tiistai 9. huhtikuuta 2019

Kevätmessut 2019 - Yleeskoristelua

Kevätmessuulla tuli käytyä ja täs tuloo multaki piäni kuvakooste. Reissu oli sikäli erilaane ku aikaasemmilla kerroolla, että kävin messuulla jo torstaina. Oletin sen olevan rauhallisempi päivä ku lauvantai ja oikias olinki. Tilantehet ei mee aina suunnitelmien mukahan ja kävääsinki messuulla yksin, mutta junallahan son kätevää.

Mitää järisyttävää ahaaelämystä tai inspiraatiota ei tullu kohoralle. Monta suurta toimijaaki loisti poissaolollansa.  Kasvimyyjiä olis tiätty voinu olla enemmä, mutta toisaalta, vastahan tuli just ne, mitä olin toivonu löytäväniki. Kevätmessuullahan o itte asias monen alan messut: Asu & Remontoi /Omamökki / Kevätpuutarha / Sisusta / Lähiruoka & luomu.  Tiätty, Kevätpuutarha oli kiinnostavin.Kevätpuutarha-alueen keskelle johti katettu käytävä. Monesti messuulla o puutetta istumapaikoosta, mutta ny seki asia oli näyttävästi hoirettu. Alueen keskiös oli porrasmuarostelma, mihinä näkyy varsinki miähiä istumas ja orottelemas parempaa pualiskua saapuvaksi.


Keskiön toisella pualella oli runsahat sipulikukkaistutukset. Ja ny oli kaikki muaviset istutuskorit piilootettu hualella. Kaikki istutukset oli viimmeestelty iha viimmeesenpäälle.Tällääsiä mahtavia "kukkapylyvähiä" oli mones kohtaa. Tuallaasen pystyys ittekki tekemähän.Tuluppaani-istutukset oli näyttäviä, häivährys Hollantia.


Nua kukkivat kirsikkapuut oli tosi hianoja. Jos olis suajaasempi puutarha nii kokeelisin het. Risulinnuustaki tykkäsin ja niitä oli kans mones kohtaa ja noli iiiisoja.Täs oli suihkulähäres täytetty kasviilla. Hauska irea.


Ireapuutarha oli jaettu nelijähän erilaasehen osahan. En ny kauhiasti lämmenny millekkää.


RAKKAUSPUUTARHA
Olishan tuallaases poreammehes mukava kelliä ja ku ympärillä velloos tuallaane tulppumeri.Ottaasisin terassille het tuallaasen takka/grilli versionki.Tällääne riippumatto jäis kyllä käyttämättä. Tuastahan tipahtaas het permantoho......


.......mutta allahan olis pehemoone kuntta, höystettynä sinisiillä lemmikiillä.


LAPSIPERHEEN PUUTARHA

Kuka latoo hiakkalaatikon reunat teräväkulumaasista kivistä ja viärehen sualakasvia. Puuta, mansikoota ja hernehiä ennemmi.

Lukunurkkauski oli nii korkia, ettei siihe piäni pääse ja sitte saaki pelijätä putuamista. Amppelit olis voinu olla värikkähämpiä ja alempana, nii vois lapsekki niitä hoitaa ja maistella.Tästä  tykkäsin. Lapsiturvalline vesiaihe/kukka-allas.


KAUPUNKIEKOOLUA


Siinä silimihin pisti nämä oranssit flamingot..............ja sädekaislat. 


KOIRAPERHEEN PIHAKoirankestävät kuarmalavat.
Mökkipihan mörköä porukkaa............pää piilos kaikilla.Siäläki valtavia risulintuja......
.......ja kotoosasti kunttaa.Asu & remontoo pualen koristelu oli hoirettu pikkuusen järiemmällä menopelillä....


'Susan'

...ja nii ihanilla magnoolioolla.


'George Henry Kern'

'Genie'

Seuraavas tuloo kuvia malliparvekkehista.

Meillon täys talavi. Maa o valakoone, lunta vajaat kymmene senttiä. 
Kevättähän tämä.

24 kommenttia:

 1. Kiitos mahtavasta kuvamessumatkasta kevätmessuille! Hyviä ideoita sain napattua unelmien puutarhaani - siis tuohon tekeillä olevaan vuosikymmenien projektiin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos löytyy jotaki ireaa. Noooh, eihä puutarha koskaa valamihiksi tuukkaa :)

   Poista
 2. Kiitos tästä messukierroksesta! Nuo koira- ja lapsiperheen puutarhat kiinnostavat.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja oottelen sit niitä parvekkeita vielä! Pikkasen ovat aina erikohasta kuvattuja, niin jotain uutta kulmaa on jokaisen kuvissa, vaikka samat paikat onkin.
  Noita naruamppeleita katselin yhessä kaupassa täällä, mut oli niin kova hinta, että pitää opetella ite solmimaan niitä jos sellasia tarvii hankkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja kohtiahan näkyy melekee kaikkien messupostauksis, mutta jääpähän ainaki ittelle jotaki muistoksi tännekki. Nua naruapppelit on torella helappoja teherä itte. Ohojeeta löytyy netistä ja leheristä moniaki.

   Poista
 4. Olet tehnyt hauskoja huomioita. Ehkä jatkossa messuille pitäisikin mennä huumori mielessä. Minua ilahdutti ehkä eniten nuo mökkipihan päät puskissa ja ties missä olevat hahmot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orotukset ei ainakaa saa olla kovin korkialla. Ensimmääsellä käyntikerrallahan kaikki on uutta ja ihimeellistä. Mökkihöperöt olivat kyllä hauskoja hahamoja.

   Poista
 5. Hyviä huomioita! Jossain naistenvaatekaupassa näin miesparkin, jossa oli pari sohvaa ja auto- ja tekniikkalehtiä. Varmasti ihan hyvä, että puutarhamessuillakin on joku paikka odotella kukkaintoilijapuolisoa :D

  Lapsiperheen piha ei ole ainakaan alle kouluikäisiä lapsia nähnytkään! Meillä muksut mahtuu hädin tuskin touhuamaan 1,5m*1,5m kokoisessa hiekkalaatikossa ja silloinkin hiekkaa löytyy vielä parin metrin päästä laatikon ulkopuolelta. Eihän tuo kuorma-auto, tai mikä ajopeli kuvassa nyt onkaan, sovi edes kääntymään tuossa minilaatikossa! Samaa mieltä kanssasi kukka-amppeleista: vähän ovat aneemisen näköisiä.

  Ihanat kirsikkapuut, tulppaanit ja varsinkin magnoliat. Yritän muistella niiden kuvia ja unohtaa tänne sataneen yli 20cm:n uuden lumikerroksen. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua istuskeluparkki oli kyllä hyvä irea. Toivottavasti toteutuus jollaki lailla tulevaasuureski. Hyvin lapsiperheen piha antoo kuitenki ajattelemisen aihetta, parannusten merkiis. Yleeskoristelus oli käytetty kevään ihanimpia kukkapuita ja -pensahia. Uuh, kuinka palio teillä satoo lunta. Meillä selevittihin vajaalla kymmenellä sentillä.

   Poista
 6. Hahmot oli hauskat mutta moni idea todellisuudessa hankala toteuttaa. Paljon oli messuilla nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkäsin kans nuasta hahamoosta, vaikken niitä omalle pihalle laittaasisikkaa. Olihan siälä nähtävää, mutta kasvia kaipasin enemmä.

   Poista
 7. Ainakin mielikuvitusta oli messuilla käytetty. Toiset ideat kivoja, toiset eivät!

  VastaaPoista
 8. Perjantaina myökin käytiin messuilla. Nähtävee ol ja kaipoomaan jäin enemmän kasveja. Kovasti oot mukavia kohteita kuvviisi suanu. Nuo risutyöt ol miusta kivoja ja suatampa jottain totteuttookkin, kuhan koivuja kuajellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvia olis tosiaan saanu olla enemmä. Mullaki o yks uus isoohko risulintu melekee valamis. Tarttis jatkaa operaatiota.

   Poista
 9. Lauantaina tuli käytyä ja täältä blogeista on kiva näitä kuvia katsoa kun näkee sellaista mitä ei tullut nähtyä. Meillä on ollut viimevuosina ne omat kiinnostuksen kohteet ja silloin on vähän sokea muulle ( ajanpuutten takia) Puutarha on jäänyt vähän taka -alalle näillä käynneillä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melekee joka messupostaukses o jotaki, mitei itte hoksannu tai ei ainakaa tullu kuvattua. Siälähän onki monta muutaki osastua.

   Poista
 10. Onpa kiva kuvahaaste messuilta. Niin pajon kaunista kukintaa. Ja varmasti tuli joitakin ideoita omaan puuharhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuluppaania oli kyllä käytetty runsahalla kärellä. Jäi tältäki reissulta muutama irea muhimahan.

   Poista
 11. Kiitos messukuvista! Tänä keväänä taitaa mun messuilut jäädä sivuun, mutta tulipa tuolla reissussa kierreltyä puutarhoissa ja puistoissa.
  Minunkin mielestä messuilla on hiukan liikaa sitä oheismarkkinaa, kun kerta puutarhamessuilla ollaan. Kasveja ei ole koskaan tarpeeksi. Mutta, aina sitä jotain ideaa löytyy.
  Meilläkään ei onneksi tullut sitä lunta paljoakaan. Loputkin sais sulaa tosi nopeasti, että pääsis haravat heilumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla oli reissulla palio nähtävää, mikkä varmasti päihitti messut tullen mennen. Kasvia kaipaa aina enemmä ku mitä o. Aina oppii jotaki uutta, ku lähtöö pois kotua :) Onneksi uuret lumet o jo melekee sulanu.

   Poista
 12. Mua rupes niin naurattamahan tuo riippumatto! Se oli kyllä kieltämättä meleko kiriälle pingotettu. Mutta, että pehemoonen kasvualusta pudota :D
  Tuosta lasten hiekkalaatikosta oli kyllä tehokkaasti hiekat kaivettu ympäriinsä lauantai-iltaan mennessä. Ei ollu juurikaan jäljellä hiekkaa varsinaases laatikos. Mullekkaan ei idea-pihoista oikeestaan muuta tarttunu, paitsi se säleikköpuiden tukirakennemuoto. Ja istumapaikkoja riitti lauantain tungoksessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noli huamioonu kaikki maharollisuuret :D Varmasti siinä hiakkalaatikos käy kaikki piänet jotaki touhaamas. Nuata samoja tukirakennelmia oli viimme vuannaki, nii tais jäärä multa ny kuvaamata kokonansa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...