloinen! Onnea voittajille :)

  VastaaPoista
 12. Ei ollu mullekkaa tuttu. Suloone o, toivottavasti olis ens kesänäki samallaasia kukas. Viis o itäny.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...