sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Kevätmessut 2019 -muuta kivaa ja ostokset

Näpsiin kuvia satunnaasesti siältä täältä. Perusteellisempiki olis voinu olla, ku aikaa kumminki jäi. Kiirusta ei voi syyttää.


Ruastetta näkyy viälä siälä täälä.Ja tätähän ei voinu ohittaa, jo ihan ammatillisesta syystä  😀Kaikellaasia mehikasvia ja kaktuksia näkyy ruukuus, täs lasipurkkiversio.Nämä tammiset tynnyrinpualikkahat ottaasisin hyppien pomppien meille. Ja miksen nua tomaatikki.Amppelia oli mones muaros. Kasvia oli jopa ylösalaasin. Niihin oli istutettu yrttiä ja..............murattia.


Nämäki oli kivoja, jollekki hentoosille kasviille.Ohan nämäki tavallansa amppelia.Kasviseiniä oli muutamia. Noli kyllä näyttäviä. Versoolevan väki oli teheny tämän kakspualisen selffieseinän. Toinen puali oli viheriä.............. toises puales oli käytetty palio enemmä färiä. Ihana. Ja torella suuri töine.Näihi seinihi uppoaa kyllä kasvi poikinee.Kasviseinä tavallaan tämäki. Nua kuarmalavat ny jotenki  kiahtoo.
Niinku ny tämäki. Hyänteeshotellia oli kans suurempia..............
.......ja piänempiä.Tämoli kans kiva.Täs o käytetty tutunnäköösiä puulooria.Kuuntelin hetken Eija Keckmanin esitelmää -Hyvän mielen puutarha.


************

Sitte niihi ostoksihi, mikkä oli aika maltilliset. Löyrin ne mitä suunnittelin ja sitte muutaman muunki.Kirijavalehtisiä pelargoonioota oli tarkootus saara ja niitä muutama löytyyki. Pelargooni 'Sofia', pilaripelargooni 'Antic Violet', tulppaanipelargooni 'Emma', tähtipelargooni 'Toscana Summer Twist Rose' ja ruusupelargooni 'Filippa' lähtivät joukkoho.En oo viälä oppinu yrttiä käyttämähän, mutta jos tätä lakritsiyrttiä tulis eres sivuumennen maistetuksi.Maatiaasen siämenpussit tutkiin tarkasti ja kätehen jäi japaninesikon, tähtililjan ja pinkin ruusunätkelmän siämeniä. Sain  valakoosen nätkelmän siämeniä Päivänpesän elämää -plokista saamani arpavoiton kylykiääsenä, mutta ny vaikuttaa siltä, etten valitettavasti saanu niitä itämähän. Kokeelen näitä, toisella tyylillä.


Näitä oon mettästäny jo monta vuatta. Mullon ollu joskus tuallaane mehipuu ja sain sen talavetettuaki yhyren talaven, mutta sitte se kualeentuu. Ihan omaa tyhymyyttäni. Ny yritän pitää näistä parempaa hualta. Toine tummuu auringos lähes mustaksi ja toisesta tuloo punerva.Tämä rusokäenkaaliki hyppäs het pussihi. Mullon jo muitaki kotona. Non ollu talaven kellaris ja hainki ne ny  ylähä.


Täs oli kaikki tämän vuaren messukuulumiset. Messuusta jäi jotenki vaisu kuva, mutta syynä voi olla pikkuuse vauhrikkahalla viikollaki, keskittymiskyvynpuutteella. Nimittäin messupäivän molemmin pualin olin menos pää kolomantena jalakana. Kävin viikon aikana kaks kertaa Vaasas, kerran Nurmoos, Helsingis ja Tamperehella. Ny o elämä jo onneksi taas rauhoottunu ja voi keskittyä täysillä kevään touhuuhi.

Mukavaa äänestyspäivää!

18 kommenttia:

 1. No sullahan on ollu vauhti päällä! Kivat messuostokset, tuota mehipuuta kuvailen aina Israelissa. Siskoillakin sitä kasvaa ruukussa ja auringossa ne ovat mustanliloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaasta kyllä.
   Israelilaaset versiot o jättilääsiä näiren rinnalla.

   Poista
 2. Kiva postaus tämäkin :) Hyvät tuliaiset. Lakritsiyrtistä en ole ennen kuullutkaan. Tuota tähtililjaa minullakin on kylvettynä ja kovasti odotan niiden itämistä. Hankikylvös on ollut sisällä jo pitkään, mutta mitään ei näy, syyskylvöruukut ovat jäätyneet maahan kiinni eivätkä irti lähde ennen kuin routa sulaa. Olisin malttamattomana tuonut nekin jo sisälle :D Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moon muutaman kerran siitä lukenu ja päätin het ostaa ku näen. Pysyys vaa hengis. Son tiätysti jo pikkuusen ottanu nokkihinsa. Kaara lämmintä vettä, jos eivät oo viälä lähteny irti. Mukavaa tiistaita!

   Poista
 3. Mukavia kohteita kuvasit. Rustiikkiset tavarat kiinnostaa myös täällä. Kaikki vanhat lootat ja vastaavat. Ompas erikoinen mehipuu, ikinä nähnykkää tuommosta. Moni muukin tais ostaa pelargoneja reissulta, kuvista päätellen. Kasvun iloa heille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuata mehipuuta näkyy aika harvoo. Kasvitiäteellisis ja etelän lomakuvis niitä näkyy ja non ihan pensahien kokoosia vänkyröötä. Pelargooniat taitaa olla monen vakio-ostos. Kiitos, sitä tarvitahan :)

   Poista
 4. Sen verran vikkelää on elämäsi ollut, ettei ihme, jos messuille tuli väsymystä. Hyvin onnistuit löytämään kivoja yksityiskohtia. Mukavia ostoksia myös. Nuo mehipuut ovat jänniä. Kerropa niiden kuulumisista jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ny sattuu ihimeen monta menua samalle viikolle. Toivottavasti saan nämä pysymähän hengis.

   Poista
 5. Hengästyin ihan lukkiissani tuota loppuu tästä postauksesta. Ootpas ollu kovasti reissussa! Kivoja kohteita oot messuilla kuvannu ja suurinpiirtein samoja kohteita miekin näin. Pelakuita ostin miekin ja sama on ainakin tuo tähtipelakuu. Toivottavasti seleviisivät kunnolla kasvamaan. Meilläkin nyt jo lumet on vähenny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii mäki :) Siälä oli hyvä valikooma pelargoonioota. Niitä riittää viälä monelle messureissulle :)

   Poista
 6. Voi harmi ettei valkoinen ruusunätkelmä itänyt, ei niistä koskaan tiedä. Hienot ostokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin hukuttaa ne. Eivät oo ainuat epäonnistunehet tänä keväänä.

   Poista
 7. Kivoja kuvia messuilta. Näitä messukuulumisia on mukava lukea, kun en itse paikan päällä vieraillut. Mielenkiintoinen kokoelma pelargoneja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuusta saa aika hyvän käsityksen, ku lukoo messupostauksia. Suurimmalla osalla on erilaaset leheret. Niitä oli tarkootus muutama löytääkki.

   Poista
 8. Oi mulleki kelvannut nuo puuloorat ja pelargonit. Mutta eiköhän noita löytyne vielä.
  Kiirettä on pitänyt sulla kyllä. Nyt saa sitten rauhottua päsiäisviikkoon. Mukavaa keväistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempia löytyy, jos ei ihan samoja, nii ainaki saman asian ajavia. Ny onki alakanu erilaaset kiiruhut, pihahommat :) Kiitos, samoon!

   Poista
 9. Sinullahan oli kivoja kuvia messuilta .Japaninesikoita ostin viime vuonna messuilta kolme eriväristä. Sinulla näytti hyppäävän pussiin ihan ihania kasveja ja siemeniä. Pelakuu valikoima runsastui kerralla .Hyvää alkavaa viikkoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kivan valikooman löyrin. Teki miäli ostaa enemmänki pelargoonioota, ku niitoli nii monellaasia, mutta onneksi järki voitti, ainaki tällä kerralla. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...